Årets första rosévinglas på uteserveri...

Årets första rosévinglas på uteservering är intaget. Hur ljuvligt väder som helst, 18,5 grad i skuggan och vi har njutit för fullt i Kungsträdgården. Har varit hemma och bytt om. Nu väntar ett stopp på Medborgarplatsen innan vi ska på middag. Kram


Underbara Valborg

Solen skiner i ett underbart vårigt Stockholm. Fåglarna kvittrar, det är 15 grader, träden knoppas och det är fullt med vårblommor. Jag blir helt kär! Det är precis den här tiden på året jag funderar över hur all sin dar jag valde att flytta upp till Luleå., Jag saknar dom vårar som jag är van vid från Västerås, även om vårvintern norrut är fin på sitt sätt.
Baksidan på våren var däremot att jag fick ta allergimedicin i morse. Vaknade toktäppt i näsan och med röda ögon, men jag hade tack och lov handlat på mig pollenmedicin så jag var förberedd.

Resan ner igår gick jättebra. Det var bra väder att köra i de dryga 90 milen och hyggligt lugnt med trafik om man bortser från Stockholm. Olivia skötte sig exemplarisk och var himla nöjd med att få en ny lägenhet att inspektera. Hon har sprungit omkring här och mest sett ut som en uggla, när hon ska försöka hinna ta in alla nya intryck. Tänk vad märkligt det är henne, hon är ju innekatt och mest van att vara i min lägenhet. Nu blev det ju en helt ny värld för henne.

Idag står en fikadejt med Liv på agendan.Sen blir det middag hemma  hos Martin och Maria på Söder. Ska bli himla trevligt!

Vad ska ni göra idag?
Ha en underbar Valborg, hoppas solen skiner på er med.

Kram


Nu är jag äntligen framme i ett vårigt ...

Nu är jag äntligen framme i ett vårigt Stockholm. Pausade en sväng i Gävle och tog en fika hos Elin, Johan å söta Alice. Allt har gått bra även om man är lite stel i baken efter många timmars sittande. Kram


Sushistopp i Sundsvall

dsc00222 (MMS)

Sushistopp i Sundsvall


Nu är vi på väg. Har paus i ö-vik. Olivia ...

dsc00210 (MMS)

Nu är vi på väg. Har paus i ö-vik. Olivia är jättesnäll


Dags för roadtrip

God morgon!

Det blir ett kort inlägg just nu, men måste bara berätta att Big Comedy igår var hur kul som helst. Har fortfarande skrattkramp. Ett ordentligare utlägg och lite bilder från kvällen kommer om några dagar.

Nu är det dags att hämta bilen från garaget och börja packa in det jag ska ha med. Sen väntar en roadtrip till Stockholm.

Ha en bra dag!
Kram

Fullspäckad dag

God morgon

Idag har jag klivit upp ganska tidigt, känner att jag har ganska mycket jag måste hinna fixa idag.
Det som står på dagens agenda är följande:

- Packa inför morgondagens resa ner till Fredrik i Stockholm
- Kamma Olivia, byta sand i kattlådan
- Förbereda mat till kvällen
- Möte på ätstörningen
- Middag hemma hos mig
- Kvällen avslutas med att jag, Madde, Annika och Johan ska gå på Big Comedy.

Igår blev det en tur med Sara och Siri till IKEA. Det var en himla trevlig dagsutflykt. Handlade endast två stycken förpackningar av klädförvaring eftersom jag ska sätta ner kläder i förrådet samt några kjolhängare.


Började rensa ut de kläder jag inte kan ha just nu eftersom jag har gått upp i vikt. Det är fina kläder som jag rensade ut, så därför vill jag inte slänga dom utan spara dom i källaren tills jag gått ner lite. Då kan jag ha det igen, och då får jag rensa ut det som är för stort. Inser nämligen att det är bättre att ta bort det jag inte kan ha just nu, för blir så deppig när jag öppnar garderoben varje dag och ser allt fint som jag inte kommer i. Det blir liksom en påminnelse på "mitt misslyckande". Insåg däremot när jag packade ner kläder igår att jag skulle behöva några fler förvaringsväskor.

