Jag har gjort det igen.....

Idag har jag gjort ännu en Malin-klassiker ;) Lyckas kläcka ur mig en kommentar utan att höra hur himla dumt det låter, innan det är för sent..
Var ute med två av mina arbetskollegor för att dela ut nya tidningen som kom ut idag. När vi skulle köra till Shopping så stod det en stor lastbil i vägen så vi inte kunde komma fram med bilen, och då tänkte jag att det finns ju en annan väg. Följande samtal sker mellan mig och min chef:
Chefen säger: "Men vad fan, det här går ju inte alls.."
Jag svarar " Men pröva att köra den bakifrån så går det kanske bättre"
Jag höll ju på att avlida av skratt när jag hörde hur fel det kunde tolkas.. Blev väldigt lättsam stämning i bilen ;)
Och det här är ju bara såååå typiskt mig =)

Full fart

Hallå igen

Egentligen hade jag tänkt hinna blogga om min helg ikväll och lägga in lite bilder. Men jag måste inse att jag är tidsoptimist. Måste packa ikväll och fixa lite saker. I morgon kväll ska jag och Madde på Big Comedy, stå up med bla David Batra, Johan Glans, Henrik Schyffert, Petra Mede mfl. Ska bli så skoj!! Och sedan åker jag ner till Stockholm igen tidigt på torsdag morgon. Så det får helt enkelt vänta till nästa vecka!

Lev och må!

En märklig syn

När jag var på väg hem idag så möttes jag av en ganska märklig syn. Runt knuten på mitt hus kom en man i vinterkängor, kalsonger och en uppknäppt kortärmad skjorta. Pratade precis med pappa då och kom helt av mig. Karln gick fram till en bil som stod parkerad, öppnade passagerardörren och hämtade något ur bilen och gick sedan tillbaka mot mitt håll. Jag fick en ganska snabb fart in i trapphuset... För er som inte bor i Luleå kan jag upplysa om att det är mulet väder och endast 6 grader, så tror inte att han är överhettad direkt.. Jaaaa...vad ska man säga??

Undrar hur länge denna lever???

För flera år sedan förskaffades en jättefin stor palm som jag tyckte så mycket om. Hann inte ha den särskilt länge innan vi lyckades döda den...eller rättare sagt det mesta av den. Gömde den bakom gardinen och till slut tog den sig, men det tog något år. Kan ju inte påstå att den växer fort direkt. Den har trivts riktigt bra i mitt vardagsrumsfönster till för ca en månad sen när den bara tvärdog. Och nu var det verkligen kört.
Så här ser spektaklet ut:

                

Idag gjorde jag äntligen slag i saken och slängde ut den gamla och köpte en ny fin blomma. Undrar bara hur länge denna överlever i mitt våld??





Hade tänkt bloigga om helgen men får bli en annan kväll.


Goväder, bryt och kattattack

Egentligen har jag inte alls tid att uppdatera min blogg just nu. I skrivande stund så borde jag egentligen packa, för åker ju till Stockholm i morgon direkt efter jobbet. Men eftersom jag ska vara borta några dagar så vill jag hinna uppdatera lite.. Det får helt enkelt bli en lång kväll för mig.

Vilket väder det har varit idag, helt ljuvligt. Riktigt varmt och soligt. Vårkänslorna bara spritter i kroppen!
Har haft en rolig dag på jobbet. Jag och min kollega J har varit och fotat en massa bilder för några annonser till vår tidning. Blev riktigt fina bilder, tack J för hjälpen. Mitt i allt fotande tog J en fin bild på mitt öga, tänkte ni ska få se den..



Det var riktigt fint ljus när vi fotade så fick riktigt blå ögon!

