På balkongen

Underbart väder ute och jag fick lite lätt panik över att sitta inomhus och skriva jobbansökningar. Flyttade ut datorn på balkongen och tog med mig kaffekoppen. Tror kreativiteten blir bättre med lite sol!


En kväll på ängen

Efter middagen gick vi och köpte oss en glass och gick sedan ut på ängen och la oss på en filt. Underbara sommar, behöver jag säga mer?


Kaffepaus i solskenet

En kaffe, solsken och bara fötter. Njuter av värmen och solen.

 


På en promenad

Gick min promenadrunda som vanligt igår och lyckan över att ha så otroligt vacker miljö precis runt knuten slog emot mig. Äppelblom, hav av maskrosor, kossor och porlande vatten - det är ren och skär lycka!


Fönsterputs

Tog ju tag i fönsterputsandet i söndags. Hälften är nu gjort, nu återstår bara köket och gästrummet.


Taxinge slott

I lördags tog vi vår Padda (veteranbilen för er som inte vet) och begav oss till Taxinge slott. Det var nämligen Träff för franska fordon där. Tyvärr kom vi på det lite sent så när vi kom dit var det bara två gamla bilar kvar. Det blev en supermysig dag och till Taxinge åker jag gärna till fler gånger i sommar. Har ni vägarna förbi tycker jag att ni ska besöka slottet, och gärna testa deras tårt och kakbuffé.

Här kommer en mängd med bilder.



Vi åkte genom en jättefin allé på väg ut mot slottet



Min fina chaufför





En fin Citroën B11









Taxinge slott, huvudbyggnaden





Vi hade tur att vi hann se dessa innan de rullade iväg



Sitter i trädgården och avnjuter kak-och tårtbuffé





Efter fikat tog vi en promenad runt slottet





En underbar dag, full av glädje











Mängder av tusensköna fyllde gräsmattorna





Fin del av slottsträdgården



Älsklingen och Paddan









På väg hem igen


Summering av helgen

Det blev ju en riktig långhelg förra veckan eftersom Fredrik även var ledig på fredagen. Mycket skoj och även en hel del praktiska saker hanns med, eller vad sägs om följande:

70-årskalas med tillhörande nattsudd med kortspel
Invigning av Martins fritös, med tema Fish´n Chips
Bytt till sommardäck (ja vi är lite sena ;))
Balkonghäng
Långfrukostar
Tur med veterannbilen till Taxinge slott
Spelkväll hemma hos pappa och Maj-Britt
Badat både Newton och Mandy, med tillhörande pälsvård
Städat lägenheten
Putsat fönsterna i sovrummet och vardagsrummet

Till detta tillkommer rent slappande i soffan plus den dagliga motionen.

När man ser det så här går det knappt att fatta att vi gjort allt det här, för trots allt så känns det som om vi slappat och bara tagit det lugnt.

Matmässigt vill jag däremot inte tänka tillbaka på dessa dagar.... Huvva. Vi gick ju hårt ut med tårta, fika och pizza på torsdagen och sen fortsatte det på samma spår fram till igår.

Balkonghäng

Dricker kaffe i solen på balkongen. Snart väntar en långpromenad, i övrigt vet jag inte vad dagen erbjuder.


Knallrosa

Målade nyss naglarna i en stark rosa färg. Tycker det är så roligt med mycket färg till våren och sommaren.


70-årskalas

Vi var på 70-årskalas igår vilket var supertrevligt. När jag skulle slå in paketen så var det full kalabalik med Newton. Det kunde likaväl ha slutat att jag hade slagit in honom i ett av paketen ;)


Helgen i korthet

Mycket stor del av helgen har ägnats åt att skriva och layouta CV och flera ansökningar. Tekniken har definitivt inte varit på min sida så allt har tagit betydligt längre tid än planerat. Men sent igår kväll fick jag iväg det jag skulle till coachen, och jag fick mycket positiv feedback därifrån. Jag inser att jag är riktigt bra på att skriva. Detta får också vara veckans affirmation i utmaningen...Jag är bra på att skriva, jag är bra på att skriva.

Utöver det har jag hunnit vara på en fikadejt för Citroênentusiaster. Ja ni läste rätt, men Fredrik har en gammal "Padda" och är därför medlem i klubben. Kanske inte min mest naturliga plats att vara på, men lite småkul ändå. Vi har överraskat Maj-Britt som fyller 70 med att vara taxi och köra henne och pappa till färjeterminalen. Vi hade lyxat till det och köpt champagne som vi serverade i baksätet i bilen, mycket uppskattat. På lördagskvällen hade vi fina Maria över på middag och vin, och timmarna rusade som vanligt när man har det trevligt.

Igår gjorde jag ett avbrott i CV-skrivningen och följde med på bio. Vi såg Dark shadows med Johnny Depp. Jag hade verkligen inga förväntningar, då dessa typer av filmer inte brukar tilltala mig. Men jag måste medge att den var riktigt rolig.



