Olivia är i himlenIdag, tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 12.30 blev lilla söta Olivia en ängel efter 13 år på jorden!

Allt känns så overkligt, det är så våldsamt tomt och märkligt utan att ha henne här. Jag liksom väntar på att hon ska komma springandes och hoppa upp i soffan. Men ingen Olivia. Hon svävar omkring bland stjärnorna tillsammans med Gizmo, Monique och Smurfy. Och mamma förstås. Hoppas hon hälsar henne så mycket. Och att hon ser hur mycket jag saknar henne!! Att det kan finnas så mycket tårar!Lillskruttan har fått bandage efter blodprovet.

Hon var så snäll under alla undersökningarna, både vid blovprov och ultraljud.  Personalen på Djursjukhuset var oerhört gullig. Vi fick en ny veterinär som hette Mari Molin. Hon var oerhört proffsig och hade verkligen hjärtat på rätt ställe. När vi hade gjort ett ultraljud så visade det sig att min kärlek fått cancer. Den hade tyvärr spridigt sig så mycket så det fanns inget att göra. Det var dags att ta det tunga beslutet, att låta henne sluta lida och vandra över regnbågsbron.

Det går inte att beskriva den sorg jag känner just nu. Olivia är ju som mitt barn. Vi har levt ihop i 12 år, delat både sorg och glädje. Tack älskade Olivia för alla mysiga minnen du lämnar hos mig!

Hoppas du finns med mig vart jag än går. Jag älskar dig!

Jag avslutar med en gammal bild som fotograf Johan Baggström, Ztudio.se  tog på oss för flera år sedan som jag älskar så mycket. Det kommer fler underbara bilder på både Olivia och Gizmo som Johan har fotat tidigare när jag har dom på min egen dator.Vila i frid älskade vän!

Mångar kramar


Jag vill stanna klockan

Åh vad jag önskar jag kunde stanna tiden.. Om en och en halv timme ska jag vara hos veterinären med min älskling. Jag har suttit med henne i mina armar hela morgonen. Luktat på hennes päls, hållit i hennes tassar och bara önskat att jag kunde stanna klockan. Det känns som om jag dör inombords. Det gör ont, så fruktansvärt ont. Jag vill hoppas men vet att chanserna är små.

Jag älskar dig sötaste du!

Sömnlös

I natt har det inte blivit många minuters sömn. Jag bäddade på vardagsrumsgolvet för att kunna ligga nära älskade Olivia. Jag har väl slumrat några minuter till och från men de är lätträknade. På något sätt är det svårt att sova när man vet att det kan vara vår sista natt ihop. Det gör så ont i mig och det finns verkligen inget slut på alla dessa tårar.

Klockan är 05.30 och kaffet är klart. Ska se om jag kan råda bot på den enorma huvudvärken. Återkommer med lägesrapport.

Tack för alla gulliga kommentarer på förra inlägget. Det värmer!

Kram

Ledsen

Idag har jag varit med Olivia till veterinären. Hon har varit så hängig sista tiden. Det började med en envis ögoninflammation som inte ville ge sig. Men i förra veckan fick jag en ny medicin som fungerade riktigt bra mot ögonen. Däremot blev hennes allmäntillstånd betydligt sämre i helgen. Hon har magrat av jättesnabbt. Jag var iväg till veterinären idag och fick allt annat än positiva prognoser. De misstänker något fel på njurarna eller möjligtvis en cysta. I morgon har jag fått tid på Djursjukhuset. Tårarna rinner och jag har en enorm klump i magen.

Jag vill att allra sötaste och bästa vän ska må bra. Olivia är ju mitt barn. Älskar dig!


Telefonproblem

Nu är min mobil helt knasig. Den har ju krånglat en längre tid, bland annat att min joystick hakar upp sig. Men nu har problemen tilltagit. Vissa gånger går det inte att svara när det ringer, ibland går det inte att ringa upp heller. Även att svara på sms fungerar inte smärtfritt. Jag skriver ett sms och det hamnar i skickat-mappen. Sen kan det tydligen studsa tillbaka i utkast-mappen och det visar sig att svaret aldrig kommit. Så om ni tycker jag är ovanligt osocial så beror det på detta. Önskar verkligen att jag hade råd med en ny mobil, man blir ju lite låst när man endast har en mobil och ingen hemtelefon.

På min önskelista står en Iphone 4


Monday morning

God morgon!

