Mer träning

Nu sitter jag i soffan med laptopen, nyduschad i morgonrock och med en stor kopp thé med honung i. Älskar sådana här kvällar! Och jag kan känna mig nöjd med min dag tycker jag. 
Jag började jobbet sent idag, och vad händer då man har sovmorgon??!! Självklart, jag vaknade 05.30 och kunde inte somna om. Så typiskt! Det händer väl aldrig annars när man väl ska upp tidigt? Men det var ändå ganska skönt. Jag hann få ganska mycket gjort på morgonen. Hann bland annat ringa facket och ställa lite frågor som jag funderat på vad gäller min uppsägning. Och fick lite ny matnyttig info.. Sen hann jag ta med kopp kaffe med Madde. Så trevligt att surra på. Tror vi två kan prata på i evigheter om precis allt, det är alltid sån energikick!

Efter jobbet gick jag och införskaffade mig en pilatesboll. Jag hade tänkt köpa en redan i helgen när jag köpte övrig träningsutrustning men var så osäker på vilken storlek jag skulle ha. Tur det finns Google =)

Det blev en boll från Abilica, storlek 65 cm.
             


Att pumpa upp bollen var en träning i sig självt!! Och Olivia och Gizmo tittade storögd på och undrade vad det var för stort blått obehagligt monster som jag dragit hem ;). Prövade bollen direkt och höll genast på att riva halva lägenheten. Det var ju inte direkt lätt att hålla balansen på den. Med min otur kanske det är bäst att ha hjälm och skyddsutrustning ;) Tror nog detta ska gå vägen med lite övning och tålamod.

Ikväll har jag varit iväg på Helex och kört ett Step-pass. Himla härligt. Det var Kajsa som höll i det och jag bara älskar hennes pass. Hon har alltid en smittande energi och grymt bra musik. Denna gång använde vi oss av två brädor, det har jag aldrig testat förut. Himla kul, jobbigt och enormt svettigt.

Nu ska jag slappa lite i soffan innan det är sovdags. Och för sjuttonde gången försöka få in detta blogginlägg. Blivit utkastad 8 gånger nu och varje gång har sista delen av texten försvunnit. Mitt tålamod är nu slut för ikväll.

Tack och godnatt!

Söndag

Tog mig en rejäl sovmorgon, klev inte upp förrän närmare 12 idag.. Så där ja!! Är ju i och för sig inte så konstigt med tanke att jag hade filmmaraton inatt. Jag träffade Madde och Tilde för en fika på stan. Mysigt, som vanligt. Jag hittade även en svart klänning att ha på Lars begravning. Känns skönt att ha det klart redan..

Sen blev det en långpromenad med Annika i blåsten. Såg ju så fint ut ute med sol och allt, men oj vad det blåste. Men vi gick ganska långt, 6,6 km, så är riktigt nöjd. Körde även lite styrka med gummibanden jag köpte igår. Insåg däremot att jag hade köpt Hard istället för Medium..jösses vad tungt. Skulle egentligen behöva ett par som är lite lättare till vissa övningar, för dessa var stenhårda..eller jag som är svag!! Tror tyvärr på det sista ;)
Jag har även googlat lite på pilatesbollar. Är jättesugen på att skaffa mig en sån. Alla som har testat dom säger att det är en grym träningsform. Skulle vara skönt att ha lite alternativ hemma, så att jag slipper springa på gymet varje dag. Då kan man köra hemma de dagar man endast promenerar.

Ikväll såg jag en bra film, Felon. Den var över förväntan, brukar inte gilla "fängelsefilmer" men denna var bra. Grym men bra..




En kärleksfull familjefader förlorar allt när han av misstag dödar en inbrottstjuv som har tagit sig in i hans hem. Dömd för dråp sätts han på sluten anstalt, där samhällets regler inte gäller.

