Lunchträning

Jag var förvånansvärt pigg i benen idag. Klart att gårdagens trappträning känns men jag hade väntat mig mycket värre träningsvärk idag än jag faktiskt har.

Körde Zumba idag på lunchen. Det var en vikarie som höll i passet vilket medförde ny koreografi idag med. Lika förvirrat som förra gången med andra ord.


Stum i benen

Idag är jag mycket stolt över mig själv, vilken utmaning jag har gjort-både mentalt och fysiskt. Jag mötte upp min träningskompanjon och hennes kollega för att trappträna i Kista Science tower.

Kista Science Tower är 117,2 meter hög (eller 156 meter med antennen inräknad) och består av 32 våningar. Kista Science Tower är därmed Sveriges och även Nordens högsta kontorsfastighet, samt Sveriges tredje högsta skyskrapa (efter Turning Torso i Malmö och Victoria Tower i Kista).

Vi började med att "värma upp" med att gå 17 våningar. Redan här var jag skapligt slut och det blev lite svårt att föra någon form av vettig konversation på slutet. Efter det var det då dags att köra igång rejält. Utmaningen var att försöka att ta dubbelsteg upp så många våningar man orkade för att sedan ta vanliga steg upp till 32:a våningen. Satan i gatan så tungt. Väl uppe, tog vi hissen ner till 17:e våningen för att gå upp igen på samma sätt. Detta gjordes 3 gånger. Jag vet inte när jag tog ut mig så vansinnigt mycket senast. Jag hade blodsmak i munnen när vi var klara och benen var totalt stumma.

Jag är troligt stolt över mig själv. Efter två varv hade jag lust att ge upp eftersom jag var så satans slut, men envis som jag är körde jag sista varvet också. Och jag klarade det! Jag har lovat att vara med även nästa vecka. Nu har jag lite tider att slå, och teknik att förbättra.

Benen är redan stumma, och jag vågar inte ens tänka tanken på hur det kommer att kännas i morgon. Hade någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle göra detta, hade jag skrattat rakt ut och frågat om de var galna...och nu står jag här med mitt livs första trappass genomfört.

Vilken kanondag!

Trappträning

Genom mina crosstrainingpass har jag fått kontakt med en tjej som också regelbunder går på passen. Det var ju även hon som lockade med mig på zumban. Igår är vi sågs på träningen frågade hon om jag hade lust att haka på när hon och hennes kollegor ska trappträna. Tydligen ska de delta i en tävling till hösten där man ska springa uppför alla trappor i Kista science tower. Och jag hör mig själv tacka ja. Så idag ska jag möta upp henne för att helt sonika ta mig upp och ner ett par gånger i det 32 våningar höga tornet. Detta kommer bli en riktig mental utmaning för mig. Så klockan 11 idag kan ni ju skänka mig en tanke eller två.


Jag överlevde Zumban

Men tanke på det långa uppehållet på inlägg i bloggen så misstänker jag att ni tror att jag avled på Zumbapasset jag skrev om. Ni kan vara lugna, så illa var det inte. Det gick faktiskt över förväntan. Det var för mig en ny instruktör som höll i passet, och hon var verkligen superduktig. Noga med att visa varje övning, och hon påpekade gång på gång att det inte gjorde något om det blev fel. Det viktigaste var bara att vi rörde på oss, blev svettiga och hade det skoj. Och det hade jag. Jag svettades som en gris och flåsade som en blåsbälg. Jag fick även sendrag i vaderna. Men oj vad roligt det var. Jag lyckades till och med släppa lite på min prestationsångest och skakade höfter som jag aldrig gjort tidigare. Träningsvärken efter detta pass var inte att leka med. Så mycket höftrullningar som gjordes under den timmen har jag nog inte gjort under hela min linvstid, haha. Jag har bestämt mig för att gå fler gånger, så jag är inbokad på morgondagens pass. Tror detta är nyttigt för mig, jag som är så stel. Jag är mycket stolt över mig själv!

Personlig utmaning

Idag ska jag göra en riktig utmaning, rent mentalt sett. Jag ska gå på ett zumbapass igen. Jag gick ju en gång före jul och aldrig någonsin har jag känt mig så stel, felplacerad och tjock. Min tanke blev ju givetvis, aldrig mer. Men just av den anledningen så ska jag testa igen. Jag ska ge det några gånger och inte låta mina mentala spöken bestämma. Tycker jag efter ett par gånger att det inte är kul, så är det en helt annan sak. Då har jag gett det ett ärligt försök. Känner mig nervös.....pinsamt med sant, men jag vet att jag kommer växa mentalt efteråt.


