Färsbiffar med pinjenötter och getoströra
Lagade supergod middag idag som gick relativt snabbt och var hejdundrande gott. Så jag bjussar på receptet.

Ingredienser (4 portioner)
400 g köttfärs (går likabra med lammfärs)
1-2 vitlöksklyftor
3/4 dl pinjenötter, ca 50 g
1 äggula
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
Röra:
100 g chèvre, fransk getost
2 dl matyoghurt
Gör så här
Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Mosa osten och blanda med matyoghurten. Servera med getoströran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.
Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Mosa osten och blanda med matyoghurten. Servera med getoströran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.
Kommentarer
Trackback