Dags för lite mer kaffe så man orkar hålla...

dsc00413 (MMS)

Dags för lite mer kaffe så man orkar hålla sig vaken ett tag till. Kan ju erkänna att vi känner till vägen mellan Västerås och Stockholm ganska väl nu. Nu är vi på väg mot Västerås igen för att lämna tillbaka släpet, sen är det bara att köra tillbaka till Stockholm igen. Kram från mig


Första flyttlasset mellan Västerås och Sto...

dsc00411 (MMS)

Första flyttlasset mellan Västerås och Stockholm körs. Det har varit full fart hela dagen och kommer fortsätta så. Sen på onsdag och torsdag går pappas riktiga flytt. Kram


Kroppsanalys

Förra onsdagen hade jag mitt första besök hos dietisten som de på ätstörningsenheten hade skickat mig vidare till. Det var ett riktigt bra möte, kände att jag fick grym inspiration när jag var hos henne. Det var verkligen det jag behövde nu, för har känt att jag har stått och stampat på samma ställe hela tiden och min frustration hindrar mig från att kämpa.

Vi började med att jag fick göra en personlig kroppsanalys och jag tänker delge mina värden här även om jag måste erkänna att jag både skäms för dom och tycker det är jobbigt att se dom. Samtidigt sporrar de mig att kämpa och tanken är att jag ska kunna uppdatera er med bättre värden ju längre min kamp fortgår.Kön: kvinna
Ålder: 33
Längd 165 cm
Vikt 78,8 kg

BMI; kroppsindex mellan vikten och längden. Hälsosamt önskvärt riktområde för kvinnor ligger mellan 19-24.
Mitt BMI var på 28,9

BMR, den basala ämnesomsättningen är kroppens energiomsättning i vila.
Mitt värde blev 1563 kcal

Impedance; motståndsvärdet återspeglar hur hårt en elektronisk signal (strömmen) måste arbeta för att ta sig igenom kroppen. Fettfri massa leder strömmen, medan fettmassan verkar som ett motstånd. Ett standardområde för motståndet ligger mellan 200-650 Ohm. Värdet är ej jämförbart mellan olika personer.
Mitt värde var 637 Ohm

FAT %; hur många procent av kroppen som består av fett. Rekommenderade värden för kvinnor mellan 20-40 år är 21-33 %
Mitt värde här var 42,9 %

FAT MASS; total vikt (kg) av fettet i kroppen kontra den totala vikten. Hälsosamt önskvärt riktområde för mig skulle ligga mellan 12,0 - 22,2 kg
Min totala fettmassa var 33,8 kg

FFM; total vikt (kg) av fettfri massa bestående av muskler, ben, vävnader, vatten och övrig fettfri massa i kroppen kontra den totala vikten.
Mitt värde här blev 45, 0 kg

TBW; den totala mängden vätska (kg) som finns i kroppen kontra den totala vikten.
Mitt TBW var 32,9 kg vilket motsvarar 41,7 %
Hälsosamt önskvärt riktområde: 50-70 % av den totala kroppsvikten. Män har ofta högre vätskemängd beroende av att de har större muskelmassa

Som ni ser har jag mycket att kämpa för och jag tänker inte ge mig. Jag ska vinna kampen mot min ätstörning!

Kram

Höstdagjämning

Idag är det höstdagjämning, det vill säga att dag och natt är lika långa. Jag är ju ingen höst och vintermänniska så det är med blandade känslor jag inser det. Jag längtar redan till sommaren eller en ritkigt härlig resa till värmen när det är som tråkigast här.

Jag är fortfarande sjuk, men kanske en aningens piggare än igår. Jag har inte gjort något annat än vilat, vilat och åter vilat. Hoppas på att kunna vara på benen i morgon så jag kan åka tillbaka till Västerås och hjälpa pappa.

Nu lyssnar jag på P3 Christer och funderar på om jag ska ta mig ett varmt bad...

