Handy - girl

Nu kommer ett inlägg jag aldrig trodde jag skulle skriva.  Vi har ju varit sugna på nya gardiner till köket. Inte för att det var något fel på dom som hängde där innan, men vi tyckte det skulle vara roligt med lite ljusare vårgardiner. Att det sedan är roligt att förändra lite då och då gör ju inte saken sämre.

Vi letade med ljus och lykta efter några färdigsydda gardiner som passade men inget föll oss i smaken. Däremot hittade jag ett tyg som jag föll för. Efter mycket velande beslöt jag mig för att för en gångs skull ge symaskinen en ärlig chans. Syslöjd har ju aldrig varit mitt ämne, jag var mer en tjej som passade bättre på träslöjdslektionerna.

Tyget var ju inte billigt heller så jag kände att det kunde bli en dyr historia det här om det inte gick som planerat. Fredrik peppade för fullt och trodde helhjärtat att detta inte skulle vara några problem för mig.





Mandy ville hjälpa till och se så att matte verkligen mönsterpassade
och mätte helt korrekt.





Jag ser skapligt konentrerad ut ;)



Bäst att provsy lite innan det är dags att ta det riktiga tyget....



De första stapplande stygnen.





Som sagt, Mandy vill självklart vara med :)



Tittut



Mandy fullständigt kastade sig på gardinen när jag skulle lägga upp
andra sidan. Klart den måste prövas om den duger som sovfilt.
Jag gillar tungan, ser ut som hon räcker ut den åt oss :)



Ena gardinen hänger på plats, nu bara den andra kvar....







Det färdiga resultatet!



Jag måste ju ge mig själv en klapp på axeln och en dunk i ryggen.
Allt gick jättesmidigt och det var till och med riktigt roligt!
Jag fick blodad tand och nu vill jag ha fler syprojekt!

Årets skräll 2011!!!


Sushi

Idag jobbar Fredrik hemifrån vilket gjorde att jag fick lunchsällskap. Det gillar jag!

Vi tog oss till Foodcourten i Kista Galleria och jag fick mig äntligen lite sushi. Jag har längtat efter det i flera veckor. Mumma vad gott!



Denna bild tog jag vid ett annat sushitillfälle.


Skor på önskelistan

Jag hittade två supersnygga skor (och sköna givetvis) på Skopunkten som jag vill lägga till på min önskelista.



Känga från Skopunkten.com


Pris 399 kr, storlek 37



Sandalett från Skopunkten.com


Pris 299 kr, storlek 37

En krockad Skoda

Fredrik blev ju som sagt påkörd på väg hem från jobbet igår . Av en långtradare. Vi kan verkligen säga att han hade marginalerna på sin sida. Lastbilschauffören skulle byta fil och lägga sig i den högra där Fredrik redan körde. Av någon anledning uppmärksammade han inte vår bil utan svängde in i sidan på Skodan. Troligen märkte han inte av att han hade kört på honom utan körde vidare.

Fredrik ringer till polisen och har sån tur att det fanns några trafikpoliser precis i närheten. De tar upp jakten på lastbilen tillsammans med Fredrik och lyckas få stopp på honom. Det visar sig vara en tjeckisk långtradare som knappt kan engelska. Polisen stannar kvar och hjälper till med skadeanmälan.

Nu har vi en illa tilltygad Skoda. Det blev intryckt på vänster sida vid dörren och ena karmen. Sen är ju hela sidan skrapad och sidospegeln är böjd. Min lilla bil...

Det viktigaste är iallafall att Fredrik inte blev skadad. Himmel vad nervös jag hann bli innan jag fick reda på hur allt hade gått till. Tänk om han hade fått kast på bilen när han blev påkörd, då kunde det ju ha slutat med mer än bara materiella skador.

Nu återstår att se vad som händer med allt det praktiska. Försäkringsbolag och reparation.... Usch och fy. Vilken dag det var igår. Idag hoppas vi att trenden har vänt!

Kram

Krock

Jaha, eländet fortsätter.. Fick precis ett obehagligt samtal från Fredrik... Han var med om en krock, någon har kört in i honom.... Och med min bil givetvis. Vet inte än vad som har hänt, han ville bara ha mitt försäkringsnummer för att kolla upp vilken info de behöver. Jag hoppas verkligen inte det är allvarligt nu bara. Vill ju inte att min älskling ska få någon skada....

