Söndagsträning och mys

Idag har jag varit på Helex och invigt mina nya träningsskor. Helt ljuvliga, grym stötdämpning och fötterna domnade inte alls. Däremot har jag fått skavsår på båda hälarna, men så är det verkligen varje gång jag har nya skor..så varför skulle det vara annorlunda denna gång? Tyvärr hade jag ju glömt att tejpa hälarna i förväg, så nu kommer jag att plågas ett tag framöver. Jag är trots skavsår mer än nöjd med skorna.

Idag körde vi 30 minuter kondition, sen var det dags för axlar, rygg och lite mage. Underbart att vara igång igen. Och jösses så mycket lättare det är att ha någon att träna med. Jag vågar ju dels inte ställa in dejten utan en väldigt bra anledning, och sen pressar hon ju mig att ta i det där lilla extra. Sånt gillar jag. Måste ha piskan hängande över mig. Kommer ha träningsvärk igen...eller rättare sagt den gamla har inte gett sig än utan jag fyller bara på med mer värk på andra ställen ;)

Efter träningen blev det en tur hem till Madde med familj. Alltid lika trevligt. Och snacka om att jag blev bortskämd, blev bjuden på middag när jag kom dit. Tacos. Gud så gott. Tack så jättemycket. Vi surrade, busade med barnen, drack kaffe, sjöng barnlåtar och pratade om allt möjligt. Det är som mitt andra vardagsrum. Tack för en toppenkväll!

Borde kanske ligga i sängen redan men är inte trött. Kanske ska plocka lite i lägenheten innan jag lägger mig. Har iallafall äntligen packat upp resväskan i hallen. Inte illa.

Idag har varit en riktigt bra dag. Tränat, umgåtts med Madde och faktiskt inte ätit något onyttigt alls under hela dagen. Guldstjärna till mig själv.

Säger väl kram och god natt från mig!

Fyndat

Jag har haft en jättemysig lördag idag. Från början hade jag inga planer alls. Jag tog en lång sovmorgon. Precis när jag hade vaknat ringde Yvonne och sa att hon skulle komma in till Luleå och frågade om vi skulle fika. Jag hoppade i kläderna och gick in på stan. Vi tog en fika på Åhléns och surrade, var länge sedan vi träffades och hade mycket att uppdatera varandra om.

Tog oss en tur genom Åhléns på vägen ut och då hittade jag ett riktigt fynd, en mindre svart handväska för 59 kr på rea (hade kostat 249 kr tidigare). Min lilla väska har gått sönder i både dragkedja och axelrem så har letat länge utan att hitta något prisvärt.






Sen skildes vi åt och jag skulle möta upp Annika en sväng på stan för att dels se lite på Talanguttagningen i Strand galleria och sen strosa på stan. Hade en liten lucka så gick in på Vero Moda som hade utförsäljning eftersom de ska stänga butiken i en månad för att bygga om. De hade rejäl rea, 70 % rabatt på reapriset. Gjorde tre fina fynd.




Svagt ljusrosa långkofta, ordinarie pris 279,95 kr, jag betalade 29,50 kr



Vit skjortklänning, ordniarie pris 199,95 kr, betalade 44,70 kr



Tunika/klänning ordinarie pris 199,95 kr, betalade 44,50 kr

Så det blev totalt 118,70 kr för tre stycken! Galet billigt.


Sen till det största fyndet av allt. Jag behöver nya träningsskor eftersom de jag har inte fungerar så bra. De jag har är ett par aerobicskor som är jättebra till just det. Men när jag kör body pump, eller går på löpband och kör crosstrainer så tappar jag känseln i fötterna. Jätteobehagligt. Tydligen har det med att göra att aerobicskorna är så hårda. Jag var in på Teamsportia och testade löpskor och hittade med hjälp av personalen ett par som var jättesköna och anpassade efter min löpstil. Men däremot var det ju inte direkt billiga.. 1500 kr.. Så Annikla sa att vi kunde gå till Intersport för att se om de hade några på rean nu när de har utförsäljning på hela butiken. Trodde inte det skulle vara möjligt att det skulle finnas några kvar eftersom de har haft rea i flera dagar. Men snacka om flyt, de hade precis den modellen jag hade testat fast en annan årgång på den. Och det var halva priset.  Kan inte tro att det är sant. Oftast brukar jag ju aldrig hitta något på rea när jag väl behöver något specifikt, men nu tror jag att jag hade jackpott!



Asics gel flashfire, ordinarie pris 1000 kr, jag betalade 500 kr


Så totalt betalade jag 677,70 kr för allt när det egentligen skulle ha kostat 1928,85 kr.
Jag har alltså "sparat" 1251 kr.

