Röj

Försvinner alla saker om man blundar riktigt hårt?? I så fall ska jag blunda väldigt länge nu och hoppas att när jag öppnar ögonen så är allt borta. Nu är nog detta inte så troligt att det ska inträffa men man kan ju alltid hoppas iallafall. Pappa och jag har kört järnet med att röja, fixa praktiska saker som måste göras i samband med flytt..säga upp telefon, bredband och gud vet vad. Jag följde även med när han sa upp sin lägenhet, som han har bott i sedan 1984.. Herre gud, i över 26 år har han bott i samma lägenhet. Det är inte utan att jag blir lite nostalgisk, mitt barndomshem. Samtidigt känns det himla skönt att äntligen få röja i all skit som ligger här. Och känslosamt för den delen med.. Hittade flera av mammas saker som legat i en byrålåda och det knöt sig i bröstet. Tror detta är mer psykiskt jobbigt än fysiskt. Längtar tills allt är klart. Vi är iallafall på väg nu, får se det positivt.


Nere vid ån i Västerås

dsc00322 (MMS)

Nere vid ån i Västerås


Västerås

Efter lunch lämnade jag det varma Stockholm för att åka till det varma Västerås. Har ju som sagt lovat pappa att hjälpa honom i lägenheten. Gud nåde säger jag. Hur jag ska kunna hålla mitt humör i schack vete gudarna. Känner redan efter en halv dag att jag får bita mig i läppen.

Jag har varit och pysslat om mammas grav, kändes som om det var himla länge sedan jag var där. Satt ett tag under eken som är vi hennes grav och filosoferade. Sedan sprang jag på brorsan och Minna av en ren slump nere i hamnen. Jag hade inte ens hunnit säga att jag var i stan. Snacka om flyt! Det blev kaffe och glass i govädret.

Funderar starkt på att lägga mig snart, är verkligen galet trött nu.

Säger nog god natt för idag!

Kram kram


Midsommar i Täljö


Här är lite bilder från firandet hemma hos Kiera och Micke.





Underbar midsommar i Täljö utanför Åkerberga





Kubb spelades också, och vi tjejer vann!



Vädret var helt ljuvligt.



Efter sillen blev det grillat



Fläskfilé och hemgjord färskpotatissallad.



Martin



Kiera



Micke





Den obligatoriska snapsen. Denna gång blev det Utö som var riktigt god.





Kiera och Maria inspekterar cigarrerna som Kiera fått i examenspresent.



Kvällen avslutades kring brasan. Vilken toppendag!

Morgonstund har guld i mun

Fast inte idag!!! För första gången på evigheter har jag verkligen sovit djup och skönt i natt och hade nog utan svårighet kunnat sova ganska länge idag. Men det var andra som hade andra planer för min morgon. Först kom sopbilen som slamrade och levde om, länge, länge. Precis efter den hade åkt så blev dom avlösta av flera stycken personer som med trimmer skulle klippa gräset och buskarna utanför det öppna fönstret. Jaha, bara att kliva upp helt enkelt. Sitter nu med lite kaffe och surfar. Laddar även för att åka till Västerås senare idag. Har sån ångest över att det är sånt kanonväder här, inte sugen på att vara inomhus. Klockan åtta var det redan 21 grader i skuggan och de har lovat närmare 30 idag. Tur jag har ac i bilen!

Igår när Fredrik hade slutat jobbet så åkte vi och köpte en klösbräda till missarna. Tog ju inte med min gamla från Luleå och det visade sig vara ett dumt beslut. LillMandy hittade diverse alternativa lösningar till klösbräda så det var bara att införskaffa en ny. I och för sig välbehövligt oavsett, eftersom den jag har hemma är 13 år gammal och helt slut som artist. Kan bara meddela att den nya blev mer än godkänd av både Mandy och Olivia!
Vi införskaffade även en myggdörr så vi ska kunna ha balkongdörren öppen utan att missarna rymmer. Som vanligt när jag är med så går ju inget smärtfritt när man ska montera ihop och fixa, men vi har iallafall gjort en tillfällig lösning så vi kunde som med öppen dörr i natt. Fruktansvärt skönt.