Haft brytardag på jobbet vilket innebär att vi sätter klar vår tidning, så det har varit ruschigt värre. Kom inte hem förrän kl 20.45.. Känner mig lite småmör, och vetskapen av att det ska packas innan det är läggdags är väl ingen höjdare...
Har också blivit rejält lurad på jobbet av mina kära kollegor.. När jag kom till morse så märkte jag att min mus till datorn inte fungerade. Eftersom den är trådlös så går den ju på batterier. insåg att de hade tagit slut och skulle byta, men hade inga nya på kontoret. Så tvingades sitta i en alldeles för oergonomisk skrivarställning och använda touchpaden vilket inte var det bästa.. Satt väl så fram till kl 14 när min chef frågade varför jag inte använde musen... "För att batterierna har tagit slut och vi hade inga nya" svarar jag.. Han börjar bara le och går fram till mitt skrivbord, lyfter musen och trycker på en knapp under den. De jäklarna hade busat i går kväll med att stänga av den.. ha ha.. Hämden är ljus säger jag bara!!!

Slog på datorn när jag kom hem och bredvid mig satt Gizmo i soffan. Han försökte påkalla min uppmärksamhet men jag brydde väl helt enkelt inte tillräckligt.. Så han tog saken i egna händer..ja eller tassar kanske man säger?? ;) Ser i ögonvrån hur han tar sats från soffan och tar ett rejält skutt upp på datorbordet, över mina högtalare och landar fint på laptopen. Jag höll ju på att skratta ihjäl mig. Såg bara för roligt ut. Slet fram kameran och lyckades efter lite strul med både minneskort och objektiv få några bilder. Kolla på charmtrollet nedan, man bara smälter.



Kolla in tungan på Gizmo, han slickar sig nöjt om munnen efter en lyckad hackerattack!!


Hmmm..undrar vilka tangenter jag ska trycka på????




Gizmo hann både låsa datorn och göra ett försök att logga in igen, tyvärr med felaktigt lösenord... ;)


Innan jag ska börja med packningen måste jag bara tipsa om en jättefin hemsida som Roffe nu har gjort. Han bygger egna, jättefina sänggavlar och nu är äntligen hemsidan klar. Gå in och titta på www.silbaniehko.se
Jag har varit med och hjälp till med att fota några av bilderna på hemsidan, så känner mig riktigt nöjd!

Nä nu jäklar är det PANIK!!! Vi höres!

Tjingeling!

Underbara onsdag

I natt lyckades jag då sova utan mardrömmar om drunkning och inte heller några nattliga nakna strapatser i lägenheten. Underbart! Och vilken underbar dag det varit idag!! Soligt och riktigt varmt för att vara i Luleå. insåg ganska snabbt att jag var alldeles för varmt klädd idag. Är så svårt att klä sig nu, ena studen blåser det och är svinkallt, andra stunden är det riktigt varmt. Tänk vad lite sol och värme kan få en på gott humör.

Jag har också haft en toppendag på jobbet. Vi är ju inne i brytarveckan nu, så det är ju full fart. Lyckades också ha några riktigt bra möten, så känns extra skoj.

När jag väl gick från jobbet så började jag brottas med mitt samvete... Gröt, soppa eller hamburgare...?? gröt, soppa (som jag ätit varenda dag sedan jag gjorde den)...elller hamburgare???? Tasty hade ju extrapris på cheesemål..hmm.. Fan, vill ju ha burgare..men det är ju snart bikinisäsong...fast jag har ju ätit soppa hela veckan, den är ju fettsnål.. Ringde F för att bolla mitt I-landsproblem med honom. Det slutade iallafall till slut med att jag firade min bra arbetsdag med en burgare.. Känns väl så där nu efteråt men gott var det. Får bli långpromenad i morgon istället.

I skrivande stund håller jag på att tona håret, har blivit sån utväxt sen sist. Gud vad håret växer på våren. Ska klippa mig till veckan, men det lutar nog bara åt att jag toppar det. Tror jag vill spara lite till sommaren.. fast vet ju hur det slutar. Kommer att ha världens beslutsångest till på tisdag..

