Kycklinggryta
Måste bara tipsa er om ett jättegott och enkelt recept på kycklinggryta som jag testade att göra igår (med Annika som försökskanin ;) ). Den var superenkel att göra, himla god och riktigt dryg. Trots att vi åt själva blev det fyra matlådor. Sånt gillar jag :)

Kycklinggryta

Kycklinggryta
300 gram kycklingfiléer |
1 tsk olivolja |
10 st champinjoner |
0,5 st zucchini |
1 st röd paprika |
1,5 msk grönsaksfond |
1 msk tomatpure |
2 st vitlöksklyftor |
1 st röd lök |
10 cm purjolök |
1 ask cocktailtomater |
2 dl mellangrädde |
1 msk apelsinsaft |
salt och peppar |
Tillagning
1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, saft, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, saft, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris
Kommentarer
Trackback