Skor till försäljning

Jag rensade ju min garderob för någon dag sedan och då hittade jag flera snygga skor som jag tyvärr inte kan ha längre (har lyckats med konststycket att få större fötter...suck). Så det är med sorg jag inser att jag faktiskt inte kan ha dessa. Innan jag lägger ut dessa på Blocket eller Tradera så tänkte jag kolla med er om det är någon som är intresserad?

Snygga pumps, helt oanvända! 150 kr (plus ev fraktkostnad)



Storlek 36 (stor 36:a för jag hade 37 normalt sett när jag köpte dessa)
Inköpta på Skopunkten, nypris 299 kr

Superskön sandalett 100 kr (plus ev fraktkostnad)



Använda ett fåtal gånger, Inköpta på Din Sko för 399 kr

Asics gel flashfire löparsko i nyskick,  400 kr (plus ev fraktkostnad)



Storkel 37 (US 6)
Nypris 1200 kr, inöpta på Intersport. Supersköna


Är ni intresserad så skriv en kommentar så löser vi det praktiska. Självklart försöker jag skicka dom med så billig frakt som möjligt.

Skynda fynda!

På spisen

Nu puttrar lördagssteken på spisen och jag passar på att blogga lite.

Efter ett mindre blodbad här hemma tidigare när jag tokblödde näsblod, så tog vi oss iväg till Stinsen en sväng. Fikade lite, och jag tror att alla Stockholms småbarnsföräldrar var samlade på ett och samma ställe. Galen ljudvolym. På väg dit mötte vi en riktig idiot i bil. Det var jag som körde, och skulle precis köra ut från vårt bostadsområde. Hör bara däcktjut, och ser en bil i hög hastighet köra in på vår väg. I nästa stund kom väl hans polare i en annan bil, misstänker att de kappkörde. Han svänger in i mitt körfält och kör mot trafiken för att hinna förbi sin kompis. Jag skulle ju precis köra. Behöver jag säga att jag höll på att dö av skräck. Vilja jävla idioter!! Finns ju för guds skull barn som springer omkring och andra bilister. Blev en aningens knäsvag efter det. Bara glad vi inte frontalkrockade.
I sådana här situationer önskade jag att man hade en videokamera som alltid spelade in när man körde, så vi kunde skicka det vidare till Polisen.

Nu ska jag återgå till köket!


Neeeeeeej

Blev inte mycket sömn inatt. Hade väl hunnit småslumra i 1,5 timme när Fredrik kom hem inatt. Och efter det kunde jag verkligen inte somna om. Somnade nära halv fem i morse. När jag sedan klev upp vid nio och drog upp rullgardinen så möts jag av stora vita snöflingor och vit backe. Nej jag vill inte!!!

Har ätit en lång frukost med kalkonmacka och mangosmoothie. Och kaffe. Det lär ju behövas idag. Vi har även fått en provprenumeration på Dagens nyheter så har långläst den och löser nu lite soduko. Vad resten av lördagen har att erbjuda har jag ingen aning om.

Kram


Mys i soffan

Sitter i soffan med Mandy i knät, hon spinner så det dånar. Ser på Let's Dance och äter lite godis. Riktigt mysig kväll! Newton försöker mest ta sig ner i min godispåse. Är solo ikväll, Fredrik är på aw.

Har varit ute på Barkarby outlet och fyndat lite. Det är ett grymt bra ställe tycker jag. Köpte mig en ny bh, och insåg att jag gått ner flera storlekar sen jag köpte min förra (vilket inte är så länge sedan). Jag ville ha en likadan som jag har nu fast i annan färg Det roliga är att jag inte fattar det själv utan jag plockade in mina vanliga storlekar och en storlek mindre för säkerhets skull. Expediten fick hjälpa mig. Det slutade med att jag fick gå ner från 105 i omfång till 90 och även minska en kup-storlek. Yeeees!!!!

Blev även lite nya träningskläder, bl.a. ett linne från Röhnish. Tänkte att jag ska utsätta mig för en av mina fobier nästa gång jag går på gymet. Att visa överarmarna. Vet att det bara sitter i mitt huvud, så det är bara att ta tjuren vid hornen.

På tal om träning, passet idag var grymt!! Sjukt bra kombinerat med alla övningar och tung musik. Jag har nog aldrig svettats så mycket som jag gjorde idag. Hamnade med två till en en grupp och vi blev ett bra team som verkligen peppade varandra. Jag fick min mördarblick och den är inte att leka med ;)

Hittade min sport-bh när jag kom hem från träningen. Den hängde på handdukstorken, haha. Och jag som vände ut och in på hela garderoben.

Trevlig kväll mina fina!


Fredag 30 mars

Så där, fredag igen. Vart tar tiden vägen?
Jag sitter här med en smoothie och laddar inför dagens lunchträning, crostraining. Jag riktigt längtar.  Det är Ulrika som kör, så då vet man att passet blir superkul och tufft värre.