Funderar om jag ska orka lägga upp lite bilder från midsommar. Kanske ska ta en kopp kaffe till först ;)

Kram

En stor dos valium

Det är nog vad jag kommer att behöva denna vecka. I morgon är det dags för mig bege mig mot Västerås och hjälpa pappa att röja i lägenheten. Vet bara hur förbannad jag var när vi började så smått i höstas och jag misstänker att det lär bli lika hetsigt igen. Vi har ju som sagt lite skilda åsikter på vad som ska sparas och slängas och envisa som vi båda är så ryker vi ihop titt som tätt. Till det ska det läggas att det ska bli 29 grader varmt ute och då är man ju verkligen sugen på att vara inomhus. Plussa även på att jag har mens nu, så förstår ni krisläget. För utom det lär det väl bli något sockerfall eller två.

Ja, men vad ska man göra. Bara bita i det sura äpplet och köra. Idag fick pappa och Maj-Britt klart med en gemensam lägenhet så nu är det ju verkligen skarpt läge. Point of no return.

Bild från midsommar



Här är en bild från vårt midsommarfirande igår. Det blev verkligen en superlyckad och mysig dag med både sill, grillat och snaps hemma hos Micke och Keira utanför Åkersberga. Solen sken, vi hade sjöutsikt och sällskapet var trevligt. Fler bilder från igår kommer när jag har laddad upp dom på datorn.

En underbar midsommar till ända

En underbar midsommar till ända. Vi har både ätit och druckit gott, spelat kubb och myst på i trevligt sällskap. Nu vill jag bara hem. Kram


Idag har jag roadtrip genom Sverige. Jag o...

Idag har jag roadtrip genom Sverige. Jag och mina missar.. Och så Doris givetvis. Just nu är det paus i Söderhamn. Har kört sen sex i morse och allt går bra. Kram


En måndag till ända...

Förutom frukosten med Madde så har jag hunnit med en massa saker idag, jag har varit riktigt effektiv. Jag har rensat ur den sista av mina garderober, varit till återvinningen med allt skräp som jag tidigare har rensat ut i förrådet. Jag var även förbi Röda korset med en massa kläder och gjorde en god gärning. Jag har även varit och klippt min lugg som hunnit bli så himla lång. Min gulliga frisör gjorde det gratis åt mig, snacka om snäll!

Jag fick även ett il att rensa i mina lådor, så nu har jag fått en rejäl ordning. Hoppas bara kunna hålla det så fint framöver. Och mitt i all rensning hittade jag äntligen ett par ringar som jag har tappat bort ett bra tag. Nu kan jag äntligen andas ut, var livrädd jag hade lyckats slarva bort dom.



Frukost med Madde

Jag fick en riktigt mysig morgon, trots att jag vaknade så vansinnigt tidigt. Jag blev bjuden på himmelskt god frukost hemma hos Madde. Hon bjöd på smoothie, ägg, skinka, ost, melon,persika och så givetvis kaffe. Galet gott! Vilken strålande idé du kom med söta du. Detta måste vi göra flera gånger.

Här kommer lite bilder från vår tidiga morgon tillsammans.




Madde med en smoothie i högsta hugg...




Söta Casper äter gröt...med halva ansiktet.



Smoothie gjord på blåbär, hallon, banan och jordgubb. Smarrigt!



Fräsch frukt skulle man starta alla dagar med..

Tack Madde för en kanontrevlig morgon. Himla skoj att hinna ses innan jag åker ner.
Kram kram


Följ min blogg

Om ni vill få mail om när jag uppdaterat min blogg så kan ni lägga in min blogg i Bloglovin. Det är himla smidigt, för då får du snabbt veta när det hänt något intressant på min sida.


Följ min blogg med bloglovin

Kram kram

Tidig måndagmorgon

God morgon!

Klockan är strax efter 5 och jag har varit vaken ganska länge. Vet inte hur många gånger jag har vaknat inatt, sovit jätteoroligt. Har drömt massa osammanhängade drömmar och vaknade till kring 2 och blev riktigt, riktigt rädd. Jag var väl i ett tillstånd mellan sovandes och vaken och tror att det ligger någon bredvid mig i sängen. Att jag har några mansben bredvid min kudde. Började slå "personen" som visade sig var mitt överkast som jag inte riktigt hade bäddat av hela sängen utan bara dragit åt sidan. Gissa om jag hann få puls. Stackars Mandy måste nog ha undrat vad tusan jag höll på med....

