Gratinerad kyckling med senap och basilika


Bild från Ica.se


Ingredienser beräknade för 4 portioner        

1  gul lök
4  kycklingfiléer
1  msk   olja                                                                                                                                                                                                                                                                                          salt och peppar
2 tomater
1/2 kruka basilika
2 dl vispgrädde
1
 vitlöksklyfta
3 msk senap, gärna dijonsenap
1 msk soja 
4 port ris eller annat gryn              

                      

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skär löken i klyftor.
3. Bryn kycklingen och löken i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Hacka basilikan och strö över.
4. Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlöken och vänd ner senap och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
6. Servera kycklingen med riset.

 


Härlig start på 2014

Vi är på Gotland nu och njuter av lugnet. Jag kurerar mig från min lunginflammation som jag drog på mig precis inför jul. 

Idag var vi ner till stranden vid Österholms och solens strålar fick humöret på topp. Här kommer en drös med bilder som jag fotade. 

























RSS 2.0