Nu när jag skulle plocka fram träningskläderna så är min sport-bh helt spårlöst borta. Jag fattar ingenting. Jag vet ju att jag hade den på mig under min långpromenad häromdagen, men nu hittar jag den inte. Fick ta en av mina sämre modeller som jag inte gillar att använda när jag vet att det blir mycket hopp och spring. Just när det gäller träning skulle jag gärna önska mig lite mindre bröst, för jäklar vad ont det gör när man studsar omrking. Men nu är det som det är, bara att gilla läget.

Det kom snöblandad regn i morse, det har jag inte beställt. Burr vad kallt.
Hoppas ni får en fin fredag.

Kram

Falukorvsgryta med honungsäpplen

Jag måste dela med mig av ett av mina favoritrecept på vardagsmat. Jag verkligen älskar detta, trots att jag inte är något stort fan av korv.



Ingredienser

800 g potatis
2 gula lökar
500 g falukorv
2 äpplem
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk flytande honung
1 msk senap
1/2 dl russin (dessa hoppas jag över ibland)
1 dl vatten
1 dl mellangrädde
1 krm svartpeppar
1/2 dl strimlad persilja (jag brukar fuska med den frysta varianten)

Gör så här

1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.

2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.

3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.

4. Fräs löken mjuk i olivolja 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2-3 minuter.

5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter.

6. Smaka av med svartpeppar. Blanda i strimlad persilja.

Servera med den kokta potatisen.


Garderobsrensning

Nu är jag snart klar med garderobsrensningen. Så skönt. Rensat ut en massa skor jag inte använder. Funderar på att lägga ut dom här på bloggen ifall någon är intresserad. Annars får det blir Tradera för det är ju synd att de bara står här. Vissa är i stort sett oanvända.


Vårtrötthet

Det skrivs ju ganska mycket om vårtrötthet, men det är något som jag inte brukas drabbas av. Fram tills nu! Himmel. Hur trött kan man vara?? Varje morgon är en stor kamp att ta sig ur sängen. Jag skulle egentligen behöva börja med allergitabletter för pollen men dom blir jag ju ännu tröttare av, vilket jag inte är det minsta sugen på.
Sitter med en kopp Java och hoppas på underverk.

Igår kom Fredrik hem med denna fina bukett med tulpaner till mig. Gohjärtat!! Älskar överraskningar och blommor. Tack finaste!

Nä, ska sätta igång med dagens planer. Jobbsök, träning och att sortera i min garderob. Bävar för garderoben. Får inte in en pryl till även om jag skulle använda mig av skohorn. Det är ett akut läge med andra ord. Vad händer hos er??


Syslöjd

Idag fick jag återigen en påminnelse varför syslöjd inte var mitt favoritämne i skolan. Träslöjd var mer min sak.

På dagens agenda stod projektet att sy upp våra alldeles för långa sovrumsgardiner. De är gjorde i sånt där tunt tyg som inte alls samarbetar. Och jag förstår varför jag dragit mig för det. Mitt humör fick en redig skjuts neråt. Men nu, äntligen, hänger det på plats och jag pustar ut.


Stek

Lagade en supergod middag idag på fransyska och jag måste dela med mig av receptet. En riktig tio-poängare och jag kände att jag fick många vuxenpoäng. Tyvärr glömde jag av att fota rätten.....

Stek
1 kg
2 msk mjöl
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
5 dl vatten
1 st
10 st hela kryddpepparkorn
2 msk
2 st lagerblad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk sirap

Sås
3 msk mjöl
1 skvätt
4 dl
3 dl grädde

Tillagning
Häll margarin i en het stekgryta. Ev. putsa till köttbiten. Bryn steken runt om tills den fått en fin yta. Blanda mjöl, salt och vitpeppar i en kopp. Strö över steken runt om. Häll i vattnet samt lök, kryddpeppar, lagerblad, vitvinsvinäger, sirap och kalvfonden. Kokas i ca. 1,5 - 2 timmar tills köttet blir mört och fint. Rör om och vänd på steken då och då. Ta ur steken när den är färdig och sila skyn.

Sås.
Ställ grytan på värme och häll i margarin, rör ut mjölet och tillsätt den silade skyn. Koka upp och späd tills den har en bra konsistens. Bör kokas minst 5 minuter så att det inte smakar mjöl. Tillsätt grädde och ev. soya för att göra såsen lite mörkare, smaka av med salt. Skär upp steken i tunna skvor, severa med kokt potatis och grönsaker.

Jag krymper

Prövade ett par gamla jeans som jag inte kunnat ha på snart två år. Jag blev alldeles chockad över att de faktiskt passade nu Vilken fredagsglädje.


