Mysiga lördag

Jag har haft en jättemysig lördag! Synd att helgerna går så himla fort. Jag vaknade vid niosnåret och skjutsade Annika och Johan till flyget. Sen gick jag på stan och letade en skidjacka och byxa. Behöver ju fixa sådant nu, för kommer inte i mina gamla brallor och har inget annat att ha på mig när jag ska åka skidor mm.. Jag har kvar ett presentkort på Teamsportia, så kikade där. Hittade en set med både jacka och byxa som var riktigt skönt, snyggt och prisvärt. Har lagt undan det till i morgon.

     

Sen kom Krooken till Luleå. Vi strosade i butiker, var och fikade tillsammans med Annika N och hade en allmänt mysig dag!

När jag kom hem så hade jag fått blombud! Vilken glädje. Det var Fredrik som hade skickat världens finaste bukett. Blev så rörd så jag började gråta..



Tack snälla du!!

Ikväll har jag bara myst på här hemma. Tänt upp en massa ljus i hela lägenheten, hällt upp ett glas rött vin och sedan bänkat mig för Robinsonfinalen. Helt rätt att Hasse vann!!



Älskar verkligen min öppna spis...Mysfaktor!!



De fina blommorna fick stå i vardagsrummet medan jag var där



Ljus och åter ljus, Jag har mitt eget Ö-råd hemma ;)



Ett glas rött framför Robinson

Nu är det väl dags att säga god natt från mig!
Kram

Ballongvalv

Fredag kväll tillbringades hemma hos Hanna och Pierre. Jag hade lovat dom att hjälpa till att göra ballongvalv inför deras dotters barnkalas. De hade lånat hem en kompressor så vi skulle slippa blåsa alla ballonger själva.. Skönt.. Men tyvärr gick den sönder, blev överhettad och slangen gick av.. Så jag har blåst och knytit ballonger så jag har skavsår..och bundit jättefina valv av många ballonger. Glömde ju ta med kameran och fota allt. Var en underbar kväll. Vi åt sushi, surrade och fixade.

Lilla Elsas min när jag höll på med ballongerna kan jag leva på länge. Ögonen tindrade och hon gav mig världens största kram innan hon gick och la sig. Gissa om jag blev varm i hjärtat.


Ny frisyr

I torsdags hade jag tid hos frissan...äntligen. Var evigheter sen jag var dit senast.. Det märkte jag allra helst när jag skulle boka tid. Jag brukar klippa mig hos Hanna på Klipperian, men nu var hon tydligen mammaledig.. Se där. Så fick gå till Sandra istället, Hon var jätteduktig, så jag är helnöjd. Lyckades faktiskt klippa lite frisyr och inte bara toppa mig.



Och på väg till frissan var jag med om något märkligt. Jag blev uppraggad på Storgatan. Trodde faktiskt inte det var möjligt, men tydligen så var det det. Jag får väl se det som en rejäl boost av självförtroendet.


Snöstorm, ett litet paket och en mysig katt

Vilket väder det är! Blåser och snöar för fullt. I natt var det nästan svårt att sova ordentligt eftersom det riktigt tjöt i fönstren.. Insåg ikväll att locket på min grill hade blåst av också..hmm
Jag fick riktigt pulsa fram när jag skulle gå hem från jobbet.. Bitvis hade det drivit ihop ganska mycket snö.. Så mycket att det gick ovanför mina höga vinterstövlar. Men kan inte hjälpa, jag tycker det är urmysigt. Har gjort mig en stor varm kopp choklad, sitter och skriver här.. Lyssnar på vinden som viner och plogbilarna som kör för fullt.

Försökte ta några bilder från min balkong, men snöade ju så våldsamt så de blev ju inte direkt bra..



När jag kom hem så låg det ett paket och väntade på mig. Väldigt trevligt!!
Jag tävlade tidigare på Shoppings hemsida och nu hade jag vunnit en signerad skiva med Erik Grönwall.