Idag blir en fullspäckad dag. Madde har bjudit över mig till henne för att vi ska äta frukost ihop. Himla mysigt! Efter det ska jag börja fixa med allt som måste göras innan jag åker.

Nä ska nog ta mig ut i köket och slå på lite kaffe.

Kram

Rabarbermuffins med vit choklad

Så där.. Tvätten är upplockad från tvättstugan, nu återstår "bara" att vika den. Muffinsbaket gick riktigt bra, de blev verkligen kanongoda. Ikväll har jag även hunnit med att fika med Elli och Annika N hemma hos mig vilket var himla trevligt!! Jag ville ju hinna träffa dom innan jag åker söderöver.

Här kommer receptet:

Rabarbermuffins med vit choklad     
12 stycken


75 g smör el margarin
1/2 dl grädde
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
Ca 3 rabarberstjälkar
 


Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen. Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3-delar med smet.

Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt. Lägg några rabarberskivor och lite chokladhack i varje muffinsform. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 225°C.





Premiäranvände de coola muffinsformarna som jag fick av Madde tidigare.



Färska rabarber som jag fick av Malin och Per, tusen tack!



Muffins som är redo för ugnen, de gick snabbt att göra.



Nu är dom färdiga!

Tvättar och bakar samtidigt

dsc00318 (MMS)

Tvättar och bakar samtidigt. Simultanförmågan är på topp. Passar på att tvätta inför det att jag ska resa bort till veckan. Ska även bjuda över Elli och Annika på lite fika. Jag håller på och bakar rabarbermuffins. Testar ett nytt recept som jag aldrig har gjort tidigare. Blir det bra så kommer det upp på bloggen. Ute spöregnar det för stunden, väldigt varierande väder måste jag säga. Återkommer lite senare ikväll. Kram


Bröllop och kalas

19 juni 2010 är en dag då det har hänt mycket. Dels gifte sig Kronprinsessan Viktoria och Daniel och det kan väl ingen ha undgått. Såg det på tv och kan inte hjälpa att jag fällde några tårar..eller några..blev faktiskt ganska många.



Foto från Aftonbladets hemsida.

Idag fyller även min älskade brorsa 41 år. Grattis Magnus!

Jag har även varit på barnkalas. Lilla Siri fyller 1 år i morgon men idag bjöd Sara och Danne på supergod och trevlig middag för att dels fira Siri och samtidigt ha lite inflyttningsfest.

Regnet vräker ner ute och det har det gjort mestadels av denna dag. Jag myser i soffan med katterna och kikar på bröllopsfesten. En mysig lördag med andra ord.


Schyssta meloner

Jag och Annika var iväg en sväng till Ica Maxi och som vanligt kan vi inte vara helt seriösa. Jag skulle köpa hem vattenmelon och de sålde bara hela meloner. Så jag tar en stor melon och säger till Annika, här står jag med mina meloner. Och givetvis finns det bildbevis på detta.


Sune is the man

Jag har verkligen världens bästa vaktmästare! Mina tidigare erfarenheter av vaktmästare och hantverkare har verkligen varit allt annat än positiv men sen jag flyttade till min nuvarande lägenhet har jag verkligen fått en riktigt klippa. Klippan heter Sune och är min räddare i nöden. Jag bor i ett ganska gammalt hus där väggar och tak inte är gjorda av vanlig betong eller gips, utan har någon konstigt blandning mellan halm och sand. Detta har lett tilll diverse problem när jag ska borra upp saker, så som gardinstänger, tavellister och en väggfast databänk. Varje gång det har krånglat så har jag ringt efter vaktis, och utan problem har han kommit och hjälpt mig. Han hjälpte mig till och med med själva databordet som strulade när jag skulle montera ihop det.

För några veckor sedan ramlade min hatthylla ner i hallen. Köpte expandersskruvar men det ville inte fästa i väggen utan det lät mest som om man skar med kniv i maräng. Hörde av mig till Sune som lovade att komma förbi. Idag har han varit här och monterat upp hyllan så den verkligen sitter. Han satte även upp en brandvarnare som jag hade bett honom om. Men det mest otroliga i denna historia är att han har dammsugit i hallen efter det att han har borrat! Ursäkta, när händer det att en hantverkare STÄDAR efter sig??? Det brukar ju vara kaos så fort de har varit i lägenheten. Så han har helt sonika gett sig på dödsuppdraget att försöka få ut min dammsugare ur städskåpet. Den står längst in med tusen saker (kattmat, toapapper, städartiklar) på sig. Han har städat och sedan stoppat tillbaka den i skåpet.