Så var det måndag igen. Regnet vräker ner ute och jag sitter här med kaffe. Har varit vaken sedan klockan 4 inatt. Jag förstår inte vad det är med just den tiden på dygnet, vaknar ju nästan varje morgon vid den tiden. Ibland somnar jag ju om, men inte idag.

Kram

Peppar mig själv

Så där, nu har jag nyss kommit ut ur duschen. Försöker att ladda för kvällens kombinerade inflyttnings- och 30-årsfest hos Matte och Elli. Jag vet att det låter helt sjukt, men jag är nervös. Nervös för att det kommer att vara mycket folk. Tydligen skulle vi bli kring 50 personer, gode gud! Nervös eftersom jag inte har träffat någon av dessa vänner sen jag  kom hem från semestern. Skäms över att jag är större än när jag åkte. Prövade en massa kläder nyss för att veta vad jag ska ha på mig men inget sitter bra och bekvämt. Vill ju ha något som jag känner mig fin i men idag är ingen sån dag. Allt känns fel. Så då kanske ni undrar varför i hela fridens namn jag plågar mig med att åka iväg på denna fest när jag känner så här. Det gör jag enbart för att jag inte tänker låta alla mina hemska tankar hindra mig. Börjar jag ge efter för allt som är jobbigt kommer jag snart att enbart sitta inne själv i lägenheten. Detta är verkligen inte det jag vill. Innerst inne så vet jag att det mest största sannolikhet blir kul när jag väl är där. Det är klart att känslan över att vara nervös för att träffa vänner skrämmer mig. Jag känner inte igen mig själv, men det är bara att bita ihop och ta sig iväg.

Vad händer för er idag då?

Kram

Lördagsmys

dsc00383 (MMS)

Lördagsmys i sängen med Mandy. Hon vill nog verkligen inte att jag ska gå upp ;)


Vardag igenDenna vecka har min ätstörningsbehandling kommit igång igen efter det att de har haft semester. Kan ju inte annat än erkänna att det kändes lite motigt. De mål vi satt upp innan sommaren är jag inte ens i närheten av att uppfylla. Istället är jag större än någonsin. Får sån ångest över det när jag ser på semesterbilderna. Hur kan jag låta det gå ännu mer åt fel håll?

Jag tappar liksom helt motivationen för jag tycker faktiskt att jag har kämpat på riktigt bra under sommaren. Jag har inte ätit godis på dryga 6-7 veckor. Jag har ätit både frukost, lunch och middag och oftast även flera mellanmål. Jag har fikat betydligt mindre än vanligt och har inte druckit speciellt många latte. Jag har inte heller tagit om mat vid middagar utan nöjt mig med det jag lagt upp. Visst, jag har inte hängt på gymet i sommar men jag har ändå rört mig en aningens.. gått och cyklat. Vet att det inte har varit dagligen som det skulle behövas så jag förväntar mig inte att ha gått ner en massa. Det jag däremot förväntar mig är iallafall att jag inte skulle ha gått upp. Vikten på vågen var allt annat än upplyftande, upp 2,6 kilo..

I tisdags fick jag träffa specialistläkaren och hon konstaterade att de var tvungen att trappa upp min behandling på något sätt för att börja få några resultat. Hon ansåg att jag var tvungen att fortsätta vara sjukskriven under hösten samtidigt som de utökar min behandling.

Igår var jag hos min terapeut och då berättade hon vad de hade för planer för mig. Dels har de satt mig på väntelista för att få träffa en sjukgymnast som ska hjälpa mig med kroppsuppfattning och ångesthantering. Det var en viss väntetid men hon trodde inte att det skulle ta alltför länge tills jag kunde få en tid. Hon skulle även kontakta en dietist som ska träffa mig personligen och hjälpa mig att specialanpassa ett kostschema som passar just mig. Som min terepeut sa så är de ju mest specialinriktade på anorexia och bulimi, så hon tycker det vore bra om jag kunde få specialhjälp. Det tycker jag känns bra, hoppas jag får tid snart. Vi ska även träffas för att gå stavgång en gång i veckan så jag kommer igång lite.

Hoppas det ska vända lite snart, för jag känner att jag verkligen inte är på humör. Jag börjar tycka det är jobbigt att vara ute bland folk, även bland nära vänner. Hur tusan kan det bli så? Sociala jag? Det är liksom så långt ifrån min verklghet jag är van vid.