Var även och bytte till sommardäck igår, skönt att ha det gjort nu. Och så blev jag bjuden på middag hemma hos Madde när jag var och lämnade det jag hade köpt till henne på IKEA.  Tusen tack för det vännen! Var kanongott!

Nä nu är morgonen första kopp med kaffe uppdrucken. Dags att köra igång med dagens göråmål!

Är en tur på IKEA med underbart söta Siri ...

dsc00208 (MMS)

Är en tur på IKEA med underbart söta Siri och Sara..


Det där med e-legitimation...

Det blev ingen tur till IKEA idag, jag och Sara bestämde oss för att ta det i morgon istället. Vaknade tidigt även idag, förstår inte vad det är med mig. Är det ljuset som gör det? Har aldrig märkt av det så här tydligt förr om åren. Det är ju riktigt skönt att vakna tidigt, hoppas det håller i sig länge, länge!

Idag gick även startskottet för min och Emmas utmaning. Är taggad till tusen. Än så länge har det gått bra. Började med frukost, sen mellanmål kl 10. Precis när det var dags för mellis så fick jag ett sms av Emma "Hej det här är mellanmålspåminnaren. Du har väl inte glömt bort? Kram ". Kanon. Är som Skalmans ät-och sovklocka.
Till lunch blev det en jättegod omelett. Tänkte när jag gjorde den att det såg lite lite ut, men när jag väl satte mig och åt den så var det helt perfekt. Försökte även äta lite långsammare.

Krooken kom och hälsade på en snabbis i Luleå, så drack en kopp kaffe på Roasters medan Annika lunchade. Vi gick även hem till Mari och lilla Oskar och hälsade på och drack kaffe. Trevligt!

Jag var även in på Nordea för att få hjälp med min e-legitimation. De var jättegulliga och hjälpsamma. Till slut lyckades de få igång den så det fungera. Himmel så skönt. Nu när jag kom hem tänkte jag att det var lika bra att deklarera, så jag inte glömmer bort det. Tror ni e-legitimationen fungerar hemma??? Nej, nej och åter nej. Det är då jävla lögn i helvete det här... Så nu känner jag att tålamodet är fullständigt slut.. Är det någon idé att sätta sig i telefonkö, eller är det bättre att gå in på kontoret på onsdag??

Kram

Effektiv kväll

Blev en riktigt effektiv kväll för mig. Jag lagade klart maten, sen diskade jag undan. När jag ändå var igång så plockade jag undan allt som låg och skräpade framme. För övrigt kan jag inte förstå hur en ensam människa kan stöka till så mycket..men men.. Avslutade med att städa hela badrummet. Är mycket nöjd med mig själv.

Nu slappar jag i soffan, ser Parlamentet och bloggar samtidigt. Jag sippar även på en stor kopp rött te. Mumma.

Ha en fortsatt mysig söndagkväll!

Kram

Olivia deklarerar

Här kommer lite bilder från tidigare idag när Olivia tyckte att deklarationsblanketten var ett perfekt ställe att ta en tupplur på.














Storhandlat

Idag vaknade jag alldeles för tidigt, klockan sju. Det var Olivia som hade bestämt sig för att om hon inte får vara i sovrummet så ska inte jag heller få vara det. Hon jamade, jamade och tokskrek utanför dörren. Låg kvar i sängen ett tag och hoppades att hon skulle lugna sig. Började fundera på om hon inte hade mat eller vatten så klev upp. Hon började genast spinna och var nöjd. Hennes mission var genomfört. Och när matte väl hade masat sig upp så passade hon på att krypa upp i soffan och ta en lång tupplur. Gofisan!!