Jag ger härmed dagens guldstjärna till Sune! Tusen tack för att du finns!



Bild tagen från Galärens hemsida

...

dsc00164 (MMS)

...


Efter en vinterkräksjuka såg jag så här fr...

dsc00144 (MMS)

Efter en vinterkräksjuka såg jag så här fräsch ut. Tilläggas kan att denna bild togs när jag blivit betydligt friskare. En riktig pingla, eller hur? ;)


Och en till

dsc00165 (MMS)

Och en till


Fler bilder

dsc00156 (MMS)

Fler bilder


Hittade några gamla bilder på en gammal te...

dsc00159 (MMS)

Hittade några gamla bilder på en gammal telefon.


Inget att rygga för

God morgon!

Himmel vad trött jag är idag, känns som om jag skulle kunna sova hela dagen. Det går däremot inte för jag har en fullspäckad dag. På för middagen ska jag äntligen iväg med min förbaskade rygg. Har så ont i den bitvis så jag knappt kan sova på nätterna eller böja mig när jag ska sätta på mig skorna. Känns som om jag blivit 20 år äldre när man får sådana här krämpor. Jag ska iväg till en ryggspecialist, hoppas det gör mig lite mer klar med vad jag ska göra för att det ska bli bättre.

Efter lunch blir det besök på ätstörningsavdelningen igen. Får se om det har hänt något på vågen, tror tyvärr inte det men man kan ju alltid hoppas.

Måste hoppa in i duschen nu!
Kram på er!

Ego

Här kommer två egobilder från i helgen när jag satt med tända ljus. Blev ett härligt sken!




En helg i juni

Helgen bara rusade förbi. Som ni såg i förra inlägget så vigdes fredagen till vinprovning. I lördags tog vi en kort sväng på stan, fick en jättefin klänning av Fredrik. Ska fota den så ni får se. Köpte även ett sommarlinne som passar till mina jeansshorts.

Därefter tog vi en sväng på Storheden och efter det en liten tur till stranden på Storsand. Vi hade köpt med lite lunch som vi åt på en filt nere vid vattnet. Himmel vad mysigt.





Vi hann precis äta klart vår mat innan det började regna. Så då bestämde vi oss för att köpa med en latte i bilen och åka iväg på lite sightseeing. Det blev en tur med bilfärjan över till Avan. När vi står och väntar på att få åka med färjan kommer en hel drös med gamla engelska bilar.











Vi åkte runt kring Avan och Unbyn. Otroligt vackert ute den här tiden på året.



Fotade syrenerna utanför mitt hus



På kvällen tog vi en promenad runt Gültzauudden i vacker solnedgång blandat med riktigta sommarregnskurar.
Tyvärr hade jag inte med mig kameran då vilket var en stor miss.

I söndags vaknade vi tidigt och insåg att det var jättefint väder. Bestämde oss för att ta en riktigt lång promenad, som blev både en tur runt undden och vidare mot Notviken och Tuna och hem igen. Räknade ut att vi gick över 1,2 mil. Inte illa. När vi var längst bort på turen drabbades vi av ett galet blodsockerfall och givetvis hade vi ju inget ätbart med oss. Promenarade förbi på Coop på Mjölkudden och köpte en drickyoghurt och en banan som vi picknickade på vid Mjölkuddsrondellen. Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle sitta där och fika, men nu har jag testat även det. Vad gör man när blodsockret är i botten? Nöden har ingen lag ;)

Efter långpromenad packade vi ner en picknick och på med badkläderna och for till Storsand även denna dag. Vi var i stort sett ensamma på stranden trots att det var riktigt skönt och soligt.









Mina underbart sköna flipflop från ifjol.







Vår mysiga stund på stranden avbröts på slutet av att stranden invaderades av ett helt gäng med ungdomar på crossmotorcyklar som körde så dårar i strandkanten. Och när vi hade eldat upp oss rejält över dessa idioter så fick vi bli ytterligare upprörd när två snöskotrar kom ner och körde på både strand och i vattnet. Vilka idoiter det finns!!

Trots det märkliga slutet på strandvistelsen så kan jag sammanfatta helgen som en riktigt tiopoängare!