Jag är iallafall oerhört tacksam för alla som stöttar mig! Det värmer verkligen även om jag kanske inte är bra på att säga det. Kommentarer på bloggen, sms och gulliga kommentarer försöker jag verkligen ta in! Sen vet jag jag ju att denna kamp är endast min, för det är ju bara jag som kan vinna över mina tankar, min ångest och min jäkla sjukdom.

Kram

Blöt höst?

När jag var i Kista Galleria så gick jag in på Esprit och kikade. Hittade dessa ursnygga gummistövlar som  verkligen inte skulle vara fel att äga nu när vi går en blöt höst till mötes.Pris 399 kr

Hängig fredag

Idag känner jag mig helt sänkt. Undrar om jag håller på att bli sjuk eller vad tusan den är frågan om. Känner mig hurven och lätt trög i huvudet. Jag har sovit jätteoroligt inatt men framåt småtimmarna somnade jag in lite bättre, vilket gjorde att jag inte klev upp förrän 10.30. Så sent vet jag inte när jag senast klev upp, flera månader sedan. Jag känner även av halsen lite lätt. Snälla, låt mig hålla mig kry. jag måste ju komma igång med träningen nu.

Ska nog sätta på lite te..eller kaffe. Är ju egentligen mer sugen på kaffe, fast te är väl bättre för halsen. Vilka i-landsproblem ;)

Bruten nagel

Jag brukar ju förstärka mina naglar med jämna mellanrum för att de ska hålla sig fina. Jag har verkligen varit jättenöjd med det men tyvärr har jag inte råd att underhålla det så som man ska nu när jag är sjukskriven.

Så under sommaren har min vanliga nagel fått växa på så att förstärkningen ska försvinna så småningom. Allt har gått bra tills för några dagar sedan. Den nagel som växer ut är ju väldigt tunn och skör och när jag häromdagen skulle knipsa av ett torrt blad på en blomma i köket så inträffade det som nästan fick mig att svimma av smärta. Nageln böjde sig åt fel håll och sprack. Den gick liksom av mitt på tummen. Jag har en ganska hög smärttröskel men då trodde jag att jag skulle dö rent ut sagt. Nu har det bultat av smärta flera dagar.Idag fick jag gå iväg till hon som fixar mina naglar för att få hjälp med att ta bort den gamla förstärkningen så det inte ska hända med fler naglar. Hon var himla gullig, la på ett skyddande lack för att ge lite stadga iallafall, så nu ser det riktigt bra ut igen.Myste med lite te ikväll, grönt fläder- och citronte. Himla gott!

Kram

Torsdag

Idag har jag äntligen fått träffa Madde. Hon kom förbi på kaffe i morse innan det var dags för mig att gå iväg på mitt möte på ätstörningen. Tiden bara rusade, det var mycket som vi skulle hinna uppdatera varandra om, vi har ju inte setts på dryga två månader.

Jag ska fixa några ärenden nu på stan, hade tänkt mig ett litet längre inlägg ikväll... Känns som det är mycket jag måste hinna uppdatera er om.

Vi hörs ikväll!

Kram

Hårfunderingar

dsc00248 (MMS)

Letade igenom min mobil och hittade denna gamla bild som jag tycker ganska bra om. Funderar vad jag ska göra med mitt hår.. Spara ut min lugg eller behålla den? Bli mörkhårig eller som det är nu?


Tillbaka i Luleå

Ikväll kom jag tillbaka till Luleå. Resan gick bara fint även om det helt klart är lite drygt att köra 95 mil helt själv. Ljudboken Snabba cash gjorde mig däremot sällskap så tiden flöt på. Det blev även middagsstopp hos Maria och Niklas i Umeå.

Nu är jag så trött, har ju varit vaken sedan 4 i morse. Ska nog försöka bädda ner mig ganska omgående i sängen.

Kram och god natt!

Klockan ringde redan kl 4 idag och detta b...

Klockan ringde redan kl 4 idag och detta berodde på att jag ska köra upp till Luleå. Just nu har jag en liten paus i Gävle innan det är dags att fortsätta. Det blev ett jobbigt avsked i Stockholm.. Jag verkligen hatar avsked.. Ni som känner mig vet ju att jag inte kunde hålla tårarna borta. Ha en bra dag. Kram


Är på Karlhällsbadet och njuter av vär...

