Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Prövade ytterligare ett nytt recept idag, och om jag inte minns fel så fick jag detta av Madde.

Receptet avser 4 portioner
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
6 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
4 st vitlöksklyftor
4 dl créme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Serveras tillsammans med:
kokt potatis, potatisklyftor eller pasta
haricots verts
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléer och dela dem på längden. Stek i smör så att de får fin yta.
2. Skiva tomaten tunt tunt. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över kycklingen.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med créme fraiche och salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricorts verts i lättsaltat vatten och servera detta till gratängen och potatis alternativt pasta.

Receptet avser 4 portioner
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
6 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
4 st vitlöksklyftor
4 dl créme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Serveras tillsammans med:
kokt potatis, potatisklyftor eller pasta
haricots verts
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléer och dela dem på längden. Stek i smör så att de får fin yta.
2. Skiva tomaten tunt tunt. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över kycklingen.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med créme fraiche och salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricorts verts i lättsaltat vatten och servera detta till gratängen och potatis alternativt pasta.
Kommentarer
Postat av: Kina
Låter som ett fantastiskt smarrigt recept! Jag har kopierat det nu, så nån gång under veckan ska jag pröva! Tack Malin för alla goda recepttips!
Postat av: Malin svarar
Kina, jag delar så gärna med mig. Roligt att kunna inspirera andra :) Kram
Postat av: Susanne
Som jag sa förut. Mums..... Jag dreglar bara jag läser receptet. En rätt helt i mitt tycke :)
Trackback