Kärlek

Fick nyss ett sms av Fredrik. Kan man bli lyckligare??
 

Då blev denna dag helt perfekt

Dagens outfit


Då regnet forsar ner så är det helt enkelt gummistövlar och paraply
som gäller!

Slutresultatet

Så här blev slutresultatet av gårdagens bakning. Ett helt ok första försök, med tanke på att receptet är närmare hundra år gammalt och inte hade varken exakta värden eller instruktioner om hur man går till väga. Jag kan konstatera att det blev en aningens för mycket mjöl i degen för det var ett helsike att forma ringarna, och så skulle jag ha gjort de betydligt mindre eftersom de svällde rejält. Får helt enkelt försöka igen.
 
Fredag idag, wiho! Regner vräker ner, men jag är på sjukligt gott humör ändå. Jag har en fin fredag och helg framför mig. Först väntar crosstrainingen på lunchen, och ikväll kommer Annika och Johan från Luleå på besök. De kommer att vara här ända till fredag. Så vansinnigt roligt!
Så nu ska jag köra ett varv med dammsugaren och sedan förbereda inför kvällens middag.

Ahhhh

Fy tusan, det har var ingen lek. Får se denna omgång som en läroomgång. Tror definitivt att det blev för mycket mjöl. Och hur vet jag när de är färdiggräddade. Nu sitter jag här och stirrar in i ugnen.


Kökstjänst

Nu är det experiment på hög nivå. Prövar baka kakor, efter ett recept från min gamla släkting Britten. Inte det lättaste då allt är ungefärliga mått och på känn. Ingen beskrivning hur man gör heller. Blir spännande om det går att gå till hennes ljuvliga kakor på egen hand. Jag som inte ens är en kak-människa men dessa älskar jag. Wish me luck!


Kulinarisk middag

Ibland önskar jag att jag vore katt. Tänk så enkelt det skulle vara med maten då....Hmmmm vad ska vi äta idag? Kottar! Och i morgon??? Kottar!
 
Idag tillbringade jag och Fredrik nästan två timmar velandes om vad vi skulle äta. Inget av det vi hade hemma var vi sugna på, och det vi var sugna på hade vi inte hemma. Vi funderade starkt på att gå till gallerian för att äta middag, men då var vi ju tvugna att krypa ur myskläderna vi hade tagit på oss. Efter sjukt velande blev det att vara kvar hemma och värma potatisbullar. Sjukt kulinariskt ;)
 

Ketchupeffekten

Märkligt det där med ketchupeffekten. Först händer ingenting, sedan händer allt på samma gång. Så skulle vi väl kunna sammanfatta denna dag. En timme innan jag skulle vara på min intervju så blev jag uppringd av en marknadschef på ett annat företag som jag varit på intervju för tidigare denna månad. Han berättade att de hade gått vidare med två kandidater och att jag var en av dom två som de ville träffa ytterligare en gång, tillsammans med företagets VD.  Så nu ska jag på en andra intervju på måndag nästa vecka.
 
Dagens möte avlöpte fint, och jag har ett förslag som jag måste tänka igenom till måndag i nästa vecka. Jag vill helt enkelt se vad intervjun på måndag kan ge innan jag fattar något beslut överhuvudtaget. Jobbet som jag var på idag är deltid, det på måndag gäller heltid.
 
Som sagt, nu är det mycket funderingar som snurrar i mitt huvud.

Intervju-outfit

Efter en sammandrabbning med min garderob har jag till slut valt kläder inför intervjun. Så här ser jag ut.


Taggar igång

Onsdag redan, kan någon förklara vart tiden tar vägen någonstans?
Idag blir en spännande dag, då det är dags för den där intervjun jag skulle ha haft i måndags. Så nu blir den en sista kopp kaffe här vid datorn innan det är dags för att piffa till mig lite.
 
Kram

Tekniskt fel

Nu börjar jag bli kraftigt upprörd på Nordea som jag har som bank. De har tekniska problem var och varannan gång jag ska logga in på antingen internetbanken eller via deras App. Ok att ha störningar ibland men nu har det pågått länge och har gått så långt att jag blir förvånad de gånger jag väl kommer in. Kanske dags att byta bank??