Är på Karlhällsbadet och njuter av värmen. Vilket otroligt väder det är. Känns lite vemodigt för det känns som om detta kan vara sista stranddagen för denna säsong. Tanken skrämmer mig och har minst sagt lätt ångest för att hösten snart är här. På måndag morgon börjar min resa upp igen.. Har en känsla av att det inte kommer bli några stranddagar i Luleå framöver, fast hoppas kan man ju. Kram


Påslakan

Fick syn på ett grymt snyggt påslakan från H&M Home. Så härliga färger och kostar bara 99 kr per styck.


Jag har bara lite otur när jag tänker

Ibland skiner mina blonda hårstrån igenom, och i måndags morse var verkligen ett sånt tillfälle. Jag har ju lovat er att berätta mina bravader så får väl helt enkelt bjuda på detta även om det känns en aningens pinsamt...

Jag fick ju ta över Fredriks stegräknare som jag har tjatat om i tidigare inlägg. Den var helt oanvänd men däremot hade han inte kvar instruktionerna till denna. Jag satte min vid frukostbordet och började klicka mig igenom menyerna och kom då till stället där man skulle ställa in den så att den skulle kunna börja användas.

klocka..klockan var då 07.20
kg: min aktuella vikt
cm: Först trodde jag att det var min längd som skulle in där, alltså 165 cm, men när jag försökte ställa in det gick det max att få det till 120 cm.. Vem tusan är så kort? Då kom jag på att det säkert är bukomfånget som ska mätas.

Sagt och gjort, lånade ett måttband av Fredrik och mätte min mage och la in det värdet.

Lite senare på förmiddagen fick jag för mig att Googla hur många steg man bör ta per dag och hittade därför igen just det märket på min stegräknare. Hittade även en instruktionsanvisning som jag tittade igenom.
Tror ni jag får känna mig dum??? Cm är ju givetvis medelvärdet på min steglängd och inte bukomfånget. Ganska självklart, för hur tusan ska bukomfånget påverka resultatet på en stegräknare? Skrattar bara jag tänker på det!!

Jag säger som Nalle Puh "jag har bara lite otur när jag tänker".

Kram


12051 steg

Detta blev tisdagens antal på stegräknaren. Tänkte att jag skriver det på bloggen för då måste jag ju visa det offentligt. Kanske blir en spark i baken att hålla i det denna gång??

Undrar vad grannarna tänker

Kan ju inte annat än fundera på vad Fredriks grannar tänker om mig ifall de kikar in i lägenheten. Som jag skrev igår fick jag ju en stegräknare som jag började anväda. Igår kom jag upp i 12182 steg. Utöver alla steg lyckades jag ju som sagt åtstadkomma blåsorna från helvetet på båda mina hälar. Detta resulterar i att jag idag inte kan ha några vettiga skor på mig och därför inte heller gå någon ordentlig promenad. För att ändå komma upp i hyggligt antal steg har jag nu promenerat runt, runt, runt, runt i Fredriks lägenhet. Han har en lägenhet där det är möjligt att gå runt genom hela. Så där har jag alltså promenerat barfota mellan kök, hall, vardagsrum, kök, hall, vardagsrum... Mandy och Olivia tittar på mig som om jag är helt från vettet!! Och kanske jag är det??

Nästa blötdjur

dsc00356 (MMS)

Nästa blötdjur


Bister uppsyn

dsc00350 (MMS)

Olivia är nybadad och snart väntar hårtork och pälsvård.. En aningens bister uppsyn ;) kram


Minnen från Gotland - del 2

Gick ju lite väl fort när jag höll på att lägga ut bilderna från semestern, istället för att göra det som ett utkast blev det ett inlägg. Så därför får det helt enkelt bli fler delar.Mandy och jag myser i trädgårdenDet gick inte att ta misste på hur nöjd Mandy var med att vara med i stugan. Stora fönster att kika ut genom, fullt med djur och flera sängar att springa emellan ;)Älskade söta!!Ytterligare en älskling som gärna sov vid dörren så hon hade full koll på tillvaron!Vi fick det stora nöjet att vara med när Ing-Britt skulle brygga den Gotländska traditionella drycken "Gotlandsdricku"Det första steget var att koka upp vatten med enris i en stor behållare.Malten hade lagts i blöt någon timme föreFörst las enriset närmast tappen i brygghinken för att rensa när man sedan skulle tappa ur drycken. Därefter lades malten i.Sen var det dags att tappa i det kokande vattnet som togs ur tunnan.Dags för Fredrik att fylla i vattnet i brygghinken. Sedan fick det stå och dra någon timme.Det första som man får ut kallas "lännu".Allt tappas ut och hälls på två stora mjölkkannor. När det har svalnat till rätt temperatur tillsätts socker och jäst. Sedan ska drickan jäsa i dryga 1-2 veckor.

