Utpumpad

Jag körde body pump idag vid 11. Känner mig riktigt nöjd att jag tog mig iväg för jag var allt annat än sugen. Utmanade mig själv med att öka vikterna på både ben, triceps och rygg. Tror med stor sannolikhet att det kommer att kännas i morgon. Är gode matt redan nu kan jag erkänna.

Efteråt lunchade jag med Annika som hörde av sig. Himla trevligt. Nu ska jag sätta mig och läsa lite läxor. Hoppas jag kan hålla ögonen öppna, hysteriskt trött. Funderar på att brygga lite kaffe men då måste jag ju pallra mig ur soffan och det är ju jobbigt ju ;)

Hittade Mandy i klädinsamlingen

dsc00272 (MMS)

Hittade Mandy i klädinsamlingen när jag kom hem. Det var tydligen ett lämpligt ställe att vila på :)


Måndag igen

God morgon!

Som ni såg i mitt förra inlägg så la jag mig ju med linserna och tvingades kliva upp för att ta ut dom. Givetvis fick det just den effekten jag var rädd för, att det skulle bli svårt att somna. Oj vad jag låg och vände och vred mig, länge, länge.  Somnade till slut men natten har varit orolig. Vaknade för att gå på toa två gånger och vaknade flera andra gånger ändå. 6.45 gav jag upp och klev upp. Nu har jag softat lite framför morgonnyheterna, druckit  kaffe och ätit en rejäl frukost.

Ute skiner solen och himlen är alldeles klarblå. Blir nog en bra måndag det här!

Kram

Jag gjorde det igen. Hade hunnit lägga mi...

Jag gjorde det igen. Hade hunnit lägga mig och nästan slumra in när jag kommer på att jag inte tagit ur mina linser. Finns det något värre? Bara att kliva upp. Klarvaken igen. Vansinnigt irriterande. Men nu gör jag ett nytt försök och säger kram och god natt


Rensning avklarad

Så där ja... Nu kan jag vara riktigt nöjd med min söndag Har fått iväg mina papper till Jusek, varit på långpromenad, gjort veckomeny och nu slutligen tagit tag i den stora ångesten med att röja i förrådet.

Jag har inte så våldsamt mycket saker i förrådet trots allt, men känner att jag ändå vill rensa igen för att lyckas minimera det mer om det går. Det ser nog lite värre ut än vad det är för jag har sparat ganska många tomma banankartonger utifall jag ska flytta igen, plus att jag även har en del av Livs saker som hon inte fick med i sitt flyttlass nere i mitt förråd.

Blev ett himla projekt att röja där nere. Galären gjorde ju om våra förråd för några år sedan, till jättefräscha, men dock våldsamt långsmala förråd. De satte även in belysning som styrs av rörelsesensorer. Vet inte riktigt hur de tänkte men de satte inte in några lampor i själva förrådet så där är det ju tokmörkt. När jag väl var längst in i förrådet så kände ju inte sensorena av mig, så det blev mörkt, med ungefär en minuts intervall. Jag höll på att få tokspel eftersom det inte är det lättaste att leka Fångarna på fortet i mörker med livet som insats. Jaja, nu är jag klar iallafall.

Jag har även rensat ut saker som jag ska försöka att sälja av på antingen Tradera eller Blocket. Måste försöka få ihop lite cash till min bilskatt. Har aldrig prövat sälja på Tradera så detta kan bli intressant. Hoppas jag får ihop någonting iallafall. Alla bidrag tas ju tacksamt emot just nu.

Nä nu ska jag nog hoppa in i duschen en sväng, känner mig alldeles svettig och dammig.

Trevlig kväll på er!

Förrådsrensning

dsc00271 (MMS)

Projektet att rensa i mitt förråd blev minst sagt ett rejält projekt. Hur kan man göra sådana här långsmala förråd. Så himla opraktiskt. Till råga på allt slår lyset av efter en minut så man måste gå ut ur förrådet för att sensorn ska känna av rörelser.. Blev minst sagt ett träningspass det här...


Inget för höjdrädda

Herre gud, man kan tydligen slå världsrekord i det mesta eller vad säger ni om detta??