Myslunch och vinprovning

I fredags hade jag en otroligt trevlig dag. Det började med lunch och vin hemma hos Johan och Annika. Även Annikas brorsa Fredrik var med på lunchen som åts i solsken med underbar utsikt över stan.



Underbart god pasta bjöds det på.








Efter lunchen strosade jag och Annika en sväng på stan och njöt av att titta på allt folk som var i farten i samband med studenten. Vi han även med lite mjukglass medan vi väntade på att min Fredrik skulle komma från jobbet i Skellefteå.

När Fredrik hade anlänt var det då dags för vinprovning. Vi hade valt ut fyra röda viner som skulle testas. Doft, utseende och smak skulle betygsättas. Det var verkligen hur kul som helst. Vinprovning är helt klart något jag vill göra igen.

Här kommer ett litet axplock av bilder från kvällen.























Efter vinprovningen var det då dags att grilla. Tror jag skulle kunna äta grillat varje dag, gud så gott det är. Det är verkligen sommar för mig!







Underbar utsikt








Annika med grillbesticken i högsta hugg ;)



Avslutar med en bild som Johan tog på oss medan vi fotade bilden ovan.



Tack kära vänner för en riktigt minnesvärd och trevlig dag och kväll. Hoppas på repris inom kort!

Kram



Ett gammalt modereportage

Höll på att leta efter ett kvitto i min byrålåda när jag hittade en cd med bilder från 2006 när jag var med på ett modereportage i tidningen NSD:s helgbilaga. Delar med mig av dessa bilder. Det var verkligen en himla trevlig dag. Fick håret fixat hos min frisör, blev sminkad på Face och sen fotograferad ute i Björsby Handelsträdgård.



Min frisör Malin fixar mig i håret.

















Samtliga bilder av fotograf Lennart Jönsson

Sömngångare

Med risk för att verka tjatig om programmet P3 Christer så sitter jag nu och lyssnar på deras programpunkt "appropå det". Idag handlar det om vad man har lyckats göra i sömnen. Himla skoj. Även här får jag associationer till en massa saker som jag har lyckats göra i sömnen. När jag var liten gick jag ganska ofta i sömnen, tack och lov händer det inte lika ofta längre. Pratar detso mer till och från.

Den historia som jag ska berätta för er ägde väl rum för ca 10 år sedan. Jag hade nyligt träffat min dåvarande pojkvän och tror väl att det var en av de första gångerna vi sov ihop. Mitt i natten vaknar J att att jag hasade mig ner till sängändan (jag sov innerst mot väggen). Jag sträcker mig över sängändan och stänger av väckarklockan som vi har stående på en bänk nedanför fotändan. Jag står helt näck med ena foten i golvet och det andra knät kvar i sängen. Han frågar mig vad jag gör för något och jag vänder mig mot honom och säger:

- Jag dansar. Detta säger jag samtidigt som jag börja gunga fram och tillbaka, helt näck med ena foten fortfarande kvar i golvet.

Trodde jag skulle dö på morgonen när jag fick detta berättat för mig. Skapligt pinsamt när man inte känner varandra alltför väl.  Det sjuka är att jag kommer ihåg att jag drömde att jag var på party. Himla tur att J vaknade, för annars hade vi försovit oss båda.

Så där, ytterligare en bravad till handlingarna!!

Kram

Underbar potatissallad

Igår gjorde jag en riktigt god hemgjord potatissallad, gjord på färskpotatis. Det blev verkligen dundergott så jag tipsar er alla om detta recept som för övrigt gick riktigt fort att göra. En favorit i sommar för mig!

Färskpotatissallad med ruccola
4 portioner

1 kg färskpotatis
1 rödlök
2 msk ljus vinäger
1 dl olivolja
1 tsk fransk senap
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
8 soltorkade tomater
10 valnötskärnor
1 kruka ruccola
parmesanost
oregano

1. Koka potatisen. Skär löken i små klyftor.
2. Skaka ihop vinäger, olja, senap och kryddor till en dressing.
3. Skär den varma potatisen i bitar och varva den med löken i en skål. Häll över dressingen. Blanda försiktigt.
4. Skär tomaterna i bitar. Dela valnötterna i halvor. Blanda ner detta och ruccolan med potatisen.
5. Hyvla över parmesan och garnera med oregano.