På balkongen

Underbart väder ute och jag fick lite lätt panik över att sitta inomhus och skriva jobbansökningar. Flyttade ut datorn på balkongen och tog med mig kaffekoppen. Tror kreativiteten blir bättre med lite sol!


En kväll på ängen

Efter middagen gick vi och köpte oss en glass och gick sedan ut på ängen och la oss på en filt. Underbara sommar, behöver jag säga mer?


Kaffepaus i solskenet

En kaffe, solsken och bara fötter. Njuter av värmen och solen.

 


Att tänja en gräns

Idag var vår vanliga tränare Jakob ledig så vi hade en annan PT som körde Crosstrainingpasset. Jag har aldrig tränat med denna kille så det var väldigt spännande att se hur just hans upplägg skulle vara. Jag säger bara... Oh my..... Jag tror aldrig jag svettats så mycket i hela mitt liv! Jag har definitivt tänjt ytterligare på min förmåga att prestera mer. Efter VARJE övning vi gjorde hade jag i stort sett lust att spy. Jag klarade inte ens att prata med de andra i pauserna. Han var väldigt noga med genomgång av varje övning som gav mig mycket ny kunskap. Detta gjorde också att jag kunde ta i mycket hårdare.

Nu sitter jag här och försöker sluta eftersvettas men tror nästan det är omöjligt. Härligt mör och stolt över mig själv!


Årets träning

Kollade min träningsstatistik på Sats hemsida och det ser ju riktigt bra ut. 49 träningstillfällen sedan nyår, med ett snitt på 2,41 pass per vecka. Av de 49 besöken på Sats har jag tränat Crosstraining 27 gånger. Utöver detta så promenerar jag ju, vilket inte syns här.

Jag är stolt, mycket stolt över mig själv!!!!!!!


På en promenad

Gick min promenadrunda som vanligt igår och lyckan över att ha så otroligt vacker miljö precis runt knuten slog emot mig. Äppelblom, hav av maskrosor, kossor och porlande vatten - det är ren och skär lycka!


Fönsterputs

Tog ju tag i fönsterputsandet i söndags. Hälften är nu gjort, nu återstår bara köket och gästrummet.


Taxinge slott

I lördags tog vi vår Padda (veteranbilen för er som inte vet) och begav oss till Taxinge slott. Det var nämligen Träff för franska fordon där. Tyvärr kom vi på det lite sent så när vi kom dit var det bara två gamla bilar kvar. Det blev en supermysig dag och till Taxinge åker jag gärna till fler gånger i sommar. Har ni vägarna förbi tycker jag att ni ska besöka slottet, och gärna testa deras tårt och kakbuffé.

Här kommer en mängd med bilder.Vi åkte genom en jättefin allé på väg ut mot slottetMin fina chaufför

En fin Citroën B11

Taxinge slott, huvudbyggnaden

Vi hade tur att vi hann se dessa innan de rullade ivägSitter i trädgården och avnjuter kak-och tårtbuffé

Efter fikat tog vi en promenad runt slottet

En underbar dag, full av glädjeMängder av tusensköna fyllde gräsmattorna

Fin del av slottsträdgårdenÄlsklingen och Paddan

På väg hem igen


Summering av helgen

Det blev ju en riktig långhelg förra veckan eftersom Fredrik även var ledig på fredagen. Mycket skoj och även en hel del praktiska saker hanns med, eller vad sägs om följande:

70-årskalas med tillhörande nattsudd med kortspel
Invigning av Martins fritös, med tema Fish´n Chips
Bytt till sommardäck (ja vi är lite sena ;))
Balkonghäng
Långfrukostar
Tur med veterannbilen till Taxinge slott
Spelkväll hemma hos pappa och Maj-Britt
Badat både Newton och Mandy, med tillhörande pälsvård
Städat lägenheten
Putsat fönsterna i sovrummet och vardagsrummet

Till detta tillkommer rent slappande i soffan plus den dagliga motionen.

När man ser det så här går det knappt att fatta att vi gjort allt det här, för trots allt så känns det som om vi slappat och bara tagit det lugnt.

