Farbror Polisen

I måndags hände det.. Jag blev stoppad av polisen i Lödgeå, på min resa ner till Stockholm. Åkte dit för fortkörning. Körde 8 km för fort, 98 km på 90-väg. Så galet irriterande för det var ingen "medveten" fortkörning, när jag tänkte att jag skulle skynda mig. Satt i godan ro och drack en latte i bilen när Farbror Polisen uppenbarade sig med sin laser.. Kan villigt erkänna att jag fick panik när han vinkade in mig  Men dett var iaf en väldigt trevlig polis, så kunde behålla nitt humör. Men känns surt som tusan. Är ju aldrig roligt med böter, men nu är det verkligen dålig tajming när jag inte har jobb.. Men men, det var ju trots allt jag som körde. Kan inte skylla på någon annan änmig själv..

Men tänk vad skoj man kunde ha för dom pengarna.. Slinga håret hos frissan, köpa nya vårkläder aaahhhh..

Redo

Nu är jag redo för kvällen. Har storstädat lägenheten, dammsugit, torkat golv, rensat avlopp i både handfat och dusch.. Plus att jag har oljat in båda ekborden. En effektiv dag!

Nu är jag nyduschad, håret lockat och sminket på plats. Snart är det dags att bege sig mot restaurangen!

Trevlig kväll!
Kram

Städfredag

Idag har jag äntligen fått tummen ur att börja städa. Tänk att jag alltid lyckas skjuta upp det till sista sekund. Vet att jag efter förra gångens städomgång lovade mig dyrt och heligt att jag nu skulle hålla efter bättre så det inte blir så stökigt. Tror ni jag har gjort det? Nä då, ser ut som en hel armé med tonårsobstinata ungdomar har bott hemma hos mig. Hur svårt kan det vara att exempelvis hänga in kläderna i garderoberna igen när man går och lägger sig, alternativt bära dom direkt till tvättkorgen???  Nä jag måste givetvis "mellanförvara" dom på mitt sovrumsgolv eller på byrån. Så till slut vet jag inte vad som är rent och vad som är skitigt utan allt får åka i tvätten. Verkligen rationellt.

Men har lyckats röja ganska bra idag. Nu har jag burit fram dammsugare och skurhink också så är på god väg. Men som sagt är ju ute i sista sekunden. Ikväll kommer Fredrik upp och hälsar på. Vi ska tillsammans med Annika och Johan äta på den mexikanska restaurangen Tapachula. Blir spännande och se vad de har att erbjuda!

Sen kommer vi att bila ner tillsammans till Stockholm, så påsken firas i Stockholm/Västerås med omnejd. Blir trevligt. Hoppas på att kunna träffa nygifta brorsan och Minna när de kommer hem från Thailand. Bättre lycka denna gång!

Sen fick jag ett jätteroligt besked i veckan. Min älskade barndomskompis Karin kommer hälsa på mig. Det blir så att hon åker med mig upp i bilen och stannar fyra dagar i Luleå. Hon har aldrig varit i Luleå så det blir himla roligt. Och så får vi ju en genuin roadtrip ihop, inte fel. Kul att få något skoj att längta till!!

Nä nu är min kaffe och bloggpaus slut, bäst att fortsätta mitt städande. Hade tänkt att ha lite marginal, hade gärna velat hinna gå iväg och sola en sväng idag så man får sig lite färg. Känner sig en aningens piggare då.

Kram på er mina kära vänner och ha en underbar fredag!


486 kr

Idag fick jag ett samtal från Försäkringskassan, där en jättegullig tjej ringde och presenterade sig som min personliga handläggare. Hon ställde lite frågor och bekräftade att min anmälan hade gått igenom. Känns ju bra att alla papper blivit godkända.

Däremot var ju beskedet om vad jag ska få ut i ersättning allt annat än trevligt. Jag får ut 486 kr per dag FÖRE skatt!! Det vill säga 14580 kr före skatt.... Det kommer ju inte ens täcka mina fasta kostnadet i dagsläget.

Ångesten är total.. Ush vilken klump jag har i magen... Hur ska jag kunna följa ett kostschema nu?
Någon som vill donera ett bidrag???

Fastna i vinkelvolten

Måste bara lägga upp denna gamla klassiker. Jag har nästan glömt bort hur himla rolig den är.