Nä, nu är det sovtime för mig.
Kram och god natt


Graven

Jag fick tidigare låna en dvd-box av Annika och Johan med tv-serien Graven som gick 2004 på Svt. Det är bland annat Kjell Bergkvist som är med i den. Jag har då helt missat att denna serie ens har gått på tv, men hörde av Annika att den var grymt bra. Denna box har legat till sig ganska länge hos mig men igår när regnet öste ner bestämde jag mig för att börja kolla på den. Den var så himla bra så att jag inte kunde sluta.. Tänkte hela tiden..bara ett avsnitt till..bara ett till.. Och till slut hade jag sett klart hela serien och klockan var närmare 02.30 på natten. Så där ja!! Den var rysligt spännande, och jag som är så lättskrämd satt bitvis och kollade med bara ett öga. Som att det ska hjälpa ;)



Fyra människor hittas mördade. Deras skelett ligger brända och täckta av osläckt kalk i en grav mitt ute i ödemarken. Kriminalinspektör Cege Ljung (Kjell Bergqvist) får i uppdrag att sätta ihop en specialgrupp
som skall utreda fallet. Specialgruppen består av fem udda personligheter som tvingas bo tillsammans på en båt för att kunna vara nära mordplatsen. Inget är som det ser ut när specialgruppen kämpar för att lösa fallet Graven är en mordgåta med mörka underströmmar, grotesk grymhet och smygande hot...

Jag rekommenderar denna!!!

Konsten att fastna i en bh

Så var det då helg igen. Kan inte fatta att tiden går så fort.. Igår, fredag, var jag helt ledig. Så jag började med att ta en rejäl sovmorgon till kl 10.30. Börjar äntligen kunna sova lite mer än 2-4 timmar per natt. Ljuvligt! Hade en rejäl träningsvärk när jag vaknade, men det var ju inte oväntat.. Värst var det i benen och rumpan. Så när jag skulle gå på toa var jag tvungen att nästan kasta mig ner sista biten eftersom jag inte orkade hålla emot.. Men är ändå en skön känsla. Var och lunchade med R på Köksverket. Var riktigt trevligt, inte så ofta vi ses numer. Efter det hann jag med en kaffe på Roasters med Madde. Har nog varit där lite väl ofta eftersom han som stod i kassan redan hade slagit in en stor latte när jag kom fram ;)

På kvällen var det 30-årsfest för Annika vilket var himla trevligt, som vanligt när det är fest hos henne. Extremt god mat och trevligt sällskap. A kom från Piteå och sov över hos mig och vi vaknade som värsta pensionärerna jättetidigt. Som den duktiga värdinnan jag är, hade jag inte köpt hem någon frukost, så vi fick snällt sitta och vänta till stan öppnade så vi kunde gå och ta oss något ätbart. Det blev en macka på Mat och Prat och sen en kort stund på stan innan A åkte hem i ösregnet. Jösses vad det har regnat idag, ganska mysigt faktiskt. Iallafall så länge man är inomhus.

Jag var en sväng på stan igen efter det att A hade åkt. Jag har varit på jakt efter en ny sport-bh eftersom den jag har nu är helt slut.. Bara en tidsfråga innan den är helt trasig. Kom på att jag ju har Idrottsrabatten och det är sista dagen att använda den nu på måndag. Så rusade in på TeamSportia och roffade åt mig en massa olika modeller och storlekar av bh:ar som jag sedan skulle testa. Det är ju verkligen inte lätt att hitta en modell som man både trivs i, som är skön och som samtidigt passar någorlunda bra under de träningskläder man redan har. Hann ju bli både svettig och irriterad i min jakt på "Den rätta". Och en bit in i prövningar av bh:ar så inträffar det som bara inte får ske. JAG FASTNAR I EN BH!!!! Alla modeller är ju ganska bökiga att ta sig i och ur (iaf de som inte har några spännen eller hakar, sådana som man ska dra över huvudet). Jag hade fått på mig en modell som jag när jag väl har den på mig, var alldeles för trång och obekväm. Ska försöka ta mig ur den men sitter som i ett skruvstäd. Känner hur jag blir mer och mer svettig. Försöker få i en arm i bh:n för att den vägen kunna bända den av mig, men icke. Jag håller på hur länge som helst och jag börjar fundera på om jag ska gå till kassan med bh:n och säga att jag tar den här direkt. Vill ha den på mig från början , hahaha ;) Eftersom jag gick själv så hade jag ju ingen som jag kunde be komma och hjälpa mig ur tvångströjan. Är ju inte direkt sugen på att ropa på killen som jobbar i butiken och fråga om han kan hjälpa mig ur. Tänk om de har en kamera där de ser in i provrummen, då bjöd jag iallafall på dagens föreställning.Till slut, efter dryga 10 minuters kamp och svettig ångest, tar jag mig ur den. Jösses vad glad jag blev!! Vågade ju knappt pröva några fler efter det, men var ju tvungen. Till slut hittade jag en som satt jättebra, det var en från Stay In Place.

