Lilla Newton

I morse så åkte jag till veterinären med Newton. Det är dags att kasterera honom, lilla hjärtat. Jag var livrädd att jag skulle storgråta när jag lämnade honom, som jag gjorde med Gizmo, men jag klarade mig fint. Nu är det bara att vänta på att jag ska få hämta hem honom kl 14.
 
De första två bilderna är tagna igår kväll när han låg så gulligt mellan stolsbenen, lyckligt ovetande om vad som väntade honom idag. Sista bilden är hos veterinären.
 

 
 

Midsommar på Gotland

Vi är tillbaka i Stockholm sedan några dagar. Midsommarhelgen firades som sagt på södra Gotland, vackrare ställe får man leta efter. Vet inte vad det är med den ön, men jag blir så lugn och harmonisk när jag är där. Älskar naturen, vyerna, människorna och alla vackra byggnader. Jag skulle mer än gärna bo där permanent om bara rätt jobbtillfälle gavs.
 
Vädret under våra dagar innehöll det mesta, strålande sol, ösregn och starka vindar. Helt klart godkänt även om det inte blev några stranddagar. Trots detta blev ju inte denna midsommar som tidigare år, då Fredriks moster har drabbats av cancer och fortfarande gör en massa prover för att ta reda på omfattning och vilken behandling hon ska genomgå. Det känns som om jag går med en konstant klump i magen, önskar verkligen att allt ska gå bra med henne. Försökte att verkligen ta vara på alla stunder vi fick, och jag vet inte hur många tårar jag fällt i min kamp med att leva här och nu.
 
Här kommer en bildkavalkad från våra dagar. Det känns skönt att veta att vi snart ska tillbaka.
 

Trappträna

För att hinna klämma in veckans träning så blir det trappträning i det där hööööööga huset. Jag känner redan hur ont det kommer att göra i benen efteråt. Kl 10.30 har jag dejt med Liza, hepp hepp.

Förbereder mig

Hej hopp
 
Mycket har hänt sedan jag bloggade senast. Jag har hunnit vara med på en nätverksträff, skrivit en drös ansökningar, fått ett drös med nej tack, sett fotboll, haft middag med tillhörande kortspel, haft en myskväll med tjejer på söders höjder, tränat, haft nackspärr, kammat katter och fått tråkiga besked.
 
Livet har rullat på och jag har inte haft den minsta lust att skriva. Jag tror alla jobbansökningar fyller min dos av att skriva, eller främst av att sitta vid datorn. Det tråkiga beskedet angående en mycket nära person till mig och Fredrik satte väl liksom punkt på allt vad lust heter. Läkarna har upptäckt tumörlikande förändringar på lever och njuren, och väntar nu på en mängd provsvar. I dagsläget et vi inte om det är godartat eller cancer. Vi försöker tänka positivt, men min track-record på tumörer och cancer gör att jag drabbas av en rejäl dos med dödsångest.
 
Ikväll åker vi mot Gotland för att vara där under midsommar och några dagar ytterligare. Ska bli skönt att få vara på plats och få rå om henne, och ta vara på tiden. Återigen blir jag starkt påmind om att leva här och nu.
 
Önskar er en riktigt fin midsommarhelg! Kram
 
En liten bild från förra midsommarafton
 
 

Mandy min älskling

Mandy älskar min gamla nalle. Antingen står hon och trampar på den eller så ligger hon gärna nära eller på den.

Idag hittade jag henne sovandes i famnen på nallen och mitt hjärta svämmade över av kärlek.


Roadtrip del 2 - Borås

På söndagen lämnade vi Susanne och Jönköpng bakom oss. Vi fortsatte vår resa ner till Sätila i Västergötland där min mormor och morfar ligger begravda. Vi var förbi deras grav och tog oss en lite sightseeing i områdena därikring. Varje sommar under min uppväxt var jag hos mormor och morfar, så det var mycket minnen som väcktes. Usch vad jag saknar dom!

Vi åkte även förbi Skene där de bodde, och åt på en lokal liten snabbmatskiosk.