Mors dag



Idag är det Mors dag och mina tankar går givetvis till min älskade mamma som tyvärr inte finns med mig längre.
Jag hoppas att du på något sätt vet att du är i mina tankar!

Älskar dig och saknar dig i massor!

Kram från din dotter

A2 och softning i soffan

Har hållit mig vaken hela dagen trots att jag klev upp så tidigt. Klart att nu när kvällen är här så känner jag mig ganska mosig. Ser på Sommarkrysset och läser bok samtidigt. Tror nog att det blir en ganska tidig kväll i säng.

Tog mig iväg på aerobic 2 idag. Hade ju tänkt att försöka ta det hyggligt lugnt och hålla mig ganska långt bak i ledet, eftersom jag inte har kört aerobic på ganska månader. Vad händer? Vi blir endast 6 personer på passet. Det finns liksom ingen bakre rad att gömma sig i, utan jag hamnar i mitten längst fram. Gick inte att smyga där inte. Fy tusan vad jobbigt. Trodde jag skulle spy, på riktigt alltså, innan passet var över.

Blev lite uttråkade på eftermiddagen så bestämde mig för att ta bilen ut till Storheden och handla maten jag behövde på Ica Maxi. Snacka om big misstake!!! Det som jag hade tänkt som en avslappnade tur blev precis så långt ifrån man kan komma. Glömde ju av att det var löningshelg, plus att det även var någon form av bilutställning på Storheden. Fastnade i bilkö nästan direkt efter järnvägsöverfarten och fick krypköra ända till Maxi. På mataffären var det SM i griniga, hysteriska barn i diverse ålder. Blev helt slut. Kom hem med en redig huvudvärk istället.

Nu ikväll har jag mest tagit det lugnt. Har smörjt in mig med self tan, så får se hur det ser ut i morgon. Jag är alltid livrädd för att det ska bli randigt, men jag tror att jag var noggrann när jag smörjde in mig. Jag lär väl märka om jag vaknar som en zebra eller inte i morgon.

Nä nu ska jag krypa ner i soffan igen. Missarna ligger redan och sover där!

Kram

Catwalk

Här kommer lite nya bilder på Mandy.



Måste ju inspektera öppna spisen...



Hmmm..vad ska man nu hitta på?



Kanske jama lite??



Eller slicka sig om munnen?



Rejäla mårrhår



Sova på gardinen fungerar också



Mandy vill nog inte att matte ska sy upp gardinerna.



Leta upp en solfläck i vardagsrummet står också på agendan.





Eller så kan man pressa in sig mellan krukorna i köksfönstret..

Vars är grisarna???

Den frågan ställdes nog ca tusen gånger av älskade Tilde och Casper igår! Jag följde med Madde och barnen till Hertsö miljögård. På gården har de får och hönor. Nu skulle de även ha utökat med små grisar som vi skulle kolla på. Tyvärr hittade vi inte igen dom, de kanske häll dom inomhus. Får väl gå dit en annan dag och kika. Lyckades iallafall ta några mysiga, somriga bilder från vår mysiga stund!



Tilde och Casper cyklar för fullt














Tidig lördag

Vet inte hur många gånder jag vaknade till inatt, men helt klart alldeles för många. Vid 4 vaknade jag till rejält och "låg och drog mig" till kl 5 när jag klev upp. Till och med missarna låg och sov och såg ganska förvånade över att jag var upp så tidigt. Nu har jag hunnit dricka lite kaffe, mysa med katterna och surfat runt på nätet. Kanske dags för lite frukost.

Mandy försöker hjälpa mig att blogga, för hon lägger upp hakan på tangentbordet hela tiden. Mysmissen!

Överlevt

Jag har överlevt mitt besök på ätstörningen idag... Det var med svansen mellan benen som jag gick dit. Måste erkänna att jag blev glatt överraskad över att jag inte hade gått upp något sen förra veckan med tanke på den rejäla svacka jag har haft sista tiden. Bara bita ihop och kämpa på.

Nu sitter jag och väntar på att Madde och Emelie ska komma hem till mig. De har sprungit Vårruset och ska låna min dusch för att göra sig i ordning för utgång. Tänkte faktiskt unna mig ett glas vin ikväll under tiden de är här.