Snart är det helg, vad jag längtar. Åker till Stockholm på fredag kväll. På lördag ska jag hälsa på brorsan och M, även pappa ska få ett besök. Ska bli SÅ roligt!! Långtar så efter brorsan. Hoppas på lite goväder också.

Nä nu är det dags att skölja ur färgen, bäst jag slutar skriva. Annars slutar det väl dåligt ;)
Lev och må!

Händelserik promenad

Det blev ju som sagt en kvällspromenad med A. Himla skönt att ta sig ut, solen sken och det var för en gångs skull hyggligt vindstilla denna kväll. Blev en riktigt lång promenad också, tiden går ju så mycket snabbare när man har sällskap. Vi surrade om allt mellan himmel och jord. Bland annat berättade A att när hon tidigare stått och väntat på att J skulle komma så hade det rasat snö från ett hustak som höll på att träffa några karlar som kom ut från huset. Sa att det är så sjukt när något sånt händer och hur illa det kan gå.

Vid Kvantum var jag tvungen att be A dra ner på tempot, fick sån kramp i ländryggen. Till slut var jag tvungen att stanna och stretcha, kan ju säga att det var en och annan som tittade märkligt på mig. Men tack och lov så släppte det hyggligt.
Vi promenerade vidare och tittade förbi J i hans studio. Efter det fortsatte vi hemåt, blev en tur på nästan 1,5 timme. Detta måste bli en vana att hålla i.

Vi stannade till utanför mig och surrade lite mer. Plötsligt hör vi ett märkligt ljud och båda ser något konstigt i ögonvrån. Instinktivt börjar vi springa vilket var en sjujäkla tur. Det rasar ett stort sjok med snö från taket som är 6 våningar upp. Det small ner med ett jäkla brak PRECIS där vi hade stått. Hur sjukt är inte det???? Vi har pratat om takras tidigare underkvällen och så händer det samma kväll. Igår pratade jag om att gå i sömnen, så gjorde jag det i natt. Snart vet jag inte om jag vågar öppna munnen överhuvudtaget ;)

A tog en bild med min mobil, hade tänkt lägga upp den på bloggen för att ni ska få se hur mycket snö det var som rasade, men tekniken vill något annat...

Jag drunknar

Nu är det fjärde natten på rad som jag drömmer att jag drunknar på en finlandsfärja. Har varit riktigt hemska drömmar. Det är ju så sjukt att drömma samma dröm varje natt. En kompis till mig sa att hon hade hört att om man drömmer att man drunknar så tyder det på att man har tappat greppet om sin tillvaro. Det lät ju inte lovande..I och för sig har jag känt mig himla stressad sista tiden, så det kanske har med det att göra??

Och på tal om drömmar. vet ni vad jag gjorde inatt??? Jag gick i sömnen!! Helt sjukt när jag klev upp i morse. Jag hade tydligen varit uppe och tänt varenda lampa i hela lägenheten. Jag hade även satt på tv:n. Och det sjukaste av allt... I köket hade jag lite saker liggande framme på en av köksbänkarna. Dessa hade jag inatt byggt ihop ett fint litet torn av, med ett påskägg på toppen =). Ja...vad ska man säga??? Skulle ju ha fotat det hela, men tänkte inte på det.. Undrar bara vilken tid jag var uppe.. Har ju uppenbarligen stått i ett fullt upplyst kök helt spritt språngande naken och byggt torn. Hoppas detta bara är en engångsföreteelse. Blir ju rädd att detta ska upprepas. Tänk om jag går ut i trapphuset..

Nä nu är det dags för en kvällspromenad med A. Skönt som tusan!

Paltmiddag

Idag har varit en himla hektisk dag. Det är manusstopp på jobbet i morgon och på torsdag går tidningen för tryck. Så man har vad man gör, men det är bara himla skoj.

Idag har jag blivit riktigt bortskämd. Jag blev nämligen medbjuden till Maddes farmor och farfar på palt! Helt underbart. Hemlagad palt. Vet inte när jag åt så god palt senast. Tusen tack för att jag fick följa!!