 

Eftersom jag hade 15 % rabatt på ett helt köp så passade jag även på att köpa med mig ett par träningsband i gummi, sk Exertube. Har så gärna velat ha sådana hemma så man lätt kan köra lite styrka de dagar man bara har varit ute på promenad. Så nu finns det inga dåliga ursäkter.

 



Nu blev det ju väldigt mycket träningsrelaterade saker, så detta kompenserade jag faktiskt med att köpa hem lite lördagsgodis. Och då inser jag till skräckblandad förtjusning att nu även Ica där jag bor fått in mina favoritgodisar, sk Refreshers..



När jag var liten var jag galen i dessa. De gick att köpa styckvis för 50 öre/st på kiosken på vår gata.. Oj vad gammal man låter nu.. "På min tid, när jag var liten...." Ja så är det iallfall. Har inte ätit dessa på evigheter när jag för ca ett år sedan hittade dom på lösvikt på en videobutik i stan. Inte bra. Kan verkligen få ett toksug på dessa. Och nu så fanns det tydligen som en nyhet, även på Ica..

Så ikväll ska jag njuta med min godispåse, tända upp en massa ljus i öppna spisen och slå mig ner med en film!

Ha en trevlig lördagkväll!!
Kram


Jag blir så arg

Sitter nu ikväll och ser Uppdrag granskings program  på tv och blir så arg. Det handlar om Den sjuka vården. Bland annat tas det upp om att der blir stora brister i sjukvården eftersom det är så vanligt numera med stafettläkare. Oftast får personer som söker vård för sin problem aldrig komma till samma läkare, utan det är nya hela tiden. På grund av detta blir det oftast missar. Att läkarna inte upptäcker allvarliga sjukdomar, utan de skickas hem med värktabletter mm.  En av personerna i programmet sökte flera gånger för smärtor i bröstet, svårt att andas mm.. Hon berättade även att hon varit storrökare under många år. Ingen av alla de läkarna som hon fick träffa gjorde någon lungröntgen. Efter 11 olika besök så gjordes det till slut. Det konstaterades att hon hade lungcancer som spridigt sig. Hon levde i två veckor till!!

Jag tänker bara på mamma när jag såg det här. Hon sökte ju hjälp hur många gånger som helst. Hon hade svårt med andningen och en väldigt svår huvudvärk. Hon skickades hem med lite starkare astmamedicin och rådet att ta lite mer värktabletter. Inget hjälpte, så hon sökte igen, och igen, och igen.... Fick diagnosen att hon nog inbillade sig.. Blev hemskickad... En dag i slutet av februari 2002 föll hon ihop på hallgolvet hemma. Pappa hittade henne där halvt förlamad på ena sidan av kroppen och ringde efter ambulans. På sjukhuset gjordes det flera undersökningar. Först hittades det tumörer i huvudet men de insåg att de inte var modertumören.  Hon skulle skickas till Uppsala för att genomgå behandling. Den dagen hann aldrig komma. Medan Vasaloppet visades på tv somnade mamma in på sjukhuset den 3 mars 2002, endast 56 år gammal. Det tog två veckor från det att hon ramlade ihop hemma tills hon var död. Det var med nöd och näppe jag hann ner från Luleå. Efter hennes död fick vi provsvar på ytterligare prover som gjorts. Hon hade tumörer lite varstans i kroppen. Men den största satt i lungan och var stor som en knytnäve!! Som en knytnäve!! Förstår ni hur stor den var?? Som läkaren sa till oss; " Hon måste haft enormt ont länge, ett under att hon levde så länge som hon gjorde.. Har hon inte sökt hjälp för det här?? Svar JAAAA!! Jag mår fortfarande väldigt dåligt över det här. Visst man kan inte spekulera i vad som kunde ha hänt om de hade upptäckt det tidigare, men bara vetskapen att hon led så mycket på slutet gör så ont i mig.. Älskade mamma! Saknaden är så stor... Jag saknar alla dina samtal..som man medan du levde kunde bli helt galen på.. Nu är det så tomt!



