Akuten

Jag kontaktade vårdcentralen idag eftersom jag fortfarande mår dåligt efter hjärnskakningen (och efter lite påtryckningar av er vänner). När jag ringde blev den gulliga tjejen i växeln ganska orolig och klämde in mig för ett besök på eftermiddagen fast det egentligen inte fanns någon tid. Väl där testade de reaktion, pupiller, balans och blodtryck. Blodtrycket var ganska högt och balansen var ganska rubbad.. När jag skulle stå på golvet och blunda samtidigt vinglade jag värre än efter en barrunda ;) Riktigt obehagligt. Jag hade även problem med att hitta näsan när jag skulle föra ett finger dit med stängda ögon..

Allt detta resulterade till en remiss för röntgen på akuten, där jag tillbringat både eftermiddagen och hela kvällen. Fick göra fler koordineringstester på akuten och dom var inte helt ok. Sen kördes jag in på hjärnröntgen.. Och efter det, väntan, väntan och åter väntan.. Jag hann ju stressa upp mig rejält under den tiden. Började ju tro att jag hade en tumör eller något eftersom de dröjde så. Har ju en osannolik sjukhusrädsla, allt med mamma och brorsan har ju satt sina spår.. Vid 20-tiden kom iallafall min läkare tillbaka. Resultaten visade att jag hade en rejäl hjärnskakning, med en påbörjan till blödning i hjärnan. Tack och lov ingen utvecklad blödning, men dock tendenser till en.. Herre gud.. Det hade jag inte väntat mig. Jag måste undvika att slå i huvudet nu för det kunde skada rejält, så hoppas jag håller mig från att svimma fler gånger.. Lite svårt att styra hur man landar då. Mina symptom med yrsel, extrem trötthet, koncentrationsproblem och känsla att vara "lite trög" (alltså mer än vanligt ;) kan sitta i mellan 3-5 veckor till trodde hon.

Det var väldigt viktigt att jag vilar rejält, inte gör någom fysiskt jobbigt, sover mycket och lyssnar på kroppen.. Måste nog verkligen lyssna på dessa råd och inte bara köra på som vanligt.. Hoppas jag håller mig på benen och inte halkar mer heller.. Broddar kanske inte är så dumt ändå =)

Nä som sagt, fullständigt slut nu. Ska nog inte sitta och blogga mer men ville ge ett livstecken. Nu är det sovdags för mig.
Kram å god natt

En sån där morgon..

God morgon!

Jaha, vaknade till en sån där dag när inget riktigt blir som man hade tänkt sig. Jag hade ställt klockan extra tidigt eftersom jag skulle lämna in bilen på verkstaden, vilket också är otroligt skoj. Eftersom jag alltid är så sjukt morgontrött så tänkte jag köra en ny variant på att lyckas ta mig upp. Ställde min jobbmobil och la den i bortre änden av sovrummet.. Vaknade med en konstig känsla av att jag var sen, vilket visade sig vara helt korrekt. Jobbmobilen hade inte ringt för den hade bytt till till Greenwichtid, hur tusan är det möjligt när den fungerade kvällen före???

Vilket fall som helst blev det en jäkla fart på mig. Och då blir det ju som alltid när man är sen, jag sprang in i saker, välte saker, spillde ut frukost och gud vet vad. När jag skulle gå såg jag att Olivia hade legat och myst på min säljpärm som jag hade lämnat på hallgolvet.. Var bara att hinna rolla den innan jag gick, ser ju lite märkligt att komma med en grymt hårig pärm på kundbesöken ;)

Hann på något märkligt sätt ändå i tid till verkstan, där jag då hann reta upp mig rejält. Lämnade in bilen direkt där jag alltid gjort, dvs direkt till killarna i verkstadshallen. Har ju varig där otaliga gånger redan så är ju ganska tjenis med dom. Den trevliga karln bad mig anmäla mig i receptionen också eftersom de ville ha mitt telefonnummer. Sagt och gjort, gick ju dit. 
Killen i receptionen frågade vart jag hade bilen och jag sa att jag redan hade lämnat den direkt till verkstaden. Jaha, säger han, men då har du ju lämnat den på Audi. Nä, säger jag, jag har lämnat den på samma ställe som tidigare gånger. Ni sa ju att jag skulle lämna den på samma ställe som tidigare gånger när jag frågade när jag bokade tiden.. jaha, vad märkligt, säger han. Kände mig ju som totalblåst, du vet tjejer och bilar.. Får väl se om jag får tillbaka den i eftermiddag, var tydligen inte helt säkert..

Hoppas allt strul är klart för denna dag. Nu ska jag göra lite nytta på jobbet.


Mer snurrig än vanligt

Kanske låter som en konstig rubrik men det stämmer faktiskt. För er som inte vet så råkade jag ut för en liten olycka för snart två veckor sedan. Jag hade varit hemma och hälsat på Madde på kvällen och gick ut för att ta bilen och åka hemåt. Det var enormt halt ute den kvällen, var riktigt isigt och till råga på allt så hade det kommer ett tunt lager pudersnö på. Glad i hågen klev jag in i bilen men hann bara in med ena foten innan jag gjorde en enorm vurpa. Halkade in under min egen bil!! Det är nog bara jag som lyckas med sånt.. Slog i bakhuvudet rejält och ena armbågen.

Kravlade mig upp och linkade tillbaka in till Madde, både grät och skrattade på samma gång för insåg ju hur jäkla sjulk roligt det måste ha sett ut. Efter ett tag körde jag hem och trodde det var lugnt, men på natten visade det sig att jag hade fått hjärnskakning. Har googlat lite på hjärnskakning och där står det att man ska ta det väldigt lugnt efteråt, vilket var ungefär raka motsatsen till vad jag gjorde. Vi hade deadline på jobbet som flängde omkring som en galning på stan, var på möten i Piteå, en teaterföreställning och en tur och retur till Umeå.. Trodde inte det var någon fara eftersom det kändes ok. Tyvärr har jag fått betala priset i efterhand och det är ju alltid lätt att vara efterklok.. Nu är jag sjukt trött, mer förvirrad och flummig än tidigare och i fredags morse så svimmade jag innan jag skulle till jobbet. Känns det inte bättre i morgon så måste jag nog ringa läkaren.

Så vad har jag lärt  mig av detta? Gå alltid med hjälm på dig, broddar och vadderad skyddsdräkt ;)


Jaha, då var man här..

Välkommen till min blogg! Jag vet inte hur länge jag har hört från nära och kära att jag borde blogga, och nu äntligen har jag kommit till skott. Så varmt välkommen! Så nu komer ni kunna följa min bravader på nätet också, för jag har svårt att tänka mig att det inte kommer fortsätta hända mig alla möjliga märkliga saker även framöver..

Någon gång längre fram ska jag börja samla en lista med alla mina gamla godingar av roliga upptåg som jag har hamnat i... Den som lever få se!

Jaha, nu ska jag väl kolla igenom hur man fixar design, foton mm.. Antar att mina timmar framför datorn bara blir ännu fler än tidigare.

Tjingeling

RSS 2.0