Strålande torsdag

Intervjun i tisdags gick superbra. De två personerna som intervjuade mig var supertrevliga och väldigt proffsiga och jag kände att jag fick en bra möjlighet att visa vem jag är. En riktigt skön känsla. Jag vågade även ta upp mitt glapp i cv:t, min ätstörningsbehandling. Det gick över förväntan. Jag är ritkigt stolt över mig själv som berättade, och jag vill också ge stort beröm till företaget som verkligen var empatiska.

Nu är det bara att hoppas att det dyker upp någon tjänst som passar mig.

Vilket ljuuuuuuuvligt väder idag. Strålande sol och redan 10 grader i skuggan. Hurra för våren!
Ska in till stan för att besöka frisören, denna gång blir det enbart att toppa mina risiga toppar. Sen blir det lunch med fina Ia, ska bli så trevligt. Känns som om det var hundra år sedan vi sågs.

Ikväll väntas det träning. En kanondag med andra ord.

Kram


Laddar

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och har precis ätit en ordentligt frukost med gröt och ägg. Bäst att ladda ordentligt. Jag ska nämligen på intervju nu på förmiddagen. Peppad, rejält förberedd och med en aningens pirr i magen.


Ny kärlek

Newton har hittat en ny kärlek i sitt liv. Skurborsten! Hittade honom sovandes på den i badrummet.


Att ge beröm

Nu kanske jag drar alla över en kam, men rent generellt upplever jag att folk så mycket lättare klagar och berättar vad som är fel än berömmer folk för sånt som faktiskt är bra. Jag vet ju själv hur det har varit på några av mina  tidigare jobb, vi gjorde mycket bra saker - ingen respons. Så fort något litet blev fel så kom feedbacken på en gång. Varför ska det vara så? Varför sitter det så hårt inne att bara ge lite beröm?

Idag gjorde jag något som gjorde mig riktigt stolt över mig själv, och den positiva känslan sitter kvar fortfarande. Jag berättade ju för er att jag fick en superfin blombukett med blombud i fredags. De ringde mig på morgonen, en supertrevlig tjej, som hörde sig för så att jag skulle vara hemma när de levererade blommorna. Killen som levererade dom var också hur serviceminded som helst (trots att det då hade hunnit bli sen fredagseftermiddag). Buketten var, eller rättare sagt är, helt ljuvlig. Den står sig alltså fortfarande, och det är torsdag idag. Nästintill som ny efter en vecka. Helt otroligt.  Själv har jag råkat ut för att man fått ganska fina dyra buketter som bara stått sig två dagar. Jag har gått och tänkt i flera dagar att jag tycker de var så proffsiga. Sagt och gjort! Jag ringde upp butiken och berättade hur nöjd jag var. Jag gjorde nog hennes dag. Och förbannat så gott jag mår själv!!

Mer beröm åt folket!




Frukostproblem

Jag var trött om synden i morse när Fredrik väckte mig. Gick som en zoombie och satte mig vid köksbordet för att inta en smoothie, kokt ägg och några baljor kaffe.



Jag börjar alltså min morgon med ett sånt här lättskalat ägg som inte är bra varken för nerverna eller morgonhumöret.
Och fortsätter med att slå ut ett stort glas vatten över köksbordet (och alla papper som låg där), vidare ner på de stoppade stolarna för att slutligen hamna på golvet. Newton tog sig en löptur genom detta och nu är det spår av små kissetassar i hela lägenheten. Ljuvliga morgon!

Trots denna start är jag på ett strålande humör! Underbara vårsol :)

Våren är här

Idag strålar solen och det är 12,6 grader i skuggan. Trots att det blåser lite ute så är det helt gudomligt. Fåglarna kvittrar som galna, jag har sett både snödroppar och krokus på min promenad idag. Snacka om att fylla på mina lyckodepåer.

I morgon är det dags att börka träna igen, är supersugen. Idag kliade det i mig att ta mig iväg, men jag vill vila tillräckligt efter förkylningen så jag väntar till morgondagens crosstraining.

Önskar er en trevlig måndag. Hoppas solen lyser även på dig!
Kram

Veckan som varit

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, just nu sitter jag med brorsans dator som jag fått låna medan min egen bärbara är på reparation. Jag hoppas jag får tillbaka en dator som fungerar. Tycker det är helt ljuvligt med brorsans burk, har liksom glömt av hur det kan vara när allt bara fungerar. Tack Magnus för all hjälp!

Först och fränst vill jag tacka för era fina kommentarer i mitt tidigare inlägg om mamma, tack gulliga ni!

Vad har hänt sen senast då. Jo jag sjuknade om. Kände redan på lördagen i Västerås att halsen började kännas stickig. På söndagen vaknade jag med feber och så där groteskt ont i halsen. Jaha, here we go again. Låg totalt däckad i tre dagar.

