Fredagspiffad

Har fixat mig lite extra idag, för efter jobbet blir det after work med gamla studiekompisar från tiden i Luleå. Ska bli trevligt. Så prickig klänning fick det bli.

Många bravader har det hunnit bli sedan jag skrev sist. Får bli ett inlägg i helgen.


Sönderslagen

Jag är ju inte en eftermiddags- eller kvällsträningsmännsika utan föredrar att träna kring lunch men det är bara att vänja sig med lite nya rutiner i samband med mitt nya jobb. Lite längre fram (när jag uppgraderat mitt träningskort) så borde jag nog kunna smita iväg på lite lunchträning då och då,
 
Idag krävde det lite extra motivation då det ösregnade och blåste halv storm när jag lämnade jobbet. Hade bokat in mig på ett crosstrainingpass. Efter de traditionella stationerna så avslutade vi med att dela in oss två och två. Inte ont anande parade jag ihop mig med en vältränad karl som stod bredvid mig. Det visade sig att vi skulle köra boxarintervaller. Jag började med att slå, och jag var galet färdigt i armarna när mina tre intervaller var klara. Sen var det dags för mig att hålla mitsarna...och det var här det spårade ut. Först och främst var han en halvmeter längre än mig vilket gjorde att jag fick möta hans slag på en för mig inte helt angenäm nivå. Sen var han ju så galet stark, så jag studsade ju bakåt för varje slag han slog. Och eftersom jag blev helt slut i armarna så var jag inte riktigt med med med mitsarna så fick några riktigt hårda slag på mina underarmar.
 
Nu är jag svullen och kan ana en blå nyans på armarna. Hur ont jag har i morgon vill jag inte ens tänka på. Nästa gång siktar jag nog på att haffa mig en tjej i liknande storlek. Nu gläds jag mest över att jag inte åkte på en blåtira :)
 
 
 
 

Doft av jul

Ikväll har jag bakat lussebullar, så nu är jag redo inför första advent på söndag! En doft av jul sprider sin i vår lägenhet. Obegripligt och mysigt!
 
 

Ytterligare aj aj

Började måndagen med att tappa en hård kartong med 15 kilo kattsand på foten. Gör sjukt ont och såret skaver fint i skon just nu.


Kvällens aj

Jag sitter här i soffan och undrar över hur något sååååå litet kan göra så in i he****e ont??? Jag har fått en inflammation i ett nagelband och det har gjort ont hela dagen. Men nu under kvällen blir det bara värre och värre och fingret bultar och brinner och jag kan inte böja det på vettigt sätt. Ett litet fjantigt nagelband...ja vad säger man???? Ber om ursäkt för den inte alltför trevliga bildcollaget ;) Och fingret har hunnit bli ännu större sedan jag fotade dessa bilder...
 

En lördag med Annika

Efter min första fullständiga arbetsvecka på lång tid kan jag nu meddela att det var en ganska slagen tjej igår kväll. Vaknade dock ganska pigg i morse, men det kan ju bero på att jag visste att jag skulle få träffa Annika från Luleå som är ner i Stockholm under helgen.
 
Vi började med att luncha och sippa på lite vin och försöka uppdatera oss om vad som har hänt sedan sist (vilket faktiskt inte är så många veckor sedan).
Därefter kastade vi oss loss i butikerna och spanade runt. Jag var på jakt efter lite kläder att kunna ha på mig på jobbet och nu har jag köpt hem några alternativ som jag ska testa lite mer här hemma. Jag hittade även en mössa som jag blev förälskad i
 
Det bästa med Stockholm är Hötorget och deras blomstermarknad. Denna ståtliga
bukett fick följa med mig hem och pryder vårt köksbord.
 
Och vet ni vad som slog mig idag? Det är exakt en månad kvar till julafton. Hur galet
är inte det?
 
Kram
 
 

Digital hälsa

Seminariet  i torsdags som Sara och Kairos future anordnade var verkligen superintressant.
Vi fick ett antal frågor om hälsa, motivation, digitala hjälpmedel samt interaktivitet med hälso-och vårdsystemet som vi diskuterade. Det som är så slående är att det finns så mycket tankar och idéer inom detta område, och det var verkligen givande att dels få dela med mig av mina erfarenheter men även att få höra alla de andra.
 
Som en extra bonus är ju att få träffa alla trevliga människor, och nu har jag fått lite nya bloggar att läsa.
Fotade tyvärr inget (eftersom min mobilkamera inte har blixt) så det lite torrt inlägg.
 
Tack alla inblandade för en toppenkväll!

Jag är framtiden!

Jag ser verkligen fram emot morgonkvällen då jag har fått chansen att delta i en diskussionsträff som Sara som driver bloggen Träningsglädje ordnar tillsammans med Mats Olsson på Kairos Future.
 