Har jobbat hemifrån ikväll men det var inte lätt att komma igång efter att ätit palt. Nu förstår jag vad man menar med paltschvime.. Hur tusan stavas det??? Ha ha...

Nä usch, nu är klockan alldeles för mycket.
Kram å god natt!

Jag råkade hitta...

....några lussebullar i frysen i min jakt på middag. Inte bra....men gott var det ;)

Det som är bra är att jag äntligen har städat städskåpet, är hur fint som helst nu. Hittade lite skokrän och inpregnering där, så gick lös på mina skor när jag ändå var igång.

Så nu är jag värd att slappa i soffan.

Ha en trevlig söndagskväll!!

Busig söndag

Idag har varit en sång där underbar söndag!! Älskar lugna helger Sov ganska länge (igen...) Klev upp och åt frukost medan Olivia och Gizmo lekte på som galningar. Försökte fånga dom med kameran men det var lättare sagt än gjort..


                                         

Olivia lyckades hamna med på bild iallafall.


Efter det blev det en långpromenad med Madde och barnen. Vi gick runt fjärden i riktigt raskt tempo, himla skönt. Varmt men enormt blåsigt. Kan ju upplysa om att det känns att det var evigheter sen jag tränade sist, flåset är helt borta.

Efter promenaden följde de med upp till mig. Madde och jag åt lunch medan barnen fikade mellis.

                                       

Det var riktigt trevligt. Katterna var väl lite mer skeptiska men vär ändå mer orädda än tidigare. Kan ju bara upplysa er om att exempelvis Olivia tidigare alltid har legat parkerad under soffan varenda gång Madde har kommit med barn, men nu låg hon kvar i köket. Tilde och Casper är också himla försiktiga och rusar inte fram, vilket gör det mycket bättre.

Efter maten hade vi busstund, vet inte när jag skrattade så mycket senast. Skulle nog kunna adoptera Tilde och Casper tror jag. Madde och jag gömde oss och hoppade fram när de kom springande, vilket var himla populärt. Det skulle göras igen, igen och igen. Tilde sa hela tiden "Mamma är busig" och "Malin är busig". Gounge =). De hittade även igen mina glasunderlägg vilket tydligen var en oerhörd uppskattad leksak.



Casper ser grymt nöjd ut med en underlägg i munnen.





Madde busar för fullt


Efter ett tag hör vi ett klampande i vardagsrummet, då kommer Casper och Tilde med varsin av mina skor. Såg ju bara för roligt ut. De klädde sig även i mina sjalar och mössor. Casper såg ut som en liten "Rumpnisse" ur Ronja Rövardotter i min alldeles för stora mössa =).




En alldeles för stor sko och mössa





Hmmm, lite svårt att se vart man går...




En riktig "Rumpnisse". Vart tog ljuset vägen??



Även tilde lekte med mina kläder.

Efter en lång stund med fika och bus var det dags för dom att åka hemåt. Casper ville att det skulle vara jag som skulle klä honom. Lyckades få på både byxor, skor och jacka med livet i behåll för oss båda. Måste ju erkänna att jag är himla stolt!!! Tilde ville hela tiden att jag skulle följa med. "Malin med!", " Malin meeeeeed", jag blir ju helt varm i kroppen.

Har även ringt pappa som fyller år idag. GRATTIS PAPPA!!

Ska väl försöka städa lite här hemma men det bär emot. Skulle behöva ge mig i kast mitt städskåp som gör mig vansinning. SÅåfort jag öppnar den dörren rasar det ut saker, och jag hittar aldrig det jag ska ha. Ska se om jag får tummen ur...

Tack Madde för en underbar dag! Detta måste vi göra om snart!
Kram

Laga soppa på en spik

Vad härligt det är med helg. Tog en rejäl sovmorgon idag, klev inte upp förrän klockan 11. Trodde aldrig jag skulle sova så länge, men hade ställt klockan innan jag la mig på 11 för säkerhetsskull. Det sjuka var att jag nästan hade problem att stiga upp. Tror det måste ha med hjärnskakningen att göra fortfarande..