Idag har jag försökt deklarera, i ca 2 timmar!! Det gick inte så nu har jag fått ge upp. Det är min e-legitimation som inte fungerar. Ringde till teknisk support och fick hjälp. Vi trodde vi kom på felet, men sen när jag försökte igen så fungerade det ändå inte. Då orkade jag inte ringa upp igen och behöva sitta i telefonkö igen. Blir nog ett besök på Nordeakontoret i morgon. Tur jag för en gångs skull är ute i god tid med deklarationen!!

Jag har även tagit mig iväg till Willys för att handla efter Emmas inhandlingslista. Himmel vad härligt och bara veta vad man ska ha på en gång. Handlade inte riktigt allt just nu, eftersom jag kommer att åka ner till Stockholm på torsdag. Får handla resten där så jag kan följa menyn. Känns riktigt skoj. Idag var faktiskt första gången på en evighet som jag lyckades handla utan att komma ut med något onyttigt alls. Än en gång, tack Emma!!

Har stått och förberett en nötmix nu ikväll som jag ska ha både till frukost och mellanmål, riktigt gott. Just nu lagar jag middag, det blir chilimarinerad kycklingfilé och rotfrukter i ugn. Om jag har kvar energi efter maten så ska jag röja lite här hemma och sedan städa badrummet.

I morgon blir det förhoppningsvis en tur med Sara till IKEA i Haparanda. Lovade att följa med som sällskap om hon nu hade hunnit piggna till. Hoppas det. Kul att ha något att göra.

Nä måste kika till maten nu så den inte bränns för att jag sitter här och bloggar.
Kram kram

Jag försöker göra min deklaration utan stö...

dsc00206 (MMS)

Jag försöker göra min deklaration utan större teknisk framgång. Olivia passar på att vila på blanketten ;).


Nio och sex

Det är den summan som ska leva på nu. Kollade mitt konto och såg att den ersättning jag får från Försäkringskassan på måndag kommer att vara 9662 kronor. Herre gud, hur ska det här gå? Har en stor molande klump i magen. 

Hålproblem

På vägen hem från Umeå gjorde jag ännu ett av mina klassiska uttalanden, som jag nu låter bli ett minne i bloggen så jag ska få leva med det resten av livet ;)

Jag och Madde hade köpt en Lokaflaska, som vi placerade i ett av de två facken mellan förar-och passagerarsätet i bilen. När jag skulle växla märkte vi att den var i vägen där vi hade ställt den så Madde erbjöd sig att sitta och hålla den under resan.

- "Nä, säger jag. Pröva att stoppa den i andra hålet. "

Vi bröt ihop i ett sånt galet skrattanfall så jag tror jag var lätt trafikfarlig. Återigen hade jag gjort en Malin!


Umeå tur och retur

Fredagen var en riktigt trevlig dag. Jag klev upp riktigt tidigt eftersom jag och Madde skulle åka till Umeå.  Maddes pappa hade varit så snäll att låna ut hans bil till oss, så fick nöjet att köra en jättefin Passat på vägen hem.

Vi kom fram till Umeå precis tills stan öppnade. Vi började med att äta en macka på Subway och sen gjorde vi stan tillsammans. Var verkligen hur trevligt som helst.



Madde utanför min favoritbutik Rut mfl.



Jag hann även med att fika med födelsedagsbarnet Maria.
Oj så trevligt det var, tror vi skulle kunna fika och prata i flera dagar när vi väl ses.

Tack Madde och Maria för en kanonmysig fredag!


Mitt nya jag

Vilken underbar dag jag har haft idag. Jag har blivit klippt och fått ny hårfärg på Klipperian, fått gå modell för märket Desigual och minglat. En riktig toppendag!

Här kommer en bildkavalkad från hela dagen.



Så här såg jag ut innan jag gick iväg till frissan.