Vi avslutade shoppingen med en paus på Roasters och spanade på folk från fönsterbordet. Tack för en trevlig dag vännen!

Nu ikväll har jag sett Melodifestivalen iförd mjukisbyxor och en varm kopp rött te. Men alltså, helt ärligt.. Vad är det frågan om? Tycker det här med Melodifestivalen har spårat ut.. För många deltävlingar och många värdelösa låtar. Enda positiva idag var Anna Bergendahl.

Nu velar jag om jag ska orka göra ett ryck och rensa lite i lägenheten. Den ouppackade resväskan sen två veckor tillbaka ligger fortfarande som ett hästhinder innanför hallmattan och det är saker både här och var... Eller ska jag helt enkelt slöa vidare i soffan??

Vinterpromenad

I torsdags tog jag, Sara och lilla Siri en lång promenad på isen i det soliga, men väldigt kalla vädret (minus 22 grader). Men solen värmer faktiskt lite nu. Underbart. Vi går en strålande persiod till mötes nu.



Finns inget finare än att vandra på isen...så vackert!








När jag kom hem fick jag ett smärre frispel, jag hade nämligen fortfarande inte fått mitt arbetsgivarintyg. Behöver jag säga att jag blev galen. Skickade ett minst sagt upprört mail till både N och L och "hotade" med att om jag inte hade det till i fredags så skulle Fredrik personligen gå in på huvudkontoret och hämta det. Fick ingen repsons och då brann det av rejält. Började prata med en av mina gamla kollegor och berättade hur allt låg till. Hon blev helt upprörd när hon hörde det och tog tag i allt. Fick mitt intyg hemlevererat till dörren samma dag. Tack M för det! Tur det finns någon med stort hjärta.

Så i fredags kunde jag äntligen skicka in alla paper till Försäkringskassan! Nu återstår det bara att se hur länge all handläggning tar..

I fredags var jag även å Helex och tränade med Stina, ett rejält pass vill jag lova. Vi körde först 30 minuters kondition (crosstrainer), sen körde vi ben och en rejäl omgång core/bålträning.. Så vi höll på i 1 timme 45 min. Underbart att vara igång igen. Men ojojoj vilken träningsvärk jag har nu.

Kram

En vardagsfundering

Här kommer en liten fundering jag har... Varför är det så att jag kan vara jättekissnödig och tex gå på stan ganska länge och hålla mig. Sen när jag kommer hem, och är på väg in på toa, och fipplar med byxknappar eller strumpbyxor så håller jag på att kissa på mig.. Varför är det så? För jag jade mycket troligt kunnat hålla mig på stan ett bra tag till... Det funderar jag på ;)

Liten misse

Jag måste ju erkänna att jag är sugen på att skaffa en liten kisse till, ett nytt försök att fasa in en ny innan Olivia går bort (hemska tanke, för hon ska ju leva för evigt).

Hittat en jättegullig liten kille hos Gizmos uppfödare, Twintorp. Bilderna är tagna från hennes sida.
Visst är han söt!!??








Dags för ny look??

Annika har ju en Iphone. Tydligen finns det en rolig ap som gör att man kan leka med bilder och göra dem i gammalt stuk, typ 80-tal. Annika har gjort tre förslag. Vad tycks?? ;)







Nytränad och arg

Jag har varit och kört body pump på lunchen. Känns skönt att vara igång igen.. Jag har däremot ett riktigt stort problem.. Jag kommer inte i mina träningstoppar..de är alldeles för tighta.. Kände mig som en stoppad korv idag..obekvämt som tusan och verkligen inte snyggt. Jag måste nog köpa mig någon ny träningströja, kan liksom inte vänta tills jag har gått ner några kilon.. För än så länge har jag ju inte lyckats gå ner något. Nu när jag väl har börjat träna igen så inser jag hur himla mycket jag har gått upp.. Inte det minsta kul.. Vet att många inte tycket att det märks så våldsamt, för jag har ju "turen" att det lägger sig hyffsat jämt fördelat över kroppen. Men nu är det mesta i garderoben trångt ;byxor, tröjor, till och med vida klänningar och tunikor har börjat sitta tight, för att inte tala om trosorna. Och när börjar sånt sitta trångt???  Fy vad det gör mig deppig...