Åkte ut och hälsade på A och T på Granön. Det var länge sedan vi sågs så det var himla trevligt. Där bjöds det på nybakt fika vilket aldrig är fel. Efter jag hade varit hos dom åkte jag förbi och hälsade på Madde. Alltid lika trevligt!! Blev kvar där ganska länge, tiden går ju alltid så fort i hennes sällskap. Fick ett jättebra tips av henne på en soppa som är god. Så på vägen hem åkte jag förbi Willys och handlade det som behövdes. Jag kände mig som om jag hade Anna Skipper med mig när jag handlade.. Alla andra lastade upp läsk och godis vid kassan. Jag lastade upp vitkål, morötter, selleri, paprikor, lök, vindruvor och bananer.. Vet inte när jag kände mig så hälsosam senast;)

Så ikväll har jag lagat en jätteladdning av soppa, tror det blev närmare 7 liter. Nu jäklar har jag matlåda ett tag framöver. Kanske inte världens roligaste att göra en lördagkväll men skönt så här efteråt. Hann iallafall kika lite på Robinson mitt i allt.

Tror jag snart ska lägga mig för hur konstigt det än låter så är jag trött, trots all sömn i natt.
I morgon ska jag och Madde ut på en långpromenad. Det ser jag verkligen fram emot. Mycket trevligare med sällskap.

Fredagstrött och i paltkoma

Så var fredagen strax till ända och jag ska snart gå i säng. Är fullständigt slut idag, men det är ju fredag. Man får vara trött på fredagar. Blev ju inte bättre av att äta palt till middag, men oj så gott!
Jag har iallafall lyckats göra lite nytta på kvällen när jag tog tag i mitt evighetsprojekt med att sortera och fixa bland min musik på datorn. Allt har varit i en enda oordning men nu har jag lyckats sortera lite. Är riktigt nöjd med mig själv.

Olivia och Gizmo sover redan i soffan och jag tror jag ska göra dom sällskap en sväng innan jag somnar.

Trevlig helg till er alla!


Grötigt värre

Vad vore livet utan gröt??? Jag skulle då inte klara mig!! Den räddade min middagsångest även idag. Den fungerar till frukost, lunch och middag =). Försöker iallafall variera mig lite mellan olika typer av gröt för att inte vara alltför trist. Blev sent på jobbet så lusten att först gå iväg till affären och handla något som sedan ska tillagas var allt annat än stor.. Så det blev gröt....

Hoppas jag kan vara lite duktig i helgen och laga lite matlådor så jag slipper fler sådana här middagar till veckan...

Sitter och lyssnar på lite nu musik som jag har fått tips om.  Fått en låt som är helt underbar. Jag poppar järnet nu till grannarnas förtret ;) Best I ever had med State of Shock:

http://www.youtube.com/watch?v=tkAcgInHMU0

Älskar sån här typ av musik. Måste ladda lite ny musik i Ipoden, blir lite lättare att ta sig ut på promenader då.

Katterna är helt galna nu, vet inte vad de ha för spel. Det kanske gillar min nya musik eller så har det med att göra att jag köpte några nya leksaker åt dom idag när jag var på kundbesök. Verkar vara väldigt uppskattade.

En liten bild på min ena sötnos:



Fredag i morgon, gud såå skönt!
Hörs lite senare.. Tjingeling!

Hemlängtan och prestationsångest

Påsken är till ända och vardagen är igång igen. Jag hade ju mer än gärna varit ledig längre, allra helst med tanke på vilket underbart väder det är ute nu. Älskar verkligen när det är sånt här väder. På sätt och vis skulle jag vilja pausa tiden nu eftersom den bästa tiden är framför en...