Nu laddar jag för att Robinsom ska börja, det är ju finalvecka och då visas det tydligen både onsdag, torsdag och så stora finalen på lördag.

Skickar med några bilder på Olivia. Hon har verkligen tagit chansen nu när jag har tullat på reglerna om att få sova i sovrummet. Hon verkligen tokspringer in där när hon märker att det är sovdags, ibland hinner jag inte ens bädda av sängen. Hon smattrar så det knappt går att sova. Jag inser någonstans att jag nu har gett vika.. Hon får nog helt enkelt sova med mig. Mysigt är det ju trots allt hår...





Nä nu är det dags att krypa upp i soffan.

Kram


Läker eller läcker, det är frågan??

Jag har nog inte aklimatiserad mig helt här uppe i norr märker jag. Såg på Nornytt nu på morgonnyheterna. Det handlade om dieselsmugglingen mellan Finland och Sverige och hur en tulltjänsteman hade läckt ut information..Och karln de intervjuade pratade om att läka information..inte läcka.. Alltså borde det ju inte vara några problem för har allt läkt kan väl inget komma ut?? Haha.. Sådana här världsliga problem sitter jag å grubblar på.. ;)

Monique



Tände ett ljus för älskade Monique igår. För den 25 januari 2001 lämnade vår älskade
labrador oss. Kan inte förstå att det är så många år sedan, minns det som igår.

Hoppas du har det bra i hundhimlen. Att du äter mängder med falukorv, sover i alla soffor du
kommer åt och att du busar med lilla Gizmo!

Saknar dig Que!!

God morgon tisdag

God morgon!
Sovit som en kratta inatt... Låg och vred mig till sena natten, eller snarare framåt morgonen.. När jag väl somnade sov jag jättemärkligt, somnade, vaknade, somnade och vaknade om vart annat.. Konstigt nog var jag ganska pigg när klockan ringde.. Men däremot är jag fortfarande väldigt matt i kroppen och jag kände att jag verkligen inte var iform när jag höll på att fixa frukost.. Så tog beslutet att vara hemma även idag. Jag ska inte göra mtt vanliga misstag att gå för tidigt. Men det känns svårt att lyssna på kroppen när hjärnan vill något annat.. Men men, det lönar nog sig i längden.

Nä, ska bädda ner mig igen, och ladda för att bli helt frisk!
Kram

Jag förfaller

Alltså, det här är inte sant.. Känner mig fortfarande helt jäkla slut. Är så matt i kroppen så jag inte vet vad jag ska ta vägen.. Varit så sen i torsdags, orkar ingenting. Var ut med soporna igår och när jag kom upp i lägenheten igen var jag tvungen att sitta i hallen i en kvart för att ta igen mig.

Tog en lång dusch ikväll för kände mig lite piggare. Hoppas ju att jag ska vara tillbaka på jobbet imorn. Blev helt död av det, benen blev som spagetti. Och som om det inte räckte med.. Har fått stora röda, torra eksem i hela pannan.. Vad fan är det frågan om??

Tack för alla tips vad gäller bloggdesign. Känns ju skönt att slippa byta domän. Tack Mari, jag nappar på en liten kurs hos dig! Är ju kul att få lära sig något nytt!

Kram

Ny bloggdesign??

Jag funderar starkt på att byta bloggdesign. De mallar som finns här på webblogg är ju inte alls snygga och jag själv kan ju inte koda egna.. Så har surfat runt lite på sidor som gör bloggmallar och fastnade för Wordpress.com

Gjorde ett test på en sida, vad tycker ni?
http://malinslivochbravader.wordpress.com/

Det som får mig att tveka är ju denna blogg, alla gamla inlägg och så. Jag skulle ju vilja kunna föra över allt härifrån till den nya bloggen men jag antar att det inte går. Känns liksom tråkigt att ha två bloggar. Är det någon som vet om det går att lösa?? Tips mottages tacksamt!!


Underbara älskade vänner!!

Jag har världens bästa vänner! Så är det!
Känns enormt skönt att veta att jag har ert stöd på denna resa! Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg, dett värmer verkligen! Tack för att ni finns!!