Här har Elisabeth börjat med slingningen
(efter det att mitt hår hade avfärgats)



All färg är på plats, bara att sitta i värmen ett tag...
Sen var det dags för att klippa sig. Började med att klippa upp håret och utgå från mittbena.
Efter mycket våndande gick jag med på Elisabeths förslag att klippa lugg.



Efter färgningen hade jag en liten paus så jag hann äta en sen lunch



Bakom kulisserna medan vi klädde oss



Lite mingel



Jacka och klänning kommer från D Store och är av märket Desigual.







Alla glada modeller



Jag matchar tavlan ;)



En av tjejerna fick en jättefin uppsättning



Jag blev helt kär i denna klänning. Vill ha!!!!!
Sved när jag skulle lämna tillbaka den...



Väl hemma igen









Nu är det dags att krypa i säng efter en minnesvärd dag. Ska upp tidigt i morgon eftersom jag och Madde ska ta oss en heldag i Umeå.

Kram på er!


Nu är den nya färgen på gång..

dsc00198 (MMS)

Nu är den nya färgen på gång..


Snart dags

Nu är det snart dags att bege sig till Klipperian för att bli omgjord... Pirrig, nervös och förväntansfull på samma gång!

Återkommer med resultat senare.

Kram

Fixarkväll

Ikväll satte jag äntligen fart med allt jag har sparat på mig att göra i flera veckor. Jag diskade, plockade undan saker, dammsög och strök och bytte gardiner i vardagsrummet. Blev jättefint och somrigt med vita gardiner. Ska fota resultatet någon dag så ni får se.

Jag har även hunnit att ta bort det gamla nagellacket, fila naglarna och satt på nytt ljusrosa lack. Måste ju vara fräsch till i morgon när det är dags för frisyr/modevisningen. Känns både spännande och nervöst på samma gång.

Det är nog bäst att ta sig i säng nu så jag orkar med allt som händer i morgon, det blir en heldag!

God natt och sov så gott!

Kycklingburgare

Igår kväll blev jag bjuden på middag hos Annika och Johan. Tusen tack för det! Kunde inte komma mer välbehövligt när jag var toktrött och givetvis inte hade planerat vad jag skulle äta. Stod precis med en burk makrill och tänkte koka nudlar när Annika ringde och frågade om jag ville komma förbi.

Hon lagade urgoda kycklingburgare, galet goda.
Här kommer både bildbevis och recept som är hämtade från Annika.



Kycklingburgare med mangosås

3 kycklingfiléer
1 ägg
1 dl hackad färsk koriander
2 små finhackade salladslökar
salt, peppar

Mangosås:
1 mogen mango
1 limefrukt
1 chilifrukt
1,5 dl turkisk yoghurt
salt, peppar

Skala och hacka mangon i små bitar. Riv skalet av en lime och finhacka chilin. Blanda allt i en skål tillsammans med yoghurten. Pressa i limesaft. Smaka av med salt, peppar.

Mixa kycklingfiléerna till en färs. Tillsätt ägg, koriander, salladslök, salt och peppar. Forma färsen till burgare och stek dom i smör på medeltemperatur i ca 5 minuter per sida, eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera kycklingburgarna med Friscobröd, romansallad, rödlöksringar, tomatskivor och mangosås


Locktång lockar


En sån här locktång från OBH Nordica Björn Axén tools - curlin iron 38 mm står också på min önskelista.

Modellen som ger extra stora lockar. En professionell locktång för skonsam behandling och extra glans. Har digitalt inställbar temperatur för att passa alla hårtyper. Produkten stänger av sig själv efter programmerad tid.

Ostfylld köttfärsbiff

Här kommer receptet på biffarna som jag gjorde i helgen.

4 portioner

Pasta tex linguinne eller spagetti
500 g köttfärs
1 tsk salt
1-2 krm grovmald svartpeppar
2-3 msk vatten
100 g smältost med skinksmak, max 4 % fett
100 g ruccolasallad
1 msk olja
4 tomater


Krydda gärna färsen extra med 2 tsk torkad örtkrydda tex timjan, oregano eller rosmarin.