Sen kan jag ju inte annat än erkänna att jag har en klump i magen vad gäller min bil..... Får vänta tills jag får reda på något mer iallafall. Viktigast är att Fredrik mår bra.....

Hoppas det räcker med skit för den här dagen.... Orkar inte med mer nu.....

Inte bara Mandy som har hårbollar ;)

Jag prövade en ny typ av frisyr inför festen och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Vad tycks?


Tillbaka till 90-talet

I lördags när vi skulle på Karins födelsedagsfest så bodde vi på hotell. Eftersom det inte var själva hotellupplevelsen vi ville åt så försökte vi komma undan så billigt som möjligt. Därför föll valet på hotell Ibis, en riktig lågpriskedja.

Det dög helt klart får vår del, men det är kanske inget ställe jag skulle välja om jag villa ha en mysig romantisk helg direkt. Det kändes verkligen som om vi flyttade tillbaka med raska steg till 90-talet. Allt gick i en svag ton av mintgrön och designen ska vi inte prata om. Här kommer lite bilder från vår tidsresa.






Ett telefonsamtal senare



Idag är det en riktigt bra måndag. Dels är Fredrik ledig idag så jag har sällskap hela dagen. Tänk om helgerna alltid kunde vara tre dagar vad bra det skulle vara då. Helgen var toppenhärlig. Vi var på Karins födelsedagsfesti Västerås vilket var hur trevligt som helst. Att hennes gulliga pojkvän är kock gör ju inte det hela sämre heller. Vi bjöds på en grym italiensk buffé. Jag vet inte hur många gånger jag uttalade "men guuud vad gott". Tusen tack för en toppenkväll!!!

Jag var helt nyvaken i morse när telefonen började ringa. Hatar att svara när jag inte är riktigt vaken, så lät säkert jättekonstig. Det var dietisten från SCÄ som ringde och berättade att jag nu har blivit inbokad för deras lunchkurs som de har en gång i veckan. Då träffas man och får mycket information om näringslära, om vikten att äta regelbundet och små tips på att vända dåliga trender. Vi äter även lunch tillsammans och lär oss hitta rätt nivå för att känna sig mätt.

Den 14 mars drar det igång och då träffas vi varje måndag mellan kl 11-14. Åh vad glad jag blir!! Jag riktigt längtar efter att få sätta igång nu!

Kram

Escada - Taj Sunset EdT




Var in på Kicks och där presenterades den nya doften från Escada, Taj Sunset. I´m in love!!!!
Rent genrellt gillar jag Escadas alla parfymer och jag tror jag har haft de flesta de har släppt varje år.

Enligt beskrivningen på Kicks hemsida står det följande förklaring:

"Taj Sunset är en nya livliga sommardoften från Escada. En söt och mjuk doft med tropisk mangonot och sammetslen kokosgrädde, en kontrast som med perfektion förkroppsligar äventyr och exotism likt sommaren i Goa"

Denna lägger jag också till på min önskelista inför födelsedagen!

Kram

Sommarklänning



Klänning, storlek L, pris 399 kr


Hittade denna underbara långa sommarklänning på Bik Bok när jag och Madde var i Kista galleria. Jag blev verkligen helt kär i den. Eftersom jag inte är så våldsamt lång brukar jag aldrig kunna ha dessa klänningar men denna passade alldeles utmärkt.

Jag ser framför mig hur jag står på Hoburgen på Gotland i sommar med vinden blåsande i den... Jag drömmer mig bort och önskar denna i födelsedagspresent.

Madde på besök - söndag

Söndagen blev också en mysig dag. Först gick vi en liten promenad i närområdet för att visa hur vi bodde. Därefter körde vi ut till Barkarby och gick på outleten och kikade på kika på lite kläder. En fika hann vi med också.



Efter det blev det pizza i Gallerian innan vi landade i soffan framför Solsidan och Wallander.

Tack snälla underbara Madde för dessa dagar! Ditt besök gav verkligen energi. Jag saknar och längtar redan efter dig i massor. Jag hoppas verkligen vi syns snart!

Stor kram

Madde på besök - lördag




Efter en lång frukost kilade vi ner till Kista galleria för att shoppa lite. Vi åt lunch, gick i affärer och fikade.




På kvällen lagade vi middag, drack vin, surrade och hade Melodifestivalen på i bakgrunden.



Älskar den här bilden, när tom Mandy tittar in i kameran.
En riktig familjebild!