Skitroligt

Vet inte om det var någon annan än jag som lyssnade på P3 Christer igår, tisdag? Jag bara älskar det radioprogrammet, de har nästan alltid roliga teman och ämnen som man känner igen sig själv i. Igår var det tema "kiss och bajs" och lyssnarna fick ringa och maila in om diverse historier som på något sätt var relaterat till detta ämne. Det var allt från en mamma som sov med ett barn i sängen och som tog av sig blöjan i sömnen och sket henne rakt i munnen och näsan till en kille som råkade spränga en tunna med skit i luften så det flög över hela sin tomt men även över grannens tvätt.. Ja ni hör ju.. Humor på ganska låg nivå men ack så roligt.

Funderade starkt på att ringa in på detta tema eftersom jag kom att tänka på en av mina "bravader" som hände för några år sedan. Ni som är känsliga kan sluta läsa nu....
Det började på mitt dåvarande jobb. Jag satt i telefon med en jätteviktig potentiell kund när jag började må jätteilla. Det var i januari då vinterkräksjukan härjade som värst och flera av mina kollegor som satt i samma korridor hade redan varit sjuka. Mitt i en mening känner jag bara att "fan det här går inte". Hann inte ens förklara för personen jag pratar med utan bara kastar på telefonen och rusar på toa. Hann med nöd och näppe in och spy. Insåg då att jag måste ta mig hem på något sätt. Jag bodde ca 5-8 minuters gångväg från jobbet och det skulle gå snabbare att gå hem än att be någon köra mig. Var verkligen livrädd att jag skulle spy ner någon på stan, eller ännu värre, göra på mig. Så jag ringde upp Annika, en kompis, för att prata med henne medan jag gick hem för att kunna tänka på något annat. Förklarade situationen för henne och hon lugnade mig med att det inte skulle vara några problem att ta sig hem.


När jag är halvvägs hem, mitt i lunchrusningen klockan 12 utanför ICA och parkeringshuset mitt i stan händer det som inte får hända... Jag sket ner mig! På stan!! Minns bara att jag jag sa till Annika, helvete där kom det.... Jag ville verkligen dö. En rejäl laddning i mina bagiga jeans, som tack och lov var knutna längst ner och som "fångade upp skiten". Bara försöka att fortsätta hemåt, tror aldrig jag har mått så här dåligt offentligt någonsin. Det slutade ju inte med detta eftersom det just under den tidsperioden genomfördes en omfattande renovering och påbyggnad av det hyreshus som jag bor i. Så när jag rundar knuten av huset möts jag av ca 20-25 byggkillar som hejjar glatt. Vissa tog även följe bakom mig för att följa upp i min trappupgång. Snälla skjut mig, någon! Tror aldrig jag har tyckt så synd om mig som då, och vette tusan när jag var så dålig som då. Var singel och bodde själv den tiden, inte att rekommendera. Kunde verkligen inte ens ta hand om mig själv, spydde och sket i 72 timmar i sträck med endast max 10 minuters intervall. Svimmade flera gånger och gick väl ner sisådär 8 kilo efter dessa dagar. Önskar inte ens min värsta fiende detta. Men så här i efterhand kan man ju alltid skratta åt det. Uttrycket "Du går ju som du har skitigt på dig" har för mig fått en helt ny betydelse.

Kram

Mandy kvalitetsmyser

dsc00306 (MMS)

Mandy kvalitetsmyser


Barndomsminnen

Blev nostalgisk och började fundera på barnprogram från det man var liten. Googlade upp lite gamla klipp. Alla gick tyvärr inte att bädda in direkt så får ge er länkarna..

Jag verkligen ÄLSKADE Fragglarna. Nu när jag såg detta klipp kommer jag verkligen ihåg hela texten från introt.

Fragglarna sjunger introt, Dansa och häng med



Proffesor Baltazar var en annan favorit



Bamse



Ole dolyckan ur Trazan och Banarne



Doctor Snuggles



Kalles Klätterträd



Sagostuden



Beppes Godnattstund



John Blund



Ulla Bella i Solstollarna


2 x Malin = 2 x beslutsångest

I lördags var jag och Malin I på en roadtrip till IKEA i Haparanda. Det blev verkligen en jättelyckad dag. Det blev bara jag och Malin på resan, utan barn. Så vi fick riktig kvalitetstid tillsammans! Vilken energikick! Jag skulle kunna sammanfatta dagen med orden skratt, allvar, mys, minnen och beslutsångest. Det är nog ordet beslutsångest som skulle kunna rama in hela vår dag, för det var verkligen ett genomgående tema från start till slut. Både jag och Malin har vanligtvis en ganska stor dos av beslutsångest, men när vi är tillsammans så är det som om det blir ännu värre.