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Blanda färsen med salt, grovmald svartpeppar och vatten. Dela färsen i 8 bitar. Platta ut bitarna till tunna biffar. Lägg en klick ost på 4 av biffarna och lägg resterande biffar uppepå. Tryck till runt kanterna och stek biffarna i olja ca 5 min per sida. Skölj och tärna tomaterna. Låt pastan rinna av. Blanda den med tomater och sallad.
Servera de ostfyllda biffarna med grönsakspastan och bröd till.





Bildbevis från Karins besök

Här kommer äntligen lite bilder från när Karin kom och hälsade på mig.



På väg i bilen



Fikapaus vid Höga kustenbron. Vädret var inte på vår sida.



Karin på Kulturens Hus



Det blev ett studiebesök till snötippen.



Mer snö





Obligatorisk kompisbild


Tack snälla söta du för ditt besök här uppe. Det blev många minnesvärda dagar!
Hoppas det inte tar alltför länge tills vi syns igen!

Kram

Jag och min älskling



Mys i sängen



Vacker tass




Mjukt att borra ner sig i pälsen

Jag gav upp och klev upp

dsc00192 (MMS)

Jag gav upp och klev upp. Nu puttrar kaffet för fullt. Ser fram emot dagens första kopp, som givetvis är den godaste!


Ligger här i sängen och funderar

Ligger här i sängen och funderar på vad jag ska hitta på. Vaknade redan kl 4... Nu är hon 04.30 och jag kan fortfarande inte somna om. Är det bäst att kliva upp eller ska jag göra ett tappert försök att somna om. Eller är det bättre jag går upp, kanske tar en morgonpromenad? Märkligt dilemma det här. God morgon världen kan jag iallafall säga så länge tills jag bestämt mig för mitt nästa drag. Kram


Grattis Pappa

Idag fyller pappa 64 år! Säger stort GRATTIS!!!


Måndagsrapport

Så var snart måndagen till ända.. Och fort var det gjort! Skulle ju som sagt städa idag och det gick väl.....så där. Har plockat lite grann men är långt ifrån klar, så några nya gardiner blev det inte på tal om att få upp.

Är däremot himla nöjd med att jag kom iväg på Indoor walking ikväll tillsammans med Annika. Oj så jobbigt, men skönt efteråt! Sen har jag hunnit se mitt favoritprogram Top Model. Är ju galet frälst i det programmet, tror jag har följt varje säsong som har varit. Ytligt men himla kul. Sen har jag varit jourhavande kompis och haft telefonmaraton hela kvällen, men det är det värt när man har så underbara vänner!


Laddar

Jag sitter redan ombytt i mina träningskläder.. Allt för att jag inte ska kunna ångra mitt val att köra indoor walking idag. Om jag byter om så ska det mycket till att ångra sig och plocka av sig kläderna. Jag har även bokat in så att Annika följer med, ska bli skoj med sällskap. Men förstår inte riktigt hur det här ska gå till, är trött nått jävulskt och har även ont i huvudet. Förhoppningsvis känns det bättre när jag väl är igång.

Tusen ursäkter...

...till att undvika att städa. Hur svårt ska det vara att komma igång??? Har försökt att göra ett ordentligt städryck redan förra helgen efter det att Karin hade åkt men har fortfarande inte kommit till skott. Idag började jag iallafall att diska men sen fastnade jag vid datorn och en stooooooor kopp kaffe.

Är lite sliten efter helgens underbart roliga partaj hos Annika och Johan. Jag gjorde köttfärsbiffar hemma hos dom, och Annika bjöd på grymt goda röror. Recept på biffarna kommer som utlovat på bloggen, likaså lite bilder från kvällen (noga utvalda ;)). Vi körde guitar hero och sing star för fulla muggar, drack goda drinkar och hade hur skoj som helst.