Mats jobbar med hälsa utifrån ett samhällsperspektiv i en världsunik långtidsstudie och är intresserad av sådana som du och jag som tränar fysiskt och är aktiva digitalt: hur tänker vi kring hälsa och vilka är våra drivkrafter?
Vi är 12 stycken lyckligt lottade som har blivit uttagna att delta och vi kommer vara mittpunkten under kvällen. Vi ska diskutera varför vi tänker som vi tänker, och varför vi gör som vi gör.

Kvällen kommer innehålla diskussion, mat och mingel. Mats ger den senaste framtidsspaningen om hälsa och presenterar det projekt han jobbar med som ska leda Sverige på rätt spår, politiskt såväl operativt vad gäller hälsoprevention, livsstil och ett friskare Sverige. Vår hälsa påverkar vår personliga välfärd – men det påverkar också Sverige på ett makroekonomiskt plan.

Tack Sara som gör detta möjligt för mig! Jag återkommer självklart och berättar mer om detta!

Nu ska jag dyka i säng så jag orkar med både jobb och detta roliga i morgon.

Kram och god natt mina fina

 

 


Jag har det bra

Energin och orken att blogga har inte funnits just nu, allt fokus har varit på det nya jobbet, och att få mat och träning att fungera. Utöver det har jag formligen stupat i säng. Vad gäller jobbet så känns det verkligen toppen. Trevliga människor och intressanta produkter. Däremot är det mycket, mycket ny information som ska läras in. Mycket datatekniska begrepp som jag inte kan sedan innan, och ett gäng med ekonomiska parametrar. Så just nu snurrar det fullt med berepp, som jag så snart som möjligt hoppas faller på plats.
 
Men jag är nöjd! Nöjd när jag går och lägger mig på kvällen och nöjd när jag vaknar. Vilken härlig känsla :)

Helgen

Så är helgen till ända och den har bjudit på en massa trevligt. Vi har spelat kort, handlat mat, gjort 17 matlådor och fryst in, jag har yogat, fikat med Liv och Louise, och så sov jag till 11 i förmiddags. Mys med missarna har det självklart blivit. Nu är det tack och god natt!


Förbereder

Just nu ägnas eftermiddagen åt att laga en mängd med matlådor. Vill ha färdig och ordentlig mat nästa vecka, så att jag ska lyckas få till lite träning efter jobbet. Känner att det blir svårt att kombinera om jag även måste stå och laga mat varje kväll.

Första omgången blev nio portioner med korvstroganoff med ris. Strax ska jag fortsätta med kyckling med fetaost och chili.


Första dagen

Då var första dagen på nya jobbet avklarad och jag känner mig så ofantligt nöjd. Väldigt trevliga kollegor, ett alldeles eget kontor och en ny dator väntade mig idag. Jag kastades även direkt in i flera varianter av utbildningar så nu är det mycket som snurrar i huvudet. Jag kommer nog att somna tidigt ikväll. Livet är bra gott just nu :)
 

Dagen D

Idag är det den stora dagen. Dags att börja mitt nya jobb. Jag hade svårt att somna igår och sen vaknade jag långt före tuppen i morse. Nu äts det en ordentlig frukost med lite tända ljus för att få en perfekt uppladdning inför dagen. Kram


Premiär

Idag öppnades portarna till Nya Sats i Kista som numer ligger inne i själva Kista galleria. Jag var bokad på ett yogapass, som var riktigt bra. Kände att yoga var ett bra alternativ för att komma i inre balans för morgondagen. Nu känner jag mig lugn och en aningens smidigare än tidigare. Snygga lokaler var det också, men det tar ju lite tid att vänja sig vid allt det nya.
 

3 dagar

 
Nu är det tre dagar kvar tills jag börjar jobba, Det känns både spännande och en aningens nervöst nu. Jag har några saker jag ska bocka av att göra innan det är dags på torsdag. I morgon står det klippning i agenden (ett nytt försök sedan mitt misslyckade försök i förra veckan när det blev strömavbrott i tunnelbanan). Jag skulle även vilja hinna städa igenom mitt badrumsskåp och torka ur och strukturera om, för nu blir jag nästan attackerad av mina saker när jag öppnar dörrarna.
 
Utöver det har jag bara tänkt slappa och ladda mentalt inför vad som komma skall. På onsdag ska jag inviga nya Sats Kista som kommer att öppna i helt nya lokaler i Gallerian. Jag har lagt upp en plan för hur jag ska lyckas hålla igång med träningen nu när jag börjar jobba. Jag vet hur oerhört viktigt det är för mig att inte börja slarva med det, då är jag lätt tillbaka i gamla destruktiva mönster. Denna gång ska jag bryta gamla mönster och göra sådant som JAG mår bra av. Där är träningen och den glädjen den ger mig en mycket viktig byggsten för att inte falla tillbaka i ätstörningsträsket när jobbstressen kommer igång, Känns bra att jag redan har en plan för hur jag ska tackla det.
 
