Blä-dag

Denna dag läggs till handlingarna som en deppig skitdag. Orkar inte ens blogga vettigt. Nu är det dags att hoppa i säng och hoppas att nästa dag bjuder på lite ljusglimtar. Opepp värre men så är det. Natti natt


Tio röda rosor

Denna underbara fina bukett med tio långa röda rosor kom Fredrik hem med idag! Lycka!!!!


Me and My Love firar 3 år



Idag är det 3 år sedan jag och Fredrik träffades! 3 år!! Hur är det möjligt att det kan vara så länge sedan??
Jag är så vansinnigt glad att jag fick köpa köksbordet av Maria A. För hade jag inte köpt det bordet hade jag aldrig behövt få hjälp av Elli att bära ner mitt gamla bord till förådet. Och hade jag inte fått hjälp med bordet så hade det inte slutat med att jag och Elli drack lite vin. Och hade inte Elli övertalat mig att vi skulle ansluta till hennes kille Matte  och hans vänner på Bishops. Och hade jag aldrig varit hemma hos Annika och Johan några dagar tidigare så hade jag aldrig fastnat i diskussionen om filmen Transibirian.  Tänk vad många små händelser kan bidra till något så här stort, för hade inte allt detta hänt hade jag aldrig suttit här nere Stockholm idag. Så tack Maria A, Elli, Matte, Annika och Johan för att ni gjorde detta möjligt!

Tack älskling för att du kom in i mitt liv. Du är det finaste som hänt mig.
Jag älskar dig!


Musiktips?

Jag håller på att göra några låtlistor på Spotify som jag kan ha när jag tränar. Dels vill ha ha musik som passar när jag styrketränar, lite hårdare musik som peppar mig att ta i lite extra. Utöver det vill jag ha en spellista som passar till löpträning. Lite mer partymusik, och peppande låtar. Någon som har lust att komma med lite tips till mig? Jag har nämligen kört fast.

Newton - Nya blomman 2-0

När jag kom hem från träningen möttes jag av diverse lösa kvistar från min arma stackars blomma.





Förstår inte alls hur det har gått till ;)


Oskyldig blick

Newton gör allt i sin makt för att ge min nyinköpta blomma så kort liv som möjligt. Han skottar ut jorden ur krukan och attackerar bladen med våldsam frenesi. Och när jag för hundrade gången säger åt honom så tittar han på mig med sina plirande oskyldiga ögon och kan inte för sin värld förstå varför jag är så upprörd!

Blomman går en snabb död till mötes tror jag!

Snuskig association



Jag satt och slökollade lite på eftersnacket till skidskyttet som var idag då följande kommentar sägs av programledaren:


"Fredrik Lindströms snabba skjutningar på ligg"

Skjut och ligg, det kan ju inte bli annat än snuskiga associationer ;)

Asiatisk lax i ugn med avokadokräm

Jag håller på att testa lite av de recept som fanns i nya Buffé, idag stod denna laxrätt på menyn. Den var riktigt god. Däremot kommer jag nog ta lite mindre wasabi i avokadokrämen nästa gång eftersom det blev lite väl starkt för min smak. En toppenrätt!



500 g skinn- och benfri laxfilé i bit

Marinad:
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung

Avokadokräm:
2 avokador
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt


Gör så här: 

Sätt ugnen på 200°C.

Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå.

Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa eller mixa med wasabi, limejuice och salt.

Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.

Servera laxen med avokadokrämen och basmatiris till.


Red curry noodles

Igår lagade jag en jättegod middag efter att ha fått tips från min kompis Malin. Recept och bild är lånad från hennes blogg. Tack snälla du för tipset, detta kommer jag definitivt göra igen.



4 portioner

4 portioner fullkornsäggnudlar
2 rödlökar
600 gram kyckling
3 röda paprikor
sockerärtsskidor
4 tsk röd currypasta
2 tsk kycklingfond
6 dl kokosmjölk
olja
mineralsalt
peppar
färsk koriander

Koka nudlarna. Strimla rödlöken och fräs den i lite olja. Strimla kycklingen och stek tillsammans med löken några minuter. Hacka under tiden paprikan och strimla ärtskidorna och stek sedan tillsammans med kycklingen ytterligare några minuter. Tillsätt currypastan. Häll över kokosmjölk och kycklingfond. Låt småputtra någon minut. Smaka ev av med mineralsalt och peppar. Blanda i nudlarna och strö över koriandern.

Mjukstart i Wordfeud

Vad sägs om denna mjukstart i en omgång Wordfeud mot Eva.


Nyår

Nu bombar jag bloggen med inlägg! Här kommer lite bilder från nyår som vi firade hemma hos Martin och Maria på Söder i Stockholm. Det blev en prima kväll.










På väg för att se på lite fyrverkerier








Helsingforskryssningen

Här kommer äntligen lite bilder från vår Helsingforskryssning med Silja Symphony. Det var verkligen en jättemysig resa, om man bortser från sista kvällens sjösjuka!