Här är ett foto som jag har tagit på en gammal bild som jag fick se hemma hos min faster i julas. Inte världens bästa kvalité men tycker den är så mysig.. Ingen aning om hur gammal hon är på bilden..men kring 20-25 år tror jag..


Och vad gäller sjukvården så är ju även brorsan ett levande exempel på hur många stollar det finns.. Herre gud. Jag slutas ju aldrig förvånas!! Och arg som fan blir jag rent ut sagt!!

Man måste ju vara frisk för att orka vara sjuk!!

Indoor walking

Idag har varit en riktigt hurtig dag för mig. Känner mig grymt nöjd. Tränade body pump på lunchen. Då pressade jag mig också att ta mer vikt på benövningen, Höjde till det dubbla faktiskt (fast måste ju erkänna att jag inte haft så tungt innan). När jag klar på passet så träffade jag Stina på Helex. Om några veckor kommer de att köra igång med en ny träningsform, Indoor walking. Stina ska vara en av instruktörerna och ikväll skulle hon köra ett provpass för några instruktörer. Så hon frågade om jag ville vara med och testa. Sagt och gjort, jag tackade ja.

Gå gärna in på länken ovan och kika vad det är för något. Var sinnesjukt roligt och galet jobbigt. Men helt klart en träningsform som jag ska fortsätta med och som jag gärna rekommenderar!! Måste ta tag i det här med träning och kost. Kilorna har bara lagts på sista tiden, nu krävs det ändring på det! Fick frågan härom veckan om jag var gravid....fy tusan. Nä det är semesterfetma svarade jag. Jaha, svarade hon.. jag tänkte för jag har ju sett dig i klänningar och tunikor sista tiden och då har man ju sett magen sticka ut... Men tack så jäkla mycket. Som om inte första förolämpningen räckte, spä på det ännu mera bara!!!

Jag misstänker att jag kommer ha en galen träningsvärk i morgon.
Nu ska jag göra ett ryck och slå in paket. I morgon fyller Annika 30 år, så är bjuden på fest. Kuligt värre!

Hur ska man veta vad man vill?

Ni som känner mig vet att jag är tjejen med världens största beslutsångest! Och detta gäller ju alla möjliga val som ska göras. Allt från att välja smågodis på affären, välja lunch på restaurangen till större beslut. När jag skulle köpa min bil terroriserade jag min kära bror i evigheter. Hatar att jag alltid ska vara så här. Jag och A brukar vara lika hopplösa på lunchen.. Vi sitter å velar och våndas, har till slut bestämt oss och när man väl ska beställa blir det ändå något helt annat ;) Charmigt men en aningens jobbigt.

Så ni kan ju förstå att hjärnan går på högvarv nu. Mycket tankar kring hur livet ska ta sin form. Vad vill jag göra? Hur ska jag ha råd med mina räkningar? Ska jag flytta? Som det ser ut nu finns inte mycket jobb att söka någonstans. Så tankarna snurrar för fullt om jag kanske ska se detta som en möjlighet i livet att verkligen göra något jag vill. Att starta något eget! Men vad vill jag då???? Just nu har jag en personlighetskris där jag tvivlar på min egen förmåga.. Vad är jag bra på? Jag har ju en del tankar men det slutar alltid med att jag tänker...ja men det är jag ju inte så bra på. Hur slår man bort dom funderingarna och boostar sig själv istället?? Och är det någon som har några bra affärsideér? Jag tar ju mer än gärna emot lite inspiration!! Behöver brainstorma lite!