Älskar er!
Stor kram


....?

Jag.....
funderar
velar
överväger...


Jag saknar dig så det gör ont

Ikväll fick jag en sån där märkligt känsla att du var här hos mig igen, älskade Gizmo.
Usch vad jag saknar dig! Jag drömmer om dig, tittar efter dig när jag kliver upp. Tror du ska komma rusande när jag går på toaletten och sitta och stirra så där fånigt som bara du kunde. Jag vill kunna gosa ner i din mjuka gråa päls, får hår i näsan och i linserna. Känna hur du luktar "sur disktrasa" ibland, när du envisades med att i stort sett bada hela ansiktet i vattenskålen. Vill höra ditt smattrande spinnande, ditt ynkliga jam...

Jag saknar dig! Olivia saknar dig!


Jag tar till lipen...

Vet inte riktigt vad det är med mig idag. Känner mig galet känslosam. Egentligen hade jag bara velat ta till lipen, men hur skulle det se ut på jobbet?? Det har inte hänt något särskilt, utan jag är bara ur form. Är väl hormonerna som spökar, plus en rejäl släng av hemlängtan! Idag fyller brorsans underbara flickvän Minna år. Stort GRATTIS! Hade önskat jag kunde ha kommit förbi och grattat henne. Ibland bor jag alldeles för långt bort.

Nu ska jag snart bege mig till stan för att fika med Therese och Annika, det kanske får mig att bli på bättre humör..

Kram

Nostalgihelg

Så var det söndag kväll. Jag bloggar och ser på Johan Falk-filmen på tv samtidigt..Tur man har simultanförmåga =).
Helgen har varit hur trevlig som helst. Jag har haft finbesök av Niklas, en gammal barndomskompis från Västerås (som numer bor i Göteborg). Han kom upp till Luleå ganska sent i fredags, så då åt vi en riktigt sen middag, drack vin och surrade gamla minnen och livsfrågor.

Igår tog vi en sightseeing på stan. Och Luleå visade sig verkligen från sin allra bästa sida. Frosten hängde på träden, solen sken och det var bara 8 minus. Vi promenerade runt i stan, gick i affärer och slutligen tog vi en långlunch på Roasters. På kvällen blev det fest tillsammans med Krooken som kom från Piteå. Verkligen jättekul.



Tack underbara vänner för denna helg!!!!

Ego






Kick off i bilder

Här kommer lite bilder som sammanfattar Kick offen i Stockholm.



Hotellrummet på Kung Carl, Stureplan







Utsikten från rummet.. Huset ni ser är Arnoldshuset, det var där vi
hade vår konferens och kvällens middag.




Efter konferensen på dagen gick vi raka vägen till Corinne, en skönhetssalong i Sturegallerian.
Dår fick vi hår och make up fixat medans vi åt snacks och sippade på vin.






Efter salongen åt vi en makalös trerättersmiddag på Arnoldshuset, hade prisutdelning, minglade och dansade natten lång! En riktig kanontillställning.

Borde redan ligga i sängen...

Blev lite stressad över att jag inte har uppdaterat på en vecka..så velade om jag skulle lägga mig eller skriva en sväng. Får bli en kortis..

Kick offen i Stockholm var bara hur kul som helst. Bilder och lite mer info om detta får komma en annan dag. En sak kan jag då avslöja.... Vilket dunderparty det blev.. Vet inte när jag hade så roligt senast.

Nu har jag städat bort julen. Måste erkänna att det är ganska skönt på något vis, trots att det blir mörkt och tomt. Men på något sätt känns det som en nystart...

Och på tal om nystart. Jag var och tränade på lunchen idag.. Första gången sen i höstas som jag körde ett riktigt pass. Det blev Indoor walking.. Himmel vad jobbigt.. Känner en analkande träningsvärk i låren just nu och inser väl hur de kommande dagarna kommer att kännas.