Matmässigt vill jag däremot inte tänka tillbaka på dessa dagar.... Huvva. Vi gick ju hårt ut med tårta, fika och pizza på torsdagen och sen fortsatte det på samma spår fram till igår.

Veckoutmaningen vecka 2My good, denna vecka är utmaningen ingen lek. Vet faktiskt inte vad som är värst, själva motionsmålet eller att jag inte får klaga, haha. Tur det inte började gälla igår iallafall för då hade jag åkt dit på all klagan (grannen ovanför har en rejäl basförstärkare, och även om de inte spelar speciellt högt så dunkar basen konstant). Då kom det mycket klagan och jag tänkte många onda tankar ;)

Nu har jag PMS, och då brukar det okcså kunna bli en hel del tandagnissel, så det blir en större utmaning än vad det kanske låter. Men himla bra sådan iallafall. Ser fram emot denna vecka!

Summering veckans utmaning

Nu är det dags att sammanfatta hur förra veckans utmaning gick. Jag måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv.

Uppgiften var att motionera 60 minuter per dag och att även affirmera varje dag.
Jag summerar veckan med 6 dagar med minst 60 minuters motion (allt från promenader till pass) plus att jag varje dag har affirmerat. Inte illa!

Balkonghäng

Dricker kaffe i solen på balkongen. Snart väntar en långpromenad, i övrigt vet jag inte vad dagen erbjuder.


Knallrosa

Målade nyss naglarna i en stark rosa färg. Tycker det är så roligt med mycket färg till våren och sommaren.


Tungt

Har precis genomfört ett Crosstrainingpass och det kan väl klassificeras kategorin "Nära-dödenupplevelse". Gårdagens vin på 70-årskalaset hade tydligen satt mer spår än vad jag trodde. Jag tog mig igenom det iallafall. Det är skönt så här efteråt.


70-årskalas

Vi var på 70-årskalas igår vilket var supertrevligt. När jag skulle slå in paketen så var det full kalabalik med Newton. Det kunde likaväl ha slutat att jag hade slagit in honom i ett av paketen ;)


En ledig torsdag

Igår tog jag och Fredrik en lång promenad, så veckoutmaningen klarades av utan problem. Vädret var underbart, och grönskan är så där skört vacker så jag blir alldeles tårögd.


Onsdagens utmaning

För att klara dagens utmaning så blev det ett spinningpass på lunchen, lite knärehab och stretch på det. Kändes mig grymt stark idag!

Dagens affirmation är:
Jag är vacker som jag är!
Jag är vacker som jag är!
Jag är vacker som jag är!.......

Så är det!
Kram


Utmaningen går framåt

Det går bra med utmaningen så här långt.
Igår blev det spinning och lite rehabträning för mitt knä och jag affirmerade friskt med mantrat "Jag är bra på att skriva".

Idag har jag kört mitt sedvanliga crosstrainingpass och mantrat för dagen är "Jag är stark". Det fungerade uppenbarligen mycket väl för jag lyckades prestera betydligt bättre på passet. Jag klarade bland annat att höja från 8 till 12 kilos kettlebell. Det ni!


Helgen i korthet

Mycket stor del av helgen har ägnats åt att skriva och layouta CV och flera ansökningar. Tekniken har definitivt inte varit på min sida så allt har tagit betydligt längre tid än planerat. Men sent igår kväll fick jag iväg det jag skulle till coachen, och jag fick mycket positiv feedback därifrån. Jag inser att jag är riktigt bra på att skriva. Detta får också vara veckans affirmation i utmaningen...Jag är bra på att skriva, jag är bra på att skriva.

Utöver det har jag hunnit vara på en fikadejt för Citroênentusiaster. Ja ni läste rätt, men Fredrik har en gammal "Padda" och är därför medlem i klubben. Kanske inte min mest naturliga plats att vara på, men lite småkul ändå. Vi har överraskat Maj-Britt som fyller 70 med att vara taxi och köra henne och pappa till färjeterminalen. Vi hade lyxat till det och köpt champagne som vi serverade i baksätet i bilen, mycket uppskattat. På lördagskvällen hade vi fina Maria över på middag och vin, och timmarna rusade som vanligt när man har det trevligt.

Igår gjorde jag ett avbrott i CV-skrivningen och följde med på bio. Vi såg Dark shadows med Johnny Depp. Jag hade verkligen inga förväntningar, då dessa typer av filmer inte brukar tilltala mig. Men jag måste medge att den var riktigt rolig.Som vanligt rusar helgen fort, men glad att det är kortvecka denna vecka. Det innebär fler dagar att tillbringa med nära och kära, och sånt gillas.