Kram så länge!

Mandy myser i sängen

dsc00400 (MMS)

Mandy myser i sängen. Finns nog ingen som vill mysa så mycket som hon. Direkt jag tar några steg i riktning mot sovrummet så rusar hon in och upp i sängen.


Sjukling

Idag är jag en riktigt ynklig tjej. Kände redan igår att jag höll på att bli sjuk och idag fick jag det tyvärr bekräftat. Vaknade med grymt ont i halsen, feber och en svullen läpp. Allt annat än kul. Detta ingick liksom inte i mina flyttplaner....


Tårar av skräck

Jag sitter här vid datorn och har fortfarande gåshud efter det som hände nyss. Stackars Madde som var i telefon samtidigt, hon blev väl lätt hörselskadad är jag rädd för. Surrade med henne i telefon och åt samtidigt lite vindruvor som vi hade kvar (förpackningen hämtade jag ur kylen). Jag hade väl ätit ca 10-15 vindruvor och hade bara ett fåtal kvar i förpackningen när jag ser en ganska stor spindel krypa i kartongen när jag sätter ner handen.  Den var stor som en tumnagel, gråsvart med ett mönster på baken.

Jag bara skrek rakt ut, fick kalla kårar över hela kroppen och tårarna bara började forsa. Ni som känner mig vet ju hur rädd jag i normala fall är för spindlar, så denna överraskning blev av det värre slaget. Är fortfarande skärrad och mår nästan lite illa.Tänk om jag hade fått den i munnen. Kan spindlar lägga ägg i vindruvor? Tänk om jag har spindelägg i magen. Vågar inte ens öppna kylen nu för att fixa mat.. Ja, jag vet att jag är 33 år men det hjälper inte.

Wiiiiieeeeee säger jag!!!!


Andas i påse

Måste ju bara erkänna att de här dagarna i Västerås kommer kräva att jag andas i påse, många gånger!!
Någon som har bra tips på hur man behåller humöret uppe??

Kram

Höjdarhelg

Måste ju berätta lite om helgen som var. vilket blev en superduper rolig helg! Jag ler bara jag tänker på den. Annika och Johan kom ner till Stockholm. På lördagen gick vi på Fotografiska och såg på utställning. Det var kul att få se, fina lokaler och många vackra bilder. Däremot var det galet mycket folk och vissa har ju ingen taktkänsla. Ett par före oss stannade hela tiden precis framför bilderna och stod och diskuterade semesterminnen och gud vet allt. Hade ju lust att fälla krokben på den ;)

Sen åkte vi tillbaka hem till oss och åt ost och kex och drack bubbel. Många skratt blev det! Middagen blev väldigt sen, men ack så god. Det blev tapas på Mamas and Tapas!

Sen på söndagen blev det äntligen dags för ett tripp till Gröna Lund och jag fick bejaka min barnsliga sida. Himmel så roligt.  Vi började med en tur i Kvasten. Bilderna som kommer nu är tagna från deras hemsida eftersom jag inte hade med mig min kamera. Väntar med spänning på Johans bilder och filmer framöver.KvastenEfter den mjukstarten var det sedan dags för den traditionella
berg-och dalbanan Jetline. Måste ju erkänna att jag verkligen älskar
just berg-och dalbanor. Önskar bara de kunde vara lite längre!!
Sen var det dags att utmana mitt mod. Det blev dags för fritt fall Tilt.
Trodde jag skulle svimma medan jag stod i kö och väntade på vår tur. Himmel vad högt det var, men oj vilken känsla! Jag och Annika blev helt speedade av att åka den så hon och jag var tvungen att åka en gång till medan grabbarna fotade och höll i väskorna.