Det började redan på parkeringen när Malin skulle parkera. Vilken parkeringsplats ska vi ta??? Svåra beslut redan där. Hon prövade att köra in på flera olika innan vi hittade den bästa som kändes mest rätt, haha ;)

Vi kom fram strax före 13 och vi var båda ganska hungriga. Vi beslöt oss för att ta en korv innan vi gick in. Då kom ju nästa val. Hur ska vi lägga upp maten för dagen? Ska vi ta en vanlig enkel korv, för att sedan äta lunch inne på restaurangen? Eller ska vi ta korv med mos nu och bara fika på restaurangen för att äta något mer rejält innan vi åker hem. Det tog ett tag innan vi kom fram till att korv med mos får det bli. Vi skrattade gott redan då åt hur veliga vi är. Och detta visar sig bara vara början. ;)

Väl inne på IKEA så velades det kring det mesta. Ska jag köpa brandvarnare eller inte? En blomma eller inte? Malin tampades med svåra beslut kring ramar och hur många i respektive storlek. När vi passerade restaurangen så kom då valet om vi var sugna på fika eller inte, efter detta velande kom vi fram till att det var lika bra att ta en fika. Vi hade ju ingen brådska. Men vad ska vi fika då? Fanns ju mycket gott att välja på... Där tog det stopp.. Det gick inte att välja, så då kom vi fram till att jag skulle ta äppelkaka och Malin cheescake, och så skulle vi dela på dessa. Skönt, ett val mindre ;)

Så här fortsatte det hela dagen. Vi avlutade med att vela om vi skulle äta middag i Haparande eller om vi skulle vänta tills vi var tillbaka i Luleå. Det blev middag i Happis, på Max där det också skulle väljas.. Herre gud, vad är det för fel på oss??  Såg inte först att menyn stod både på svenska och finska, så jag frågade Malin om hon visste vad Max-ateria är? Gud såååååå pinsam man är. Ibland skiner min blonda hårfärg igenom.

Förutom all denna beslutsångest så skiftade våra samtalsämnen från allt och ingenting, allvar och tokerier, blandat om vart annat. Ibland gick bytet av samtalsämne lite väl fort för oss själva också. Ett exempel är när vi i stort sett är på väg hem. På väg mot utgången passerar vi en kille sittandes på en bänk som jag tycker jag känner igen. Tror det är ett strul från några år sen tillbaka. Vi skrattade gott åt den incidenten som var en historia i sig själv, får se om jag vågar släppa den storyn på bloggen någon gång. Det börjar ju snart vara preskriberat ;). Då säger Malin:
- Du vet den där från Åhléns... Och jag börjar fundera.. Va?? Jag har väl inte strulat på Åhléns???? Ser ut som en fågelholk och tänker så det knakar. Men nu pratade tydligen Malin och min stora handväska som jag köpt på Åhlens. Inte lätt att hänga med alla gånger.

Tusen tack kära vän för denna underbart trevliga dag! Det måste vi göra om snart. Jag skrattar fortfarande!


Lite kuriosa:
Mandy försöker hjälpa mig att skriva detta inlägg genom att trava över och upp på datorn hela tiden ;)

Fredagsmiddag

Tänk vad snabbt det kan vända. Från början hade jag inga planer alls för fredag kväll, men kvällen slutade med en jättetrevligt middag hemma hos mig tillsammans med Annika x 2 och Johan. Som vanligt när vi ses så rusade tiden och solen var långt uppe på himlen innan vi avrundade (hmmm klockan var nästan 5 på morgonen). Det är farligt när det är ljust dygnet runt i kombination med våldsamt trevligt sällskap.










Tidig

God morgon!