Tror ni jag är förbannad idag?? Det verkar visst bli en konstant tillstånd för mig. Men jag får ju aldrig mitt arbetsgivarintyg, jag ringer, mailar och mailar... Först började det ju med att jag inte fick något direkt när jag slutade som jag hade blivit lovad från början. Sen skulle jag ju ha ett intyg som låg och väntade på mig när jag kom hem från Stockholm (skulle dels vara ett arbetsgivarintyg och sen ett arbetsbetyg med omdöme). När jag kom hem låg det ett kuvert med ett papper som varken var det ena eller det andra. De som jobbar med löner borde ju veta vad ett arbetsgivarintyg är, för det är ju en generellt erkänd mall som alla använder sig av. Den finns tom på nätet att Googla fram om man nu skulle vara osäker. Men med tanke att detta företag har ganska stor personalomsättning så bör det ju inte ha varit första gången hon skrev en sån. Fick ju maila, och fick beskedet att L skulle fixa det i onsdags i förra veckan, likså skulle N skicka betyget. På torsdagen hade jag inte fått något av det.. På fredagen får jag N:s betyg men jag ser fortfarande inte röken av detta jäkla arbetsgivarintyg. Och utan det kan jag ju inte anmäla mig för att få ersättning från Försäkringskassan. Har ju ingen buffert över huvudtaget så för mig är detta total panik och ger mig brakångest. Kontaktade N som pratade med L. Och enligt henne hade hon skickat det. Ok, bara att härda ut till måndag.. Men igår, inget intyg. Nytt mail till N som ber L skicka ett nytt intyg. Tror ni att det kom idag???? NEJ!!! Skulle rent ut sagt kunna klippa till någon nu. Hur jävla svårt kan det vara??

Jag har sovit som en kratta i natt. Tror jag är nervös dels för alla blanketter som strular, pengar å allt. Men sen har jag ju ett läkarbesök idag där de ska ta ställning till ev medicinering och fortsatt sjukskrivning.

Har nyss ätit chili con carne från igår, gud så god den blev. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och försöka lugna ner mig lite inför läkarbesöket.


Tjejmiddag i Piteå

I lördags styrde jag kosan till Piteå där Annika bjöd på middag hemma hos Sara. Det var verkligen jättetrevligt. God mat och trevligt sällskap. Vi pratade både allvar och en massa strunt, spexade lös framför kameran, sjöng singstar en aningens falsk men med full inlevelse.

Här kommer lite bildbevis från vår kväll.



Annika och jag




Sara och jag skiner ikapp




Dags att spexa loss lite




Man kan ju inte alltid se seriös ut ju ;)




Dags för singstar..stackars grannar.. Mer inlevelse än skönsång.




Minst sagt fokuserad. Tävlingsinstinkten är på topp.




Annika testar om det går bättre om hon sjunger i två mickar samtidigt.




Nöjd över en trevlig kväll.







På söndagen gick jag och Annika en promenad in till stan där vi tog en fika i Gallerian och satt och spanade på folk.
När jag sedan skulle sätta mig i bilen och köra hem hade bilen en helt annan vilja än jag. Den ville inte starta, var nog alldeles för kallt för den och troligen måste väl batteriet inte vara helt prima. Som tur är hade jag startkablar och det kom en vänlig, om än förvirrad och ganska stressad man i bil, som hjälpte mig att få igång den.

Tusen tack mina vänner för en jättetrevlig helg. Oj så välbehövligt!!

Kram

Frispel

Idag kändes det nästan som om jag fick en propp i hjärnan. Har varit sååå arg. När jag anmälde mig på Arbetsförmedlingen så berättade de att jag var tvungen att gå in på nätet och registera och komplettera mina meriter. Detta ska göras inom 14 dagar. Så i fredags kväll tänkte jag göra det, men då gick det inte. För deras sida där man ska registrera detta har bara öppet vardagar fram till kl 22 och helger till kl 18. Va???  Nätet fungerar väl dygnet runt. Jaha, fick skjuta på detta.

Så idag tog jag tag i det. Fyllde i alla mina utbildningar, alla jobb jag har haft. Och det tog en himla tid eftersom det var viktigt att fylla i korekta år och datum och skriva en beskrivande text om varje tjänst. När jag i stort sett var klar står det:

ETT FEL HAR INTRÄFFAT!

Ååååaaaaahhhhh, allt var borta. Så det som hade tagit över 1,5 timme att skriva in var borta. Det är bara att börja om. Fy vad less jag är. Varför ska det alltid krånga??

Och som om det inte räcker så har jag fortfarande inte fått mitt arbetsgivarintyg. Hur svårt ska det vara?

Man skulle kunna sammanfatta det så här:
Bad monday!

Nu ska jag gå och handla lite mat, ska göra chili con carne idag.

Kram från argbiggan!

Fjäril vinga syns på Haga

Turen ner till Stockholm var verkligen jättetrevlig och himla välbehövlig! Skönt med miljöombyte efter allt som har hänt senaste tiden.