Utmaningar

Jag läser ju en hel del bloggar och det brukar ju vara en hel del som gör olika utmaningar. Jag har aldrig hakat på något sådant, förrän nu. Jag har länge läst Ellas blogg, och gillar henne som person och hennes syn på hälsa och livskvalitet. Nu har hon dragit igång med ett antal veckoutmaningar, och jag tänkte testa.Jag gillar biten med affirmationer. Det är något jag borde göra betydlig oftare. Detta kanske är starten jag behöver.

Kika gärna in på Ellas blogg och läs mer om ni är intresserade.
Kram

Drogad katt?

Hittade Mandy sovandes i Fredriks sko. Undrade om hon hade dött av ångorna men när jag ropade hennes namn tittade hon upp. För att sedan nöjd lägga sig tillrätta precis likadant igen :) Skön sovstil!


Ny energi och personbästa

Som vanlig, det är ju fredag, så var det dags för crosstraining. Det kändes skönt att få ett avbrott i CV-skrivandet. Utmanade mig att ta på mig ett tajt linne och så gav jag mig iväg. Som vanligt är jag mer än nöjd med Ulrikas pass. En riktig genomkörare och grymt bra tung musik. Jag lyckades även med att ta personbästa i axellyft med stång, fasiken vad nöjd jag är. Axlar är definitivt min sämst tränade del, och där har jag mycket att träna upp. Så vansinnig skoj att se när det händer förbättringar!

Efter passet fick jag höra av instruktören att jag har en grymt fin teknik när jag gör alla olika övningar. Superkul att höra!

Wiiiiii! Stora fredagsvrålet :)

Coachning och Fröken Prestationsångest

I onsdags var jag på mitt första jobbcoachmöte och trots de redan höga förväntningarna så blev det ännu bättre. Det var ett långt och givande uppstartsmöte, och jag var fylld med ny energi och en hel del nya saker att fundera på när jag gick därifrån.

Som "hemläxa" till nästa vecka ska mitt CV göras om för att på så sätt bli mer personligt och sticka ut i mängden. Det nya CV:et ska mailas in, tillsammans med en ansökan till en riktig tjänst jag vill söka, för att sedan få konstruktiv feedback från coachen. Känns väldigt bra.

Så nu sitter jag här vid datorn och sliter, klurar och funderar. Och raderar. Fröken Prestationsångest kom på ett oanmält, och ganska oönskat, besök. Det blev så tydligt för mig, för jag vet att min prestationsångest är min största fiende. Visst, det är bra att vara resultatinriktad och vilja göra sitt bästa, men det måste vara inom rimliga ramar. Och för att vara helt ärlig, när hon hälsar på så blir jag till slut mest apatisk, och får inget gjort. Första inpulsen igår var att jag "blev sugen på något" och började nervöst gå och öppna skafferiet för att se om något gott kunde finnas. Mitt i detta insåg jag vad jag höll på med. Jag var på väg att göra ett invant, och tryggt val, som jag vet fungerade förr. Men inte idag! Fan heller. Jag la mig istället på golvet och gjorde en avslappningsövning, och andades. Jag blev nöjd, att jag såg problemet, och löste det på ett annat sätt.

Så nu gäller det att blåsa upp mig själv, inse att jag är bra på mycket, och att jag faktiskt presterat många fina saker inom mina tidigare jobb...och få ner de på papper. Dags att hoppa utanför bekvämlighetszonen.Bild som togs inför ett reportage jag gjorde när jag jobbade på Guiden.
Som vanligt är den proffsiga fotografen Johan Baggström på Ztudio som tagit den.

Ett begär

Idag prövade jag denna fina klänning på Indiska. Ååååhhh vad sugen jag är på den. Den satt superfint. Tänk er denna när man är lite solbränd, med ett par snygga klackeskor. Sommarljuv!
Historien om en katt och en påse

Normalt sett är vi supernoga med att inte ha plastpåsar ligga framme, så att missarna inte ska gå in, fastna och eventuellt kvävas. Idag hade jag slängt några påsar på sängen en kort sekund medan jag sorterade lite saker i garderoben. Snabbt som blixten var Newton dit, och givetvis tog nyfikenheten överhanden. Jag var tvungen att fota lite innan jag hjälpte honom lös.

