Skräck

Ikväll ska jag inte göra något som jag gjort på 18 år, jag ska gå och se en skräckfilm på bio. Det började att Fredrik och Martin frågade om jag ville hänga med på bio idag, vilket jag svarade ja på. Bra sa Fredrik, då har Martin köpt biljetter. Då kom jag på att jag inte ens hade frågat vad de var för film jag ska gå på. Fredrik var lite kryptisk och sa att det var en thriller, men jag insåg att det var något lurt. Jag ska alltså gå på The woman in black, vilket är en rejäls skräckis.

Hur detta ska gå förstår jag inte, jag som är så vansinnigt lättskrämd och som helst gömmer mig bakom kuddar eller lämnar rummet när det blir lite spännande. Om deras behållning av kvällen blir själva filmen, eller om det är jag som ser filmen, det är frågan. Jag tror nog på det senaste alternativet ;)


Mysmumrikar

Mina älskade pälsbollar ligger som ett stök i sängen. Nära, nära.... Det gör nästan ont i hjärtat av all den kärlek jag har till dessa varelser!


Vår, därmed basta

Nu har bestämt att våren är här för gott. Inga mer snöiga bakslag. Jag har lagt ut trallen på balkongen och ställt fram möblerna. Nu sitter jag i solen, i kortärmat, och njuter av säsongens första balkongkaffe. Det här är livskvalitet!!!


Morgonstund har guld i mun

Vaknade pigg och alert, med början till århundradets träningsvärk ;)

Nu myser jag med Dagens nyheter och lite kaffe. Väntar på att Fredrik ska kliva upp för då blir det en rejäl frukost.


Vettskrämd

Herre j**lar vad rädda vi blev nyss. Känner att hjärtat sitter uppe i halsgropen fortfarande. Serverade ju lite jordgubbsbubbel före maten för att fira lite. Tänkte att det var synd om kolsyran försvann ur flaskan så satte på en kork. Vi hade hunnit äta klart middagen och satt och surrade. Helt plötsligt small det till och det lät som halva köket gick sönder. Det var korken som sköts iväg. Kvällens läxa är; det är farligt med kork på bubbel.


Hår

Idag var jag och köpte min födelsedagspresent. Det blev löshår från Rapunzel, med clip on så det ska vara lätt att sätta i och ta ur. Jag älskar ju att göra frisyrer och då är det roligt att ibland kunna få både tjockare och längre hår.

Det går att beställa från dom på nätet men jag valde att gå förbi deras butik här i Stockholm. Jag fick hjälp med att välja nyans.

De berättade att man oftast behöver klippa till löshåret så det smälter ihop med sitt egna bättre. Jag testaed att sätta i dom hemma nu och det kommer att behövas göra för mig. Ni får hålla till godo med några skabbiga mobilbilder så länge.


Sneakpeak

En liten ledtråd på vad jag precis har gjort.


Makalös lunch

Varit på en supermysig lunch med älsklingen min. Kan varmt rekommendera Gårdingers ifall ni är i krokarna kring Värtahamnen. Har faktiskt ätit den godaste Caesarsalladen någonsin. Mätt och go är jag nu.


Dagens planer

Solen skiner och det är ganska varmt ute. Fåglarna kvittrar och jag är på ett himla gott humör. Foten känns betydligt bättre, så idag blir sista vilodagen. Imorn testar jag att träna. Som jag längtar!

Dagen ser ut att bli prima. Nu är jag på väg till Värtahamnen för att lunchdejta Fredrik. Mys i vardagen!

Sedan ska jag iväg och kika på något som jag spanat in väldans länge. Funderar på att köpa det för födelsedagspengarna jag fick tidigare. Den som lever få se.

Sedan blir det tårtbak på agendan. Ska överraska pappa ikväll tänkte. Ska testa att göra Nutella semifreddotårta efter tips från Madde. Blir spännande.

Hoppas ni också har en fin dag.

Kram mina hjärtan ❤


Skilda kvällsplaner

Jag och Fredrik hade tänkt oss att sova. Däremot får jag en känsla av att Newton, och även Mandy, har helt andra planer. Eller vad sägs om dessa stora klotögon, med lätt stirrig blick. Det är Newton som ligger på min mage i sängen och funderar på vad hans nästa drag ska bli. Let the game begin!!


Onsdagskvällen

Blev en tur till Kista Galleria ikväll för att spana efter en present till pappa som fyller år i morgon. Handlade även med oss lite mat på Ica och då fick jag syn på blodgrape, och blev galet sugen. Så det fick det bli, blodgrape till mellis och paketinslagning framför tv:n.


Rumble

Slötittar på hockeyn och spelar Rumble samtidigt. Himla roligt. Om någon vill köra en match så heter jag Gavlemalin.


Ändrade planer

Hade storstilade planer om vad jag skulle göra idag. Dels skulle jag äntligen köra crosstraining igen men foten spökar fortfarande så jag vågar inte chansa. Äter inflammationshämnande medicin och hoppas på underverk nu. Utan träning blir mitt humör allt annat än roligt. Jag har gått omkring här idag och varit sur och less på det mesta, och dödligt uttråkad. Klättrar liksom på väggarna - räknas det som träning?