Nä kanske dags för ett ryck. Har införskaffat mig nya gardiner till vardagsrummet på Hemtex i lördags. Helst av allt önskade jag mig några gardiner från Åhléns men eftersom jag behöver 4 längder så skulle det gå på närmare 800 kr om jag skulle välja dom. På hemtex hittade jag några gardiner för 99 kr längden och där hade jag kvar ett presentkort sen länge så betalade inte en krona. Men dessa får jag inte börja med förrän jag har städat...måste sätta press på mig själv.




Så här ser gardinerna ut. Återkommer med bildbevis när de väl är uppsatta.
Borde ju tvätta fönstren i samband med att jag byter...usch nu blev det jobbigt!


Stor kram

Goda drinkar å härligt sällskap.

dsc00187 (MMS)

Goda drinkar å härligt sällskap. Vilken underbar kväll vi har. :)


Inga vårkänslor

dsc00183 (MMS)

Snön vräker ner ute. Nu börjar det sakta lägga sig på marken. Inte det minsta kul. Ska börja fixa mig i ordning till kvällens fest. Kram


Brorsan funderar

Pratade nyss med älskade brorsan i telefon! Oj vilken energikick jag får av det, blir på sånt gott humör och alldeles varm i hjärtat! Han följer ju min blogg dagligen och idag kom frågan:

-Alltså syrran, hur är det möjligt att du råkar ut för allt du gör? Jag menar, det som händer dig på en vecka händer "oss normala" under ett år....

Ja du, vad ska jag svara på det? Har ingen aning.. Det är bara liksom sån jag är. Vet inte om jag är disträ, flummig eller kraftigt otursförföljd. Men ska jag vara ärlig så känner jag faktiskt ingen annan som "ställer till med" och "råkar ut för" så mycket som jag...eller inte ens i närheten.

Fast det kanske är charmigt (om än en aningens irriterande), annars skulle jag inte ha så mycket skoj att blogga om. Funderar starkt på om jag ska börja skriva ner gamla godingar från förr.. Har så mycket som har hänt mig, så hälften har jag nog redan glömt av.

Ha en underbar fredagkväll!

Kram Bridget

Olivia tar igen sig efter våffelolyckan

dsc00174 (MMS)

Olivia tar igen sig efter våffelolyckan


Testar om jag lyckas blogga från mobilen.....

Testar om jag lyckas blogga från mobilen.. Kan ju vara bra att kunna göra ibland.. Kram


Lite lunchkaos

Skulle kunna säga att jag har haft lite lunchkaos här idag. Satt och klurade på vad jag skulle äta och bestämde mig för att göra våfflor. Vispade ihop smeten och skulle precis vända mig med bunken tlll våffeljärnet när olyckan skedde. Bunken gled ur händerna på mig och det mesta av smeten hamnade på köksgolvet. Fruktansvärt irriterande. Och för att förvärra läget ytterligare bestämde sig Olivia för att spatsera rakt igenom sörjan. Kladdigt värre!!

Men nu har jag äntligen fått mina våfflor, jag är mätt och go och blodsockret (och humöret) är på topp!

Nu väntar jag på att Madde ska höra av sig, ska åka förbi hos henne på en kaffe när hon kommit hem. Fredagen fortsätter på trevligt sätt med andra ord!

Morgonträning

Idag gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle klara av, jag klev upp kl 6 och tog mig iväg för att träna. Jag körde ett pilatespass kl 7 på morgonen. Stina blev helt chockad över att se mig där, för hon vet vilken sömntuta jag är ;) Jag fick sällskap av Annika på passet som provtränar på Helex nu, riktigt skoj! Efter pilatesen körde jag 30 minuter på löpbandet och sen lite styrka för magen i gymet. Är riktigt nöjd med mig själv. Passade även på att sola en sväng på vägen från gymet.