Nä nu är klockan alldeles för mycket och jag måste hoppa in i duschen innan jag lägger mig. Har varit på en rask promenad med Annika ikväll så är svettig och äcklig. Bäst jag skyndar mig.

Kram å god natt från Vel-fia

Kärlekens helg

Måste ju uppdatera lite här... Är inte lika ivrig som tidigare men har väl sina naturliga skäl. Helgen har iallafall gått i kärlekens tecken.

I fredags var jag vittne på Malin och Thomas bröllop. De gifte sig i smyg på Stadshuset och jag hade blivit tillfrågad långt i förväg om jag ville ställa upp som vittne. Tack snälla för att ni frågade mig! Det är verkligen en stor ära att få dela denna speciella dag med er!! Var jättemysigt. Efter vigseln åkte vi hem till brudparet där det bjöds på champagne och middag.
Och så avslutade vi med bad i poolen.. Och Thomas tävling "The official game of Badboll". Man är två lag i poolen och ska göra mål på varandra med en badboll genom att träffa plankan på kortsidan av respektives poolkant. Och man får endast använda fötterna. Låter ju skitenkelt men är verkligen huuuuur jobbigt som helst. Jag hade träningsvärk på lördagen!! Så visar ju att jag är i prima form, eller hur!!??

På lördagen var det då dags för den officiella 40-årsfesten och poolpartyt där det sedan skulle avslöjas att de gift sig! Blev riktigt lyckat på alla sätt och vis. God mat, trevliga människor och ett härligt avslöjande!! Sen blev det mer Official game of badboll och bastande!

På söndagen tog vi oss en långpromenad till Kallax by för att hämta bilen som vi hade lämnat på fredagen.. Blev drygt en mil och tog nästan två timmar. Hurtigt värre! Och det kändes i benen. Fick äta god mat från dagen före och sedan var det filmtajm. Vet inte hur det är möjligt, men varje gång jag ska se film hos Malin så lyckas vi ta mej tusan gräva fram de mest värdelösa filmerna som gjorts. Och så även denna gång. Vi satt alla i början och funderade på om vi hade missat något, eller att det skulle ta sig en bit in i filmen. Men icke!! Så jag lämnar en stor varning, se inte Conspiracy med Val Kilmer. Galet dåligt. Så nu är det tävlig att jag ska lyckas hitta en lika dålig film, hahaha. Vilket inte är en lätt uppgift. Malin och Thomas leder med 3-0.

Tusen tack för en oförglömlig helg!!
Mycket kärlek till er alla!!




Hur tänkte jag nu?

När jag startade min blogg lovade jag ju att försöka samla mina blunders och tabbar så att man kommer ihåg dom. Fick lite inspiration av Madde vad gäller blunders och märkliga kommentarer.. Konmer att tänka på när jag för flera år sedan sitter med Jimmy i bilen på väg från Norrfjärden till Sjulsmark. Vi passerar en skylt med texten Sjulsmark 11, Holmträsk 11.

Jag: Men gud, det är ju fel på den där skylten!!

Jimmy: Va? Vad menar du?

Jag: Ja men det står ju 11 efter båda namnen.. Det går ju inte, då ligger ju byarna på varandra!!

Jimmy: Garvade gott och meddelade att vägarna faktiskt kan dela på sig längre fram...fast man är i Norrbotten.

Jösses vad man kan önska att man ibland tänkte innan man pratade!! Och detta är ju inte enda gången direkt...

Gröt i hjärnan, gröt i magen

Här kommer ett inlägg från en smått förvirrad tjej som har kaffepaus på jobbet. Tror jag har lite för mycket att fundera på just nu.. För är inte skärpt just nu.. har jag bevisat flera gånger den här veckan.. Fattar inte längre skämten på kontoret, glömmer saker, fattar inte annonsmanus plus att allt tar tre gånger så lång tid att genomföra.. Senaste exemplet är väl när jag alldeles nyss skulle gå in på Grafits hemsida och knappar in adressen www.begravning.se. Ja herre gud, vad säger man??