Ha en trevlig kväll!
Kram


En läkare hade uppfunnit en maskin som ku...

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna vid en förlossning till barnets far. Ett äkta par tog chansen att prova maskinen. Då födseln satte igång, blev maskinen inställ på att föra över 25% av smärtorna till fadern, men mannen märkte ingenting över huvud taget. Läkaren tyckte att det verkade märkligt och höjde inställningen till 50%. Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre. Eftersom det gick så bra, överförde man 100% av smärtorna till mannen. Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor, och ett välskapt barn föddes. Då mannen kom hem från BB fann han brevbäraren liggande död vid dörren...


God morgon onsdag

Pensionärsvarningen fortsätter. Vaknade först kl 4 men lyckades ligga och "dra mig" till klockan 5.30. Inte mycket att göra, väntar på att kaffet ska bli klart.

Första natten med Mandy har gått bra. Hon jamade lite i början men den fann hon ro och somnade gott i vardagsrummet. Olivia och Mandy är fortfarande lite avvaktande till varanda. De råkade springa runt soffan från varsitt håll igår kväll och blev nog båda tokrädda, började fräsa åt varandra och backa åt varsitt håll. De gör inget mot varandra, försöker inte gå till attack. Tror nog att de kommer att finna varandra i sinom tid.

För er som undrar varför jag har "fått" henne så är det så att jag ska vara fodervärd åt henne. Det är samma uppfödare som som jag köpte Gizmo ifrån. Uppfödare ska ta en till två kullar på henne innan hon tillfaller mig, känns jättespännandee. Än så länge verkar ju allt fungera också. Har ju henne på en provperiod för att se hur det går. Olivia går ju trots allt före, min lilla skatt. Som sagt, än så länge ser det just ut.

Hade Annika på besök igår kväll och som vanligt när vi ses så har vi så trevligt att vi glömmer bort tiden. Tror det blev nästan 3,5 timmes surr i soffan, men oj så trevligt. Vad skulle jag göra utan dig vännen??!!

Nä nu tror jag bestämt att kaffet är klart. Hörs lite senare.

Kram

Mandy

Idag har jag fått hämta hem min "nya" katt som jag ska vara fodervärd åt. Världens sötaste lilla ulltjej, född 2004.
Mandy är verkligen hur kelig som helst, spinner för fullt och kommer och trycker sig mot mig mest hela tiden. Olivia och Mandy har hälsat på varandra utan större problem. Både fräste en lite sväng men ingen gick till attack. Nu ligger de ganska nära varandra i samma rum så jag tror inte det ska bli några problem.

Här kommer några snabba bilder som jag har hunnit ta idag.










Fem

Vaknade redan klockan 5 idag och hade inte ro att ligga kvar i sängen. Nu puttrar kaffet i köket. Fördelen med att vakna så här tidigt är att jag hinner fixa lite i lägenheten innan det är dags att hämta Mandy vid 10-tiden.

Måste säga att jag är stolt över mig själv. Igår lyckades jag jag att inte hetsäta någonting. Åt inte ens något som kan betecknas som det minsta onyttigt!!! Trots att jag hetsätit i flera dagar och att ångesten under gårdagen var enorm. Hoppas verkligen jag kan hålla kvar i detta. Ger mig själv en guldstjärna.

Nä dags för en stor kopp kaffe. Säger god morgon världen så länge!

Ångest deluxe

Gode gud vilken klump jag har i magen just nu. Jag har precis loggat in på internetbanken och gjort mina räkningar för denna månad. Inser precis att jag inte ens kommer få ersättning från Försäkringskassan som kommer att täcka min kostnader. Det fattas gode mycket!! Vet inte vad jag ska ta mig till? Enda fördelen är väl att jag kommer gå ner i vikt, för pengar till mat finns inte.

Måste försöka sälja av lite saker här hemma. Någon som behöver köpa lite kläder? Två jättefina ekhyllor? Får väl pröva lägga ut bilder här på bloggen, annars får jag försöka med Blocket och Tradera.

Så där, då var den här dagen förstörd...

