Nutella semifreddo

 
Inför min stundande födelsedag så har jag bakat lite, bland annat denna ljuvliga tårta som man fryser in. Älskar sådant som går att förbereda flera dagar i förväg. Flera har frågat efter receptet så här kommer det. Jag måste däremot lämna en varning, den är syndigt god och ger ett enormt habegär :)
 

Nutella semifreddo ca  8-10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.


Kommentarer
Postat av: Susanne A

Fresterska ;)

Svar: :)
Malin

2013-03-08 @ 15:40:28
URL: http://mobiltliv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0