Annars drömmer jag mest vad jag ska göra nu när jag får en normal inkomst (drygt 2 år och 8 månader sen sist).
Jag skulle vilja:
- börja spara
- kunna köpa någon fin present till Fredrik
- börja träna med en PT
- göra ögonfransförlängning och snygga naglar (mmmm mycket ytligt, jag vet ;))
- skaffa mig en jobbgarderob
 
Och störst av allt slippa den molande, gnagande känslan av att aldrig ha råd att kunna göra saker. Jag har verkligen varit (och är) lycklig lottad som har haft Fredrik som en enorm stöttepelare i detta. Utan dig hade jag nog aldrig orkat kämpa lika hårt som jag gjort nu. Tack för att du finns i mitt liv!
 
 

Gotland på hösten

Nu är jag åter tillbaka i Stockholm efter några dagar på Gotland. Det blev några ganska känslomässiga dagar med begravning och rensande bland Fredriks mormors saker. Men mitt i allt det sorgliga tog vi oss en tur ner till stranden och till raukområdet för att fota lite. Här kommer en rejäl omgång med bilder, var lite svårt att välja vilka bilder jag skulle ta (tog en hel drös). Jag kan bara konstatera att Gotland är sjukt vackert även på hösten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Väntar

Nu är vi framme vid Nynäshamn och väntar på att få åka ombord på båten.


Väskan packad

Nu står väskan packad. Ikväll åker vi med båten till Gotland för att vara där några dagar. Fredriks mormor ska begravas på fredag och jag känner mig lite nervös inför det. Kyrkor, och allra helst begravningar, väcker så mycket gamla minnen från sista tiden med mamma...men jag vill ju finnas där för Fredriks skull.
 
Bortsett från det tråkiga med begravning så ska det bli mysigt att få se Gotland under en annan period än just sommaren. Har packat med mig kameran och hoppas på att få lite fina bilder.
 
Kram

Nytt i garderoben

Nu är jackan jag skrev om i min ägo, så nu är jag redo för lite kallgrader. Försökte fota mig med min mobilkamera vilket gick så där....men här kommer en första bild iallafall.
 
 
Jag hade en bokad tid hos frissan idag men när det var dags för mig att åka med tunnelbanan så var det strömavbrott och inga tåg gick. Surt! Det tog sådan tid att få igång det att jag missade min tid....och fick boka om det till på tisdag istället. Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Tända ett ljus

Igår kväll var jag förbi på en kyrkogård för att tända några ljus för mamma i en minneslund eftersom jag själv inte tog mig till mammas grav. Så vackert att strosa där i mörkret och se alla ljus som tänts för nära och kära. Fällde några tårar, för fy vad jag saknar dig mamma.....
 
 
 

Luleåbesök

I helgen hade jag mina fina vänner Annika och Annika (elller Judith och Judith som vi skämtsamt sa...) på besök. Det blev några klockrena dagar, och tiden bara rusade.  
 
Här kommer ett litet axplock av bilder från våra dagar.
På fredagen blev det först shopping i Kista galleria och sedan gomiddag ute på
Vapiano, då även Liv och Annikas syster anslut. God mat, bubbel, vin och en massa
skratt...plus lite häng i en skybar hanns med.
 
Önskar verkligen att vi bodde närmare varandra :)
 
De ljuvligt goda; och vackra, cupcakesen kom Liv med på lördagen. Då blev det hemma-
häng med mat och vin och en himmelskt massa skratt. På den sista bilden ser ni också
det vackra armbandet som jag fick av tjejerna i present.
 
Tack söta ni för att ni kom! Hoppas vi ses snart igen.
Nu är det vansinnigt tomt i lägenheten.
 
Kram
 
 
 
 
 

Mellanjacka?

Jag går fortfarande runt i min sommarjacka, men tycker att det börjar bli en aningens kyligt. Däremot är det inte tillräckligt kallt för att kunna börja använda vinterjackan, eftersom jag är rejält varmblodig av mig. Jag skulle behöva någon form av "mellanjacka" som är lite varmare än sommarjackan men inte tokfodrad. Idag ramlade jag över en superfin kappa från Lindex som skulle vara perfekt som en sådan. Och som skulle passa mycket bra till nya jobbet. Älskar att den är lite längre i modellen då jag alltsom oftast går i klänningar. Kragen med päls går även att plocka bort.
Vad tycker ni om denna??
 

It´s a good day

Känner att jag lever i ett rus just nu!! Dels är ju lyckan över jobbet, och att jag fick ett sånt bra avtal med dom. Sedan är det äntligen 1 november och denna dag har jag väntat på i nästan två månader. Ikväll får jag nämligen eminent besök av mina fina pinglor Annika och Annika från Luleå. Dags för reunion! Ska bli sååååå galet roligt att ha dom här ändå till söndag kväll! Satt och kollade i genom lite gamla bilder från förr. Finaste vännerna!!
 

RSS 2.0