Väntar tillökning

Jag väntar tillökning.. Nä jag ska inte ha barn.. Eller jo, på sätt och vis. Jag väntar tillökning i min lilla familj. Jag ska pröva att vara fodervärd till en perserhona vid namn Mandy. Jag ska få hämta henne i morgon för att testa om hon och Olivia går ihop. Spännande!!

Har hämtat en bild från uppfödarens hemsida på den söta lilla varelse som ska tassa omkring hemma hos mig i morgon.


Garderobssanering

God förmiddag kära måndag!

Har sovit som en kratta i natt. Drömt massa konstiga, osammanhängande saker som jag inte riktigt kommer ihåg vad det handlade om. Stressande drömmar var det iallafall och jag vet inte hur många gånger jag vaknade till. När klockan var 02.25 trodde jag det var dags att kliva upp. Jag hade bett Fredrik att väcka mig vid sju-tiden på morgonen men jag vaknade av mig själv klockan halv sju. Så istället blev det jag som ringde och väckte Fredrik.

Jag har redan hunnit med att dricka en hel drös med kaffe, ätit frukost, diskat och dumsurfat på nätet. Fastnade på Hemnets sida och hittade hur mycket fina lägenheter som helst. Jag har även tagit tag i att rensa ur garderob och byrå från alla kläder som jag i dagsläget inte kommer i. Jösses, vad deprimerande. Har prövat igenom mig allt jag har (vilket är alldeles för mycket inser jag nu), men oj vad mycket som jag inte kommer i... Inte ens i närheten. Jag har valt att plocka bort allt sånt, för att stuva ner det i källaren. Jag måste acceptera hur jag ser ut just nu, och om jag dagligen ser alla kläder som jag inte kommer i blir jag bara mer nedstämd, och tröstäter bara ännu mer. Det är bättre att jag får gå ner i källaren och hämta upp lite "nya" kläder när jag har lyckats gå ner lite. För slipper jag se alla mindre kläder hängandes i garderoben, så slipper jag också bli påmind om mitt "misslyckande".

Nu när det är färdigrensat så känns det ganska skönt faktiskt. Ska bara bära ner allt i källaren men det gör jag lite senare.
Idag ska jag träna och även träffa Madde en sväng. Behöver även göra lite övningar som jag fått från ätstörningen. Måndag...ny vecka och nya tag! Jag ska, jag vill, jag klarar det!

Stor kram

Aj aj aj

Idag har jag roat mig med lite självplågeri. Jag har epilerat benen. Jösses, har glömt bort hur jäkla ont det gör. Skulle ju nästan behöva bedöva mig med vin eller en drink. Klarade mig igenom proceduren med en himla god vilja.





Nu är jag lätt prickig på benen, men hoppas det lägger sig till i morgon.
Vill man vara fin får man lida pin heter det väl ;)

Jag har en bättre dag idag, har lyckats stå emot suget att vräka i mig onyttigheter. Känns skönt! Däremot är min pollenallergi värre än någonsin. Tror inte jag varit så här risig sedan jag var liten.  Här kommer lite bildbevis, och ändå så ser det inte så farligt ut på bild som det är i verkligheten.





Snygg som tusan!

27 dresses

Nu har jag haft en romantisk afton med mig och Olivia i soffan, tittande på filmen 27 dresses på TV4. En riktigt söt kärlekskomedi som självklart fick mig att få lite tårar i ögonen.

Nu är det kram och god natt som gäller!

Kram och Jam

Rolig buss

På väg till affären mötte jag och Krooken en buss med väldigt roligt namn i skylten.

Pippolas buss

Jag var tvungen att kolla en extra gång, men det stod verkligen det. Med lite särskrivning blir det ju extra roligt;
Pipp Olas buss

Haha, jag har för sjuk humor!


Porslinsblomma

Tog ett litet skott från en porslinsblomma för ca 1,5 år sedan. Helt ofattbart vad denna lilla blomma har växt. Till min stora förtjusning har den nu börjat blomma. Det väcker rejäla barndomsminnen. Min mormor och morfar hade en sån här blomma vid fönstret vid deras ytterdörr i Skene. Nu när doften sprider sig i min lägenhet så känns det som om jag åter är barn och har sommarlov hemma hos dom.




