Hockeylördag

Igår hade vi verkligen en toppendag. Solen strålade och det kändes faktiskt lite vårigt i luften. Vi åkte in mot stan för att möta upp Madde och Jani som är på besök i huvustaden. Vi mötte upp dom på Scandic Malmen och tog ett glas vin i baren. Efter det gick vi mot O´Learys  i Gamla stan för att äta och se Luleå hockey kämpa. Vilken match det blev, så roligt att de gick vidare i slutspelet. Efter några timmar där gick vi vidare till Himlen därtill i Skrapan. Då fick vi bevittna Earth hour från första parkett, bland annat Globen och Kaknästornet släcktes ner.
 
Tusen tack fina ni för en kanondag!
 

Ett steg

Idag tog jag ytterligare ett steg mot att förverkliga min dröm jag har haft i flera år. Efter ett riktigt givande möte har jag en positiv känsla i kroppen. Nu ska här bara undersökas lite mer...innan jag kan avslöja vad som är på gång. Jag ber er bara hålla tummarna för mig!
 
 

Dagarna rusar

Jo då, jag lever. Söker jobb och går på otaliga möten på Arbetsförmedlingen. Solen strålar men jag längtar efter vårvärmen. Hade en massa bra idéer till blogginlägg men har fått nog av att sitta vid datorn. Så ger er helt enkelt två bilder på mig idag. Så får det bli helt enkelt.


Nutella semifreddo

 
Inför min stundande födelsedag så har jag bakat lite, bland annat denna ljuvliga tårta som man fryser in. Älskar sådant som går att förbereda flera dagar i förväg. Flera har frågat efter receptet så här kommer det. Jag måste däremot lämna en varning, den är syndigt god och ger ett enormt habegär :)
 

Nutella semifreddo ca  8-10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.


Mer på min önskelista

Hittade en vårjacka som jag blev väldigt förtjust i, från Intersport.
Så nu har jag uppdaterat min önskelista inför den stundande födelsedagen!
 

Älskade mamma

 
Idag den 3 mars är det 11 år sedan mamma dog. 11 år, känns helt galet att det har gått så lång tid. Idag är det extra speciellt eftersom Vasaloppet går av stapeln, precis som den dagen. Glömmer aldrig när jag satt och kollade på just Vasaloppet och de ringde från sjukhuset och sa att vi måste skynda oss in. Det knyter sig i bröstet av bara tanken.
 
Idag är en ganska tung dag, samtidigt som jag ägnar den till fina minnen. Saknar dig så mycket!
 
Bilden ovan är från mammas grav och den vackra ek som växer där.
Älskar dig mamma ♥

RSS 2.0