Minnen från Gotland - del 6


Det bästa med sommaren har ju varit att ungås med alla fina människor
Tack alla inblandade för allt ni gav :)
 

Självklart är ju Tessie med, vår lilla gofis.
 

Vi såg på traktorrally med gamla traktorer, så charmigt

Vi var även till Visby, och besökte bland annat Botansika trädgården.
 
 
 
 

Minnen från Gotland - del 5 Brudvisning

Vi fick uppleva något riktigt högtidligt när vi var nere på ön, nämligen att delta på en Brudvisning.
 
Brudvisning är ett måste på gotländska bröllop, en sed som lever kvar än idag. Då kommer sockenfolket som inte är bjudna på festen och vill "se brud" vid ungmansstången på gården. En lång rad tärnor och marskalkar går med i brudföljet.

Man dansar polonäs, ett slags storartad ringdans som både festfolk och sockenbor deltar i. Vid en riktig brudvisningen smäller skott och hurras till brudparets ära, och gotlandsdricka bjuds till alla som kommer för att se brud.


Det här var riktigt mäktigt att få vara med om, och måste ju erkänna
att det skulle vara väldigt läckert att få göra likadant på mitt
förhoppningsvis framtida bröllop.

 


Minnen från Gotland - del 4 Strandhäng

Även om denna sommar inte var den allra bästa vädermässigt så fick vi till slut några (minst sagt välbehövliga) dagar på stranden. För få, men ack så ljuvliga.
 
 
Bilder som dessa får mig redan att längta till nästa sommar :)

Minnen från Gotland - del 3

I år var det sjukt mycket kaniner, har tydligen inte varit så här många
rabbisar sedan 1950-talet. Jag tycker de är gudomligt söta, men
de kanske inte är riktigt lika rolga för dom som har en trädgård som
blir totalt sönderäten och uppskottad.
 
Missarna hade fullt upp med att spana
Kossor, jag bara älskar kossor :)
 
På väg hem över ängen en kväll
 
Vi åt och drack gott. Den obligatoriska rödspättan på Panget gjorde
oss inte besvikna i år heller. Det grillades, åts glass, saffranspankaka
och smuttades på en del rosévin.
 
Ett oväder på väg in.
 
Raukar
 
 
 
 
 

Minnen från Gotland - del 2 Hoburgen

Självklart åkte vi till Hoburgen och njöt av den vidunderliga utsikten
 
 
 
 

Minnen från Gotland - del 1

Vistelsen på Gotland var som vanligt helt ljuvlig. Ön är förtrollande och likaså människorna som vi träffar där.
Självklart var det en annan stämning denna sommar, med tanke på den cancer som Fredriks moster kämpar mot.
Vi försökte göra det bästa av denna sommaren och verkligen ta vara på alla fina stunder som dök upp.
 
Här följer en bildkavalkad.
 
Vi målade brädor och hus, därav den snygga gröna overallen. Newton
(och Mandy med) tillbringade många timmar i fönstren med att spana
ut. Vi spelade Fia med knuff och yatzy och njöt av alla fina blommor.
 
Jag fångade stunden när Amanda hjulade på gräsmattan, och vann
första pris i en fototävling.
 
Vi besökte Bottarve gård, hittade fossiler längs strandpromenaden.
 
Många promenader blev det och kameran var i ständigt sällskap.
Fick för första gången själv se Proccesionsspinnarlarver
 
Slående vacker natur
 
Såg solnedgången vid Faludden
 
 

Förkylning på G??

Både igår och idag har jag inte känt mig riktigt på topp, känns som om jag har någon förkylning som lurar i kroppen. Ett tecken på det är väl den (enorma) böld jag fått på hakan, så där lagomt rolig till morgondagens intervju. Jag ställde faktiskt in lunchens crosstrainingspass även om det satt långt inne. Vågar inte chansa, det känns som om morgondagens möte är för viktigt för att ta den risken.
 
Istället har jag suttit och gått igenom närmare tusen bilder från vår Gotlandssemester. Försökt välja ut det bästa och sedan redigera och göra collage. My good vilken tid det har tagit!!!  Inser att det blir ganska mycket bilder, trots att jag har kapat rejält, så troligen gör jag flera inlägg.
 
Nu ska jag sätta på vattenkokaren och göra mig en kopp med honungsvatten!