Efter det åkte vi till Borås för att träffa Britten och Evert. Britten är min mammas kusin och de hade sin stuga precis bredvid min mormor och morfars stuga, så även där har jag varit mycket under mina år.
Det var så vansinnigt roligt att träffas igen. Vi pratade och fikade i flera timmar. Till min stora lycka hade Britten bakat sina supergoda ringar, som jag var galen i när jag var liten, och ÄR fortfarande för den delen. Receptet kommer från hennes gamla mormor och jag har fått det sedan tidigare men aldrig vågat mig på det. Det är ett sånt där gammalt recept utan direkta mått, utan allt är på känn, en nypa dit och hit. Måste nog ändå försöka tror jag.

Här kommer några bilder från besöket. Tack älskade Fredrik för att du gjorde denna resa möjlig!! Det var oerhört betydelsefullt för mig.
Minnen från förr

Vi djupdök ju som sagt i gamla minnen och foton från förr. Jag gjorde några försök att fota av de gamla korten, vilket inte var det lättaste. Här kommer några gamla godingar :)Min gamla lågstadieklass, med Fröken Birgitta.Ingen aning om vilket år detta är taget, men det är på lågstadiet
iallafall och ni hittar mig längst till höger.Susanne och jag ligger och försöker torka våra blöta fötter, efter en
lång dag ute i snön.Detta är tagit 1996 och vi är på väg ut till Skerike på fest.
Jag verkligen älskar foton, vilka underbara minnen de väcker. Önskar bara att jag hade en scanner så att de går att spara på datorn, men det får bli en sak att spara till.


Roadtrip del 1 - Jönköping

I fredags kväll satte vi oss i bilen och körde till Jönköping, som var vår första anhalt på vår lilla weekendtrip. Då hälsade vi på min barndomskompis Susanne.

Här kommer ett litet axplock av alla bilder som togs.På lördagen gjorde vi en tur till Gränna. Självklart blev det besök i några polkagrisbutiker, samt en lunch på ett litet kafé.


Vädret var soligt men vindarna var friska. Vi stannade på vägen hem från Gränna för att kolla på den vackra utsiktern över Vättern och vyn över Huskvarna och Jönköping. Och självklart smaskades det på lite polkagris ;)


Vi hann även med en liten stadsvandring i Jönköping. En riktig mysig stad måste jag säga - om än väldigt blåsig.


Susanne och jag sprang med kameran i högsta hugg. Vi pausade på Bishops för en vätskepaus och då blev det frågesporttävling som vi deltog i. Det var en riktig hit, superkul, även fast vi inte vann.Vackra blommor och fontäner samt trevligt sällskap.


På kvällen var det dags att nostalgitrippa. Då åkte stora kartongen med foton från vår uppväxt upp. Vilka minnen det väckte, vi både skrattade och fick en liten tår i ögat. Ett axplock av minnen kommer i ett separat inlägg. Jag hann även lämna ett litet minne på Susanne kylskåp.... ;)

Tusen tack vännen för en supertrevlig helg! Hoppas vi syns snart igen. Rummet finns klart här för dig och när du kommer är det dags att dyka ner i min gigantiska fotosamling.


1 juniVad konstigt det känns  att skriva första juni. Nu är sommarmånaden här. Tittar jag ut genom fönstret så är det svårt att förstå. Regnet vräker ner och det är verkligen inte varmt. Lägger därför in lite somriga bilder från i helgen när vi var hemma hos svärföräldrarna för att hänga kvar i sommarkänslan.

Nu på förmiddagen vankas det fortsatt jobbsökande och på lunchen blir det den sedvanliga crosstrainingen. I eftermiddag/kväll blir det sedan dags att hoppa in i Skodan för en liten roadtrip över helgen. Det blir dels ett besök i Jönköping hos min fina barndomsvän Susanne. Vi har känt varandra sedan vi var 6 år gamla och hon är min äldsta kompis som jag fortfarande har kontakt med. Det ska verkligen bli superkul. Vi har bestämt oss för att ha en riktig nostalgitripp med att grotta ner oss i gamla foton, brev och mail. Nu får Fredrik hålla i hatten när alla barndomssynder kommer upp på bordet, haha.

Vi ska även hinna med en tur till Borås för att hälsa på några släktingar till mig som står mig väldigt varmt om hjärtat. De är de sista släktingarna kvar på mammas sida, för Britten är min mammas kusin. Varje gång jag har varit hos mormor och morfar så var vi alltid tillsammans med dom. Nu är de riktigt gamla, 84 och 89 år, så jag känner att jag måste ta vara på chansen att träffa dom. De har en väldigt speciell plats i mitt hjärta!

Så med andra ord, det kommer bli en prima helg!

RSS 2.0