Måndag morgon och dags för en ny vecka, som blir en bra vecka. Ikväll kommer äntligen Fredrik upp och hälsar på! Jag vaknade alldeles för tidigt idag, värre än vanligt. 03.30 tyckte kroppen tydligen att det var dags att slå upp sina blå. Jag var väl inte riktigt inne på samma linje och "drog mig" till kl 04.30. Vad säger man???? Galet är bara förnamnet. Det var ju inte så att jag gick och la mig tidigt igår heller, somnade nog kring 23.30.

Ny myser jag i pyjamas i soffan med missarna och en kopp kaffe. Och VÄNTAR på att morgonnyheterna ska börja på tv.

Kram

Tänk om jag hade en diskmaskin

dsc00285 (MMS)

Det skulle ju inte göra någonting om jag hade en diskmaskin! Detta är andra omgången med disk från gårdagens middag och vinkväll. Trodde aldrig disken skulle ta slut... Nu ska jag bara ut med soporna och sen vika tvätt innan jag ska slappa i soffan en lördagkväll som denna. Kram


Annika har ätit lite väl mycket :)

img_0644 (MMS)

Annika har ätit lite väl mycket :)


Solen är här igen

Så var det fredag igen. Idag skiner solen igen efter gårdagens ösregn. Skönt! Däremot är det ingen direkt värme, men så länge solen skiner så är jag glad. Jag har hunnit med att måla naglarna på både händer och fötter nu på morgonen. Jag satte starkt rosa för att känna mig så där sommarfräsch. Och över det rosa satte jag ett glittrigt lack, så nu är jag så där partychick. Nice.

Dricker lite kaffe och ska snart göra lite frukost. Efter det ska jag och Stina ut på en riktig långpromenad, ska bli kul. Då kan vi kombinera att få prata av oss med motion, sånt är aldrig fel.

Hoppas ni får en mysig fredag!

Kram kram

Underbar parfym

Jag har testat en parfym som jag blev helt kär i. Den luktade ljuvligt somrigt och var inte alls så tung. En riktig Malin-parfym. Eau de toiletten heter Daisy Garland från Marc Jacobs (det finns flera olika typer av Daisy märkte jag när jag Googlade) . Tyvärr är den inte gratis, varför ska parfym vara så dyrt? Men drömma kan man ju alltid göra...

   

Marc Jacobs Daisy Garland Edition In The Air EdT

Sammansättning av Marc Jacobs Daisy Garland har skapats med en avsikt ”att uppmuntra bärare att dagdrömma om ljusa dagar och klarblå himmel”, medan parfymen i sig är oförändrad. Det är himmelsblå kronblad på korken på flaskan. Den yttre kartongen är svart, inramad i små blå blommor och dekorerad med blåaktiga moln.


Närhet

Det tar sig för Olivia och Mandy. De närmar sig varandra allt mer och mer. Igår låg det åtminstone på samma del av soffan, om än med ett litet säkerhetsavstånd.



I morse tog de utvecklingen ett steg längre. När hungern blev för stor så gick det även bra att äta en gemensam frukost.






Bild från förr

När jag rensade nere i förrådet hittade jag mitt gamla studentkort. I brist på scanner så fotade jag det med kameran, därav den ganska dåliga kvaliten.


Bootcamp

Onsdagen bara for förbi, fort som tusan. Klev upp tidigt (som vanligt numera). Pysslade lite hemma. Därefter träffade jag Annika en sväng på stan och följde med henne när hon skulle göra lite ärenden. Efter det följde besök på ätstörningen. Var på samma vikt som förra veckan, 74,4 kg. Hoppas att den ska börja så sakterliga börja gå nedåt nu när träningen börjar komma igång lite mer frekvent.

Eftermiddagen tillbringades i min brassestol i solen på balkongen. Slappandes och läsandes i en av mina böcker som jag ska läsa under min behandling. På kvällen tog jag mig iväg på en dunderjobbigt träningspass, bootcamp. Länge sedan jag svettades så mycket, men kul vad det!

Nu ska jag hoppa i säng, helt slut efter denna dag.
God natt mina vänner!

Kram

Kickstart

Idag har jag verkligen kickstartat igång dagen med att köra ett pass indoor walking kl 7. Vilken ljuvlig start på dagen. Jag har fått en rejäl laddning energi, och det känns skönt att ha gjort bort dagens träningspass redan från start. Nu kan jag njuta av det fina vädret i godan ro. Hoppas kunna sitta på balkongen, om det inte nu är för kyligt.

Kram

RSS 2.0