Förutom att vara med att göra dricka hann vi även med lite annat....Som att bli offentlig fågeltoalett ;)Slappa i hängmattan.Avslappnat värre...Fredrik en aningens nöjd...Måste väl erkänna att även jag är nöjd!
Slappar och solar, läser tidning och slumrar ett tag. Kan det bli bättre??Mandy är ju nyfiken som få. Så fort man inte var snabb nog att stänga dörrar och luckor så skulle hon in och inspektera. Köksskåp är tydligen väldigt spännande!!

Som ni säkert läste på nätet eller hörde på nyheterna så drabbades ju Gotland av ett enormt regn och åskväder. Det blev till att hålla sig inne i stugan medan regnet vräkte ner utanför och blixtarna avlöste sig.


Är ju svårt att fånga på bild hur mycket regn det verkligen var som föll..Regnet slog mot fönstret och strömmen var borta i flera timmar...Det blev tänga ljus, yorgurt med flingor till middag, tillsammans med rosévin. En ovanlig kombination. Vi spelade monopol och yatzi, himla mysigt.Dagen efter regn- och åskvädret blev det åter sol. På kvällen grillade vi nere vid Norbod.

Fredrik och Olsson samtalarLars-Anders myser. Ulla missade jag tyvärr att få en bild på denna gångIng-Britt lika glad som vanligt!Under semestern firade även Inger och Börjes 15-årig bröllopsdag.
Vi åt middag vid Majstregården vid Hoburgen. Sen bjöds det på tårta i trädgården.
Här syns jag, Irene och Börje OlssonStefan, Ing-Britt och Inger

Sen var det åter dags för ett riktigt regnväder. Vi kastade oss in i bilarna för att åka ner till havet och kika när blixtrarna härjade och regnet forsade ner. Även här var det svårt att få vettiga bilder eftersom vi var tvungen att ta bilderna genom bilfönstret. Det var liksom inte på tal att kliva ut. Bara den korta språngmarsch till bilen gjorde att man var blöt inpå underkläderna.

Vågorna var enorma när de slog in vid raukarnaSå här ser Gotlandsdrickan ut när den är klar.Vi hittade en rätt stor korsspindel.. Som ni förstår är denna bild tagen av Fredrik, för jag vågade mig inte så nära..Förutom att slappa och sola så gjorde vi även en insats och hjälpte Börje och Inger att måla nya fasadplankor eftersom stugan skulle isoleras om och ny panel skulle på.Det var riktigt roligt och avkopplande att få måla lite..V hann även med en dagstur till Visby. Här är Fredrik på en mysig caféinnergård.Jag åt en underbart god rabarber- och jordgubbspaj. Mumma!Jag njuterNäst sista kvällen åkte vi ner till Norbod för att grilla. Nere på stranden hittade vi ett jättefont hjärta som någon hade gjort av en mängd små snäckor.

Fina Fredrik

Det är så vackert nere vid sjöbodarna...Frid i sinnet

Börje grillarSöta TessieEfter maten blev det dags att gå in i Ulla och Lars-Anders sjöbod för lite yatzy-turneringIng-Britt, Inger och Ulla. Alla är glada fast Ing-Britt verkligen sopar mattan med oss andra ;)Jag
Så där, det var ett axplock av alla de bilder som fotades. Allt jag kan säga är att det har varit underbara dagar. Dessa minnen sätter jag nära hjärtat och plockar fram i minnet när vintern är som kallast!Suktar efter skor

Fick ett nyhetsmail från Euro Sko nyss och jag kunde inte låta bli att gå in och kika på höstnyheterna fast jag vet att min budget inte tillåter några nya skor. Oj så mycket snyggt det fanns, dessa skulle jag inte ha något emot att ha i mina ägor;)


Märke ICU modell 107, storlek 37, pris 599 kr

Märke Chili, modell 121, storlek 37, pris 799 kr
Märke Softwalk Flex, modell 148, storlek 37, pris 1295 krMärke Softwalk, modell 151, storlek 37, pris 1195 kr


Märke ICU, modell 104, storlek 37, pris 699 kr


Märke ROOTS, modell 47, storlek 37, pris 699 kr
Dessa är kanske inte de snyggaste, men praktiska som rejäla vinterskor. Finns även i vit färg som är betydligt snyggare, men vågar man ha vita skor i all slask???