Det är inte bara grötigt i hjärnan nu utan även i magen. Gick hem på lunchen och lagade kulinarisk lunch. GRÖT!! Fick ett riktigt bra tips på jobbet på en, för mig, ny variant av grötrecept. Blev kanongott.

Koka havregrynsgröt som vanligt
Mosa i banan
Blanda i 1-2 msk lätt kesella.

Jättegott. Då behövs ingen sylt eller äppelmos. Nyttigt och gott! Me like. Mottager gärna fler bra tips på grötvarianter, lär väl bli mycket gröt framöver kan jag tänka mig..

Nä ska fortsätta här, gör mitt sista bryt på jobbet nu. Känns overkligt och trist, tomt....

Nattpoesi

Jag är trött, men kan inte sova
tankarna snurrar, gnager och gör mig alldeles matt
Jag är trött, det vill jag lova
ändå verkar jag inte få någon ro inatt

Tiden snurrar men jag vill stå still
paniken kryper i kroppen
vet inte alls längre vad jag vill
känns som alla känslor slår knut i knoppen

Vad kommer att hända framöver?
Vill bara få en trygghet i vardagen
Att vara nära och kära är det jag behöver
Få bort den ganagande känslan i magen

Jag försöker tänka positivt, allt löser sig till slut
Jag är starkare än vad jag tror, jag kämpar och står ut


1,2,3.. andas i påse!!!!

AAAAAAAAAAAAaaaaahhhhhhhh!!!! F*rbannat oxå.. Just nu är mitt tålamod helt borta.. Har haft ett fullständigt vredesutbrott på tekniska saker... Än en gång har jag fått bekräftat att det inte kan vara hälsosamt att hålla på med sådana saker. Gud bevare mig!!!

Igår var det min DVD-spelare som inte rikitgt vill vara med mig längre. Ljudet försvinner ibland, igår fungerade helt plötsligt inte fjärrkontrollen (batterierna är det inget fel på) och på själva enheten går det inte att manövrera i menyerna... Kul!! Nu räcker det ju givetvis inte med DVD-problem..
Som jag berättat tidigare så köpte jag en extern hårddisk för några månader sedan..men har dragit mig för att installera den. Alla jag har pratat med har ifrågasatt varför, det är ju bara att plugga in den, det är inte alls svårt. Jag kan berätta, det är INTE bara att plugga in den!!

Jag packade upp den ikväll, nöjd som tusan att äntligen tagit tag i det. Började läsa manualen, kopplade ihop alla kablar.. Allt gick bra tills jag skulle koppla ihop den med datorn.. Finns ingen USB-kabel..utan den ska kopplas ihop med en router eller hubb.. Jaha, jag har varken det ena eller det andra.. Humöret rann över. Rädd att grannarna ska ringa psyket, för det har kommit ett å annat vrål från min lägenhet..som till sist slutade med tårar.. Jag vet att det är moget.. Men har ingen startsträcka just nu..  Jag frågade när jag köpte den om det var en vanlig extern hårddisk och jag fick svaret att det var det, men nu sitter jag här med ett jäkla externt nätverk som jag inte kan få igång... Och det är så länge sedan jag köpte det så kan inte lämna tillbaka det.. Så nu ligger det tillbaka i garderoben där det får mogna till sig..

Annars har det varit en lugn söndag. Sov ganska länge, vilket var välbehövligt! Kände mig nästan som bakis när jag vaknade.. Drömt en massa oroliga drömmar hela natten så vet inte om jag är så utvilad direkt..
Gjorde mig i ordning och åkte ut till Sunderbyn och hälsade på E och M. Jättetrevligt. Vi fikade tillsammans med M:s kusin och tjej. De hade även med sig världens sötaste hund, en soft coated wheaten terrier, Som hette Freja. Hur mysig som helst.. Googlade rasen och hittade denna bild, så ser ni vad det är för sort.



Dessa hundar sägs även vara bra för dom som är allergiska. Tycker de är urgulliga!!

