Lillmys

Idag har vi hämtat den nya lillkatten på Arlanda. Allt har gått strålande och han är hur go som helst. Han spinner så det dånar och ligger just nu sovandes i mitt knä.

Mandy verkar tycka att nytillskottet var helt ok. Hon har följt honom nyfiket och även tvättat honom. Känns helt underbart. Jag var lite orolig innan.


En dag kvar

I morgon anländer denna lilla krabat till vår familj. Vi är några som är väldigt förväntansfulla.

Foto har uppfödaren Susanne tagit.


Blodbad

Idag när jag sitter och jobbar med en ansökan och cv börjar jag blöda näsblod. Det var inget dåligt sådant. Först blödde jag ber halva köket innan jag tog mig till badrummet. Jag som är känslig för blod höll på att svimma. 30 minuter tog det innan det lugnade sig.


Stas Core PulseIdag utmanade jag mig med att testa ett helt nytt träningspass som jag aldrig har gjort tidigare. Jag hade bokat in mig på något som hette Sats Core Puls och på deras hemsida kunde jag läsa följande förklaring:

I SatsCorePulse varvar vi explosiv konditions- och styrketräning med balans- och stabilitetsträning. Vi använder en core-bräda som endast är ledad i mitten och kan liknas vid en balansbräda. Konditionsträning såväl som övningar för styrketräning sker alla på brädan och i balansmomenten kan du välja att stå längre ut på kanterna på brädan och på så sätt utmana dig själv och din core-muskulatur ordentligt.

Jag märkte redan när jag kom in i träningssalen att detta inte skulle bli någon lek. Kollar mig runt och scannar av den fysiska formen på de övriga deltagarna som brukar ge ett ganska bra riktmärke om hur hårt ett pass kommer bli. Det flesta såg ut som riktiga atleter och jag inser att detta kommer bli en rejäl utmaning.

Jag var den enda nya på passet och jag gjorde så gott jag kunde för att hänga med. Efter uppvärmningen hade jag lust att spy, trodde inte det kunde bli så mycket värre än det, men ack så fel jag hade.

Passet var riktigt roligt, bra musik och en supergullig instruktör. Även om jag stundvis ville kräkas, och det kändes som om ögonen var på väg ut ur huvuet, och hjärtat och lungorna skulle sprängas, så tror jag att jag ska försöka igen. Tror detta pass kan få mig att träna det jag är i störst behov av att utveckla, balans, styrka och konditon.
Detta får bli min nya utmaning.

Jag ger mig själv en klapp på axeln för att jag var modig och vågade testa idag!
Blir intressant att se vilken träningsvärk detta kommer att frambringa.

Kram

10,5 grader varmt

Det är den 25 november och jag vaknar upp och inser att det är 10,5 grader ut. I slutet av november! Helt galet. Nu vill jag ha kyla och snö! NU!

Ett sista farvälIdag, den 24 november kl 11, begravdes min lilla farmor i Valskog kyrka. Det var en jättevacker cermoni, stämningsfull och känslosam. Den kvinnliga prästen som höll i det var verkligen duktig och personlig, så det värmde fint i hjärtat. Det blev många tårar, men även ett vackert sista farväl. Nu hoppas jag att farmor och mamma har det trevligt i himlen. Vila i frid!

Kram

23 november

Träningen gick bra. Denna gång var jag ju lite bättre mentalt förberedd på vad som väntade. Hårt var det utan tvekan och nu känner jag mig allt lite skakig i både ben och armar. Får se om det blir lika illa träningsvärk denna gång.

Idag känner jag mig ganska låg och orolig. Gruvar mig för morgonens begravning av farmor. Det ska bli skönt att få ta ett sista farväl, om än väldigt jobbigt.

Kram


Body pump

Idag ska jag utmana mig med att köra body pump igen. Inser precis att det är samma instruktör som förra gången så lär inte bli någon fegisträning här inte.


Cellprovstagning

Sitter och väntar på min tur för att göra cellprovstagning. Skapligt nervös, för detta är verkligen något jag hatar att genomföra samtidigt som det är väldigt bra jag får chansen att kolla så att det inte är några förändringar.

Wish me luck!


Bettskena

I flera nätter har jag gnisslat och bitit ihop mina tänder. I morse hade jag så ont i högerkäken upp mot örat att jag knappt kunna tugga mat, så nu ikväll plockar jag fram den mycket förföriska och sexiga bettskenan. Det enda sexiga är väl min släpande och lätt läspande röst då.
Hoppas att det onda är borta tills jag vaknar i morgon. Kram och god natt!


