Nutella semifreddo
![](http://distilleryimage1.s3.amazonaws.com/f974069c874211e2bbd422000a1f9ab2_7.jpg)
Inför min stundande födelsedag så har jag bakat lite, bland annat denna ljuvliga tårta som man fryser in. Älskar sådant som går att förbereda flera dagar i förväg. Flera har frågat efter receptet så här kommer det. Jag måste däremot lämna en varning, den är syndigt god och ger ett enormt habegär :)
Nutella semifreddo ca 8-10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.
Kommentarer
Postat av: Susanne A
Fresterska ;)
Svar:
Malin
Trackback