Efter besöket i Sunderbyn begav jag mig vidare hem till Madde, där det blev att äta pizza. Oj så gott! Lekte med gullungarna också, det är ju för söta!! Bakade kakor i playdoo-lera, riktigt skoj faktiskt!

Nu medan jag skriver detta hör jag hur Olivia börjar hulka i hallen.. Vad gör hon?? Jo hon har precis spytt världens hårboll i mina senaste inköpta skor!! Mysigt! Är inte inne i något flyt nu.

Hoppas nästa vecka blir bättre än denna!
Ska torka spya nu och sedan sätta mig i soffan en sväng innan läggdags.

Hej å hå!

Vila i frid

I eftermiddags somnade min morbror Lars in.. Känns helt overkligt, tårarna bara forsar!!
Hoppas du slapp lida så mycket. Vila i frid och hälsa mamma i himmelen.

En liten linslus

Måste bara tipsa om en sån otroligt söt bild som finns på Aftonbladets hemsida. Tänk om man själv kunde få till en sån bild.



Om ni vill läsa artikeln till så hittar ni den här

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5641738.ab



Life sucks

Hallå där

Som ni märker så var det länge sedan det kom ett inlägg...och inga bilder från semestern som utlovats. Det handlar helt enkelt om att luften har gått ur mig. Har ingen inspiration alls just nu.

Jag har haft en riktigt skitvecka, minst sagt. I måndags eftermiddag fick jag beskedet att jag blir uppsagd från jobbet. Det kom som en rejäl chock både för mig och mina kollegor. Det är nedskärningar och kostnadsbesparingar inom vår koncern och jag var ju sist in. Jaha..vad tusan gör jag nu?? Kan ju säga att en smärre panik över livet har infunnit sig. Jag har ju endast en månads uppsägningstid, så jag jobbar min sista dag den 10 september.  Det känns helt overkligt!!!

Så nu snurrar det mest tankar om vad jag ska hitta för jobb, blir jag kvar i Luleå eller tvingas jag flytta?? Har jag råd med lägenheten nu när jag får hyreshöjning? Ska jag ha kvar bilen eller sälja den? Tänk om jag får ett jobb där jag behöver bil..fick ju denna till riktigt bra pris.. Vad vill jag göra med mitt liv? Vart vill jag bo? Ja ni kan ju förstå att det är mycket nu.. Finns ju inte så mycket att söka just nu heller.. Har sökt ett jobb i Göteborg, sen har jag sett två intressanta i Stockholm och ett i Umeå. Inget alls i Luleå =(.. Så har ni tips om någon som behöver en marknadsförare så tipsa mig MER än gärna!! Gäller oavsett vart i Sverige det är.. Måste ju ha ett jobb.. Jag är ju en person som verkligen hatar att bara vara, sen är den ekonomiska biten katastrof. Min mage är helt ur balans nu kan jag säga.. Måste vara stressmage.. Jag har iallafall jättegulliga kollegor som gör sitt bästa för att muntra upp och vara ett fint stöd. Tack snälla för det! Kommer verkligen att sakna att jobba med er..

Som om det inte skulle räcka med elände så fick vi beskedet i tisdags att min morbror ligger på internsiven i respirator.. Ser tyvärr inte alls ljust ut för honom. Bara hoppas att han får lida så lite som möjligt! Min skräck för cancer bara växer. Känns som hela familjen och släkten har haft det nu.. Hoppas jag är undantaget som bekräftar regeln...

Mitt i allt elände har jag iallafall tagit tag i träningen.. Nu måste semestermagen bort...får inte på mig byxorna längre och snart börjar det vara för kallt för klänning;) Tog mig iväg på aerobic i måndags kväll. Jobbigt som tusan och en smärre katastrof. Var så fruktansvärt ofokuserad efter mitt besked om jobbet, så sprang åt fel håll i tid och otid. Lyckades tackla en kvinna rejält, förlåt! Sen körde jag bootcamp igår och body pump idag på lunchen. Oj vad nöjd jag är med mig själv! Måste bara hålla i detta nu!! Men jag lär ju få gott om tid till att träna framöver.