Yatzy

Tanken var ju att Krooken skulle komma och sola på min balkong. Precis när hon anlände blev det betydligt molnigare och kallare väder. Vi trotsade kylan och åt lunch ute på balkongen, tonfisksallad. Vi hann även med lite kaffe och en turnering i Yatzy, som jag förlorade stort i.





Annika tappade ner tärningen på parkeringen





När det blev för kallt att sitta  på balkongen så strosade vi lite på stan.
Annika fyndade rejält med stöd av mig!

Tack vännen för en mysig dag!

Pollenchock deluxe

Tårarna formligen sprutar på mig just nu. Måste vara galet mycket pollen i luften. Detta är värsta attacken på flera år. När jag var en sväng på affären tidigare idag så såg det ut som jag grät som en tok, är helt skinnflådd runt ögonen nu. Inte ens allergimedicinen hjälper nu.

Fick ett samtal

Fick ett trevligt samtal i morse av Krooken som var rastlös och inte visste vad hon skulle göra. Så nu bestämde vi att hon skulle komma till mig från Piteå, för att sola på min balkong! Himla trevligt med sällskap!

Det roliga är att när man ska få besök är att jag lyckas få en himla fart med att snabbröja i lägenheten. Ännu en positiv sak med besök. Har röjt det värsta nu iallafall, sen återstår dammsugning men det får bli antingen senare idag eller i morgon.

Nu ska jag sätta mig på balkongen med en kopp kaffe och invänta mitt besök!


Första koppen kaffe...

.. på morgonen är klart den godaste! Sitter just nu i soffan och njuter. Har ätit frukost, ser lite på morgonnyheterna på TV4. Jag har även hunnit med att göra en ansiktspeeling, så nu känner jag mig som en babyrumpa i ansiktet. Väntar på att solen ska nå min balkong, men det gör den först kring 11.30. Tänkte att jag skulle hinna med att röja lite hemma innan dess. Det är ju lättare att kunna sitta och njuta i brassestolen om det inte är total kaos här inne.

Tror jag ska ta min andra kopp kaffe nu innan jag sätter fart. Vad gör ni idag?

Kram

God morgon lördag

Vaknade ganska tidigt idag. Himlen är klarblå, solen strålar, det nog en aningens kyligare luft än tidigare värmedagar men tror ändå att det kan bli en dag på balkongen. Kaffet puttrar i köket.

Har läst lite bloggar på morgonen, surfat på nätet. Nu är jag nog redo för en bra lördag!

Ha en mysig lördag mina kära läsare!
Kram

Invigning av nya bikinin

Idag har jag inte gjort många knop, mest solat och slappat på balkongen. Läst lite av de läxor jag har till ätstörningen, kollat ut bra recept och druckit kaffe. Har minsann fått både fräknar och rosor på kinderna.








Picknick på Udden

Igår gjorde jag, Sara och lilla Siri en utflyckt till Gültzauudden. Det var ljuvligt soligt väder så vi bestämde oss för att göra en enkel liten picknick. Helt underbart! Känns så overkligt att det är så varmt och vackert i mitten på maj, måste nästan nypa mig i armen.

Här kommer lite bildbevis från vår mysiga dag!



Sara



Kontrasterna är stora, det fanns stora snöhögar i skogen.



Jag njuter för fullt!



Ett päron som solar sig.






Söta Siri

Tack Sara för en jättetrevlig eftermiddag! Jag hoppas på fler picknickar framöver.


Bildkavalkad

Jag har ju varit lite sen med att ladda över bilder från kameran så här kommer ett bildregn från alla möjliga tillställningar.



Olivia blir bortskämd hemma hos Fredrik.
En alldeles egen arbetsstol som resulterar i att Fredrik får sitta på en köksstol.



Det hände en olycka i bilen på väg upp, så vi fick börja med ett bad när vi kom hem.




Olivia är allt annat än nöjd med detta beslut...



Dags för handduken...