Med rumpan bar

I helgen gjorde jag det som är min värsta mardröm. Jag gick genom lördagsrusningen i Kista galleria med baken i vädret. Efter ett toalettbesök måste jag ha missat att min prickiga klänning fastnat uppe i strumpbyxorna. Jag som normalt sett nästan tvångsmässigt kollar klänningen och kjolen måste helt brustit i kontrollen. Jag gick in och ut i flera affärer i en fullsmockad galleria. Dagen till ära hade jag vita trosor på också för att göra det ännu mer diskret ;)

Efter 30 mintuer, kommer en vänlig kvinna fram till mig och säger till att den sitter fast. Jag kan ju säga att denna kvinna är en riktig hjälte. Frågan jag ställer mig är ju hur det kan gå 30 minuter innan någon vågar komma fram och säga till. Eller så gillade alla den lördagsunderhållning jag bjöd på.

Som sagt, grymt pinsamt. Blir röd i ansiktet bara jag tänker på det. Rumpchock i Kista!


Besök från norr

Ikväll åker vi mot Arlanda för att hämta upp Annika och Johan som kommer och hälsar på oss några dagar. Som vi har längtat! 

Här kommer en bild på oss fyra från i somras när de kom och hälsade på oss på Gotland.


Nya linserJag beställde linser från Shopping4Net i tisdags kväll och idag hade jag dom med posten. Det kan man kalla snabba ryck. Så nu ska den nya styrkan testas! Spännande.

Med nöd och näppe

Jag överlevde träningen, fast det var inte med god marginal. Min tanke inför passet var ju att ta det väldigt lugnt, ta extremt låga vikter och kanske inte riktigt köra skiten ur mig. Nu hade ju instruktören helt andra planer för mig visade det sig. Vet inte om någon har sett Biggest looser, det finns en manlig tränare där som pushar och tvingar folk att göra sitt yttersta. Dagens instruktör var precis så. Jag hade ställt mig längst bak i salen, i förhoppning om att få vara i fred. Big misstake. Han gick omkring och korrigerade allt och alla, och så fort jag började sakta in eller försöka att ta det lite lugnare sprang han fram och gormade, petade och pushade. Så nu är jag fullständigt färdig. Jag vill inte ens tänka på den träningsvärk som väntar mig. Om jag hade ont i morse efter tidigare pass, är nog det rena smekmånaden jämfört vad som väntar. Så om jag lever i morgon är nog en vettig fråga att ställa sig.

Body pump

Är på Sats nu för att köra body pump. Har inte kört det på nästan två år så få se om jag överlever.


En ny värld har öppnat sigIgår var jag på mitt besök på Sankt Eriks Ögonsjukhus. Som jag skrev tidigare är jag ju väldigt sjukhusrädd, men allt gick prima. Personalen var helt underbar och även miljön på Skelningsmottagningen kändes väldigt positiv. Jag kände mig nästan som när jag var liten eftersom skelningsmottagningen för vuxna är i samma lokaler som barnögon. Då kastades jag bakåt i massa minnen. Kommer ihåg hur jag och mamma var åtskilliga gånger med mina ögon när jag var liten. Hur jag fick träna ögat med att ha lapp för det...

Jag fick en supertrevlig kvinnlig läkare och bara hon tog mig i hand så försvann min nervositet. Hon gjorde flera olika typer av undersökningar och även hon kom fram till att jag skelade. Men sen kom bomben!

Jag har ju den senaste, kanske 7-10 åren, upplevt att jag, trots linser och glasögon, inte ser bra. Det har gjort mig smågalen att aldrig riktigt känna att allt är riktigt klart. Jag har flera gånger besök optikern (flera olika) för att kolla om jag fått försämrad syn, men alltid kommit fram till att jag har rätt styrka på de glasögon och linser jag har. Läkaren på Sankt Eriks kom fram till att jag har för stark styrka på de linser och glasögon som jag har haft i evigheter. Och det var verkligen ingen dålig skillnad. Min nya styrka på högerögat ska vara -3.0 (jag har haft -4.0) och på vänster ska jag ha -1.0 (jag har haft -1.75). Det var som en ny värld som öppnade sig för mig när jag fick testa med denna styrka. Här har jag alltså gått omkring med för starka linser i sjukt många år. Inte konstigt att jag har känt mig flummigoch fumlig.Jag frågade henne hur i allsindar det är möjligt att det har blivit så fel hos de andra optikerna och hon tror att det beror på att jag gärna ser med ett öga i taget. Alla har ju ett dominant öga, mitt dominanta öga har alltid varit mitt högra, men nu när min syn på det högra är mycket sämre än det vänstra så har jag försökt byta över till att se med det vänstra istället. Därav har skelningen tagit ny fart.
Eftersom jag har skelat hela mitt tid har skelat så har jag fått jobba mycket hårdare med mina ögon. Då kan ögonen "krampa". Och krampar de när de gör synundersökning så blir värderna högre än vad de ska vara.

