Myslort

 
Jag har en riktigt slö kisse här hemma, som ligger utslagen på sängen. Snacka om att det ser skönt ut.

10,2

10,2 grader varmt, i skuggan!! Helt ljuvligt. Strålande sol och klarblå himmel. Det spritter i kroppen idag 😃


Ett frisörbesök senare

När jag var upp till Luleå så var de då dags för mitt efterlängtade frisörbesök hos min gamla frisör Elisabeth på Klipperian. Vilken nostalgi att vara där och blir rejält ompysslad. Håret avfärgades och klipptes innan det lades in ljusare slingor. När jag sitter där med huvudet i foliepaket under värmehuven som kommer fina Mari förbi och hälsade på en sväng. Tack söta du! Så himla skoj att få träffa dig.
 
Här kommer ett antal bilder på resultatet.
 
Första bildparet är direkt efter det jag kommer ut från frissan,stylad och fin i lockar, resten av bilderna försökte jag ta på mig själv igår.
 
 

Luleåbesök

I fredags var det då äntligen dags för vår resa upp till Luleå. Tänk att det redan har gått 1,5 år sedan jag var upp senast. Det kändes som att komma hem. Det var sååååå roligt, vilken toppenhelg.
 
 
Självklart blev det en tur till Stadsparken för att kika på isfiguren (med rutchkana bak på) som i år föreställde en hackspett. Helt magnifik! Det var även en superhäftig isskulptur med ett litet barn/foster.
 
 
Det fikades och sippades på lite vin, surrades och skrattades.
 
Vi var även på hockeymatch, och inte vilken match som helst utan derby mellan Luleå och Skellefteå. Det var en grym stämning och riktigt bra match (trots att Luleå förlorade på straffar)
 
Efter hockeyn blev det en spontanfest hemma hos Annika och Johan med Singstartävling till sena småtimmarna. Vi lovade varandra dyrt och heligt att bilderna och filmerna ska vara preskriberade så därför utelämnar jag dessa här...
 
På söndagen blev det fika med Madde och Jani, och tiden rusade som vanligt. Som tur är har de en resa ner till Stockholm planerad i mars så det gjorde det lite lättare...men var nära tårar när vi skulle skiljas åt.
 
Den obligatoriska bakis-burgaren på JV-grillen förtärdes, allt var som det skulle med andra ord.
 
Tack alla inblandade för en toppenhelg och extra stort tack till Annika och Johan för husrum och trevligt sällskap, Såå vansinnigt roligt var det och jag sitter fortfarande med ett leende på läpparna. En riktig vitamininjektion med andra ord.

Crosschecking

 
Jag har även hunnit med att bli knuffad bakifrån inne i Gallerian av någon stolle som tydligen hade fruktansvärt bråttom. Jag stod givetvis med min mobiltelefon i handen (som jag för stunden hade plockat ur mitt skydd/fodral). Telefonen flög ur handen och som en projektil ner i betonggolvet. Resultatet blev en krossad display. Fy tusan vad less jag blev då, kände tårarna bränna i ögonen. Inte detta också...suck.
 
Tur i oturen så hittade vi ett ställe som reparerade telefoner och de kunde byta ut glaset mot ett nytt för endast 300 kronor.

Överraskad

I torsdags blev jag då brutalt överraskad skulle man kunna säga :) Vid lunch ringde det på dörren och jag var helt inställd på att det var en granne eller möjligtvis vaktmästaren. Men där utanför stod min barndomskompis Susanne som numer bor i Jönköping. Det tog ett bra tag för poletten att ramla ner och att ta in att det faktiskt var hon som stod där. Hon och Fredrik hade kokat ihop detta helt utan min vetskap. Susanne skulle nämligen till Västerås över helgen och passade då på att ta en extrasväng via Stockholm för att gratta mig i förväg på min födelsedag. Så där stod hon, med paket och tårta i famnen.
 