Jag arbetar numer från vårt nya kontor i Luleå. I gamla Riksbankshuset håller vi till.. Helt ljuvligt, tar ca 5-8 minuter att gå till jobbet..



Nä, dags att hoppa i säng..med Olivia. Hon har fått sova med mig (mot alla mina tidigare principer) sen Gizmo försvann. Hon har varit så orolig av sig, men får hon vara med mig kurar hon upp sig på min kudde och ligger där hela natten. Ganska mysigt trots allt..

Kram å god natt..måste ladda för morgondagen..då väntar något som jag måste ha mycket energi till.

Tjingeling!


Dags för kick off

Jag borde egentligen ligga i sängen för länge sedan men jag har ju lyckats att vända helt på dygnet. I morgon är det dags att åka ner till Stockholm för kick off med jobbet. Kommer tillbaka på söndag. Ska jag vara helt ärlig så är jag allt annat än sugen på detta, trots att jag har sett fram emot det länge. Men jag är så himla sliten och slutkörd nu.. Dels allt det här med Gizmo..kan fortfarande inte fatta att det är sant.. Sen är jag ju så himla hostig. Jag var till läkaren igår och hon konstaterade att jag har fått virus i lungorna (som en slags lunginflammation). Tyvärr biter inte antibiotika mot viruset (som för övrigt inte smittar kan tilläggas) utan det är bara att vänta ut det.. Det kunde tydligen ta upp till tre veckor att bli av med det, gode gud. Jag har fått avsvällande medicin och en superstark hostmedicin... Får hoppas att det går över fort.. Får försöka ta det så lugnt som möjligt. Hade det inte varit för att vi ska ha lite utbildning gällande lite nya produkter mm så hade jag nog stannat hemma, men vill inte missa det.. jaja, får ta det så lugnt det bara går.

Vi kommer börja med att göra ett hälsotest i morgon.. Känns ju så där upplyftande.. De kommer väl tro att jag knarkar när de ser mina värden, är ju morfin i hostmedicinen..haha..
Verkar iallafall som ett himla trevligt upplägg över resan, så blir nog skoj till slut. Och det är ju aldrig fel att bo på hotell heller. Vi ska bo på Hotell Kung Carl på Stureplan... Det var där jag och Madde bodde när vi hade vår tjejhelg 2008, så det väcker såååå roliga minnen. Madde, vi måste nog göra om den resan snart igen!!

Usch vad tomt det är nu när Gizmo är borta, kan inte förstå att jag aldrig mer ska få se honom, gosa ner mig i hans mjuka päls och höra hans kurrande när han ligger i mitt knä. Tycker jag hör han i lägenheten, när jag i nästa sekund kommer på att han är borta. Första natten efter det att jag hade tagit bort honom så hände något mycket märkligt. Jag vaknade kl 4 på natten av att datorn hade startat upp sig (jag stänger alltid ner den på snabbknappen, har gjort så varje kväll). Datorn startar upp och spelar låten "Broken" med Scott Stapp.. Helt sjult. Kan ju inte bli ett mer passande låtval. Obehagligt som tusan, kändes som det var Gizmo som skickade en hälsning. Brukar inte tro på sånt men nu vet jag faktiskt inte.......



Nä kanske borde krypa ner i sängen nu. Ska nog värma vetevärmaren och ta med, galet kallt nu.. Mina fötter har tappat känseln..inomhus...Inte bra det..

Kram å go natt!

Söta, älskade lilla grå...

Idag, den 4 januari 2010, kom dagen som jag har bävat för.. Dagen då jag fick ta beslutet att låta min älskade, söta gråa ulltuss Gizmo somna in! Det känns helt ärligt sååå fruktansvärt hemskt, känns som om bröstet ska sprängas och gå sönder. Men jag vet samtidigt att han nu äntligen slipper lida. Jag hoppas han springer omkring lycklig i katthimlen och leker, busar och tittar ner på mig och Olivia.

Passade på att ta några sista bilder på sötaste..



Gohjärtat



Gizmo har fått lugnande...





Här har älskade grå lämnat jorden..och kommit till katthimlen..

