Gratinerad kyckling med senap och basilika

Bild från Ica.se
Ingredienser beräknade för 4 portioner
1 gul lök
4 kycklingfiléer
1 msk olja salt och peppar
2 tomater
1/2 kruka basilika
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
3 msk senap, gärna dijonsenap
1 msk soja
4 port ris eller annat gryn
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skär löken i klyftor.
3. Bryn kycklingen och löken i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Hacka basilikan och strö över.
4. Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlöken och vänd ner senap och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
6. Servera kycklingen med riset.