Tanken är ju att en klädhängare ska hänga på väggen.. Men varför ska man
vara så gammelmodig?? Med alldeles för mycket kläder hängades, med en vägg
gjord av vad man kan tro är maräng och lite hjälp av Fredrik som tappade
balansen har nu denna skapelse bestämt sig för att ramla ned.
Höll på att dö av skratt när det hände. Glömmer inte Fredriks panikslagna
blick när han inser att han står med denna i sina händer.




Fredrik gjorde ett försök med att få upp hyllan igen, men trots rejäla
expanders gick inte detta. Väggen är för porös. Kan inte fatta att jag bor i ett hus med
väggar av halm. Måste nog ringa vaktmästaren.


Fläskfilé på rymmen

Jag var och handlade på Willys nyss. De har totalrenoverat butiken så nu är den riktigt fräsch, och kanontrevlig att handla i. Denna vecka firar de sin nyöppning med rejäla kampanjvaror. Jag kände mig nästan som en sniken pensionär när den ena efter den andra kampanjvaran åkte ner i korgen. När jag lastade upp varorna på bandet så var det nästan så jag skämdes, men jag måste ju passa på att ladda upp. Med denna ekonomi måste jag verkligen vända på varje krona, så detta var ju kanon. Köpte kaffe för 15 kr, och så fläskfilé för 44 kr kilot. Man fick max ta tre fläskfiléer så jag passade på att göra detta, det är ju bra att ha i frysen.

Men nu när jag väl var hemma och packade upp kassarna så saknas det en fläskfilé. Hur tusan kan man tappa bort en sån? Den måste ju på något sätt glidit ur den ena påsen när jag ställde ner kassen på golvet för att kunna packa den andra kassen. Skapligt irriterande och en aningens pinsamt och gå tillbaka och fråga om någon har hittat en fläskfilé. Jag får helt enkelt leva med förlusten!


Somnade visst i soffan.......... I ett par...

Somnade visst i soffan.......... I ett par timmar. Hade ju tänkt hinna blogga om min dag idag men det får bli imorn. Har i allafall hunnit med både att träna body pump på lunchen och sen haft picknick på Gultza. Mer info följer. Kram och god natt


Ligger i sovrummet och funderar på..........

Ligger i sovrummet och funderar på........ Hur varmt kan det bli i ett rum? Känns tropiskt varmt här inne trots att fönstret är öppet. En fläkt eller ac skulle inte skada. Hur tusan ska jag kunna sova???


Infanterield

Jag har märkt en baksida av värmen i kombination med viktökning. Hade kjol på mig i vanlig ordning i måndags, men eftersom det var så himla varmt valde jag att inte ta på mig mina leggins när jag skulle ut och gå. Snacka om misstag. Jag hann inte många meter innan jag drabbades av infanterield, dvs ett enormt skavsår mellan låren. Kunde knappt gå normalt hem, utan ville helst gå så bredbent så att inte låren skulle skava mot varandra, men hur störd ser man inte ut då? Ser ju ut som om jag hade bajsat på mig.

Nu har jag fortfarande jätteont, trots att jag har leggins på mig. Funderar skarpt på att köpa mig ett par shorts eller capribyxor. Prövade förra årets shorts utan att lyckas få på mig dom. Snacka om deprimerande. Jag gick en sväng till Lindex idag och kikade på vad de hade att erbjuda. Fick hem en rabattcheck på 25 % på ett helt köp plus att jag har ett presentkort på Lindex som jag fick av Madde när jag fyllde år. Hittade dessa två som jag gillade skarpt.


Jeanshorts 249 kr på Lindex


Capribyxa med bred linning. Dold dragkedja i sidan samt sprund i benslut, pris 199 kr

Vad tycker ni är snyggast och bäst?

Ont i halsen av pollen?

Det är grymt mycket pollen i luften nu. Det smällde ju till rejält nu när det blev så varmt på en gång. Det rinner i ögonen och näsan, och jag hostar och kraxar. Jag har även ont i halsen, men är så fundersam om det kan vara på grund av pollen eller om det är en vanlig förkylning.

Är det någon som vet om man kan få ont i halsen av pollenallergi?