Som vanligt rusar helgen fort, men glad att det är kortvecka denna vecka. Det innebär fler dagar att tillbringa med nära och kära, och sånt gillas.

Utmaningar

Jag läser ju en hel del bloggar och det brukar ju vara en hel del som gör olika utmaningar. Jag har aldrig hakat på något sådant, förrän nu. Jag har länge läst Ellas blogg, och gillar henne som person och hennes syn på hälsa och livskvalitet. Nu har hon dragit igång med ett antal veckoutmaningar, och jag tänkte testa.



Jag gillar biten med affirmationer. Det är något jag borde göra betydlig oftare. Detta kanske är starten jag behöver.

Kika gärna in på Ellas blogg och läs mer om ni är intresserade.
Kram

Drogad katt?

Hittade Mandy sovandes i Fredriks sko. Undrade om hon hade dött av ångorna men när jag ropade hennes namn tittade hon upp. För att sedan nöjd lägga sig tillrätta precis likadant igen :) Skön sovstil!






Coachning och Fröken Prestationsångest

I onsdags var jag på mitt första jobbcoachmöte och trots de redan höga förväntningarna så blev det ännu bättre. Det var ett långt och givande uppstartsmöte, och jag var fylld med ny energi och en hel del nya saker att fundera på när jag gick därifrån.

Som "hemläxa" till nästa vecka ska mitt CV göras om för att på så sätt bli mer personligt och sticka ut i mängden. Det nya CV:et ska mailas in, tillsammans med en ansökan till en riktig tjänst jag vill söka, för att sedan få konstruktiv feedback från coachen. Känns väldigt bra.

Så nu sitter jag här vid datorn och sliter, klurar och funderar. Och raderar. Fröken Prestationsångest kom på ett oanmält, och ganska oönskat, besök. Det blev så tydligt för mig, för jag vet att min prestationsångest är min största fiende. Visst, det är bra att vara resultatinriktad och vilja göra sitt bästa, men det måste vara inom rimliga ramar. Och för att vara helt ärlig, när hon hälsar på så blir jag till slut mest apatisk, och får inget gjort. Första inpulsen igår var att jag "blev sugen på något" och började nervöst gå och öppna skafferiet för att se om något gott kunde finnas. Mitt i detta insåg jag vad jag höll på med. Jag var på väg att göra ett invant, och tryggt val, som jag vet fungerade förr. Men inte idag! Fan heller. Jag la mig istället på golvet och gjorde en avslappningsövning, och andades. Jag blev nöjd, att jag såg problemet, och löste det på ett annat sätt.

Så nu gäller det att blåsa upp mig själv, inse att jag är bra på mycket, och att jag faktiskt presterat många fina saker inom mina tidigare jobb...och få ner de på papper. Dags att hoppa utanför bekvämlighetszonen.



Bild som togs inför ett reportage jag gjorde när jag jobbade på Guiden.
Som vanligt är den proffsiga fotografen Johan Baggström på Ztudio som tagit den.

Ett begär

Idag prövade jag denna fina klänning på Indiska. Ååååhhh vad sugen jag är på den. Den satt superfint. Tänk er denna när man är lite solbränd, med ett par snygga klackeskor. Sommarljuv!




Historien om en katt och en påse

Normalt sett är vi supernoga med att inte ha plastpåsar ligga framme, så att missarna inte ska gå in, fastna och eventuellt kvävas. Idag hade jag slängt några påsar på sängen en kort sekund medan jag sorterade lite saker i garderoben. Snabbt som blixten var Newton dit, och givetvis tog nyfikenheten överhanden. Jag var tvungen att fota lite innan jag hjälpte honom lös.













Spröda blomster

Nu börjar trädet utanför vårt sovrum och balkong så sakteliga att blomma, det är nog inte många dagar bort när det blommar helt och fullt. Finns få saker som gör mig så lycklig, så var tvungen fram med kameran idag.
















Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Prövade ytterligare ett nytt recept idag, och om jag inte minns fel så fick jag detta av Madde.



Receptet avser 4 portioner

4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
6 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
4 st vitlöksklyftor
4 dl créme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost

Serveras tillsammans med:
kokt potatis, potatisklyftor eller pasta
haricots verts

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléer och dela dem på längden. Stek i smör så att de får fin yta.

2. Skiva tomaten tunt tunt. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över kycklingen.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med créme fraiche och salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricorts verts i lättsaltat vatten och servera detta till gratängen och potatis alternativt pasta.

Grattis Mandy

Idag fyller vår älskade lilla gnutt 8 år.









image description




Paniklimpa



Prövade att baka en limpa ikväll, hittade ett recept i den stora pärmen jag har med potentiella recept som jag inte har testat. Det blev supergott, och enkelt att göra. Detta bröd kommer att bakas fler gånger vill jag lova.