Senare på kvällen gick vi till O´learys i Kista för att bowla lite. Herre gud vad skoj det var! Denna gång gick det betydligt bättre för mig när jag bowlade än förra gången med brorsan. Snacka om att jag blev nöjd!


Måste ju lägga upp denna bild eftersom jag inte kunde sluta pika Fredrik från förra gången när vi bowlade.
Förbjudet att spela när säkerhetsgrinden är nere.. haha ;) Denna gång gick det då utan problem!








Fredrik koncentrerar sig.



Jag fick en strike!



Det gick trögare för Madde.
De som jobbade där kom fram till henne och sa att de kunde fälla upp barnstänglsen så hon slapp rännan hela tiden. Stackarn!



Finaste Madde!



Jag och min älskling



En mycket nöjd och speedad Malin efter en grym omgång.



En helt galen bild på Fredrik!

Efter bowlingen (vi stängde verkligen O´learys) så gick vi tillbaka hem och spelade yatzi och surrade...ända till klockan 5.





Yatzi, på liv eller död!

Behöver jag skvallra att jag vann även det ;)




Madde på besök - fredag

Jag började inse när jag kollade igenom alla bilder som jag tagit under Maddes besök att det var lika bra att göra flera inlägg i bloggen, annars orkar väl ingen ta sig igenom varken text eller bilder.

Så då börjar vi med fredagen. Madde blev ju cirka 4 timmar sen till Stockholm på grund av snöovädret. Tack och lov kom hon iallafall fram, vissa flyg blev ju helt inställda och jag var ganska nervös att även hennes flyg skulle ställas in. Jag hämtade henne med bil på Arlanda, och måste väl erkänna att bilturen dit var allt annat än mysig. Folk kör ju som dårar oavsett väder och väglag.

Vi åkte direkt till Kista galleria för att handla lite vin och ta en mysig fika på Coffehouse by George. Därefter åkte vi hem till oss och fixade middag och satt och pratade...och pratade..och pratade lite till ;)



Vi såg på Lets dance och myste i soffan. Vi skrattade gott åt Fredrik som somnade med vinglaset på magen. Jag hann fota honom när han sov, sen tittade han upp och jag frågade om han sov, men det förnekade han.... Därefter somnade han om på nytt!



Det blev en alldeles underbar fredag, fast det var ju väntat!

Fortfarande sjuk



Mitt tillfrisknande går inte alls i den takt jag hade hoppats på. Igår när jag vaknade var jag sämre än vad jag var i onsdags och idag känner jag mig fortfarande inte bra. Gud så frustrerande. Jag vill ju vara frisk inför helgens planer. Dels hade jag och Fredrik tänkt gå på Äntligen hemma-mässan här i Kista. I morgon kväll är vi även bjudna på födelsedagsmiddag hemma hos Karin i Västerås. Hoppas jag piggnar till under dagen.

Jag har verkligen inte gjort många knop, bara pendlat mellan sängen och soffan. Druckit honungsvatten, echinagard och vilat. Och läst böcker. Under två dagar har jag läst ut två böcker. Det är nog ett personligt rekord på riktigt länge. När jag var yngre (fram tom gymnasiet) läste jag extremt mycket. När jag sedan började plugga på universitetet var det liksom stopp. Det kändes som om det räckte med all den kurslitteratur man var plungen att plöja igenom. Jag hoppas verkligen min läsglädje har kommit för att stanna denna gång.

Funderar på att ta mig en kopp kaffe nu och försöka blogga lite om helgens roliga dagar.

Kram

Sjuk

Jag sa häromdagen att det var himla länge sedan jag varit sjuk och förkyld. Jag skulle tydligen inte ha yttrat det för igår började jag känna mig jättehängig och idag när jag vaknade är jag rejält dålig. Snacka om dålig tajming!

Madde är ju fortfarande kvar i Stockholm och tanken var ju att jag skulle umgås med henne när de var lediga från sina skolaktiviteter men det gick ju åt helsike. Hoppas verkligen jag är lite piggare till i morgon så jag hinner träffa henne en sväng innan hon åker hem på kvällen.

Helgen med Madde har iallafall varit helt fantastisk. Vet inte när jag hade så roligt senast! Tiden bara rusade iväg. Det får bli ett bättre inlägg om det med lite roliga bilder också när jag känner mig piggare. Nu ska jag bädda ner mig under filten och kurera mig.