Spröda blomster

Nu börjar trädet utanför vårt sovrum och balkong så sakteliga att blomma, det är nog inte många dagar bort när det blommar helt och fullt. Finns få saker som gör mig så lycklig, så var tvungen fram med kameran idag.
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Prövade ytterligare ett nytt recept idag, och om jag inte minns fel så fick jag detta av Madde.Receptet avser 4 portioner

4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
6 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
4 st vitlöksklyftor
4 dl créme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost

Serveras tillsammans med:
kokt potatis, potatisklyftor eller pasta
haricots verts

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléer och dela dem på längden. Stek i smör så att de får fin yta.

2. Skiva tomaten tunt tunt. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över kycklingen.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med créme fraiche och salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricorts verts i lättsaltat vatten och servera detta till gratängen och potatis alternativt pasta.

Grattis Mandy

Idag fyller vår älskade lilla gnutt 8 år.

image description
PaniklimpaPrövade att baka en limpa ikväll, hittade ett recept i den stora pärmen jag har med potentiella recept som jag inte har testat. Det blev supergott, och enkelt att göra. Detta bröd kommer att bakas fler gånger vill jag lova.

4 dl grahamsmjöl
½ dl russin
½ dl solroskärnor
½ tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
2 msk sirap

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner sirapen och filen. Smöra och bröa formen.
Grädda i en timme i 175 grader

Het pasta med kräftstjärtarJag gjorde en ny maträtt dag som jag inte har testat innan. Jag utgick från ett recept men gjorde om det litet så det skulle passa oss. Jag delar därför med mig av just min variant som räcker till 4 personer


4 portioner pasta, jag använde mig av färsk fettucini
1 rödlök i klyftor
1 msk olja
2 ½-3 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
1 paket sugarsnaps/sockerärtor
1 paket cocktailtomater
1 burk kräftstjärtar i lake
salt och peppar

Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Fräs löken i oljan i en panna.
3. Tillsätt créme fraiche och sambal oelek. Rör om och låt puttra några minuter.
4. Skölj och tillsätt sockerärtor och tomater (jag slängde i dom hela)
5. Låt kräftstjärtarna rinna av och vänd ner dom i såsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Håll såsen över den nykokta pastan och rör om så att allt fördelar sig.

Detta gick supersnabbt att göra, var färdigt på mindre än 20 min. Perfekt!


Matinspiration

Sitter nu och funderar på vad vi ska äta till veckan. Vi ska snart iväg och storhandla mat så vi klarar oss så vi klurar helt enkelt på vad veckans meny ska bli. Jag har grottat ner mig i en hög med helt nya recept som jag funderar på om jag ska testa. Kul med lite ny matinspiration.


En liten tur....

Blev en ganska lång tur. Jag och Fredrik beslutade oss för att ta oss en lite promenad i det fina vädret. Vi gav os av mot Igelbäckens naturreservat. Vi började att gå 5 km slingan som vi har gått förut. Men efter ett tag beslutade vi oss för att testa en ny väg så vi gav oss in på milspåret. Oerhört vackert med skogsbackar, vitsippor, gröna ängar och lummig skog om vart annat. När vi har en ganska bra bit kvar hem drabbas Fredrik av det berömda sockerfallet. Jag är förvånansvärt inte så hungrig, däremot törstigt utan dess like. Utan varken frukt eller vatten med var det bara att bita ihop. Väl hemma inser vi att den lilla promenaden blev 12,04 km. Inte illa. Nu är benen skapligt stumma.


Hårförlängning

Idag var jag och fick mitt löshår (clip-on)  inklippt för att det ska passa ihop med mitt riktiga hår. När det var klart så fixade frisören till jättefina lockar. Kände mig som en prinsessa när jag gick därifrån. Här kommer lite bilder.Frisören fotade för att jag skulle se hur det såg utFotade mig själv i ett provrum
Dödande kommentar

Vilka j**la människor det finns!!! Var inne på en matbutik i Uppsala i söndags för att enbart handla ett paket kaffe. Före mig i kön står en karl som är i 45-50 årsåldern. Expediten frågade honom om det var hans kaffe. Nä svarande han, jag bantar. Så vänder han sig till mig: - Men det borde du också göra. Jag blev helt paff och expediten frågade vad han sa. - Ja men jag säger bara sanningen, hon borde ju verkligen banta. Tack för den, den satt ju vart den skulle :(. Får man säga vad som helst till folk bara för att man är tjock???? Hade lust att ge han en redig smäll!!! Istället stod jag där helt tyst och kämpande med tårarna som höll på att tränga fram.