Han fick somna in lugnt och fridfullt i mina armar. Önskar så att det hade gått att göra dig frisk igen men oddsen var inte på vår sida.

Jag kommer att sakna dig!! Tack för den korta, men underbara tiden vi fick ihop.
Älskar dig för evigt!
Vila i frid !!


Krasslig

Fy tusan vad hängig jag är idag.. Som en urvriden disktrasa.. Hostat HELA natten, så känns som om allt har gått ner i lungorna nu och att revbenen fått sig en törn. Hes nått jävulskt är jag också. Fasiken om detta inte ger sig till vår kick off på torsdag... Jag har ringt vårdcentralen, men det skulle ta 2,5 timme tills de ringer  upp..

Tjejkväll med Madde och Zandra

Här kommer ett litet kollage som Madde har gjort från vår tjejfest hemma hos mig.. Som tjejerna hade startat upp i min lägenhet innan jag kom hem från Stockholm före jul. =) Det var verkligen en toppentrevlig kväll.

Tack tjejer! Det får vi göra om snart igen...å kanske på en lördag nästa gång..haha..


En dagstur till IKEA

Annika hörde av sig igår och frågade om jag inte kunna följa med henne till IKEA. Hon hade några saker hon skulle handla och ville gärna ha sällskap. Det var himla trevligt för jag hade ända inga planer för dagen. Det slutade med att vi tog min bil eftersom hyllan Annika skulle köpa inte rymdes i deras bil om vi inte skulle ta den på taket. Det kändes smidigare och en aningens säkrare att ta min bil med andra ord. Vi valde väl inte världens bästa dag rent vädermässigt att åka på. Ymnigt snöfall.. Men vi tog det lugnt.. Dit var då inga problem, för då var det ju ljust ute.

Var riktigt trevligt. Vi strosade omkring, surrade och skrattade i vanlig ordning. Vet inte vad vi har för påverkan på varann men det är alltid en vitamininjektion och humörhöjjare att vara med Annika. Fick som vanligt ett galet skrattanfall. Jag är nämligen extremt hes just nu, låter som om jag har varit på brakfest, plus att jag har en minst sagt vansinnigt irriterande hosta. Skulle försöka hosta lite diskret på Ikea, gick inte så bra utan blev verkligen motsatt effekt. Blev jättehögt så att en karl höll på att stirra ögonen ur sig. Då brast det för mig. Skrattade så jag trodde jag skulle kissa på mig ;)

Hade på mig min "snygga" tröja som jag köpte nere i Stockholm tidigare..


Man kan ana ugglor i mossen

Annika var tvungen att redigera en liten bild av denna....



Snyggt va??

Måste säga att jag är väldigt nöjd med min lilla bil. Den rymmer verkligen betydligt mer än vad man tror.. Vi fick in både hylla på 149 cm lång och en massa påsar.. Inte fel =)

Fy tusan vad det snöade på vägen hem. Bitvis helt galet mycket. Såg knappt motorhuven framför mig.. Hur obehagligt som helst.. Tack och lov lättade det när vi började närma oss Luleå igen.

Tack goa Annika för en toppentrevlig dag!!

Nu ikväll tog jag tag i att bada Olivia, vilket hon inte var alltför nöjd med. Nu är hon för rolig...Har väl suttit i soffan och slickat sig i en timme nu.. Luktar väl inte nog gott =)

Ska göra ett sista ryck innan det blir sovtime för mig. Jag har då verkligen vänt på dygnet. Nu har jag tre lediga dagar kvar, ska försöka ta vara på dom nu.

Kram på er!

Ångest

Just nu brottas jag med sån fruktansvärd ångest. Känner att det har varit alldeles för mycket senaste tiden. Jag försöker vara stark och bita ihop men nu börjar jag helt enkelt känna att jag inte orkar bita ihop längre. Det finns gränser vad en människa orkar...