Jag i Helsingfors som bjöd på riktigt ruggigt väder



Min fina älskling



Detta var båten vi åkte med. Vi satt i fören, som inte syns på bilden, när det blåste som mest. Då slog vågorna över både fönster och radarn på båten.  Galet sjuk upplevelse.
När vi satt och såg på showen under kvällen gungade båten så mycket att vi lättade ur våra stolar som vi satt i. När vi sedan skulle gå genom shoppinggatan för att ta oss till hytten så var det ena stunden som att gå i en rejäl uppförsbacke, i nästa steg sprang man 25 meter nedåt i en ryslig fart.



Inifrån båten



Shoppinggatan på båten



Utsikt från vår hytt inåt mot shoppinggatan



När stormen kom sattes dessa skyltar upp.



Jag galet sjösjuk. Fredrik föreviga detta tillfälle, ser ju sjukt snygg ut



Ingen prima ballerina här inte, trots att jag hade ätit åksjukepiller hela resan fick jag se mig besegrad av havet.



Det gungade flera dagar efter denna resa.

Trots gungandet var det en väldans trevlig resa som jag gärna gör om.

Missarna mys

Jag tror jag skulle kunna bomba ihjäl er med alla gulliga bilder på mina missar. De är verkligen mina ögonstenar.
Här kommer två bilder som jag verkligen älskar. Snacka om kärlek!!!





Nya håret

Kors i taket, fick igång datorn idag med så jag snabbade mig med att ladda över lite bilder. Här kommer några efter mitt besök hos frisören. Blev lite konstigt ljus på dom men ni ser ju någorlunda iallafall.




Bravaddags igen

Jag sa häromdagen till en kompis att det var länge sedan det hände en bravad. Jag skulle tydligen inte ens ha tänkt tanken för ikväll var det dags. Återigen i Kista Galleria. Är gallerian förbannad eller vad är det frågan om??

Jag och Fredrik åt i foodcourten och när vi var klara skulle jag gå med brickan till brickstället. Jag hatar att gå med brickan, för jag är livrädd att jag ska tappa den. Varje gång är jag tokfokuserad. Vad som hände ikväll vet jag inte, men det var som om jag tappade gripfunktionen i handen en millisekunder. Det var allt som behövdes.
Med ett galet brak föll brickan i golvet. Glas och porslin i tusen bitar över golvet och halva jag indränkt i soyan som var kvar efter att jag ätit sushi. Kul, verkligen jättekul. Väldigt diskret i fredagsruschen. Om jag skämdes!! Ja, jag ville att det skulle öppnas en lucka i golvet så jag kunde försvinna.

Test

Jag har haft lite strul med att det inte går att kommentera när jag gör inlägg via bloggappen, trots att jag fyllt i att den ska vara kommenterbar. Så nu testar jag med detta inlägg och gör tvärtom för att se om det blir någon skillnad. Saknar ju era kommentarer och har tyckt det varit så få hälsningar senaste tiden. Kram


Hos frissan

Försöker piffa upp mitt trötta vinterhår med ett besök hos frisören. Klipp och färg blir det.


Att bli väckt av en katt

Klockan 5 tyckte Newton det var dags att kliva upp för att busa och gosa, för det var då han började hoppa på mitt huvud och bita i mitt hår. När det inte riktigt hjälpte för att få upp en trött matte så la han sig helt sonika över mitt ansikte så jag inte kunde andas. Den metoden fick ett mycket snabbare resultat. Hoppas den här väckningsmetoden inte kommer att användas fler gånger ;)


Fredagen den 13:e

Den berömda skrockfulla dagen är här. Brukar inte lägga mycket vikt på dessa datum och känner mig inte vidskeplig på något sätt vad gäller oturstal. Mer än halva dagen förflöt utan att några tråkigheter inträffade men på eftermiddagen fick jag ett supertråkigt besked. Jag gick inte vidare i rekryteringsprocessen av ett jobb som jag så galet gärna hade velat ha. Trodde stenhårt på detta! Ja ja, bara bita ihop och kämpa på. Jag ger mig inte! Kommer inte på fråga!


Mys i soffan

Försöker se hockey genom all päls. Mina sötnosar har somnat på mitt bröst i en enda stor hög.


Glamourkatt

Höll på att plocka av allt pynt från granen ikväll och Newton var mer än lovligt galen. Han härjade som en tok. Rätt som det var blev det så där oroväckande tyst och jag anade att han gjorde något busigt och lite förbjudet. Mycket riktigt, hittade honom i mitten av glitterhögen. En riktig glamourkatt, eller kanske en lussekatt. Söt som socker!


En fundering

Jag har samma fundering varje morgon: varför sover man som allra bäst och skönast precis när klockan ringer? Och varför måste missarna vara så galet gosjuka precis när det är dags att kliva upp?


Plöjer en bok

I helgen var vi hemma hos svärföräldrarna och blev grymt bortskämda. God mat och dryck i dagarna två. Vi åkte även ut i skogen och grillade hamburgare över öppen eld. Mysigt värre.

Jag fick även låna en hel kasse med böcker av Mari Jungstedt så nu blir det bokplöjartider.


Rörd

Denna fina present fick jag av Madde idag när hon kom ner från Luleå. Ni kan bara gissa hur rörd jag blev. Tack underbara vän!!


RSS 2.0