Märke Softwalk, modell 125, storlek 37, pris 995 kr

Vore kul att höra vad ni som läser bloggen tycker om dessa. Vilka gillar ni bäst?

Kram

6800 steg senare...

..är jag hemma igen. Blöt är bara förnamnet. När jag var längst bort på min runda så verkligen öppnade sig himlen. Försökte ta ett kort på mig när jag kom hem för att visa hur dränkt jag är men fick ingen riktigt bra bild..Jag var verkligen blöt in på kroppen. Underkläderna gick att vrida ur. Trots regnet var det riktigt skönt att ta sig ut. Måste verkligen komma igång med någon form av motion varje dag om detta ska gå åt rätt håll. Måste erkänna att stegräknaren peppar mig.Tyvärr glömde jag ju tejpa mina hälar, att jag aldrig lär mig. Nu har jag blåsan "Deluxe"

Stegräknare

God morgon!

Jaha, då var det måndag igen! Helgen gick som vanligt fort. Idag har jag fått låna Fredriks stegräknare så strax tänkte jag snöra på mig träningsskorna och ta mig ut på en långrunda. Kanske stavarna får följa med också...

Idag är det bilrekond som står på agendan.

dsc00348 (MMS)

Idag är det bilrekond som står på agendan.


Jag klev precis på en geting i min sko, me...

Jag klev precis på en geting i min sko, men hade sån tur att den inte stack mig. Tacka gud för det, med tanke på hur allergisk jag är mot getingar...


Grubbel

Idag har jag en sån där dag när allt bara känns fel. Jag kan inte ta på vad det är som inte stämmer men känner mig bara ur form. Det liksom kryper i kroppen och jag har en gnagande oro, känner mig stressad, frustrerad och nära till tårar.. Och ändå strålar solen ute och jag har varit på en promenad...

Hoppas det är övergående...

Kram

Jag var inte klar

Det var ju inte meningen att publicera mina bilder från Gotland än, eftersom jag långt ifrån är klar med min semesterberättelse....men var lite disträ när jag skulle avsluta igår och istället för att spara det som utkast tröck jag på publicera.. ja, ja...jag får väl göra fler omgångar då....

Kram

Minnen från Gotland - del 1

Det lär nog bli ett ganska långt inlägg med bilder från semestern, för jag vill ju visa så mycket som möjligt av vad jag har fått vara med om under min tre veckor.Första dagen på semestern tillbingade vi på den underbara stranden nere vid Österholms, som bara ligger några få kilometer från stugan.Den obligatoriska fot-bildenMycket nöjd är jag på denna bild. Om ni undrar varför Fredrik ligger med en långärmad tröja så kan jag skvallra om att han någon dag före vi åkte till Gotland, brände sig rejält på stranden. Räka var bara förnamnet :)Självklart blev det grilltajm redan första dagen, och lite rosé givetvis.
Detta är verkligen sommar för mig!Även missarna njöt av att få vara i stugan.Olivia tar igen sig på skohyllanSå söta ihop. Båda älskade kökssoffan!Crocket förgyllde några av våra kvällar, kampen blev hård!

Ibland går det inte riktigt som planerat.....men lika glad är jag för det :)Olivia och jag myser på trappanEn av de vackra kvällarna så bestämde vi oss för att ta en cykeltur till Hoburgen. Vår tanke var att först åka till Majstregården och ta en mjukglass, därefter skulle vi ha picknick med vin, ost och kex för att se solnedgången.Det blev inte riktigt vad vi hade planerat. När vi kom fram efter cykelturen så ser vi att de hade stängt för 10 minuter sen. Vilken antiklimax. Men sen kom det en jättegullig karl som jobbade där och lät oss köpa glass ändå, där kan man prata om service....därav mitt leende.