Kram

Snökaos och finbesök

Trodde inte mina ögon när jag drog upp rullgardinen i morse. Det har falligt galet mycket snö. Jag är ju ganska härdad efter många år i Norrbotten och även jag måste medge att det var rätt rejält här... Det började ju snöa mycket igår, så trodde det värsta hade kommit innan vi la oss. Men inte då. Inte ens i närheten!! Det blåser och snöar för fullt fortfarande.



Bild från Aftonbladet.se


Idag får jag finbesök av Madde från Luleå. Hon skulle redan ha lyft från Luleå nu i skrivande stund men alla plan är kraftigt försenade. Det är nya bud hela tiden när planet ska avgå. Jag ska hämta henne på Arlanda och jag måste ju säga att jag bävar för att köra bil. Jag får helt enkelt ta det rysligt lugnt.

Ser fram emot några riktiga toppendagar med mys, shopping, god mat och en herrans massa snack! Tror tiden kommer rusa fram. Jag har längtar mer till denna dag än till vad jag gjorde inför julen, och det är inget dåligt betyg det ;)

Håll tummarna att planet inte blir galet sent nu bara. Längtar ju!!

Kram

150/100

I förmiddags var jag återigen och kollade mitt blodtryck. Jag hoppas att det skulle vara lite bättre denna gång. Men icjke då, det var ännu högre än senast. Övertrycket var 150 och undertrycket 100.

Sköterskan frågade om jag kände av att jag hade högt blodtryck och om jag hade svettningar. Svettningar är bara förnamnet, känns som om jag är i klimakteriet redan. Är så förbannad varm hela tiden. Ni som känner mig väl vet ju att jag förr om åren var en riktig fryslort. Det är långt ifrån hur det är idag. Ofta har jag bara kortärmat under jackan trots att det är vinter...blir nästan chockad själv.


På gymet redo för ett träningspass

dsc00584 (MMS)

På gymet redo för ett träningspass


Trevlig start på fredag morgon

God morgon!

Jag vaknade redan strax efter sex när Fredriks klocka ringde och jag blev helt chockad över att jag faktiskt kände mig riktigt pigg. Det är skönt att det är fredag, inte för att det är så stor skillnad för mig om det är vardag eller helg, men helgen betyder ju att Fredrik är ledig och det gillar jag!

Jag är nu inne på fjärde dagen att äta vätskedrivande medicin och vilken skillnad jag känner redan. Benen är inte alls lika svullna, även ansiktet har blivit smalare, för att inte tala om magen som varit som en stor ballong. Jag var tvungen att väga mig i morse och jag hade gått ner 2 kilo. Snacka om att jag måste ha haft mycket vätska bundet i kroppen. Hoppas nu verkligen detta hjälper mot blodtrycket!

Kram

Vagel


Kände igår att jag var hängig och allmänt sliten. I morse vaknade jag med en vagel i ögat. Igen! Det är precis på samma ställe som förra gången. Känns som om jag fått en riktig smocka i ögat. Ogillas skarpt!

Skruvad dröm

Fast det är sena eftermiddagen nu så kan jag inte skaka av mig den olustiga känslan i kroppen efter nattens märkliga dröm. Jag drömde om Mandy, Olivia och Gizmo. En riktig skruvad dröm.

Under ett dygn fick jag tillbaka Olivia och Gizmo från de döda. De var helt friska och som vanligt. Jag hade alltså ett dygn på mig att mysa med dom och berätta hur mycket jag saknade och älskade dom fortfarande. Samtidigt hade vi folk på besök och jag var så rädd att de skulle smita ut av misstag. Det värsta med drömmen var när jag skulle säga hej då till Olivia och Gizmo, när de skulle tas ifrån mig igen och aldrig mer komma tillbaka.

Jag blir tårögd bara jag skriver detta, älskade söta underbara Olivia och Gizmo.


Flummig

Idag har jag känt mig så flummig på förmiddagen och när jag nyss gick och värmde lite lunch började jag fundera på om jag håller på att bli sjuk. Tills jag insåg att jag hade glömt att stoppa i linserna... Inte så konstigt med andra ord ;)

Tydligen går det inte att rucka på morgonens rutiner, för då glöms det bort. Normalt sett sätter jag i dom direkt efter jag duschat, innan jag smörjer in mig med hudkräm och ansiktskräm. Idag tänkte jag att jag skulle smörja in mig först. Då föll tydligen linsisättningen bort. Snacka om att jag är vanemänniska!

RSS 2.0