Stolt

Måste erkänna att jag är rätt stolt över mig själv. Ska besikta bilen i morgon och ena belysningen till nummerplåten har inte fungerat. Lyckades byta lampan och skruva allt på plats igen. Nöjd med mig själv!

Har kört bilen genom tvätten också så nu hoppas jag den går igenom i morgon!

Redo för fest

Så där.. Då är jag redo för kvällens födelsedagsfest hemma hos Madde.





Använde min nya gröna ögonskugga









Kram och hej!!

Jag är på bettet ;)

Så där, den sexiga bettskenan är på plats så nu är det dags att nanna kudden. Har bettskenan för andra natten i rad nu, lika bra det efter att flera mornar vaknat med kramp i käken och ont i huvudet. Tydligen har jag börjat om med att gnissla tänder, så lika bra att stoppa in den igen så jag slipper bita av någon tand. Men synd att säga att den är sexig i alla fall.

Blev en trevlig dag när jag väl vaknade. Träffade Jessica en sväng ikväll, satt på Roasters och samtalade om allt mellan himmel och jord, ytligt och allvarligt om vart annat. Tack govännen för en jättetrevlig kväll.
Avslutade med att gå och sola. Känner mig så sliten just nu så tänkte att lite färg kanske kunde pigga upp mig. 

Efter det såg jag det obligatoriska avsnittet av Solsidan. Tål att sägas igen, vilken underbar serie. Läste på Aftonbladet i veckan att det kommer en till säsong. Himmel vilken tur det, kan inte tänka mig ett liv utan det :)

Näpp, bäst att hoppa i säng så jag är pigg i morgon. Då står det att skriva jobbansökan och en födelsedagsfest på agendan.

Kram och god natt!

Sov för länge

Fattar inte att jag kan vara så här trött hela tiden. Det går ju aldrig över. Vaknade kl 13.20 idag!!!! Aaahhhhh, får panik. Hela dagen är ju förstörd. Jag la mig ju ändå i vettig tid. Och det sjuka är att jag nog troligen skulle kunna somna om igen om jag gick och la mig. Sitter fortfarande i morgonrock och funderar över vad jag ska göra nu.

Är sugen..sugen på en massa saker... Godis, glass, god mat, att resa bort, få sola och bada, sugen på att ha pengar..att få bort klumpen i magen. Oron som gnager i mig.. Jämt!

Helvete

Som jag har fått skratta nyss.. Pratade med Madde i telefon och hennes barn satt precis bredvid. Vi hade redan pratat en gång men fått avbryta eftersom Maddes syrra kom förbi med värkar och var på väg in till förlossningen. Madde försökte få tag i deras pappa för att berätta men telefonen var inte på, så hon råkade säga "Helvete"

När vi sedan satt och pratade hör jag Tilde i bakgrunden:
- Helvete, helvete, HELVETE...om och om igen. Madde och jag kämpar med att hålla oss för skratt men det blev omöjligt när hon för tjugonde gången sa helvete..

Madde utbrister i "men guuud".. och det tog inte länge innan Tilde.. "men gud, helvete!

Underbara barn!

Ny färg?

Snön yr utanför fönstret men jag längtar ändå till våren och sommaren. Är sugen på att byta färg. Just nu har jag en grym utväxt, inte snyggt. Eftersom det är så mörkt i topparna nu så måste jag göra en avfärgning för att det inte ska bli ojämt. Tror även att jag vill bli lite ljusare än vad jag är just nu, kan ju bli fint mot sommaren då jag ändå har så lätt för att få solblekt hår. Under sommaren blir det svårt att bevara det mörkröda håret i rätt nyans. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra, satt och kollade in gamla bilder när jag var ljusare än vad jag är nu... Så här såg jag ut då...









Vad tror ni? Vad ska jag göra? Ljusare eller ha kvar samma färg som nu??

Kram

Tack för alla gratulationer

Jag har ju inte hunnit skriva och berätta om mitt födelsedagsfika och allt trevligt jag var med om förra veckan. I fredags hade jag ju bjudit hem en massa vänner på tårta. Der var verkligen jättetrevligt, de flesta kunde komma. De skämde bort mig med en massa presenter. Tusen tack alla för att ni kom!