Hade optimistiska tankar om vad jag skulle hinna med ikväll:
*skriva jobbansökningar
*städa och diska
*klippa klorna och kamma katterna
*kvällspromenad
*måla naglarna
*fila fötterna och raka benen
*få igång min externa hårddisk som jag köpte för nästan två månader sedan
*ladda ner alla semesterbilderna

Facit av kvällen blev:
*maratonsamtal i telefon
*fastnade med en latte framför "Du blir vad du äter" på tv
*Facebookande och bloggande

Hmmm, vad säger man. Kraftigt optimistisk!!

Nä, ska väl försöka ta tag i disken iallfall.. Och är grymt sugen på ett glas rosévin..

Ha en mysig kväll!
Kram

ÖGONblick från Korfu

Kom på att jag åtminstone måste lägga in två bilder från Korfuresan. Jag hade ruskiga problem med mina linser när jag badade, det sved av både saltvatten och solkräm. Så till slut fick jag nog av det och bestämde mig för att köpa ett par simglasögon. Utbudet  var väl sisådär måste jag väl erkänna. Vi höll på att dö av skratt när jag prövade. Dessa var de minst fula, eller vad man nu ska säga.



Skämdes så fort de skulle på.. Inte hög raggfaktor här inte ;)




När man redan såg tokig ut i grunden kunde jag ju lika gärna göra det ännu värre..

Nedräkning till Madonna



Snart smäller det!!! På lördag är det äntligen dags för Madonna i Göteborg. Känns nästan overkligt att jag ska vara där. Har aldrig varit på en riktigt stor konsert och Madonna har varit en idol sedan barnsben. Blir pirrig bara jag tänker på det!

Just nu håller jag på och packar inför helgen, tonar håret och poppar Madonna senaste album på riktigt hög volym. Måste ju lomma i rätt stämning!
I morgon direkt efter jobbet flyger jag ner till Fredrik i Stockholm. På kvällen ska jag hinna träffa pappa en kortis, ska bli skoj det! Sen tidigt på lördag morgon tar vi bilen till Göteborg. Vi ska bo hos en gammal barndomskompis som erbjöd sig att vi skulle komma till henne. Har inte träffat Jenny sedan ca 98-99 så ska bli extra roligt. Blir nog en superduper helg tror jag.

Som ni märkt har jag inte lag upp något från semestern. Det beror helt enkelt på att jag varit helt död denna vecka, inte orkat mycket alls. Det har tagit på krafterna att börja jobba igen =). Sen har det ju varit så himla varmt. Vi har ingen ac eller fungerande ventilation på jobbet så svettas nästan mer här än vad jag gjorde på Korfu.
Jag har inte ens hunnit ladda över bilderna från kameran än. Måste nämligen ladda över en massa filer på den nyinköpta externa hårddisken före och då blev det helt plötsligt alldeles för jobbigt. Men det kommer i sinom tid. Om ni har tur i nästa vecka.

Sköt om er. Jag ska rocka för er alla på lördag!!

KRAM

Jag lever...med nöd och näppe

Hej hopp

Måste väl bara ge ett livstecken ifrån mig här på bloggen så ni inte tror jag försvunnit. Blir en liten kortis bara, känner att jag varken har tid eller lust att blogga just nu. Ska berätta mer om min helt underbara semester och även lägga in en massa bilder från sommaren.. Men det får bli längre fram.

Nu har jag börjat jobba denna vecka. Gode gud vilken chock!! Är helt ärligt totalt slut och det är bara tisdag. Varmt och fint är det ute också. Denna vecka är det fullt upp med jobb, träffa kompisar, klippa mig. Borde börja träna, storhandla, tvätta. På fredag direkt efter jobbet åker jag ner till Stockholm för vidare färd mot Göteborg och Madonnas konsert på Ullevi på lördag!!

Nä, ska ta mig ytterligare en kopp kaffe idag.. Tror jag är inne på sjätte eller sjunde koppen.. Inte bra för magen!

Kram

RSS 2.0