Sen åkte Johan och Annika Insane men då fegade jag ur, vågade inte följa dom utan jag och Fredrik stod tryggt på marken. När de kom tillbaka efter turen hade Annika ett leende över hela ansiktet. Hon ville gärna åka igen men Johan hade fått lite ont i nacken så ville inte ta en tur till. Så efter en aningens övertalning lyckades hon lura med mig. Jag kan ju erkänna att jag trodde jag skulle avlida innan det var vår tur. Pulsen var på 3000 slag kändes det som.InsaneWiiiiiiieeeeee

Jag är så glad hon fick mig att åka denna. Himmel så cool den var. Jag har nog aldrig skrikit så mycket, vilken grym känsla. Det blev två turer i denna! Jag hade nog kunnat åka många till med vi stängde stället ;)

Efter Grönan blev det middag på Pizza Hut och sen slocknade vi fint i soffan efter en helt otroligt mysig dag. Måndagen tillbringades både på stan och i Kista Galleria.

Tusen tack kära ni för en underbart mysig helg! Ni är så välkomna när ni än så önskar. Hoppas det blir en repris ganska snart!

Kram

Flyttförberedelser

Hallå i stugan!

Nu är jag hemma hos pappa i Västerås och hjälper honom med alla förberedelser inför hans flytt som sker om en och halv vecka. Jag kommer att bli expert på flyttar när denna höst är klar. Jag har hunnit med en sväng till återvinningen, gått igenom mina gamla teckningar från bilden i skolan och så har jag makulerat en massa papper. Plus att jag har kikat på Idol. Simultanförmågan är på topp!

Är trött som tusan nu... Och så längtar jag efter Fredrik och Mandy som är kvar i Stockholm.

Kram på er!

Dags för roadtrip

Jag har hunnit med en massa saker sen jag bloggade senast men har varken haft tid eller ro att uppdatera. Jag hinner det inte nu heller utan det får bli vid läge. Det enda jag kan säga är att jag har haft en underbar helg nere i Stockholm tillsammans med Fredrik, Annika och Johan. Det hanns med både kulturella inslag, goda middagar, en tur till Grönan och många skratt!

Igår var jag även till mitt första möte hso dietisten. Grymt givande och nu känner jag att jag fått lite ny inspiration och motivation. Precis vad jag behövde.

Nu ska jag packa det sista, sen rullar min bil ner mot Stockholm (relativt fullastad) och i morgon bär det sedan vidare av till pappa och då är det hans flytt som ska fixas.

Kram på er!


Resväskan är packad

Så där, nu står resväskan packad och klar i hallen. Mitt på dagen flyger jag ner till Stockholm för att vara där några dagar. Annika och Johan kommer ner på lördag och ska bo hos oss. Ser verkligen fram emot vår lilla minisemester ihop. Det blir en tur till Fotografiska och Anni Leibovitz utställning. Är vädret på vår sida blir det även Gröna Lund... Hoppas, hoppas!!!!!!

Igår fick jag reda på att tjejen som var och kollade på min lägenhet i tisdags har tackat ja till den och att hon kommer att ta den redan från 1 november! Så nu blir det en hektisk tid. Först pappas flytt detta månadsskift och sen min egen!

Nä ska fixa mig lite kaffe nu tror jag!

Kram

Utan kläder

Jag dööööööör..!!!!!! 
Vet ni vad jag gjorde alldeles nyss??? Kom ut i köket och märkte att soporna luktade illa. Insåg att jag behövde ut med dom, så tog med mig även pappersinsamlingen ut. När jag kom ut till sopåtervinningen så mötte jag två familjer på promenad... Tyckte de stirrade så våldsamt på mig.. Rent reflexmässigt så var min första tanke att min tunika hade fastnat längs ryggen så jag gick med ändan bar.. Panik!! Jag försöker dra ner den när jag inser att jag inte har någon tunika på mig överhuvudtaget. Jag blev ju varm tidigare idag när jag höll på att flyttrensa så tog av mig den och det tänkte jag inte på när jag klev ut. Tittade mig inte i spegeln heller för den delen.