Tänk om jag kunde börja ha detta som vana. Blev på riktigt gott humör och det är mycket lättare att hålla matrutinerna när jag kliver upp i vettig tid. Då kommer allt lite mer naturligt....Har ju tom hunnit med mina mellanmål hittills idag!

Underbara fredag och solen lyser ute!

Kram

Desigual

Igår besökte jag D Store i Shopping för att pröva ut kläder till nästa veckas visning! Fick pröva en massa snygga klänningar av märket Desigual. De hittade tre ursnygga klänningar som jag ska ha..sen var de inte riktigt säkra hur många byten det ska bli.. Men vi får se. Ska hämta upp dom nästa vecka. Alla kläder var toksnygga, men en av klänningarna blev jag verkligen förälskad i. Tyckte den såg ganska ful ut på galgen och när hon föreslog den såg jag väl inte alltför glad ut. Men oj så snygg den blev på. Farligt att testa sådana här kläder, är ju inte riktigt i min prisklass i den situation jag är nu. Klänningen som jag förälskade mig kostade 1000 kr...suck.. Dream on...

Plötsligt händer det

I morse fick jag ett riktigt trevligt telefonsamtal. Det var min frisör som ringde mig. Hon undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp som modell till dom till ett vernisage/modevisning som de ska anordna i nästa vecka. Gissa om jag blev glad. Har haft sån ångest över att jag inte har råd att gå till frisören, och just nu är utväxten enorm. Pratade om det med Madde senast igår...ibland undrar jag om någon i himlen hörde mig! Plötsligt händer det!!

Var förbi salongen idag för att de skulle titta på vad de ska göra för frisyr. De kommer att ljusa upp håret en aning till en gyllenbrun färg. Det långa håret ska de behålla. Däremot funderar de på om de ska klippa lugg. Det skulle jag fundera på tills nästa torsdag då jag ska dit. Var tycker ni? Lugg eller inte?

I morgon ska jag gå in på D Store där de ska plocka ut kläder av märket Desigual. Spännande ska det bli. Så nästa torsdag blir det en heldag. Börjar kl 12 på Klipperian, sen är visningen på kvällen.

Har även hunnit med ett besök på ätstörningen idag. Vikten låg fortfarande på 74 kg, ångest. Men man får väl se det så att det är positivt att jag inte har gått upp iallafall. Vi pratade lite om det planerade kostprogrammet som jag ska börja med så småningom, och kom fram till att vi skulle sätta ett datum när jag ska börja med det. Blir liksom lättare att ha ett datum att sikta in sig på. Vi bestämde att den 3 maj skulle bli den dagen då jag börjar. Får verkligen hoppas att jag ska lyckas nu.

Sen ska jag och Annika ha en riktig guldstjärna, för ikväll gick vi iväg till vårdcentralen och anmälde oss till att bli blodgivare. Så vi fick lämna blodprov för att kolla att alla värden är bra. Skulle få svar om en månad. Är riktigt stolt över mig själv, jag som är spruträdd och allt!!

Nä, nu ska jag softa lite innan det är dags att krypa ner i sängen. Trött är jag efter en fullspäckad dag!

Kram!

Skumt önskemål

Sitter och suktar efter OBH Nordicas mjölkskummare Latte Pronto. Hade verkligen inte varit fel att kunna göra riktigt go latte hemma. Jag är ju lattefrälst! Skulle nästan "spara" pengar på att köpa en med tanke på hur många latte jag köper på stan.  


Vissa straffar gud direkt

Jag har lyssnat på P3 Christer idag samtidigt som jag har tvättat och städat (eller är inte klar än men tog en bloggpaus). Temat för dagen var "vissa straffar gud direkt". Att om man gör något elak, fult eller dyligt så straffas man ganska snabbt därefter.