God morgon tisdag

Brrr vilken kylig morgon, men solen strålar från blå himmel. Sitter med kaffekoppen och strukturerar upp denna dag. En av planerna är att gå igenom alla bilder från Gotland och göra ett inlägg om vår sommar. Den som lever får se.

Önskar er en fin dag ❤
Kram


Första pris

Jag delltog i en fototävling när vi var på Gotland. Temat för tävlingen var Leva och Bo på Storsudret.
Jag skickade in några bidrag och gissa om jag blev chockad när de hörde av sig och berättade att jag vunnit första pris! Vinsten var pengar plus att bilden kommer att användas på deras hemsida och i framtida marknadsföring!
 
Här  är den vinnande bilden.
 
 

Framflyttat

Dagens intervju blev precis inställd. Hon som skulle hålla i den ligger hemma och är sjuk. Vi hoppas att hon ska vara på benen snart så vi kan ta den i mitten på veckan.
 
Jaha, vad ska jag nu hitta på idag?
Är iallafall nybadad och fräsch....hmmm det tål att kluras på.
 
Kram

Spännande start på veckan

Vaknade upp till ett grått och murrigt Stockholm. Känns verkligen höstigt ute nu, och jag är då inte mentalt redo för det!
Jag hade tänkt mig ett besök på gymet idag på förmiddagen men jag har fått tänka om. Jag har småkänningar i halsen och vågar inte chansa, för det är det inte värt. I stället tänker jag lägga mig i ett långt varmt bad, göra ansiktsmask och hårinpackning och ladda en massa energi.
 
I eftermiddag ska jag på en andra intervju på ett av de företag som jag var på intervju hos i förra veckan.Det känns verkligen superkul att ha gått vidare i processen, så vid kl 15 kan ni ju gärna skicka mig en extra tanke.
 
Nope, dags för ett mellis innan jag ska mysa i badet.
 
Kram mina fina!
 

En underbar vän

Dagen bjöd på riktigt ösregn, men vad gjorde det när jag äntligen skulle få träffa Liv. Vi träffades inne i stan och gick till Sturekatten för att luncha och fika. Som vanligt när vi träffas rusar tiden, idag inget undantag. Vi stängde helt sonika stället och kunde summera dagen med 5 timmars uppdatering.
 
Jag fick även en present som hon köpt när hon var i Spanien, en superfin klänning.
Tack söta du!
 
 
Jag är lyckligt lottad att jag omges av så fina vänner. Med Liv kan jag skratta och gråta, bolla tankar och ideér och helt enkelt bara vara jag. Tack för att du finns i mitt liv.
 
 
 

Lördagkväll

Sitter nu äntligen i soffan och softar lite. Vilken perfekt dag vi har haft. Brorsan och Minna kom och hälsade på. Vi åt lunch i Kista galleria, var på bio och såg Ice Age4 och så avslutade vid fika hemma hos oss. Lyckades med att göra en himmelskt god äppelpaj. Som Minna sa " jag gillar inte ens äppelpaj men det här är en 10-poängare". Det tar jag som ett bra betyg :)

Efter de åkte så for vi till Ica Maxi och storhandlade. Kanske inte världens roligaste sysselsättning en lördagkväll, men ack så nödvändigt.

Nu har jag tänt upp lite ljus här hemma, det är väl den fördelen man kan glädja sig åt nu när det går mot mörkare tider.
Ljuslyktorna köpte jag igår och jag är mycket nöjd.


Fredagsmys


På topp

Är på sjukt bra humör idag. Jag har varit grymt effektiv också. På förmiddagen hann jag med att tvätta fönstren på den sidan av huset där de har gjort fasadtvätt, så nu kan man äntligen se ut genom klara fina fönster.
 
På lunchen körde jag crosstraining (faktiskt mitt första CT-pass sedan semestern eftersom alla mina intervjuer krockade med vartenda av dessa pass). Det var min favoritinstruktör Ulrika, och då kan jag ju inte bli på annat än supergott humör. Det var ett rejält hårt pass, så jag fullständigt badade i svett. Är sjult stolt över mig själv, nu när jag verkligen ser vilka framsteg jag gör med träningen. Måste snart uppgradera med lite nya träningskläder för vissa saker börjar bli för stora, eller urtvättade.
 
