Chokladmoussetårta med maräng & pistaschnötter
BOTTEN
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
1/2 dl hackade pistaschnötter (gärna salta)
MOUSSE
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
70 g smör
saltrostade pistagenötter och maränger till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
2. Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
5. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och »sätta sig« i kylen i ett par timmar.
6. Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
2. Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
5. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och »sätta sig« i kylen i ett par timmar.
6. Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.
Kommentarer
Postat av: Emma Aludden
MUMS vad gott det där lät!
Postat av: Susanne
Jag förväntar mig den på bordet när jag kommer och hälsar på nästa gång :O)
Postat av: Anonym
Emma, den inte bara låter god, den ÄR god! Blev en hit på födelsedagsfikat.
Självklart Susanne, kommer du upp lovar jag att tårtan står på bordet :)
Postat av: Hanna
Lövly! Tack för receptet! Den är given på Esters dop nästa helg. Kram
Trackback