Direkt när jag kom fram till Stockholm så begav sig jag och Fredrik hem till Maj-Britt där pappa väntade. Vi blev bjudna på middag och såg på Lets Dance på kvällen. Det blev en riktigt mysig kväll med god mat och lite vin.

På lördagen åkte jag och Fredrik till Hagaparken för att besöka Fjärilshuset. Gud så fint det var...och varmt!! Det var tropisk värme där inne så lite kändes det som om vi hade åkt utomlands. Det var otroligt vackert med alla stora fjärilar som flög omkring, fåglar, fiskar, grodor mm. Klart värt ett besök tycker jag.



Det föll regn på vissa ställen





Det var riktigt stora fjärilar









Det är fjärilspuppor som hänger, skapligt många ;)



Bananplantor fanns det också



Jättesöta små bolliga fåglar, tror det var någon form av vaktel










Besöket avslutades i caféet som fanns i anslutning till Fjärilshuset. Vi fick plats precis vid den öppna spisen, hur mysigt som helst. Måste väl tillägga att vi fick känslan att vi var dom enda utan barn på hela stället ;). Men det räcker väl att ha barnasinnet kvar.

På kvällen bjöd vi hem Liv på middag för att fira att hon har fått jobb. Vi pratade och skrattade hela natten, så himla kul att träffa henne.
Söndagen innehöll allt från att titta på soffor, äta på Burger King, åka förbi hos pappa till att se Sommaren med Göran. Den filmen måste ni se, jösses vad rolig!!

Egentligen skulle söndagen tillbringats med min kära bror, men han och Minna låg i magsjuka.. Det är ju inte sant. Blev riktigt ledsen men det kan man ju inte rå för. Det sjukaste av allt är ju att han hade det förra gången jag var ner också, vad är oddsen?? Hoppas jag kan komma ner snart så vi kan synas snart.

Måndagen började med en lunch med Kina på Bueno, caféet som ligger mitt emot Åhléns. Gud vad skoj att ses, vi uppdaterade oss om läget och fastnade i gamla minnen. Sen strosade jag på stan för att få tiden att gå. Inte att rekommendera när man verkligen inte har något att spendera. Jag väntade på att Liv skulle sluta jobba.

Vi träffades och hon bjöd mig på middag på John Chris på Drottninggatan. Åt en ljummen pastasallad med kräftstjärtar. Himmels god!!!  Sen gick vi vidare mot Vetekatten eftersom vi hade hört att de skulle ha väldigt goda semlor. Vilket mysigt gammalt fik. Tyvärr var de vanliga semlorna slut, men det fanns varsin minisemla med vaniljkräm i och det var urgoda.

Tisdagen blev ganska mysigt. Började med ett långt varmt bad, måste ju passa på när det finns badkar i ens närhet. Sen blev det lunch i Kista galleria och lite strosande i affärer. Åkte tillbaka till Luleå på kvällen och möttes av en överlycklig Olivia. Gud vad mysigt när det är någon som väntar på en när man kommer hem.

Tack Annika för hjälpen med Olivia!

Uppe med tuppen

Idag chockade jag både omvärlden och mig själv. Jag klev upp klockan 6. Egentligen är det ju ganska komiskt.. Så här tidigt har jag ju aldrig klivit upp när jag jobbade, men första dagen som jag är arbetslös då vaknar jag före fan.

Jag har sovit minst sagt uselt inatt. Jag gick och la mig i vettig tid, låg och vände och vred på mig. Precis när jag höll på att somna in märker jag att jag inte har tagit ur linser... Aaahhhh, bara att kliva upp och göra det. Gud vad galen jag blir när jag gör så här.. Tillbaka i sängen, jaha...klarvaken.. Låg och skruvade mig och myste med Olivia... Somnade in till slut, vaknade kl 24, kissnödig. Ja men då var det ju bara att kliva upp, och samma procedur igen. Klarvaken. Vet inte vad klockan var när jag somnade, men vaknade iallafall kl 2. Kissnödig!! IGEN!! Men helvete, vad är det frågan om?? Låg och funderade ett tag om jag skulle kunna hålla mig, men insåg att det var lönlöst. Uppe för tredje gången, mer arg än någonsin. Och efter detta toabesök blev det aldrig någon djupsömn.. Sov, vaknade, sov, vaknade. Klockan 6 fick jag nog. Klev upp och kokade kaffe, satte på morgonnyheterna på tv och tände lite levande ljus.

Nu ska jag hoppa in i duschen.. Blir nog en långdusch med lite peeling, ska raka benen och fixa fötterna.