4 dl grahamsmjöl
½ dl russin
½ dl solroskärnor
½ tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
2 msk sirap

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner sirapen och filen. Smöra och bröa formen.
Grädda i en timme i 175 grader

Het pasta med kräftstjärtar



Jag gjorde en ny maträtt dag som jag inte har testat innan. Jag utgick från ett recept men gjorde om det litet så det skulle passa oss. Jag delar därför med mig av just min variant som räcker till 4 personer


4 portioner pasta, jag använde mig av färsk fettucini
1 rödlök i klyftor
1 msk olja
2 ½-3 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
1 paket sugarsnaps/sockerärtor
1 paket cocktailtomater
1 burk kräftstjärtar i lake
salt och peppar

Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Fräs löken i oljan i en panna.
3. Tillsätt créme fraiche och sambal oelek. Rör om och låt puttra några minuter.
4. Skölj och tillsätt sockerärtor och tomater (jag slängde i dom hela)
5. Låt kräftstjärtarna rinna av och vänd ner dom i såsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Håll såsen över den nykokta pastan och rör om så att allt fördelar sig.

Detta gick supersnabbt att göra, var färdigt på mindre än 20 min. Perfekt!


Matinspiration

Sitter nu och funderar på vad vi ska äta till veckan. Vi ska snart iväg och storhandla mat så vi klarar oss så vi klurar helt enkelt på vad veckans meny ska bli. Jag har grottat ner mig i en hög med helt nya recept som jag funderar på om jag ska testa. Kul med lite ny matinspiration.


Hårförlängning

Idag var jag och fick mitt löshår (clip-on)  inklippt för att det ska passa ihop med mitt riktiga hår. När det var klart så fixade frisören till jättefina lockar. Kände mig som en prinsessa när jag gick därifrån. Här kommer lite bilder.



Frisören fotade för att jag skulle se hur det såg ut







Fotade mig själv i ett provrum








Valborg

Vi lånade mina svärföräldrars hus utanför Uppsala dagarna kring Valborg. Vi hade supertur med vädret, tänk vad lite sol och värme gör gott för själen.



Missarna blev överlyckliga över att ha en stor inglasad altan att tillbringa dagarna på.



Newton hade fullt upp



Likaså Mandy



Grannens katt gick förbi och kom även fram och spanade in genom altandörrarna



Mandy blev kraftigt fokuserad



En av otaliga kaffepauser



Mandy chillar, med benet lite lojt hängandes över kanten



Mys



Minipåskliljor



Hav av vitsippor





Skilla



Gräs under fötterna, så ljuvligt



En mycket nöjd Malin



Grillade gjorde vi varje kväll



Grillad majs och baconinlindad sparris



Fötterna mådde gott i flip-flopen



Vinterbleka ben fick dejta solen för första gången
Att det går att ha så vita ben... ;)



Fredrik pysslade med bilen



Bikinin säsongsinvigdes också



Säsongens flip-flopbränna är ett faktum

Utöver det som finns på bilder så har vi även oljat in våra utemöbler och trallen till balkongen. Vi har tvättat och städat två bilarbåde in-och utvändigt och även kört ett antal omgångar med Fia med knuff. Perfekta dagar!


Kungsträdgården

I lördags åkte jag och Fredrik in till Kungsträdgården för att kika på de underbara körsbärsträden som blommar. Detta är en årlig höjdpunkt. Sjukligt vackert! Så här bombar jag er med en massa bilder!
























The black lady

Jag, Fredrik och Martin möttes upp på stan för att äta lite före filmen och vi hamnade på en grekisk restuarang. Det blev grekisk sallad för min del, tror inte jag har ätit det sedan vi var på Corfu. Efter maten gick vi vidare till Rigoletto, som hade nypremiär just den här dagen. Bion har totalrenoverats och i anslutning till den har de byggt en superfin restaurang och bar. Vi köpte oss lite rosévin och satt och surrade. Tänkte att lite vin kan vara bra före filmen så kanske jag blir lite mer avslappnad, haha. Nästa gång måste vi testa att äta där, för maten de serverade såg hur fin ut som helst. Likaså var personalen supertrevliga.



Och så var det då dags för filmen. Eftersom biosalongen var nyrenoverad så var ljudet helt grymt. Vet inte om det kanske var till min fördel, snarare tvärtom. Efter tio minuter in till filmen hade jag redan hoppat en halvmeter upp ur sätet och Martin skrattade halvt ihjäl sig. Sen gick det bara utför... Jag var så sjukt rädd under filmen så jag satt spänd som en fiolsträng, hade kramp i kroppen när vi kom ut. Liksaså hade jag en puls på 300 och trodde aldrig att den skulle lägga sig resten av kvällen. Mina medbrottslingar tyckte den var riktigt bra, jag är nog inte rätt person att bedöma det. Jag kan bara konstatera att skräckfilmer inte är bra för mina nerver och att det kändes som om jag förkortade mitt liv med 15 år. Däremot förlängde jag nog Fredrik och Martins liv med några år med tanke på hur mycket det fick skratta åt mig.


RSS 2.0