Jag har varit lite låg i veckan, en djupdykning efter påskledigheten. Dels har jag fått en rejäl släng av prestationsångest, både vad gäller jobb, kost och träning. Vill ju gärna vara bäst från början och har väl lite svårt att acceptera att jag inte kan prestera på topp från start, sen gör ju min hjärnskakning fortfarande att jag inte kan gå på 100 % fart fast jag så gärna vill det.. Sen mår jag så jäkla dåligt av att inte kunna träna, känner mig just nu som en svälld val som inte orkar något alls.. Bikinin börjar synas i butikerna och jag vill helst bara dra på mig en svart sopsäck och komma upp efter den säsongen. Eftersom jag inte har kunnat träna på länge så rasar liksom allt, orkar ju inte ens äta vettigt längre. Känns som om det ändå bara går utför och att det inte är någon idé. Gjorde misstaget att pröva ett par byxor i morse som tidigare var ganska lösa...fick knappt igen dom.. Ställde mig därför på vågen och det var ta mej tusan värre än väntat. Hur snabbt kan man gå upp egentligen?? Ner tar ju sån himla tid!

Som extra krydda på detta har jag fått en rejäl hemlängtan. Längtar efter brorsan och hans familj och pappa. Är så jobbigt att vara så långt ifrån när jag vet att det är tungt där hemma. Även om jag inte kan vara något stöd på plats så finns ni i mina tankar ständigt! Älskar er så ni vet!

Usch, är helt slut nu, kanske dags att hoppa i säng.

En solig dag i hamnen

Idag har det varit underbart väder i Luleå. Strålande sol och 13 grader varmt. Jag tog med mig ett liggunderlag, kaffe och min kamera och begav mig till Södra Hamn där jag slog mig ner. Helt underbart. Vill ha många fler sådana här dagar nu.

Här kommer lite av bilderna jag tog.
          

En obligatorisk fotbild ;)    



       

Matgförgiftning, sol och skoter..det var påsken det!

Så var påsken till ända, jösses vad fort den gick. På skärtorsdagen begav sig resan norrut till en stuga i Neitisuando, några mil från Gällivare. Pausade för lite mat i Gällivare, som sen visade sig vara ett ödesdigert misstag, iallafall för mig... Kom fram till FHs stuga vid 21-snåret. Riktigt mysig stuga precis vid älven, verkligen inte fel. Packade in våra saker i stugan och slog oss ner och surrade lite.. Började snurra i huvudet som tusan och sen gick det fort. Fick rusa ut till utedasset.. Visste inte ens vilken ände jag skulle prioritera.. Och det var bara början.. Hade SM i löplopp till dasset hela natten, med inte helt lyckade försök.. Blev mycket skottande utanför stugan.. Jag var skapligt slut på morgonen, hade ju knappt sovit något och kände mig helt matt. Men skam den som ger sig. Med en jäkla vilja följde jag med ut på fredagen. Vill ju inte ligga inne i en stuga när man väl är iväg på skotersemester. Det var mulet väder men ganska varmt. Vi körde iväg med skoter till en liten sjö men fick tyvörr ingen fisk, men mysigt ändå.


Bamse njuter för fullt när han får vara med oss ute

''

Bamse var oerhört kramsjuk, världens mysigaste hund.

 

Även jag myser på renskinnet




Ett tappert försök att få fisk.

Men denna dag gick det tungt...

På kvällen kom J till stugan. Hon hade jobbat på dagen så kunde komma först senare. Var riktigt skoj. Vi satt och surrade allihopa i stugan men jag kände mig fortfarande hängig. Det blev en tidig kväll i säng för mig, var världens pensionärsvarning, men vad ska man göra??

På påskafton var det kanonväder när vi slog upp ögonen. Vi packade oss i ordning och åkte iväg med skotrarna. Denna dag var fiskelyckan bättre, iallafall för vissa av oss ;)


Det är när man sover som fiskarna nappar!!





En av harrarna som jag fick, blev totalt två under dagen.