Allt det här med Gizmo har tärt mig sönder och samman. Bara det att se någon som man älskar ha ont och inte veta vad man kan göra för att göra det bättre gör så vansinnigt ont i hjärtat. Undrar hur många tårar som har fällts senaste tiden...



Jag har ställt in mig på det värsta av allt, att få ta bort honom. Men det är ju för hans bästa. Men veterinären vill att vi ska avvakta det prover de tog i samband med operationen för att se om det är någon form av bakterie som går att behandla. Så inväntar detta svar... Hoppas verkligen det kommer i veckan.. Vill veta vad som händer. Är så jobbigt för han är ju inte dålig hela tiden. Vissa dagar är han jättepigg, busig och kelig, och äter som en häst och då tror man att han är på bättringsvägen. Men så kommer det bakslag.. Snälla någon där uppe! Kan ni inte låta han få bli frisk och få leva kvar??? Snälla!!!!



Sen har ju alla dessa veterinärbesök kostat jättemycket, trots att jag har försäkring.
Så känner att jag snart blir deltagare i tv-programmet Lyxfällan. Har fått låna ihop pengar senaste tiden och undrar när jag ska vara på fötter igen.. Har ångest över att inte ha råd, att vara skyldig folk pengar... Det gnager sönder mig inombords.. Vaknar med mardrömmar... Samtidigt har jag ju inget val.. Jag vill iallafall känna att jag har gjort allt i min makt för att få honom frisk. Oavsett vad som händer kan jag med ett inre lugn känna att jag kämpat..

Jag såg en stjärna falla häromdagen.. Ni kan ju gissa vad jag önskade då..

Jul och nyår 2009

Jaha, då var man några dagar in på nya året...vad konstigt det både känns att säga och skriva 2010..
Jag har ju som sagt haft en minst sagt annorlunda jul som inte alls blev enligt några planer. Den planerade resan ner till Gotland och besöket nere hos mina nära och kära fick ju ställas in på grund av Gizmo.

Men jag slapp bli helt själv på julafton. Gulliga Fredrik ställde upp och kastade sig upp i bilen i snöovädret för att jag skulle få sällskap! Tack snälla du!! Han stannade här till annandagen innan han åkte vidare till en kompis i Gällivare. Det värmde!! Så vi lagade julmat, bytte julklappar, drack glögg och spelade spel. Det blev verkligen inte vad vi hade tänkt oss innan jul, men efter omständigheterna mysigt ändå.



Granen med några klappar under...



Ett litet, men ack så gott julbord



Julklappsutdelning.. Tänk vad paket är skoj =) Kan ju knappt tro jag är vuxen!!



Fredrik öppnar för fullt



Även Olivia fick julklapp..



Fast det var nog snöret som var det mest intressanta...



Det är tröttsamt med julfirande



Sover sött


Det var mycket snö och ganska kallt ute hela julhelgen. Mysigt som tusan. Älskar när kylan biter i kinden. Vi passade på att pälsa på oss rejält med kläder och tog oss en riktigt lång promenad ute. Skönt att röra ner julmaten lite.



Kranen är så fin på vintern med alla lampor



Frostigt hår och röda kinder...

Kändes oerhört märkligt att fira julen utan Gizmo. Gud så tomt det har varit. Känns som om den här ledigheten när man ska samla kraft bara har dränerat mig på det...Det har ju varit en känslomässig berg-och-dalbana i flera veckor nu. Jag fick hem Gizmo i förra veckan, men det är långt ifrån bra än. Veterinären vill att vi ska avvakta tills provsvaren kommer.. För att veta vad det är och om det går att göra något åt problemen..

Vad har jag annars gjort under juldagarna?? Blev utgång på annandagen, varit på stan och fikat med lite olika kompisar... Sen har det mest varit lugnt, varit förkyld och hängig.

Nyårsafton firades hemma hos Therese och Micke, kompisar till Annika. Det var verkligen jättetrevligt. Vi åt och drack gott, surrade en massa strunt och såg på fyrverkerierna inne i stan. Hoppas 2010 ska bli ett bra år nu!!

RSS 2.0