Så där står jag ute på parkeringen mitt i stan och ser ut som ett fån i ett par urtvättade (för små) leggins och ett alldeles för litet, midjekort urtvättat linne som jag hade på mig under tunikan. Förstår ju varför dom stirrade. Och när jag som bäst stod och stoppade i pappersinsamlingen så kom en hel billast med ungdomar.

Behöver jag säga att jag skämdes??? Och såååå typiskt mig, virrhöna!!

Kram

Inspiration av P3

Just nu gör jag en av mina favoritsysslor, jag lyssnar på P3 Christer! Finns få program som kan få mig på sånt bra humör. Jag sitter och skrattar högt, börjar ju smått fundera på vad grannarna tror om mig egentligen, haha..

Idag är det programpunkten "Appropå det" där det börjar med att programledarna tar upp något, sen får lyssnarna ringa in och berätta vad de associerar till.. Himmel vilka roliga ämnen som dyker upp :)

Och som vanligt skulle jag utan problem ringa in..

Den första saken som jag kom att tänka på står faktiskt min pappa för. Jag var inte så gammal, kanske 8 år eller så. Vi satt och åt middag, korv och makaroner. Rätt var det är så sväljer pappa fel och börjar hosta som en tok. Han säger att det har fastnat en makaron i näsan. Ingen hemma trodde honom.
Lite senare på kvällen ska vi gå ut och titta lite på Power meet som anordnades i Västerås. När vi går över en stor gång- och cykelbro så nyser pappa rejält. Helt plötsligt kommer en makaron som skjuten ur näsan, flyger riktigt lång bort och det är bara tur att den inte träffade någon. Behöver jag säga att vi andra skrattade som galna!

Fler associationer kommer kanske senare ;)

Fotbad

Klockan 05.45 en måndag morgon tappar jag upp ett fotbad.. Är det normalt?? Njaee kanske inte, men jag vaknade tidigt idag med så tänkte att jag skulle lyxa till det lite. Är ju en bra start på en ny vecka!

Kram

Testa något nytt

Madde ringde för en stund sedan och frågade om jag skulle följa med henne på bilbingo. Vi har pratat om det tidigare att jag ska följa, för jag har aldrig någonsin varit på det. Nu var det näst sista gången för säsongen som de anordnas (och nästa helg är jag ju borta). Så nu väntar jag på att hon ska hämta upp. Hoppas på att dra hem storkovan ;)

Håll tummarna!!

Kram

En underbar gåva

Lovade ju er att visa den underbart fina tavla som jag fick av Johan förra veckan.  Den pryder hedersplatsen på tavellisten i vardagsrummet och den får mig att minnas världens mysigaste misse.

Jag minns verkligen dagen då jag tog Olivia ner till Ztudio.se. Det var i januari 2010 och det var verkligen svinkallt ute. Gizmo hade precis dött och jag ville så gärna foto Olivia utifall även hon snart skulle gå bort. Johan gjorde verkligen ett toppenjobb, för det kan jag ju villigt erkänna. Olivia gjorde väl inget för att underlätta att vi skulle kunna fota henne. Jag var sjöblöt i svett efter att ha sprungit efter henne i hela studion. Vi fick många helt underbara foton. Så har ni något husdjur som ni vill föreviga, så kan jag verkligen rekommendera Ztudio.se... ja det gäller ju även porträtt och övriga bilder för den delen.

Tack Johan, din present gick rakt in i härtat!

Kram

Lördagshumor

Måste ju föra vidare en rolig historia som en av mina vänner skrev på Facebook, kan inte hjälpas... Men jag har dålig humor ;)

Maten tar 7 sekunder från munnen till magen. Människans hår tål 3 kilos vikt. Längden på penis är längden på tummen ggr 3. Lårbenet är hårt som betong. Kvinnors hjärta slår snabbare än männens. Kvinnor blinkar med ögonen två ggr oftare än männen. Vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står. En kvinna har redan läst denna text. Mannen kollar sin tumme fortfarande...;)