Jag har även hunnit med att fylla år. I fredags blev jag uppvaktad från tidig morgon till kväll, kände mig som kunglig. Det ringde, välde in sms och hälsningar via Facebook så jag hade alldeles fullt upp att hinna med. Jag fick även ett blombud, med en helt ljuvlig bukett från Annika och Johan. Ni är bara för goa. Buketten står fortfarande och är såååå vacker på köksbordet. På kvällen bjöd Fredrik ut mig på middag, vi åt tapas på Mamas and Tapas. Vi åt galet god mat och drack sangria, en riktig toppenkväll.

På lördagen var vi bortbjuda till Liv och Christian på middag och Melodifestival. Även detta blev en kanonkväll med supergod mat och trevligt sällskap. Jag blev även uppvaktad och fick en present som gjorde att jag hoppade upp och ner. Jag ska nämligen få gå på Dirty dancing på Chinateatern. Jag bara älskar Dirty dancing. Jag skämtar inte om jag säger att jag sett filmen 50 gånger, och hur måga gånger filmmusiken spelats har jag ingen koll på. Tack underbara Liv, du är bäst!

Ja som ni ser, veckan har bjudit på allt från sjukdom till glädje och fest.

Älskade mamma



Idag är det 10 år sedan min älskade mamma gick bort i cancer. 10 år...Det känns helt overkligt att det gått så lång tid, det känns fortfarande så nära på något sätt.

Två veckor tidigare hade mamma helt plötsligt fallit ihop hemma, och blivit förlamad på vänstra sidan av kroppen. Hon blev hämtad av ambulans och de gjordes en massa tester. De konstaterade att hon hade fått cancer, en tumör i hjärnan som klämde, men att det troligen skulle gå att behandla i Uppsala. Så vi gick och väntade på att hon skulle få förflyttas dit. Jag var mitt uppe i värsta tentaperioden på min c-kurs i marknadsföring uppe i Luleå och jag minns hur jag och mamma diskuterade om jag skulle komma ner till Västerås. Hon tyckte inte det var någon panik utan att det var bättre att jag gjorde klart mina tentor. Så jag var kvar ett tag i Luleå, men efter ett tag klarade jag inte att vara så långt borta och flög hem den 1 mars så jag skulle få vara med henne.
Jag kommer ihåg mammas oro över att hon kanske inte skulle kunna gå igen och hur hon då inte skulle kunna flytta hem till vår lägenhet som låg tre trappor upp. Vi gjorde planer för sommaren och hur jag skulle köra henne i rullstol. Hela lördagen var jag där hos henne och på kvällen när jag skulle gå så berättade hon att hon tänkte se på Vasaloppet dagen därpå. Jag lovade att komma tillbaka kring lunch dagen därpå.

Jag minns så väl förmiddagen söndagen den 3 mars 2002, Vasaloppet stod på i bakgrunden när de ringde från sjukhuset. De berättade att mamma hade hamnat i koma och att vi var tvungen att skynda oss in till sjukhuset. Läkaren berättade också att de hade fått fler provsvar på morgonen och att de då framkommit att huvudtumören inte satt i huvudet, utan i lungan. Och den var stor som en knytnäve. Den hade spridit sig vidare till huvud, njure och levern.
Jag minns hur fruktansvärt liten mamma såg ut där hon låg i sin sjukhussäng, som en liten ynklig fågelunge.
Jag, Magnus och pappa var vid hennes sida, höll hennes hand och pratade med henne. Om hon hörde oss vet jag inte, men jag fick ändå känslan av att hon kände att vi var där. Vi hade väl hunnit vara hos henne ungefär en timme när jag återigen kramade om henne. Då drog hon sin sista suck och dog i mina armar. Den paniken jag kände, kan jag inte beskriva med ord. Jag rusade ut i korridoren och bara skrek på läkare och sköterskor, och jag minns hur sakta de reagerade och hur förbannad jag var. De hade väl redan insett att det inte fanns något de kunde göra. På 14 dagar förändrades mitt liv radikalt. Min mamma blev bara 55 år gammal.

Jag saknar mamma något vansinnigt. Vi pratade med varandra dagligen i telefon, och ibland pratade vi flera gånger per dag. Jag kan fortfarande komma på mig själv att vilja ringa henne och berätta både det ena och andra. Och jag vill ju så gärna att hon skulle fått träffa Fredrik... Men mitt i all sorg så minns jag alla underbara minnen vi trots allt har hunnit få tillsammans, stort som litet. Alla dina roliga och flummiga kommentarer...och vet du vad, jag är precis likadan som du nu.

Älskade fina mamma. Hoppas du har det bra där du är nu och att du på något sätt ändå är med mig. Jag älskar dig, för evigt!!!  ♥ ♥ ♥

Kram


RSS 2.0