Stor kram

Sista dagen

Så där..då var den avklarad. Den sista dagen på jobbet!! Fy vad konstigt det känns. På något sätt så känns det mer som om jag ska på en lång semester.. Får väl hålla kvar vid den känslan så länge det går. Blev iallafall avtackad av mina kollegor med blommor, doftljus från Partylite och operatårta.

Har varit en sväng på stan efter jobbet.. Jag var ju tvungen att lämna igen skiddressen jag köpte tidigare.. Känner inte att jag har råd att ha kvar den, även fast jag hade presentkort. Vet ju inte om jag kommer att behöva det till något annat längre fram..

Har fått hem papper från Försäkringskassan och jag blir ju helt matt bara jag tittar på dom. I morgon bitti ska jag bege mig till Arbetsförmedlingen och anmäla mig också..fy..vill inte....Nu börjar allt pappersadministrerande...suck, blä..Har ju inte direkt bra tidigare erfarenheter av sånt.

Håller på att packa ikväll. I morgon eftermiddag flyger jag ner till Stockholm. Ska bli helt underbart. Behöver verkligen få lite miljöombyte. Längtar att få träffa alla..pappa och Maj-Britt, Fredrik, brorsan och Liv...Åååhhh vad jag längtar!!!


Telefon med Madde

Jag måste bara återge ett samtal med Madde idag (jag har fått hennes godkännande att jag hänger ut henne här ;))

Jag - Vi borde baka semlor ihop.
Madde - Åh vad gott. Är det svårt?
Jag - Nej det är inte alls svårt. Jag har gjort det många gånger och är typ bra på det!
Madde - Men, det är ju semmeldagen snart!
Jag - Ja just ja, när är det?
Madde - Hmm.. jag tror att det är om typ två veckor? *börjar bläddra i almanackan*
Jag - Det är i alla fall en tisdag
Madde - *bläddrar*
Madde - Hmm.. alltså, jag hittar inte när det är och nu har jag kommit ända till slutet på mars.
Jag - Vad konstigt. Det borde ha varit. 
Madde - *börjar om från början igen*. Men DÄR är det ju!! 6 februari! Det är ju idag!!!!
Jag - Va?.....? Nä?
Madde - *tittar närmare*.. Oj... Det stod visst Samernas nationaldag. Inte semlornas nationaldag!!!!


Som om det ens heter Semlornas nationaldag? Ibland trillar inte poletten ända ner...

Känns så skönt Madde att det inte bara jag som levererar alla dessa klassiska kommentarerna.
Love U vännen!

Himlen kan vänta

Ikväll har jag maratontittat på SvtPlay.. På serien som heter Himlen kan vänta.. Den skildrar fem personer  som mitt i livet drabbas av en dödlig sjukdom. Jag började följa det när det gick för ett år sedan men såg aldrig klart det. Nu finns de gamla avsnitten på Play. Och nu på måndag visas ett nytt program där man får se hur det har gått sedan sist.

Kan ju bara erkänna att jag har gråtit, bölat och storgrinat... Och skrattat! Det är liksom när man ser sånt här som jag får perspektiv på livet.. Vilken himla livskraft och vilja att kämpa. Eftersom jag själv har upplevt liknande saker alldeles för nära så blir det väl ännu starkare. Jag rekommenderar er verkligen att se detta!!

Annars har dagen varit bra. Jag vaknade alldeles för tidigt för en lördag. Blev hembjuden till Sara och Danne på hemgjorda semlor, inte illa. Tack vännen!!

Sen blev det en tur till Sunderbyn för att träffa Elli, Matte och lilla goa Moa. Blev bjuden på middag, vi surrade om livet och såg på Melodifestivalen.

Nu är klockan galet mycket. Säger go natt!
Kram


Melissa Horn

Vilken underbar artist Melissa Horn är.. Hennes röst och hennes texter går liksom rakt in i hjärtat. Jag hoppas jag ska kunna få möjligheten att se henne live någon gång...


Bryt ihop, bit ihop å kom igen

Ibland funderar jag på om jag ska tro på ödet.. På nått sätt vill jag tro att allt har en mening. Att vissa människor prövas mer än andra..bara för att de tål det.. Å att allt har en mening... Att allt skit leder till något som är så mycket bättre..

Jag är såååå glad över alla underbara vänner jag har och som ställer upp i vått och torrt. Ibland kanske jag glömmer bort att säga hur fina ni är... Men ni finns placerade närmast mitt hjärta... Det är genom er jag inser att jag lever, att allt har sin mening.

Ingen nämd, ingen glömd!! Love U!!!

RSS 2.0