En nöjd Fredrik

Efter glassen så började vi cykla tillbaka längs Kettelviken för att leta upp en mysigt ställe att har vår picknick på. Denna vackra plats föll oss i smaken....MysMina fötter igen ;)Ljuvlig utsikt från filtenRosévin i plastmuggUppdukat på filtenTyvärr varade det mysiga inte så länge. I stort sett direkt efter det att allt var uppdukat på filten märkte Fredrik att han hade en massa små, små röda djur krypandes på foten. Först såg det nästan ut som minifästingar men sen förstod vi att det var löss. Och inte få kan jag lova. Även jag blev bombaderad. Så det var bara att kasta i sig vinet och packa ihop ost och kex för att äta det hemma istället...En liten paus vid fårhagenEtt av alla de gulliga fåren i KettelvikPå vägen hem lyckades Fredrik tippa ut alla kex på marken och det skrattanfall jag fick då gick inte av för hackor...
2010-08-05

Det är torsdag idag och Fredrik började jobba om efter semestern. Jag fattade knappt var det var frågan om när hans klocka ringde klockan 6 i morse. Från början hade jag tänkt sova vidare men sen bestämde jag mig för att göra honom sällskap vid frukostbordet. När man väl är uppe är det ju ganska skönt. Nu sitter jag här med lite kaffe och myser.

Idag har jag tänkt uppdatera bloggen med bilder från semestern, städa i sovrummet som ser ut som en mindre bomb. Jag är expert på att stöka till när jag är "borta" och har allt i väskor. Just nu ligger väl halva min packning utspridd i högar på Fredriks golv. Jag blir stressad bara jag tittar in där.

På dagens agenda står även att sätta mig med uppgifter från Ätstörningsenheten. För er som undrar hur det har gått för mig under sommaren på det planet så måste jag väl erkänna att det inte alls gått bra. Jag har absolut inte haft några större hetsätarstunder där jag vräkit i mig en massa onyttigheter eftersom stugan på Gotland låg på landet långt ifrån en butik. Däremot har vi ju ätit god mat och druckit vin var och varannan dag, plus att motionen i stort sett har uteblivit helt bortsett från några få cykelturer. Så min uppgift att promenera varje dag har spruckit, jag har inte heller gått ner något i vikt utan snarare lagt på mig lite till. Ska jag vara helt ärlig så fick jag en våldsam ångest när jag laddade in alla bilder från semestern på datorn och började kolla, känns inte alls kul att se sig själv så här. Önskar att denna kamp inte vore så jobbig. Tankarna när man brottas med sig själv, att man vill älska sig själv för den man är kontra alla fula tankar om hur man ser ut. Det är som två personer som bor i mitt huvud. Den snälla som älskar mig för den jag är, för mina fina sidor...och så den andra som bara klankar ner. Gör mig osäker, känner mig ful, fet, osmidig, osmart...ja ni förstår säkert. Och jag vet att kampen måste fortsätta för att hitta en sund balans mellan dessa två. Innerst inne vet jag att vikten inte är allt, men kan inte hjälpa att om jag skulle märka att det åtminstone så sakteliga började gå neråt så skulle det sporra mig att kämpa på...

En person som inspirerar mig när det är jobbigt är en tjej som heter Marie. Hon skriver alltid så himla bra om sina tankar om allt mellan himmel och jord och jag känner igen mig i henne. Önskar också att jag kunde bli så klok. Gå gärna in här för att inspieras av Maries blogg.

Igår var jag och Fredrik en sväng på Ikea för att köpa en förvaringshylla till hans förråd. Eftersom förrådet är som ett eget rum i lägenheten så kan man ju ha det som gästrum, men då vill man ju inte att det ska vara kaos bland alla saker. Vi kom hem med denna smarta och snygga hylla,


 

Till hyllan köptes det boxar att kunna lägga alla saker i, så nu är det på god väg att bli riktigt ordning i rummet. Det gick över förväntan att skruva ihop hyllan och vi var vänner även efteråt ;)

Nu ska jag sätta mig och försöka välja ut lite bilder från semestern. Nytt inlägg kommer förhoppningsvis lite senare idag.

Kram

CliveDenna ursöta bild på mingrisen Clive hittade vi på Expressens hemsida... Kan man bli gulligare?

Har mycket jag har tänkt att blogga om men inte haft ro att sätta mig ner och få ner allt, plus lägga ut bilder...men det kommer.

Fast inte ikväll, för nu väntar en omgång Monopol.

Kram

RSS 2.0