Har även suttit i ett långt telefonsamtal med Liv som äntligen är tillbaka i stan. Ska träffas på söndag och det ska bli så himla skoj!! Mycket att surra och uppdatera varandra om.
Helgen helgen kommer bli toppen. Ska på middag och kortspel hos pappa och Maj-Britt ikväll. Under morgondagen får jag finbesök av brorsan och Minna, ska bli sååå skoj! Och så söndagen har jag dejten med Liv.
 
En mysig helg som närmar sig med stormsteg.
 
Trevlig helg mina fina!

Två år av saknad

Idag är det två år sedan Olivia somnade in. Tänk så många underbara minnen som hon har lämnat kvar. Hoppas hon har det bra i himlen, obegränsat med skinka och ostbågar...och kikärter som hon var galen i. Förhoppningsvis busar hon med Gizmo, Monique och med mamma.
 
Lägger upp två gamla bilder som Johan Baggström (Ztudio) har tagit. Älskar dessa bilder.
 
 
 
Tack för alla fina minnen ♥
 
 

Badpojke

 
Även Newton blev badad idag. Han kanske inte var alltför nöjd med min
kvällsaktivitet men nu är han fluffig och fin.

Färsbiffar med pinjenötter och getoströra

Lagade supergod middag idag som gick relativt snabbt och var hejdundrande gott. Så jag bjussar på receptet.
 
 
Ingredienser (4 portioner)
 
400 g köttfärs (går likabra med lammfärs)
1-2 vitlöksklyftor
3/4 dl pinjenötter, ca 50 g
1 äggula
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
 
Röra:
100 g chèvre, fransk getost
2 dl matyoghurt
 
Gör så här

Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Mosa osten och blanda med matyoghurten. Servera med getoströran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.

 


En blöt katt

Nu är Mandy badat! Hon är en liten ängel när man ska bada och torka henne. Jag hoppas att Newton ser och lär.


Onsdagsfunderingar

Nu är det strax dags för lunch, vart har dagen tagit vägen? Var fullständigt slut i morse och Newton och Fredrik fick jobba hårt för att få upp mig till frukostbordet. Har ägnat förmiddagen att pimpla kaffe och ringa flera samtal för att kolla upp alla regler för att eventuellt jobba deltid och få ersättning från a-kassan. Verkligen en snårig jungel och med alla regler så känns det som om man egentligen förlorar på att jobba om man inte kommer upp i rätt antal timmar. Sjukt är vad det är, det borde ju alltid löna sig att jobba, om än om det är få timmar.
 
Jag har även bokat biobiljetter tills på lördag då brorsan och Minna kommer på besök. Vi ska se Ice Age 4. Jag, eller rättare sagt vi, är bansligt förtjusta i tecknade filmer och speciellt Ice Age så ska bli spännande att se om även denna film faller mig i smaken.
 
 
 
Nu sitter jag med en lista på saker som borde göras.
 
- Bada Mandy med tillhörande klo-och pälsvård
- Bada Newton med tillhörande klo-och pälsvård
- Ringa ett jobbsökarsamtal
- Putsa fönstren eftersom de spolade/tvättade fasaden på huset förra veckan. Det är begränsad utsikt ;)
- Damssuga
- Storstäda badrummet
- Baka kakor (var så himla länge sedan jag bakade)
- Gå en promenad och lyssa på ljudbok.
 
Nu är frågan bara i vilken ordning detta ska genomföras.. Tror jag börjar med lunch iallafall ;)
 
 

Dagens urladdning

Intervjuerna är nu genomförda och det gick riktigt bra. Jag har en bra magkänsla :) Däremot är det ganska maffigt att ha två intervjuer på samma dag, för det är verkligen en rejäl urladdning. Känner mig helt urblåst i huvudet nu!Tog mig iväg på yogan även om det satt hårt inne när jag kom hem. Så här i efterhand var det helt klart det bästa jag kunde göra. Nu sitter jag här i soffan, nyduschad och harmonisk. Behöver jag säga att jag lär bli lättvaggad ikväll?
 
Tack alla fina för era tummar och tankar! Jag är så oerhört tacksam för allt ert stöd!
 
Kram ♥

Supertisdag

God morgon!
 
