Minnen från Gotland - del 2

Gick ju lite väl fort när jag höll på att lägga ut bilderna från semestern, istället för att göra det som ett utkast blev det ett inlägg. Så därför får det helt enkelt bli fler delar.Mandy och jag myser i trädgårdenDet gick inte att ta misste på hur nöjd Mandy var med att vara med i stugan. Stora fönster att kika ut genom, fullt med djur och flera sängar att springa emellan ;)Älskade söta!!Ytterligare en älskling som gärna sov vid dörren så hon hade full koll på tillvaron!Vi fick det stora nöjet att vara med när Ing-Britt skulle brygga den Gotländska traditionella drycken "Gotlandsdricku"Det första steget var att koka upp vatten med enris i en stor behållare.Malten hade lagts i blöt någon timme föreFörst las enriset närmast tappen i brygghinken för att rensa när man sedan skulle tappa ur drycken. Därefter lades malten i.Sen var det dags att tappa i det kokande vattnet som togs ur tunnan.Dags för Fredrik att fylla i vattnet i brygghinken. Sedan fick det stå och dra någon timme.Det första som man får ut kallas "lännu".Allt tappas ut och hälls på två stora mjölkkannor. När det har svalnat till rätt temperatur tillsätts socker och jäst. Sedan ska drickan jäsa i dryga 1-2 veckor.

Förutom att vara med att göra dricka hann vi även med lite annat....Som att bli offentlig fågeltoalett ;)Slappa i hängmattan.Avslappnat värre...Fredrik en aningens nöjd...Måste väl erkänna att även jag är nöjd!
Slappar och solar, läser tidning och slumrar ett tag. Kan det bli bättre??Mandy är ju nyfiken som få. Så fort man inte var snabb nog att stänga dörrar och luckor så skulle hon in och inspektera. Köksskåp är tydligen väldigt spännande!!

Som ni säkert läste på nätet eller hörde på nyheterna så drabbades ju Gotland av ett enormt regn och åskväder. Det blev till att hålla sig inne i stugan medan regnet vräkte ner utanför och blixtarna avlöste sig.


Är ju svårt att fånga på bild hur mycket regn det verkligen var som föll..Regnet slog mot fönstret och strömmen var borta i flera timmar...Det blev tänga ljus, yorgurt med flingor till middag, tillsammans med rosévin. En ovanlig kombination. Vi spelade monopol och yatzi, himla mysigt.Dagen efter regn- och åskvädret blev det åter sol. På kvällen grillade vi nere vid Norbod.

Fredrik och Olsson samtalarLars-Anders myser. Ulla missade jag tyvärr att få en bild på denna gångIng-Britt lika glad som vanligt!Under semestern firade även Inger och Börjes 15-årig bröllopsdag.
Vi åt middag vid Majstregården vid Hoburgen. Sen bjöds det på tårta i trädgården.
Här syns jag, Irene och Börje OlssonStefan, Ing-Britt och Inger

Sen var det åter dags för ett riktigt regnväder. Vi kastade oss in i bilarna för att åka ner till havet och kika när blixtrarna härjade och regnet forsade ner. Även här var det svårt att få vettiga bilder eftersom vi var tvungen att ta bilderna genom bilfönstret. Det var liksom inte på tal att kliva ut. Bara den korta språngmarsch till bilen gjorde att man var blöt inpå underkläderna.

Vågorna var enorma när de slog in vid raukarnaSå här ser Gotlandsdrickan ut när den är klar.Vi hittade en rätt stor korsspindel.. Som ni förstår är denna bild tagen av Fredrik, för jag vågade mig inte så nära..Förutom att slappa och sola så gjorde vi även en insats och hjälpte Börje och Inger att måla nya fasadplankor eftersom stugan skulle isoleras om och ny panel skulle på.Det var riktigt roligt och avkopplande att få måla lite..V hann även med en dagstur till Visby. Här är Fredrik på en mysig caféinnergård.Jag åt en underbart god rabarber- och jordgubbspaj. Mumma!Jag njuterNäst sista kvällen åkte vi ner till Norbod för att grilla. Nere på stranden hittade vi ett jättefont hjärta som någon hade gjort av en mängd små snäckor.

Fina Fredrik

Det är så vackert nere vid sjöbodarna...Frid i sinnet

Börje grillarSöta TessieEfter maten blev det dags att gå in i Ulla och Lars-Anders sjöbod för lite yatzy-turneringIng-Britt, Inger och Ulla. Alla är glada fast Ing-Britt verkligen sopar mattan med oss andra ;)Jag
Så där, det var ett axplock av alla de bilder som fotades. Allt jag kan säga är att det har varit underbara dagar. Dessa minnen sätter jag nära hjärtat och plockar fram i minnet när vintern är som kallast!Kommentarer
Postat av: Susanne

Va härligt ni ser ut att ha haft det! Tack för att du delar med dig :O)

2010-08-09 @ 18:07:37
URL: http://susannehitochdit.blogg.se/
Postat av: Malin

Ojojoj vilka härliga bilder. Det syns att ni har haft det fantastiskt bra och nu har du massor med braiga minnen att leva på i vinter! Kram.

2010-08-09 @ 19:40:04
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/
Postat av: Annika

Mysigt, mysigt och åter igen mysigt! Gotland verkar vara helt underbart, och ni ser verkligen ut att ha haft en toppensommar! Kram

2010-08-10 @ 20:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0