Fast jag vet att problemet ligger hos karln som sa det så går det ju rakt in i mitt hjärta, utan något som helst filer.  Just min vikt är ju ganska känsligt område, han skulle bara veta hur länge jag kämpat mot ätstörningar. Just den här veckan har jag ju också haft ganska mycket tankar kring just vikt och önskan att gå ned. Hans kommentar blev ju som ett kvitto på att mina tankar stämmer.

Sjukt, ja det är bara förnamnet.

Valborg

Vi lånade mina svärföräldrars hus utanför Uppsala dagarna kring Valborg. Vi hade supertur med vädret, tänk vad lite sol och värme gör gott för själen.Missarna blev överlyckliga över att ha en stor inglasad altan att tillbringa dagarna på.Newton hade fullt uppLikaså MandyGrannens katt gick förbi och kom även fram och spanade in genom altandörrarnaMandy blev kraftigt fokuseradEn av otaliga kaffepauserMandy chillar, med benet lite lojt hängandes över kantenMysMinipåskliljorHav av vitsippor

SkillaGräs under fötterna, så ljuvligtEn mycket nöjd MalinGrillade gjorde vi varje kvällGrillad majs och baconinlindad sparrisFötterna mådde gott i flip-flopenVinterbleka ben fick dejta solen för första gången
Att det går att ha så vita ben... ;)Fredrik pysslade med bilenBikinin säsongsinvigdes ocksåSäsongens flip-flopbränna är ett faktum

Utöver det som finns på bilder så har vi även oljat in våra utemöbler och trallen till balkongen. Vi har tvättat och städat två bilarbåde in-och utvändigt och även kört ett antal omgångar med Fia med knuff. Perfekta dagar!


Kungsträdgården

I lördags åkte jag och Fredrik in till Kungsträdgården för att kika på de underbara körsbärsträden som blommar. Detta är en årlig höjdpunkt. Sjukligt vackert! Så här bombar jag er med en massa bilder!
Ett år sedan

Idag är det exakt ett år sedan jag började min ätstörningsbehandling på Luna. Mitt livs bästa, och jobbigaste, beslut jag tagit! Ett år är inte lång tid, men när jag blickar bakåt så inser jag vilken enorm resa jag gjort på denna tid. Den 2 maj kommer alltid vara ett speciellt datum för mig, för det var då jag äntligen bestämde mig för att LEVA livet, inte bara vara en medpassagerare.

Tack alla fina Luna-tjejer för allt stöd. Jag är glad för att ni fortfarande finns med mig i mitt liv.
Kärlek till er!!


The black lady

Jag, Fredrik och Martin möttes upp på stan för att äta lite före filmen och vi hamnade på en grekisk restuarang. Det blev grekisk sallad för min del, tror inte jag har ätit det sedan vi var på Corfu. Efter maten gick vi vidare till Rigoletto, som hade nypremiär just den här dagen. Bion har totalrenoverats och i anslutning till den har de byggt en superfin restaurang och bar. Vi köpte oss lite rosévin och satt och surrade. Tänkte att lite vin kan vara bra före filmen så kanske jag blir lite mer avslappnad, haha. Nästa gång måste vi testa att äta där, för maten de serverade såg hur fin ut som helst. Likaså var personalen supertrevliga.Och så var det då dags för filmen. Eftersom biosalongen var nyrenoverad så var ljudet helt grymt. Vet inte om det kanske var till min fördel, snarare tvärtom. Efter tio minuter in till filmen hade jag redan hoppat en halvmeter upp ur sätet och Martin skrattade halvt ihjäl sig. Sen gick det bara utför... Jag var så sjukt rädd under filmen så jag satt spänd som en fiolsträng, hade kramp i kroppen när vi kom ut. Liksaså hade jag en puls på 300 och trodde aldrig att den skulle lägga sig resten av kvällen. Mina medbrottslingar tyckte den var riktigt bra, jag är nog inte rätt person att bedöma det. Jag kan bara konstatera att skräckfilmer inte är bra för mina nerver och att det kändes som om jag förkortade mitt liv med 15 år. Däremot förlängde jag nog Fredrik och Martins liv med några år med tanke på hur mycket det fick skratta åt mig.


RSS 2.0