Det är värmebölja deluxe idag! Nu ligger j...

dsc00261 (MMS)

Det är värmebölja deluxe idag! Nu ligger jag i en brassestol på balkongen och solar och fullständigt flyter bort. Känns helt overkligt. Har även hunnit med att vara på ätstörningen och ta en långpromenad idag. Varma kramar


Bikini, balkongmiddag och behaglig värme

Vilken värmde det är nu sedan ett par dagar tillbaka. Ryssvärmen har verkligen kommit till Norrbotten. Känns helt overklig, allt  har gått så fort. I lördags var det 26 grader varmt i skuggan. När jag och Fredrik satt i Norra hamn med vår kaffe så flöt fortfarande bitar av isflak i vattnet. Nu är allt borta, gräsmattorna gröna och björkarna halvvägs utslagna. Allt hände på typ två dagar. Jag njuter för fullt! Har passat på att vara ute så mycket det bara är möjligt. Idag tog jag, Mari och Ulrika en långpromenad. Först runt fjärden, sen gjorde vi en avstickare förbi Teamsportia vid Kvantum och sen tillbaka hem. Kändes bra i min kropp, har nämligen en ganske rejäl träningsvärk efter ett body pump pass igår.

Beställde förresten en bikini på La Redoute för ett tag sedan. Var kraftigt skeptisk till att den skulle passa, men den blev kanonfin. (Hade man kunna få med kroppen i samma beställning så hade jag tagit den med)




I lördags var vi hos Annika och Johan. Vi väntade i vanlig ordning alldeles för länge med att bestämma vad och hur vi skulle äta, så till slut blev det panik. Det slutade med hemkörd pizza som åts ute på deras ljuvliga balkong. För att vi skulle rymmas alla tog vi ut deras vardagsrumsbord och satt på kuddar på golvet. Hur mysigt som helst. Tusen tack för en riktigt härlig kväll!



Myser med en latte i Norra hamnen. Det är ...

dsc00253 (MMS)

Myser med en latte i Norra hamnen. Det är hur varmt som helst, kring 24 grader. Strålande sol och vindstilla. Sitter i tunn klänning och svettas.


Åter en underbar dag med sommarvärme ute...

Åter en underbar dag med sommarvärme ute. Har hunnit med en långpromenad runt fjärden, nu tar vi igen oss på balkongen. Även idag tävlar vi i yatzi. Ska snart snabbstäda lite, sen kommer Liv på middag. En solig kram från mig


Premiär på min balkong i det ljuvligar väd...

dsc00250 (MMS)

Premiär på min balkong i det ljuvligar vädret. Kaffe och yatzi, och en öl till Fredrik. Ikväll vankas det grillat hos Malin och Tomas. Livet är bra härligt!


Söndagskvällen förgylls av ett underbart f...

dsc00246 (MMS)

Söndagskvällen förgylls av ett underbart fotbad.


Promenad bland vitsippor och hästar.

dsc00245 (MMS)

Promenad bland vitsippor och hästar.


Segrare

Jag vann!!!! Och det överlägset!!! Behöver jag säga att det känns bra???

En ganska nöjd person som är på väg att fö...

dsc00244 (MMS)

En ganska nöjd person som är på väg att förlora stort.


Nu är det allvar

dsc00243 (MMS)

Nu är det allvar


Så ska det låta

Har flyttat över från köket till soffan och Så ska det låta. Gud vad jag gillar det programmet.. Får stark längtan till den tiden då jag sjöng.. Kan sakna den tiden rejält. Nu känns det som om jag inte kan ta en ren ton eller sjunga riktigt klart. Har funderat på om det går att träna upp igen eller inte, men har väl inte vågat ta tag i det..

Måste bara säga att maten verkligen blev superdupergod, var ett recept från ätstörningsboken så det var verkligen en skräll. Detta kommer jag göra om flera gånger. Receptet kommer på bloggen inom kort. Nu ska jag kika klart på tv:n sen väntar Monopol. Hoppas på vinst ;)

Kram

Fredagsmys

Så där, sitter här vid bloggen och smuttar på ett glas rosé. Maten står i ugnen, det vankas kyckling med citron och rosmarin och till det klyftpotatis gjord på mandelpotatis. Mumma.