Jag satte även rekord i antal männikskor samtidigt i min tvåa.. Vi var följande;
Jag, Fredrik, Madde, Jani med barnen Tilde och Casper, Elli, Matte och lilla Moa, Jessica, Hanna, Annika, Johan, Therese, Micke och lille Wilmer, Stina, Annika N, Mari, Robert och lille Oscar.. 21 personer!! Ljudnivån var minst sagt hög när ungarna busade och vi vuxna försökte överrösta för att höras. Men mysigt var det!!



Tårta och bullar bjöds det på



Marängtårtan





Fullt med folk i vardagsrummet



Sitta fick man göra där det fanns plats..
Johan tyckte öppna spisen fungerade fint



Hanna och jag



En av alla fina buketter som jag fick


Som sagt, tusen tack för att ni gjorde kvällen så trevlig!!!


Lördagen fortsatte i samma trevliga tema. Först blev det en sväng på stan, sen hade jag middag hemma hos mig för Fredrik, Henriksson och Lotta. Gjorde kycklingrätten som jag bjöd på min 30-årsdag. Därefter begav vi oss av till Coop arena för att se Luleå möta Timrå i en superviktig match. Om de spelade minst oavgjort skulle Luleå gå vidare till slutspel.. Tyvärr gick det inte vägen. Men det var en trevlig kväll ändå. Vi träffade även på Peter och Johnny som följde med hem en sväng till mig där vi mellanlandade på lite vin och kortspel. Kvällen avslutades på Olivers... och med en tur i rutschkanan på Isdjuret i stadsparken. Jag har ju som tradition att göra detta varje år, så även i år. Och det var i rättans tid. I måndags började kommunen frakta bort orren...


Så helgen kan jag verkligen sammanfatta som supertrevlig! Tack alla!!
Kram

Herr och fru



Jag är så lycklig!!! Alldeles nyss gifte sig min älskade bror med underbara Minna.
Nu är de herr och fru Sjöström! Vigseln ägde rum nu ikväll, den 17 mars 2010, på Arlanda.
Nu väntar bröllopsresa till Thailand.

Jag är såååå lycklig. Stora lyckotårar rullar ner för mina kinder, det går inte att beskriva
vad jag känner just nu. Efter allt de har gått igenom tillsammans, de är så värda det här!

Skickar mina varmaste lyckönskningar till er på er stora dag!

Älskar er!!!
Kram

Snart...

..smäller det.... Nervös!

I morgon är...

..en mycket speciell dag för mig!

Olivia myser

Måste dela med mig av några gulliga bilder på Olivia. Snacka om att hon njuter nu när jag låter henne få vara i sovrummet. Så fort hon märker att det börjar närma sig läggdags så springer hon in där, skjuten som en kanon. Gogumman!!!










Hade ju tänkt träna idag...

..men börjar få allt ondare i halsen ju längre dagen lider. Blir nog tyvärr ingen träning, får bli te med honung istället. Hoppas det har gått över till i morgon!

Chokladmoussetårta med maräng & pistaschnötter



BOTTEN
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
1/2 dl hackade pistaschnötter (gärna salta)

MOUSSE
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
70 g smör
saltrostade pistagenötter och maränger till servering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
2. Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
5. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och »sätta sig« i kylen i ett par timmar.
6. Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

Du är vad du äter

Vaknade före tusan idag, vet inte varför. Kände mig stressad av någon anledning och har vaknat till och från hela natten. Så vid sju i morse klev jag upp. Vid lunchen kom Camilla förbi hemma hos mig, hon hade med sin matlåda så vi åt lunch ihop. Väldigt trevligt.

Jag har även varit och handlat inför morgondagens födelsedagsfika som jag ska ha. Ikväll har jag bakat kanelbullar. I morgon är det dags för tårtbak. Jag har bestämt att det blir eb vanlig marängtårta plus chokladmoussetårta med pistagenötter.

Ikväll såg jag på "Du är vad du äter". Det var Sanna Bråding som ville få balans i sitt liv, och bli av med alla sina missbruk (bla matmissbruk). Fy vad jag kände mig träffad när jag såg programmet.. Kändes som om det var mig de pratade om..

I morgon har jag tid på ätstörningen på morgonen.. Gruvar mig.. Har ju inte alls gått vägen de senaste två veckorna... Och det är ju alltid värre när man ska stå till svars för det. Tänk om man bara kunde trycka på en knapp och så började allt fungera...men men..

Sommarklänning

Jag har ju haft ett presentkort på Gina Tricot sedan länge, idag hittade jag en klänning som jag köpte för det.