Kom och tänka på en egen händelse som egentligen skulle kunna passa i som exempel i programmet. Det var för två år sedan på Luleå kalaset. Vi var ett gäng som var ut på festivalen och satt i det stora party/öltältet nere i Södra hamn. Som vanligt var det kaos när vi skulle in dit, köade i en evighet. Hann inte vara inne alltför länge när jag kände att jag var enormt kissnödig. Det fanns några få bajjamajor innanför det inhägnade området i tältet och kön var enorm. Då menar jag ENORM! Började köa men hörde att flera där framme hade stått i nästan 40 minuter. Insåg att detta inte skulle gå, började ha skaplig panik. Sen fanns det ju toaletter utanför tältet men gick man ut fick man inte komma in igen utan att köa. Skulle då med andra ord tappa bort hela mitt sällskap...  Önskade i den stunden att jag var en kille.. De smet ju förbi och pinkade mot stängslet.. Jo jag vet att det inte ser bra ut men hade nog gärna gjort det istället för att stå i kö. Till slut insåg jag att det inte skulle gå, så jag bestämde mig för att göra en riktigt fuling och tränga mig. Sagt och gjort. När dörren öppnades till en bajjamaja tog jag sats och sprang förbi tjejen som var på väg in. Himmel vad förbannad hon blev, och med all rätt. När jag var klar och kom ut fick jag en minst sagt rejäl tackling av tjejen som jag hade trängt mig förbi. Givetvis hade jag precis plockat upp min mobiltelefon för att skicka ett sms. Tappade den i backen, rakt ner i pisset som rann från där alla grabbar stod. Helvete. Böjer min snabbt ner för att försöka rädda den och då händer nästa sak. Jag har en bacardi breezer under armen, men när jag böjer mig fram häller jag hela flaskan i min egen handväska. Som sagt, vissa straffar gud på en gång!

Jag fångade en räv idag...

...men räven gled ur näven!

Nu var det inte riktigt räven som gled ur näven för mig i morse utan den nyinköpta glasburken med äppelmos. Skulle öppna den och tog ett rejält tag om den. Lyckades öppna locket men precis när jag får upp det glider burken ur handen på mig...flyger som en projektil över hela diskbänken. Resultatet blev äppelmos både högt och lågt.

Jag har varit uppe tidigt idag, varit och lämnat blodprover på morgonen. När jag gick till vårdcentralen så såg jag att kommunen höll på att sopa upp grus på gågatan i stan. Ljuvligt! Som värsta stortstadsbon får jag ju vårkänslor när sopmaskinerna börja komma fram.

Nu väntar jag på att Madde ska komma in till stan. Vi ska ta en kaffe ihop. Ska bli himla trevligt, känns som det var himla länge sedan vi sågs.

Påsken har varit himla trevlig, varit nere i Stockholm i dryga en vecka. Har hunnit med att träffa både Fredrik, pappa och Maj-Britt, nya herr och fru Sjöström och Fredriks syster och pappa. Åkte till Västerås och träffade brorsan och Minna och var ut och åt på Jensens tillsammans. Bildbevis från dessa dagar kommer på bloggen längre fram.

På min roadtrip upp fick jag sällskap av Karin som följde med upp och hälsade på i Luleå. Oj oj oj, så roligt dessa dagar har varit, en riktigt energikick! Tack govännen! Hoppas verkligen inte det tar lika länge till nästa gång.

Nä, nu ska jag göra mig klar för stan!

Ha en trevlig tisdag!

Med livet som insats

Nu ska jag vara vågad och använda en maskin som låter som ett dödsredskap, eller vad sägs om denna beskrivning i manualen:

Produkten är inte ämnad att användas av personer (inkl barn) med nedsatt känsel, fysisk eller mental förmåga eller som har brist på kunskap/erfarenhet av apparaten, om inte användning sker under uppsyn eller efter instruktion av apparaten av en person som är ansvarig för deras säkerhet.

Och vad är det då jag ska använda?? Jo den nyinköpta elvispen hos Fredrik.. Hoppas jag överlever ;)

Glad påsk på er mina kära vänner!

RSS 2.0