På kvällen bjöds det på en underbart god påskmiddag. Ju längre kvällen led desto fler anslöt sig i stugan. Stämningen var på topp, det både sjöngs glada gotländska sånger å gud vet vad. Jag har skrattkramp i magen fortfarande.

I söndags var det sista dagen i stugan för oss.. Vi hann med en skotertur och lite fiske, även denna dag bjöd på sol. Under dagarna vi var där så var det plusgrader vilket gjorde att skoterföret sista dagen var allt annat än lätt. Jösses vad jag fick slita. Körde traditionsenligt fast en rejäl vända, fick skotta fram den med hjälp av dom andra. Men ingen påsk utan några rejäla fastkörningar.. Hann med en ytterligare lite senare men den lyckades vi ta oss ur själva.

Hade gärnat stannat kvar där uppe länge. Tusen tack för att vi fick komma!!

En liten bild iallafall



Lägger in en vårig bild som ni får hålla till godo med, resten kommer till veckan.

Kram

Glad påsk

Kan inte fatta att det redan är påsk, gud vad tiden går fort. Hade ju tänkt jag skulle hinna uppdatera bloggen med lite nya bilder men i vanlig ordning är jag tidsoptimist. Vi har varit bortbjuda på middag varenda kväll denna vecka, oerhört lyxigt, så därför har det inte blivit någon tid alls vid datorn.

Jobbar halvdag idag, sen blir det lite välbehövlig påskledighet. Åker upp till en stuga i närheten av Skaulo (ja brorsan, de är ödemarken enligt dig!!!!). Ska bli himla härligt. Hoppas på bra väder, sola, åka skoter och kanske dra upp en och annan fisk.

Lite längre inlägg kommer till veckan. 
Hoppas ni nu alla för en riktigt GLAD PÅSK!!

Kram från mig

En mysig helg

Här kommer en snabb lägesrapport från mig.  Helgen har varit trevligt och har i vanlig ordning gått i rasande takt (fast jag har ju fått ta det lite lugnare än vanligt). På lördagen hann jag med TVÅ fika på stan, en med K och en med Madde, väldigt bra inför sommarens bikinisäsong som kommer med rasande tempo. Får j inte träna nu heller, vilket dilemma. Sen blev det köp av skajacka. Lyckades bestämma mig riktigt fort faktiskt, kors i taket.  Efter en betydligt längre vistelse på stan blev det panikstädning hemma innan F skulle komma.. 

Igår var det en underbar dag. Strålande sol och helt otroligt vackert ute. Vi begav oss ut ganska tidigt.  Jag har lovat att fota gamla lador åt R:s hemsida vilket jag började med igår. Insåg ganska snabbt att det inte hade varit en nackdel att ha skoter, för ladorna ligger ju inte  nära bilvägarna direkt. Fick plumsa med snö till midjan bitvis, men fick några bra bilder till slut. Efter det blev det promenad på isvägarna ut till Gråsjälören. Träffade på Madde som var ute och åkte spark med barnen. Hittade läsida vid en sten där vi solade, drack kaffe och fikade, hur underbart som helst. Detta är livet. Åkte även en sväng ut till Gammelstad för att fota lite mer, och hittade en solig vägg att pausa mot.

Det kommer lite bilder från helgen inom kort.



En trevlig fredag

Så där, då var det fredag igen! Gud vad veckorna bara rusar, hur är det möjligt?? Idag har jag lyckats vara på jobbet och fått göra lite nytta igen. Har tagit det lite lugnare än vanligt, känner ju att jag inte riktigt är som jag ska ännu.. Men är så skoj att vara igång igen. Trivs så himla bra på nya jobbet.

Har varit på jakt efter en skidjacka idag och som vanligt har jag beslutsångest.  Ingen skräll direkt!! Har försökt både pruta på jackor, velat fram och tillbaka och nu slutligen lagt undan två stycken så att beslutsångesten ska fortsätta till i morgon. Men det lutar åt en svart skaljacka (softshell) på Team Sportia. Den är av lite tunnare material så att man kan ha den en längre säsong och istället klä sig varmare under.. Ger den ju lite längre livslängd.