Tack älskade söta du! Detta glömmer jag aldrig!
 

Intervjun

 
Den senaste veckan har rusat förbi så fort att jag inte ens har hunnit uppdatera er här på bloggen. Så nu blir det ett antal inlägg för att komma ikapp med allt som hänt.
 
Intervjun gick jättebra. De två tjejerna från Södertörns journalistutbildning var supergulliga och riktigt proffsiga. Däremot levde mina katter rövare som de aldrig gjort annars så det var inte det lättaste att hålla sig för skratt när det störde inspelningen. Det kändes riktigt bra efteråt, att få dela med mig av min resa. Att allt jag har gått igenom faktiskt kan hjälpa någon annan. Ser verkligen fram emot att få se slutresultatet längre fram.

Att våga tala om det förflutna

I morgon händer något spännande. Jag ska bli intervjuad av två journalisstudenter.
 
De gör sitt examensarbete som handlar om skönhetsideal och dess bieffekter. De har sökt efter personer som känt på baksidan av idealen och varit sjuk i någon form ätstörning, som dessutom kretsat kring mycket träning. Slutprodukten kommer visas för deras lärare, kurskamrater samt vid en officiell visning på Södertörns Högskola.
 
Det känns faktiskt ganska stort för mig, att våga damma av mina erfarenheter och prata öppet om dom. Jag hoppas att min resa kan hjälpa och inspirera andra. Så tänk på mig i morgon förmiddag.
 
 

Finaste vännen

Jag har bara världens finaste vän, älskade Liv. Fick ett sms idag att hon hade en liten överraskning till mig. Så hon kom föbi mig när jag var och fikade i Gallerian med Maria.
 
I denna påse gömde det sig en ljuvligt vacker klänning. Bild på den kommer framöver.
Tack fina du!!! Du är bara för go och omtänksam!
 
 

Rudolf

Började redan känna för någon dag sedan att det var något på gång med min näsa. Mycket riktigt. Idag kan jag vikariera som Rudolf med röda mulen. En lättare variant av rosfeber. Jag undrar för vilken gång i ordningen, jag har tappat räkningen. Blir det inte värre än så här så är det lugnt, annars får det bli ett läkarbesök för att få penicillinkur.

Hoppas på underverk så att detta lägger sig om en vecka. Vore ju kul om man fick vara snygg uppe i Luleå.


Om en fredag

Väckaren ringde alldeles för tidigt idag, men det var bara att bita ihop. Jag hade nämligen tid för att göra arbets-EKG. Jag har ju som sagt strul med blodtrycket och för några veckor sedan fick jag ett rejält tryck över bröstet som strålade upp i halsen. Läkaren gav mig däför en remiss för att se så jag inte har något problem med hjärtat.
Så idag kopplades jag upp mot ett gäng med sladdar och fick trampa motionscykel med allt hårdare belastning medan puls, blodtryck och hjärtfrekvens mättes upp. Och jag fick glädjande besked. Allt såg bra ut! Inga dubbelslag, inga förträngningar och min kondition låg till och med i det övre spannet. Känns gött. Då är det nog baa blodtrycksmedicinen som måste trimmas till ytterligare.
 
Jag firade detta glädjebesked med att köra ett crosstrainingpass för Ulrika. Som jag har saknat att kunna vara med på hennes lunchpass, det var en ren och kär glädje jag kände, och det kändes som om jag träffade min lilla familj igen. Det är ju en av del "fördelar" med att vara arbetssökande igen. Jag letar glädjeämnen i allt.
Idag var det min sista anställningsdag, så på måndag väntar ett besök på AF.
 
Sedan fick jag ett oväntat besök av brorsan och Minna som tog sig en spontan tur till Stockholm. Så himla trevligt att få dom på besök. Vackra tulpaner hade de med sig också.
 
 
 
 
 

Det ryktas ju om att jag snart fyller år

Det är ju inte så länge kvar tills jag fyller år och jag har några saker som jag önskar mig.
 