Tyvärr har vi inte fått sålt flygbiljetterna och det känns så himla tråkigt att Annika inte kan vara med i helgen. Hoppas vi har möjligheten att ta en riktig tjejhelg framöver!

Ha en trevlig fredagkväll mina vänner!

Kram

En liten mysstund med fyra veckor gamla ka...

img_6807 (MMS)

En liten mysstund med fyra veckor gamla kattungar. Mitt hjärta smälte.


Flygbiljetter säljes

Vår planerade tjejweekend i Stockholm fick en oväntad vändning eftersom Annika akut fick opereras för blindtarmen. Givetvis hade vi inte tagit avbeställningsskydd på våra flygbiljetter, så nu finns det 2 st biljetter Luleå- Stockholm till försäljning (kostnad för namnändring tillkommer).

Avresa Luleå - Stockholm nu på lördag 8 maj kl 8.00
Hemresa Stockholm - Luleå måndag 10 maj kl 21.15

Säljes för 1350 kr per person (då är namnändringen inräknad i detta pris).

Annons på Blocket finns.

Powerbars med frukt och valnötter

Här kommer receptet på barsen jag bakade tidigare idag. Riktigt bra mellanmål att ha redo i handväskan när blodsockret dippar.

POWERBARS MED FRUKT OCH VALNÖTTER
10 st

 3 dl               fiberberikade havregryn
1 dl                vetegroddar
1 dl                vetemjöl
2 tsk               bakpulver
2 krm              salt
½ dl                valnötter
1 dl                 torkade tropiska frukter (ex ananas, papaya och mango) finhackade
2 msk             ljus sirap
ca 1 ½ dl         vatten

1.        Sätt ugnen på 175 grader

2.       Blanda noga havregryn, vetegroddar, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

3.       Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda.

4.       Forma på bakplåtspapper till en stor kvadrat, ca 1 cm tjock

5.       Grädda i ca 25 minuter och låt därefter svalna i en kvart innan du skär baket till 10 bitar.

 Tips: Om du villa ha extra torra powerbars kan du därefter sätta dem i ugnen igen i ytterligare ca 25 minuter på 125 grader, ta ut och låt sedan svalna.






Big Comedy 2010

Förra veckan var jag, Madde, Annika och Johan på Big Comedy. Det var verkligen hur kul som helst. Vi hade platser allra längst fram i mitten, och JA, vi blev utpekade. Henrik Schyffert gick hårt åt mig när han såg att jag fotograferade, men det var det värt.

Här kommer lite bilder från kvällen!





Robin Paulsson



Felix Herngren



Adde Malmberg



Elina Du Rietz



Henrik Schyffert
Det var detta kort som startade hans "attack" mot mig



Fredrik Andersson



Peter Wahlbeck



Marika Carlsson



Johan Rheborg



Hela gänget samlat



Schyffert såg att jag tog fram kameran och rusade fram för en posé.



Efter showen fick vi mycket nöjda fotas med Peter Wahlbeck



Johan och Peter Wahlbeck



Vi avslutade den trevliga kvällen med ett glas vin på Kulturens hus.

Tror bestämt att jag förlängde mitt liv med många år med tanke på hur mycket jag skrattade. Såg att tiningarna hade gett showen dåliga betyg, det kan jag inte förstå. Det var då iallafall min typ av humor, skrattade så tårarna rann.

Tack goa vänner för denna kväll!

Bakar bars

Just nu håller jag på och bakar bars som jag ska ha till mellanmål. Blir spännande att se hur dessa kommer bli. Återkommer med lägesrapport.

Förvirring i rusningstrafik

Snart ska jag testa något som kan fresta på ens nerver rejält. Jag ska köra genom hela Stockholm i rusningstrafik, utan varken karta eller GPS. Jag har nämligen lovat Liv att hjälpa henne med att hämta några kartonger hos Nina i Midsommarkransen, köra dom till Liv i Hallonbergen och sedan försöka hitta tillbaka till Kista. Gode gud, hur ska detta gå??

En solig promenad i Kungsträdgården.

dsc00227 (MMS)

En solig promenad i Kungsträdgården.


Njuter för fullt av våren

dsc00226 (MMS)

Njuter för fullt av våren


RSS 2.0