Skrattanfall

Måste bara lägga in detta härliga klipp. Många har nog sett den flera gånger, men skrattet är sååå smittsamt!


Hårig rygg?

Olivia hade bestämt sig för att min nytvättade träningströja var ett bra offer för kvällens tupplur. Efter ca 150 m klädroller börjar man nu skönja en svart tröja.. Tur man har roller, annars skulle jag ha den hårigaste ryggen av alla på gymet ;)

Fel-sms

Igår gjorde jag en sån där klassiker, skickade ett sms utan att riktigt läsa igenom vad jag hade skrivit. Jag skulle skicka ett sms till Fredrik som hade varit så himla gullig och skickat jättefina, stora röda rosor till mig på min födelsedag. Följande meddelande skickade jag iväg:

"Nu är det sovdags. Har luktat länge å väl på soporna. Oerhört vackra! Tusen tack. Kram!

Så fel det kan bli med T9 ;)

Jag har världens bästa brorsa!





Jag är så lycklig för jag har världens bästa brorsa. En finare, och mer kärleksfull person får man leta efter.
Gud vad ditt samtal värmde idag. Blir såååå varm i hjärtat. Önskar jag kunde ge dig en riktig kram!

Jag är så lycklig över att du har lyckats besegra cancern, din kämparglöd inspirerar. Du är en riktig kämpe och livsnjutare! Du är med mig överallt, i mina tankar. ALLTID!

Love U
Kram från systeryster

Sista dagen som 32

Då är det bäst att njuta av de sista minutrarna som 32.. Gud vad tiden går..
Jag har haft en bra dag idag. Lunchdejtade med Linda, lilla Lucas, Åsa plus dotter. De är uppe från Skåne och hälsar på så var himla roligt att hinna träffa dom lite. Lucas charmade sig rakt in i mitt hjärta.. Vilken mysig unge.. Världens ögon och ett stort leende mest hela tiden. När han sedan ville ha kramar från mig och skickade slängpussar så var det helt kört. I´m in love!!

Efter lunchen promenerade jag hem till Sara för att kika på deras lägenhet som de precis flyttat till. Promenaden dit var allt annat än trevligt.. Som det har blåst idag, inte mysigt överhuvudtaget. Kaffet hos Sara var däremot betydligare mysigt! Tack vännen för din pepp, underbara vän!!



                                                    


Ikväll har jag letat tårtrecept..Gud vad mycket skoj som jag vill testa...men kan ju inte göra 4-5 tårtor.. Ska göra två till fikat på fredag. Dels blir det en marängtårta.. Sen velar jag mellan en hallonmoussetårta, fryst citronmoussetårta med passionsfrukt eller choklasmoussetårta med maräng och pistagenötter...
Nope, dags för lite skönhetssömn...

Kram och god natt mina vänner!

Galgar

Jag inser att jag är i stort behov av galgar.. Skulle behöva fler av sorten Bumerang från Ikea som finns i 8-pack.
Så irriterande att inte kunna hänga allt jag behöver... Köpte från Ikea tidigare men köpte för få...

En dikt

Hittade en fin dikt på nätet (författare okänd) om att vara stark som jag gillar skarpt!

”…Att vara stark är
att se livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit…”

Ärlig

Ibland kan ens föräldrar vara lite väl ärliga! Pratade med pappa igår och så kom vi in på att jag fyller år nu på tisdag. Jag kommenterade att jösses vad åren går, hans replik.

- Ja Malin, du börjar vara till åren!

Hmm.. Ärligt och sant också för den delen..


Idag tänkte jag göra lite nytta här hemma. Plocka undan alla saker, städa och hinner jag så står även ett kattbad på agendan. Men rationell som jag är så det första jag tar tag i är att sortera kryddorna i bokstavsordning.. Hmm, verkligen prio 1.  Fast man måste väl ha lite "krydda" i sin tillvaro... Åhh.. fy den var dålig ;)

Solen skiner och det är jättefint väder, men jag orkar faktiskt inte gå ut. Vill hellre bli klar med det jag ska här hemma, så är det skönare att krypa ner i soffan ikväll istället. Kan väl erkänna att jag fortfarande känner mig lite matt efter flera dagars illamående. Men det går helt klart åt rätt håll.

Nä, dags för ett ryck nu!

Ha en underbar helg!