Kram

Ibland går vändningarna i livet fortare än väntat

Jösses vilken omtumlande dag den 1 september blev.. Jag har nog knappt fattat allt själv heller. Jag hade besök på ätstörningen som vanligt på onsdagar. Till idag hade min terapeut kollat upp möjligheterna att kunna flytta behandlingen ner till Stockholm längre fram. Det visade sig när hon kontaktade dom att de hade cirka 3 månaders väntetid på Stockholms centrum för ätstörningar. Min läkare skulle skicka en remiss dit, men för att den skulle gälla måste jag vara skriven på en adress i Stockholm eftersom landstinget här uppe inte går med på att betala behandlingen där nere.. Oj då... Min hjärna börade gå på högvarv, hur tusan ska vi lösa det???  Jag kan ju inte skriva mig nere hos Fredrik utan att bo där, för då blir det fel med allt vad Försäkringskassan mm gäller.

Efter lite funderande kom vi fram till att jag ska försöka flytta ner på riktigt. Jag kontakte min hyresvärd. Tyvärr kunde jag inte hyra ut lägenheten i andra hand eftersom jag inte flyttar för något jobb eller utbildning. Så nu chansar jag friskt. Jag sa upp min lägenhet. Senast den sista nivember går flyttlasset till Stockholm.

Det känns både himla skoj och samtidigt lite skrämmande. Nu är det dags att inte vara feg.... man måste våga satsa för att kunna vinna något också. Och som mina kära vänner sa till mig, Luleå finns ju kvar ändå fast jag flyttar. Och det är ju sant! Skulle jag mot förmodan ångra mig kan jag ju alltid flytta upp igen.

Så nu går jag några händelserika månader till mötes. Först pappas flytt och sedan min. Kanske ska bli projektledare för folk som ska flytta ;)

Hoppas bara att mina underbara kära vänner inte glömmer bort mig när jag flyttar!!

Kram

Kycklinggryta

Måste bara tipsa er om ett jättegott och enkelt recept på kycklinggryta som jag testade att göra igår (med Annika som försökskanin ;) ). Den var superenkel att göra, himla god och riktigt dryg. Trots att vi åt själva blev det fyra matlådor. Sånt gillar jag :)Kycklinggryta
300 gram kycklingfiléer
1 tsk olivolja
10 st  champinjoner
0,5 st zucchini
1 st röd paprika
1,5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpure
2 st  vitlöksklyftor
1 st röd lök
10 cm purjolök
1 ask cocktailtomater
2 dl mellangrädde
1 msk  apelsinsaft

salt och peppar
ris

 

 Tillagning

1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.

2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, saft, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.

3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris

Tack för allt stödJag vill börja med att tacka alla goa söta vänner för allt stöd jag fått sen Olivia gick bort. Inläggen på bloggen värmer gott och gör mig givetvis oerhört rörd. Alla fina sms och telefonsamtal likaså. Även blommor och fina kramar har  hjälpt mig dessa dagar!

En extra guldstjärna går till Johan som i fredags kom förbi med en underbart vacker tavla på Olivia från den gången vi besökte honom i hans studio. Tavlan har nu hedersplatsen i vardagsrummet. Bild på detta kommer.

Nu har det gått drygt en vecka sedan hon lämnade oss. Saknaden är verkligen enorm. Jag tror varje morgon att hon ska komma och jama, tigga skinka vid frukosten och sedan rulla ihop sig till en boll i något hörn. Nu är det inte så längre. Som flera av er skrev tidigare så har jag ju hunnit få underbara minnen av henne och det är det jag försöker tänka på när tomheten slår emot mig. Söta Mandy gör allt för att ta hand om mig. Hon kryper upp i min famn, sover vid mitt huvud på natten och är gosigare än vanligt. Vilken tur att du finns här!

Än en gång tack!! Det är stunder som dessa som jag inser vilka oerhört fina vänner jag har. Jag älskar er!

Stor kram

RSS 2.0