Jag vet inte om det är fler som blir som jag, men får liksom inte tummen ur med någonting när jag är så här. Går bara omkring och grubblar. Och vad är det med våren?? Förbannat kallt, hade ju tänkt plocka fram möblerna och lägga ut trätrallen på balkongen så jag kan dricka kaffe ute i solskenet. Istället är det kallt som satan. Vill kunna använda mina fina nyinskaffade vår/sommarskor, men istället  fick jag nöja mig med att försöka gå in dom här hemma.  

Och vad tusan äter vi till middag idag? Inget planerat, och noll inspiration.

Helgen som var var helt magiskt härlig, med Madde och Jani på besök. Hur helgen avlöpte och en massa bilder därifrån får bli ett annat inlägg. Kan bara säga att det blev våldsamt tomt när de åkte.

Nä ska väl öpnna dörren till kyl och frys för 30:e gången och hoppas att det helt plötsligt har hoppat in något spännande som vi kan förtära.

Kram

Säger hej...

...till våren och hej till pollen. Baksidan av våren, allergin slog till rejält idag. Nu är det ingen återvändo, bara börja äta tabletterna.


Dan före dan

I morgon är det fredag, och inte vilken fredag som helst. Vi får nämligen finbesök från Luleå av Madde och Jani. Detta har varit inplanerat sedan januari och jag har längtat så att det gör ont. De kommer redan på morgonen i morgon så vi får tre härliga dagar ihop. Madde, som är min själsfrände, har jag haft extrem abstinens efter sedan jag flyttade. Jag hoppas på att Stockholm kan erbjuda lite bättre väder än vad det varit den sista tiden.

Nu ska jag ta mig lite mellis innan det är dags att städa lite i lägenheten. Med två katter som just nu släpper sin vinterpäls är det ett akut behov av dammsugning.


Bryt ihop...

.... och kom igen!

Det är detta jag måste göra nu. Ni vet det där jobbet jag nämnde tidigare som jag sökt, som jag hoppas på så mycket och där jag för en gångs skull hade kontakter till...?? Fick ett mail idag:

Hej Malin
Tack för din ansökan.
Vi har valt att gå vidare med andra kandidater.

Faaaaaaan!!!! Ni gör ju världens misstag! Ni skulle ju välja mig! Förstår ni inte det???
Jag har gråtit en hel drös med tårar nu. Men nu räcker det! Nu är det bara att bita ihop och fortsätta med att skriva ansökningar. Jag vet att jag gjorde allt jag kunde, finns inget jag ångrar. Det är deras förlust att de inte får mig som kollega. Jag siktar framåt och hoppas att The Job väntar runt hörnet. För jag är redo!

Potatis- och purjolökssoppa

Idag blir det återigen en av mina vardagsfavoriter. Snabbbt och enkelt, och supergott.




Receptet avser 4 portioner

300 gram potatis
0,5 st purjolök
1 st hönsbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl vispgrädde
150 gram bacon
salt
malen vitpeppar

Tillagning

1. Skala och skiva potatisen och purjolöken tunt. Låt koka med vattnet och buljongtärningen. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5-7 minuter.

2. Mixa till en slät soppa med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och vitpeppar. Späd med lite vatten om soppan blir för tjock.

3. Strimla baconet och stek det knaperstek. Strö över soppan.

Jag brukar ha något gott bröd till och en liten sallad bredvid.

 
  




Vårig färg

Tycker det är tråkigt med den kyla som har kommit hit. Försöker vårpeppa mig med lite färgglatt nagellack.


Skapar

Blev lite målarsugen så här på kvällen så jag plockade fram staffli och färger och gick lös.


Knockout



Idag lyckades jag med konsstycket att ge mig själv en riktig högerkrok. Satt och berättade för pappa och Maj-Britt om den där dåren i bilen i lördags som körde mot mig i färdriktningen. Jag använde mig av ganska yviga gester, kanske lite väl yviga ;) Helt plötsligt ger jag mig själv en redig smäll precis i kanten på benet vid ögat, och det gjorde nåt så jävulskt ont så jag kom helt av mig i mitt berättande. Nu hoppas jag att jag slipper blåögat. Blir ju en aningens pinsamt att förklara hur jag fått det.... Nä men jag slog mig själv....Eeeehhhh helt normalt!!

Tidig måndag morgon

God morgon! Vi startade igång tidigt här hos oss idag. Vi har nämligen besiktning på Skodan nu kl 06.40. Hiskeligt tidigt! Hoppas att besiktningspersonen är på gott humör trots att det är måndag morgon. Jag har mitt hopp till att Doris och Kurt som sitter fastspända i baksätet charmar dom!


Jag gjorde en tavla

Jag har haft en stor ram stående på golvet i sovrummet i ett år nu. Tanken var att jag skulle göra en förstoring på något foto jag tagit, men jag kommer ju aldrig till skott.

Så idag blev jag less för att för miljonte gången flytta på den när jag dammsög. Kom på att jag hade lite tygrester kvar sedan jag sydde våra köksgardiner. Så jag ramade helt enkelt in en bit av tyget. Jag blev riktigt nöjd med resultatet!


RSS 2.0