Idag är det en viktig och fullspäckad dag. Jag ska nämligen på två intervjuer på samma dag. En vid kl 11 och den andra kl 14. Känns riktigt spännande och jag ser fram emot att få presentera mig och visa vad jag kan.  Däremot lär jag väl vara helt slut efter den urladdning som en intervju brukar vara. Min tanke är iallafall att avsluta kvällen med yoga för att varva ner och få möjlighet att smälta dagens intryck,
 
Håll gärna tummarna för mig är ni snälla!!

En tur till Åland

Båtresan till Åland blev verkligen perfekt. Vädret klarnade upp efter en rejäl regnskur när vi skulle ta oss till båten. Luften var varm, vi kunde utan problem vara i kortärmat ute på däck. Solnedgången var magisk och havet alldeles spegelblankt.

Vi åt och drack jättegott. Vi hade bokat oss på middagsbuffén på kvällen och maten var över förväntan. Som extra bonus var ju dessertbordet som en dröm! Det fanns till och med en mjukglassmaskin så gissa om jag var nöjd! Lyckades, trots det enorma utbudet, äta mig normalt mätt!!

Hoppas jag snart igen får möjlighet att åka med Birka Paradise och då vill jag passa på att gå på deras Spa-avdelningen.

Tusen tack alla fina för denna resa!

 


En tur till paradiset

Det är denna båt som vi ska åka med ikväll, Birka Paradise.
 
 
Behöver jag säga att jag längtar??

Mycket på G

Dagarna rusar och min tanke att hinna lägga ut lite bilder från Gotland har jag fått skjuta upp på framtiden.
Intervjun i förra veckan kändes bra. Det är dock ett första möte, eftersom de i dagsläget inte är helt klara på hur den exakta tjänsten ska se ut och utformas. Nu ville de börja med att träffa lite kanidater så att de har börjat sin process.
 
Jag har hunnit med ytterligare en intervju i tisdags, och den kändes superbra. De ska intervjua kanditdater under resten av månaden så nu blir det att vänta... Kul att ha många igång samtidigt!
 
Nästa vecka väntar två intervjuer, och det blir faktiskt två på samma dag - på tisdag. Detta på grund av att en intevbju som jag skulle haft igår fick flyttas till nästa vecka.
 
Mitt bland alla intervjuer så fortsätter jag att söka jobb, gäller att ligga i.
 
Vad har hänt utöver detta då?
Vi har varit på 120-årskalas hemma hos min faster, både hon och hennes sambo fyllde 60. Det var superkul och jag fick möjligheten att träffa släktingar som jag inte sett sedan jag var superliten!
 
Jag har promenerat i solsken, jag har varit på coachmöte, jag har tränat yoga och i gym, fikat med fina Maria, städat balkong och myst med missarna.
 
Nu ska jag packa ihop lite saker, för ikväll vankas det kryssning till Åland. Vi ska fira Fredriks pappa som fyllde 70 tidigare med att bjuda iväg honom på en resa. Ska bli superkul. Före det ska jag köra igenom ett zumbapass på lunchen.
 
Kram
 
 
 

Jag behöver era tummar

Idag efter lunch får ni tänka lite extra på mig och gärna hålla några tummar också vore bra. Jag ska nämligen på en anställningsintervju. Jippi! Det är faktiskt den första av hela fyra intervjuer som jag ska på inom loppet av 1,5 vecka!! Känns skönt att det börjar lossna nu och att jag äntligen får lite betalt för allt arbete jag har lagt ner med mina ansökningar och nätverkande.
 
Det känns som att jag är inne i ett positivt flyt nu. Ser med spänning fram emot dagens möte. Klockan 13.15 smäller det, tänk på mig då.
 
Kram
 
 
 

Tillbaka till verkligheten

Idag kom vi tillbaka hem till Stockholm efter några mysiga veckor på Gotland. Eftersom jag inte hade någon vettig uppkoppling i stugan så har det inte blivit några inlägg under tiden vi var där. Nu får jag helt enkelt gå igenom alla bilder från semestern och sedan återkomma med en liten sammanfattning. Nu blir det att softa i soffan innan det är dags att krypa i säng. Skapligt trött efter att fått kliva upp 03.45 i morse för att hinna med båten. Kram mina fina.


RSS 2.0