Så nu har jag beställt nya linser som jag förhoppningsvis får hem denna vecka. Därefter blir det att skaffa nya glasögon. Nu ska jag testa med detta ett tag för att se om skelningen kanske går tillbaka, annars ska jag kontakta henne igen för att se hur vi ska åtgärda det. Tydligen kunde ju den felaktiga skärpan förvärra skelningen.

Detta går nog till historien som mitt märkligaste (och trevligaste) läkarbesök genom tiderna.
Så nu kan jag verkligen säga att jag kommer att se världen med nya ögon.Sankt Eriks Ögonsjukhus

God morgon! Idag är jag uppe tidigt eftersom jag ska på Sankt Eriks Ögonsjukhus och kolla min skelning. Nervös är jag som vanligt när jag ska på sjukhus. Klarar inte riktigt av de miljöerna, bara doften när jag kliver in får mig att rysa. Samtidigt hoppas jag på positiva besked, så håll gärna tummarna idag. Kram


Äntligen måndag. Äntligen!

Fyyyy tusan vad trött jag var i morse. Jag snoozade, snoozade och snoozade och ville liksom aldrig kliva upp den mjuka varma sängen. Då började älskade Fredrik sjunga på denna sång. Då kan man välja två alternativ, antingen bli totalt skitförbannad eller så blir man glad. Jag blev glad och började skratta...och tog mig till slut upp. Nu sitter jag här med kaffe och försöker piggna till, sen bär det av till gymet.

Jag måste ju dela med mig av denna underbara glädjespridare, texten är ju skadligt rolig. Här kommer både ljudklippet och sedan skriver jag ner texten för er som inte kan lyssna på klippet.

Trevlig måndag!Texten till låten:

Kling-klinge-klong hör klockans sång
Kvart över fem med morronfjång
Skuttar upp ur sängen som en möbelfjäder
Vintermånader i vinterväder

Dansar ut i köket i fyra plus
Almanackan får sig en morronpuss
Skottar i mig Yoggi å havrefras
Nu e de spontankalas!

För nu e de äntligen måndag, äntligen
Å livet börjar på nytt igen
Veckan e kommen, en helg e försvunnen
Alla plockar fram den glada munnen
Tjoar å man klappar som en negerkör
Hela bussen sjunger vår busschaufför
Äntligen måndag, äntligen å livet blir kul igen

Kling-klinge-klong hör klockans sång
Alla stämplar in med ett tigersprång
Nån gör en Daffy, cheferna jojkar
Alla skuttar runt som Hakabspojkar

Flickorna får blommor av en Abab-vakt
Timmarna passerar i en faslig takt
Solen tittar in i en fönsterglugg
Å alla kör en måndagsbugg

För nu e de äntligen måndag, äntligen
Å livet börjar på nytt igen
Veckan e kommen, en helg e försvunnen
Alla plockar fram den glada munnen
Man tjoar å man klappar som en negerkör
Hela bussen sjunger vår busschaufför
Äntligen måndag, äntligen å livet blir kul igen


Black galaxyIdag kör jag med svart glittrigt lack på naglarna. Jag har aldrig haft svart naggellack tidigare så det känns lite ovant. Gillar skarpt glittret som är i det.

Nöjd

Ååååhhh vad nöjd jag är med mig själv. Jag tog mig iväg till gymet idag. Tror det var en kombination av att jag hade köpt nya träningskläder igår och att jag mätte mitt blodtryck i morse. Det var allt annat än bra och då hade jag inte ens klivit upp ur sängen. Nu finns det ingen återvändo. Det är bara att börja träna, vill inte dö i hjärtinfarkt innan jag är 40. (Vill vill äldrig dö i hjärtinfarkt men ni förstår vad jag menar).

Barkarby outlet

Det blev ganska många timmar ute vid Barkarby outlet idag. Jag var där när de öppnade så det var väldigt lugnt och skönt för en gångs skull. Av alla butiker som finns där är mina favoriter Nike, Stadium outlet och Abecita. Jag var ute efter träningskläder, för nu finns det ingen återvändo. Jag MÅSTE träna. Mitt problem är bara att mina träningsbyxor är för trånga och jag har bara en topp jag kommer i. Men nu är det problemet löst, så där sprack den sista bortförklaringen.

Jag hittade ett par jättesköna träningsbyxor från Nike, för endast 210 kr

På Stadium outlet hittade jag en träningstopp från Reebok för 150 kr.Så nu är det bara att bita ihop, i helgen måste jag pallra mig iväg till Sats.