Annika har varit min experthjälp idag, himla skoj. Vi hann även med att åka och tvätta min bil. Det uppstod ju givetvis problem när jag skulle försöka få loss radioantennen på bilen innan tvätten. Fick inte lös den hur jag än försökte. Slutade med att jag fick läsa i instruktionsboken, kändes ju skapligt pinsamt där jag satt på Statoil.. Men det var ju tur det, för antennen skulle tydligen inte skruvas lös utan bara fällas ner.. Så var ju tur jag inte ryckte loss den, hade ju slutat bra ;) Biltvätten gick utan problem, jag bara väntade mig det värsta, haha.. Det enda anmärkningsvärda var väl karln som skulle in i tvätten efter mig. Vet inte om han aldrig hade sett en biltvätt förut men han stod iallafall utanför och tittade storögd på hur min bil tvättades.. Lättroade människor ;)

Sen blev det Kvantum och mathandlande. Förstår inte hur det är möjligt, men jag och Annika verkar ha en förkärlek för att åka och handla mat ihop på fredagar och lördagar, och aldrig har väl handlingen varit så skoj som då. Lite lätt förvirrade, hungriga och flamsiga drog vi igenom Ica. Jag kom ut med EN fullproppad matpåse och en förpackning toapapper under armen. Åkte tillbaka till garaget och skulle parkera. Och det var med nöd och näppe det gick.  Ena bilen bredvid min plats hade ju inte riktigt tagit hänsyn till att det skulle rymmas fler bilar bredvid.. Hade jag varit själv hade jag nog aldrig vågat mig på att försöka, men nu hade jag Annika till hjälp utanför. Med minsta möjliga marginal kom jag på plats..å klämde mig ut ur min bil.. Bävar när jag ska åka iväg i morgon om den inte har flyttat sig, då vete gudarna om jag tar mig ut.. Vill ju inte repa Johans bil som står på min andra sida..

Nu återstod bara promenaden hem från garaget, det var då jag fick ångra att jag hade stoppat allt i en påse.. Tungt som tusan.. Och det är inte så himla sexigt att gå igenom Luleå centrum med en förpackning toapapper under armen när alla andra normala människor går på after work och bio mm. ;)

Väl hemma var det matpanik, klockan var närmare 20.30 och jag hade oätit. Blodsockret var i botten och tunnelseendet ett faktum. Blev palt till middag. Grymt gott. Har längtat efter palt i veckor nu. Däremot kanske inte palt det bästa att äta när man sen ska orka börja städa.. Håller fortfarande på att ladda för att komma igång, men fastnade i bloggen en sväng.

Nä, nu MÅSTE jag börja, annars somnar jag i vinkelvolten..

Ha en mysig fredagskväll allihopa.
Kram

Ta det lugnt

Att ta det lugnt och vila är nog något jag måste öva på. Jag har varit hemma från jobbet idag för att följa läkarens råd om att vila efter hjärnskakningen...men det är ju inte det lättaste.. I morse var jag himla yr och väldigt trött och då gick det ju bra att vila, men ju längre dagen gick, desto mer rastlös började jag bli.. Jag har hunnit ringa lite jobbsamtal under dagen iallafall. Är så märkligt, men jag får sån oerhört dåligt samvete och prestationsångest av att vara hemma.

Hoppas det känns lite bättre i morgon så att jag kan göra lite kundbesök, fast i lugnare tempo än normalt.

Är ju så härligt vårväder ute också, och det vill jag ju inte missa att vara ute i ;)

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan..

Måste ju pröva lägga in bild också..



Här kommer en liten testbild på Gizmo när han var helt nybadad och fixad inför Johans fotografering. Inte ofta han är så här fin, för han kan ju inte dricka vatten utan att se ut som ett troll efteråt ;)

RSS 2.0