Jag har ju ett inbokat frisörbesök i Luleå i nästa vecka. Önskar hjälp så att jag slipper avboka. Vet dock att detta infaller före min födelsedag vilket gör det lite knepigt ;)
 
 
Tror dessa är ganska svåra att få tag i tyvärr, för det var länge sedan jag såg dom i rätt storlek.
 
 
Ecco Sculptured Sign (de som är helt svarta, storlek 37)
 
 
Ecco flash (här tror jag att jag behöver storlek 37)
 
 
Individuella sånglektioner på Vocal devotion
För olika paketlösningar se länken.
 
Jack Etirel Lynn från Intersport i storlek 42
 
Fotvård
 
Jag kommer säkert på något mer sen, så då får jag väl lägga till det senare.

Tankar kring färg

Jag har ju sedan länge bokat in ett besök hos min gamla fina frisör uppe i Luleå som jag saknar så nu när vi åker upp och hälsar på nästa helg. Det är ju lite oklart om jag verkligen kommer att ha ekonomisk möjlighet att besöka henne nu när det här med uppsägningen kom lite oplanerat emellan. Men trots det hoppas jag att det ska gå att lösa på något sätt.
 
Funderar iallafall kring vad jag ska göra för färg om det nu blir av. Ska jag fortsätta vara mörk, eller mellanbrun? Eller ska jag vara lite ljusare nu när vi går mot vår och sommar? Jag har djupdykt i mitt bildarkiv och plockat ihop en massa förslag. Nu behöver jag er hjälp. Vad tycker ni? Har ni någon favorit?
Bild 1 och 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild 3 och 4
 
Bild 5 och 6
 
Bild 7 och 8
 
Bild 9 och 10
 
Bild 11 och 12
 
Nu ser jag fram emot era förslag och åsikter.
Kram
 
 
 
 
 

Veckans hjälte

Idag kom mitt tack till den okända person som hittade min plånbok i tidningen. Känns gött att sprida lite tacksamhet och glädje tillbaka till den ärliga människan!


Måndagslyx

 
Idag var jag lite wild and crazy och lagade söndagsstek på en måndag. Supergott var det och nu har vi några lyxiga matlådor i veckan. Jag har även tillbringat dagen med att gå på en föreläsning om knäbesvär, som var lärorik. Inser att jag nog borde ta och pallra mig iväg till en sjukgymnas med mina krämpor. Tränade även en sväng på gymet, och avslutade kvällen med en rask promenad tillsammans med Fredrik.
 
Nu är det bara att dyka i säng.

En vecka har gått

Hallå där!
 
Nu börjar jag få mail av fina vänner som undrar hur det är med mig, för det är helt dött här på bloggen. Ni är så gulliga som undrar. Det är helt ok efter omständigheterna. Tänker att jag sammanfattar lite vad som hänt sedan sist, vilket leder till ett långt inlägg.
 
Jag ooch Fredrik drack vin och surrade på kvällen, samma dag som jag blev uppsagd.
Försökte göra en liten strategi för framtiden, plus att jag fick beklaga mig lite.
 
 
I måndags skulle vi till veterinären för att skrapa bort tandsten på Mandy. Tyvärr upptäcktes det då en dold tandsjukdom som heter Forl, som gör att tänderna vittrar sönder. Detta är oerhört smärtsamt för katten men är väldigt svårt att upptäcka. De har därför fått operera/dra ut sjuka tänder på henne. De kunde inte göra allt på en gång, utan vi ska tillbaka för ytterligare en operation om några veckor. Detta härliga kalas täcks inte av kattförsäkringen utan kostade oss nätta 6000 kronor. Känns ju inte helt optimalt när man precis blivit uppsagd, men det finns ju inga alternativ. Vi har ju valt att ha katt och det är ju ingen tvekan om att hon ska ha den vård hon behöver. Älskade hjärtat! Ni kan ju gissa om jag varit orolig.
 