Kram kram

Tjoho

Jag mår inte illa idag. Helt underbart! Tänk att jag kan bli sååå glad av något så litet...
Och underbart väder är det också, så ska pallra mig ut en liten kortis. Är fortfarande matt i kroppen så blir nog en väldigt liten tur, som måste avslutas på affären. Har levt på rostade mackor och saftsoppa i tre dagar nu. Nu är det dags för att laga något rejält.

Jag lider just nu av rejäl akut skoterabstinens... Fy vad jag vill åka ut på tur. Gräva ner mig i en snöhög, ligga på ett renskinn och sola och mysa. Grilla hamburgare och dricka varm choklad.. Aaahhhh blir ju sjuk när jag tänker på det. Tänk att jag från söder kunde bli så biten av detta. Kunde man inte tro från början. Och nu när jag inte längre har den möjligheten så är saknaden enorm.. En vårvinter utan en massa skoterturer är ju ingen riktig vår..

Nä, nu är det dags för en tur till affären.

Kram

Tobbe

Jag älskar ju tv-serien "En annan del av Köping". Tycker det är en underbar serie som verkligen fångar sann glädje. En klar favorit hos mig är Tobbe, han som alltid svär, vill dricka kaffe och har glimten i ögat.

Här kommer ett klipp med best of Tobbe säsong 3


Mår fortfarande illa..

Illåmåndet fortsätter även idag, plus en enorm huvudvärk som har gjort att jag har fått ligga i soffan hela dagen. Skapligt smärtsamt med tanke på att det är 4 minus ute, klarblå himmel och sol. Vill ju vara ute. Har inte spytt iallfall så bara hoppas att det går åt rätt håll.

En liten lista...

Jag var ju tydligen inte för gammal för att önska mig saker..så här kommer en lista på allt mellan himmel och jord som jag nu suktar efter...


Saturnus ring, storlek 16,8 mm
Märke Edblad & Co, finns bl a på Mique i Luleå
Artikelnr 760020




Skor i storlek 37 av märket Softwalk, finns på Eurosko

    


Gardiner från Åhléns, 4 st eller presentkort på Åhléns
(kommer tyvärr inte ihåg vad de hette, och hittade de inte på bild på Åhléns hemsida)

Oral B eltandborste

Hudkräm Carita Ideal Controle powder emulsion


Temuggar från Lagerhouse

Te-sil från TheShoppen, anpassad för röda teer. Är en liten cylinder med väldigt tätt nät.

Pengar

Presentkort på :
Klipperian
Carinas Nails
Åhléns
Vero Moda
H&M

Kaffemaskin (kunna göra espresso och skummad mjölk, är ju svag för latte)

Parfym DKNY Be Delicious


Någon typ av resa, eller hotellövernattning mm

Biverkningar

Usch vad jag mår illa..idag igen. Igår höjde jag min dos på medicinen och biverkningarna kom som ett brev på posten (eller i mitt fall betydligt snabbare än posten ;)). Tydligen kan man bli både illamående, få diarré och kräkas. Igår och inatt körde jag då hela registret. Fy tusan vad hemskt. Blev ju osäker om det verkligen var bierkningar eller vanlig magsjuka. Men idag kände jag mig ganska pigg innan jag tog tabletten. Tog den nu i eftermiddag och börjar må illa igen. Bara hoppas jag slipper spy idag. Förstår varför denna medicin ska hjälpa mot hetsätning... jag blir ju inte direkt sugen på att äta något när mår så här ;) Bara hoppas att det är snabbt övergående.


3 mars 2010

Idag är det 8 år sedan älskade mamma rycktes ifrån oss alldeles för tidigt. Kan inte förstå att det är så länge sedan. Jag minns den dagen som igår..Hur jag satt och såg på Vasaloppet när de ringde från sjukhuset och sa att hon hade hamnat i koma och att det var bråttom att komma in. Hur hon somnade in i våra armar, hennes sista suck. Det knyter sig i bröstet när jag tänker på det..  Idag tänder jag ljus här hemma som minne.

Älskar dig mamma. Du finns med mig överallt!

Kram

Trött

Här kommer en trött liten rackare.. Ser väldigt stora likheter med mig själv på morgonen ;)


Är jag barnslig?

Funderar på att skriva en önskelista inför min födelsedag.. Är det barnsligt??


RSS 2.0