Kl 11.11 11/11 11


111111

Jag var bara tvungen att sätta denna rubrik, som säkert tusen andra gör idag, men det kändes liksom lite häftigt att göra det. Siffernörd som jag är! Det är fredag idag, hurra. Idag står en tur ut till Barkarby outlet på agendan. Vad resten av dagen erbjuder har jag ingen aning om. Nu är det mindre än en vecka kvar till vi får vårt efterlängtade besök från Luleå. Johan och Annika kommer ner och hälsar på i slutet av nästa vecka. Detta har varit bestämt i flera månader och som vi har längtat. Nä nu ska jag fixa till håret och börja bege mig. Ha en härlig dag! Kram

Toning

Nu drar jag igång med dagens projekt, att tona håret.


Zzzzzznark

Min lilla hårtuss har intagit sovläge i soffan. Hon drar stora timmerstockar och det ser så galet skönt ut. Det är krävande att ha busstund med matte på morgonen.


Höger och vänster

Jag vet inte hur många gånger jag nämt det, men jag får ju väldigt lätt skavsår av nya skor. Detta har blivit värre med åren. Därför är jag nu extra noga varje gång jag köper nya skor. Av den anledningen tänkte jag pröva mina nyinköpta stövlar under en längre tid inomhus igår. Det var en himla tur jag gjorde det. Efter en kort stund tyckte jag att högerstöveln kändes jättetrång över foten och det var inte alls bekvämt. Mycket märkligt med tanke på att de kändes helt klockrena i butiken. Det är då jag upptäcker det. Jag har fått med mig en vänsterstövel i storlek 38 och en högerstövel i storlek 37. Inte konstigt det blev fel. Det var bara att ringa butiken så de fick lägga undan rätt stövel. Igår kväll bytte jag så att det blev rätt och nu känns det klockrent.

Däckbyte pågår

Nu gör vi redo lilla pärlan för vintern. Jag ser på medan Fredrik och svärfar jobbar. Kanske en aningens skev arbetsfördelning.


Kortspel

På liv eller död.


Stövelfynd

Jag skrev ju tidigare att jag gjorde den fasansfulla upptäckten att jag inte kan ha ett enda av mina par stövlar som jag har i min ägo. Vaderna har blivit för stora när jag gått upp i vikt, känns skapligt tragiskt. Självklart hoppas jag att någon dag återigen kunna komma i dom, så de är fint begravda i min garderob i väntan.

Eftersom jag till 95 procent går i kjol och klänning om dagarna så vill jag ju gärna kunna ha ett par stövlar till. När jag var på Stinsen idag gick jag in på Deichmann. Jag har aldrig riktigt gett dom en chans, men idag var det lugnt med folk. Alla skor är ju i sina kartonger, så det krävs lite tålamod. Och helt plötsligt uppenbarade sig ett par stövlar som jag bara föll för, och som utan problem gick att få över vaden. Att dom sedan var galet billiga gjorde mig ju inte mindre nöjd. Dessa fick alltså snällt följa med mig hem idag. Vad tycks?


Panduro

Idag tog jag mig en tur ut till Stinsen köpcentrum för att gå på Panduro. Ooooohhhh himmel. Tänk om någon skulle kunna låsa in mig av misstag en hel helg där, då skulle det inte gå någon nöd på mig. Tror bestämt att jag skulle kunna handla upp halva butiken utan minsta problem.

Jag kom hem med lite olika papper, lackstänger och sigill. Jag har nämligen tänkt göra mina egna julkort i år. Det ni!Jag har gjort en tavla

Jag har ramat in en av målningarna som jag gjorde under min tid på Luna. Nu hänger den i vardagsrummet som en påminnelse om vad som är viktigt för mig! Och ja, jag är stolt över den!
Att välja glädje

Igår hände något mycket märkligt som fick mig att få lite gåshud. När jag kom in i vårt gästrum där vår stora bokhylla står, så märker jag att en bok hade ramlat ut ur hyllan och landat på golvet. Hur detta är möjligt förstår jag inte, för bokhyllan är verkligen rejält fullpckad, så det är inte lätt att ta ur böcker ur den. Antingen är det Mandy som på något sätt har fått ner just en bok eller så är det någon där uppe som vill säga mig något.

För när jag vänder upp boken som ligger på golvet så är det Kay Pollaks bok "Att välja glädje". Är inte detta kusligt så säg??

Farmor är i himlen nu

Natten mellan lördag och söndag den 29-30 oktober somnade min farmor in. Hon blev hela 90 år gammal, en riktig ärofylld ålder. Jag letade lite gamla bilder på henne, men det var inte lätt att fånga henne på bild. Så fort min kamera kom fram försvann hon som ett skott ;). Hittade två bilder som är tagna för ganska många år sedan som jag bara älskar. De är däremot i pappersformat och jag har fortfarande inte skaffat mig en fotoscanner, suck. Nu har jag försökt fota av bilderna med kameran men det blev ganska suddigt, men vill ha med dom ändå.

Vila i frid kära farmor ♥
RSS 2.0