 
Så nu har vi det angenäma nöjet att försöka badda hennes tänder och tandkött med en lösning som ska bidra till att hålla rent. Hon är ju inte alltför sugen på att samarbeta ska jag säga. På bilden ovan, är hon nog less på att jag sitter med tråkdatorn. Bäst att lägga sig på den med andra ord.
 
 
Jag har hunnit med ett besök på AF för att höra mig för lite vad som kommer hända framöver. Tyvärr har jag ju inte hunnit tjäna in nya a-kassedagar eftersom denna tjänst inte blev 6 månader lång. Så jag har bara 4 dagar kvar att ta ut, sedan kommer jag att omfattas av Jobb-och utvecklingsgarantin.
 
 
Missarna fortsätter att sprida glädje. Tycker de är så ofantligt söta när de ligger så här tillsammans, exakt samma sovstil.
 
 
Hittade Newton i handfatet häromdagen, tydligen ett nytt bra ställa att vara på.
 
Jag har tagit mig till gymet och kört igenom mitt nya PT-pass. Riktigt tufft och skoj. Det känns bra idag vill jag lova. Var en aningens trött när jag körde, så när jag var klar med kettlebellssvingarna råkade jag svinga i den i mitt knä. Fy farao vad ont.
 
När jag avslutade min träning med ett långt konditionspass fick jag bevittna en filminspelning genom fönstret. Mycket intressant och det gjorde att tiden på crosstrainerna bara rusade.
 
Vi var in till stan igår och fikade med Sara, Danne och Siri som var på besök från Luleå. Det blev en långfika på Urban coffe i PUB-gallerian. På vägen hem smet vi förbi Hötorget och fyndade denna magnifika bukett för endast 50 kronor. Helt sjukt!! Hötorget är någ bland det bästa jag vet med Stockholm.
 
 
Avslutade denna helg med att bli en riktig pensionär. Jag har köpt mig ett par broddar. Jag är så sjukt less på att halka omkring hela tiden och har väl egentligen behövt ha broddar i många år. Som min kompis Liv sa en gång:
"Alltså Malin, jag känner nog ingen vuxen människa som ramlar/halkar omkull så mycket som du". Denna kommentar stämmer tyvärr på pricken, och eftersom jag är livrädd för att stå på öronen så får jag väl inse att jag behöver dessa. Känner mig riktigt gammal nu. Och jag glömde förresten berätta att jag har hittat flera Ecco-skor som jag suktar efter. Sakta går det utför.
 
Som sagt, det blev ett långt inlägg men hoppas ni härdade ut ändå.
Kram mina fina!
 
 

Livet förändras

 
Som ni kanske läst mellan raderna i mina tidigare inlägg så har det varit en ganska kämpig persiod de senaste veckorna med ganska turbulenta dagar. Och igår kom det stora bakslaget, jag blev uppsagd från jobbet!
Känns så fruktansvärt overkligt, kan inte riktigt ta in detta ännu. Har som provanställd bara 14 dagars uppsägningstid, så i mitten av februari börjar karusellen med Arbetsförmedlingen och a-kassa igen.
 
Som jag har grubblat dessa veckor. Funderat kring mina drömmar jag har.. Är det kanske dags att försöka förverkliga dom?? Och hur gör jag då? Jag grubblar, funderar och undersöker. Detta kanske är ett tecken på att det är dags nu??
 
Vill ni höra det sjukaste? Att igår när jag blev uppsagd var det den 1 februari, det är exakt samma datum som jag blev så där brutalt uppsagd på mitt förra jobb. En aningens märkligt och jag funderar starkt på att stryka just den 1 februari i nästa år. Kanske är bäst så!
 
Nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta nya tag. För jag tänker inte ge mig! Jag är stark och jag kan!
 
 
 

RSS 2.0