Tillbaka på fastlandet

Hallå där!

Nu är jag tillbaka på fastlandet igen efter en mängd ljuvliga dagar nere på Gotland. Vistelsen har innehålligt allt vad man kan begära; sol och bad, rundturer, god mat, vin, trevligt sällskap och en del renoveringsprojekt. Jag är så nöjd så!

Så fort jag har lagt in bilderna i datorn så ska jag göra en mer ordentligt semesteruppdatering.

Kram

Tur till Hoburgen

dsc00345 (MMS)

Sista dagen på Gotland. Vi har tagit oss en sista tur till Hoburgen.


Pubkväll på Hamra krog.

dsc00344 (MMS)

Pubkväll på Hamra krog. Efter en lång cykeltur var det dags för lite vin och musik :)


Dagstur till underbart vackra Visby.

dsc00343 (MMS)

Dagstur till underbart vackra Visby.


Åskan bara tilltar och tydligen är hela ...

Åskan bara tilltar och tydligen är hela Gotland utan ström. Det fick bli yoghurt och flingor som kulinarisk lördagsmiddag. Sitte och tittar ut genom fönstren och blixtarna bara avlöser sig på himlen.


Åskan mullrar och regnet vräker ner ute....

Åskan mullrar och regnet vräker ner ute. Strömmen har gått i stugan för andra gången idag. Ganska mysigt. Vi sitter här med tända ljus och väntar på att vi ska få tillbaka strömmen så vi kan laga middag. Några blixtar har varit riktigt nära, även fast jag älskar åska så måste jag medge att jag fick lite nerver... Nu ökar regnet på igen, det bara smattrar på taket. Kram


Slappar med tidningen Elle på en solsäng v...

dsc00336 (MMS)

Slappar med tidningen Elle på en solsäng vid stugan. Njuter av livet skulle man kunna säga. Vi klev upp tidigt i morse för att få vara med när Ing-Britt skulle brygga gotlands dricku som det kallas. Riktigt skoj att få se hur det går till. Till lunch blev vi bjudna på nyfångad flundra och färskpotatis direkt från landet. Det var minst sagt Lyxigt gott. Nu ska jag sola och läsa vidare. Kram


God morgon! Återigen en underbar dag med ...

God morgon! Återigen en underbar dag med strålande sol. Sitter på gräsmattan och njuter av en kopp kaffe. Härlig start på en dag. Det blir stranden idag med och det är inte mig emot. Igår kväll tog vi oss en ganska lång cykeltur till Hoburgen för att njuta av solnedgången... Blev nog säkert dryga 2 mils cyklande. Skönt med lite motion som kompliment till allt strandraggandet ;). Missarna stortrivs här vill jag lova. De spanar i de stora fönstren på alla djur utanför. Myggorna och flugorna inomhus får verkligen passa sig. Hoppas ni får en mysig dag, för det ska jag ha! Kram


Dag 2 på Österstrand. En ännu ljuvligape d...

dsc00333 (MMS)

Dag 2 på Österstrand. En ännu ljuvligape dag än igår. Känns overkligt. Varm sand mellan tårna, en svag vind. Ännu varmare i vattnet idag än igår och när vi tittar på prognosen på Yr så ser det ut att fortsätta flera dagar till. Nä dags för ett till dopp. Hörs senare. Kram


Dj Clabbe! Vilken nostalgi att höra honom...

Dj Clabbe! Vilken nostalgi att höra honom på radion. Av en slump hittade vi honom på P4 ikväll eftersom det är den enda radiokanal som kan ställas in i stugan. Minns när jag var liten och satt uppe, ibland med brorsan, och spelade in Rakt över disk med Clabbe. Åh vad jag älskade det programmet. Så nu spelas det i stugan med vi grillas och dricker lite rosé. Det här är verkligen livet. Hoppas ni har en bra lördag kväll. Kram


Åh, jag vill skrika av lycka. Vilken under...

dsc00329 (MMS)

Åh, jag vill skrika av lycka. Vilken underbar dag. Första dagen på Gotland bjuder på klarblå himmel och 29 grader. Det är till och med varmt i vattnet. Det här är livet.. Även missarna har godkänt stugan och njuter av alla djur de kan spana på. Kram


Nu är vi på plats på Gotlandsfärjan oc...

Nu är vi på plats på Gotlandsfärjan och klockan är 04.38. Känns som om vi är på Noaks ark eftersom vi måste åka i djurkupé. En hel avdelning med djur som skäller, jamar och gnyr. Får se om det går att få någon blund överhuvudtaget. Återkommer med rapport senare. Kram


Snart på väg

Så där, då är det mesta packat. Det är bara missarna som ska med också. Nu ska vi laga lite mat innan vi lägger oss för att åtminstone sova några timmar innan vi måste kliva upp och sätta oss i bilen mot Nynäshamn.
Känns så overkligt att vi ska åka till Gotland. Hoppas verkligen vädret är med oss denna gång!

Soligt är roligt

Njuter verkligen av sol och värme nu. Var ju lite orolig när jag var hos pappa att alla soldagar gick åt då när jag inte kunde njuta av dom. I onsdags åkte vi förbi Fredriks syster och grattade henne i efterskott vilket var jättetrevligt. Efter det var det då dags för stranden. Vi visste inte riktigt vart vi skulle åka och eftersom klockan var ganska mycket så ville vi hitta något i närheten. Det fick bli Översjön vid Järfälla. en liten strand nere vid slutet av en äng, men några klippor att ligga på. Mysigt och lugnt men tyvärr var väl själva badet inte jättetrevligt. Ifjol såg Fredrik ormar i vattnet och jag kunde liksom inte riktigt slappna av när jag badade.

På kvällen träffade vi Martin och Ann-Louise på Medborgarplatsen för att fira in semestern med en öl. Efter Medborgarplatsen begav vi oss till Restaurang Landet på Telefonplan där vi åt en god middag och lyssnade på när Sofia Talvik spelade. Det var verkligen riktigt bra.

Igår åkte vill till Rullsand utanför Gävle. Snacka om nostalgi. Rullsand var verkligen min favoritstrand när jag bodde i Gävle. Lång fin sandstrand och varmt i vattnet. Var så underbart att vara där igen och jag hoppas det blir fler besök i sommar. På vägen hem så åkte vi förbi Fredriks mamma och hade turen att bli bjudna på middag. Både gott och trevligt!

Måste ju skvallra lite om Fredrik, han är verkligen som en räka idag efter gårdagens solning. Jag frågade om han inte skulle låna solskydd från mig men han tyckte inte det var nödvändigt. Kan säga att han ångrar sig djupt.

Idag får vi se vad dagen bjuder på. Vi ska iallafall packa för tidigt (kl 04.50) i morgon bitti går båten mot Gotland! Nice!

Nä nu ska jag ta mig an mina naglar på både händer och fötter så de är fina och nymålade tills vi ska iväg.
Kram på er

Får äntligen njuta av sol och bad vid Över...

dsc00326 (MMS)

Får äntligen njuta av sol och bad vid Översjön


Ljuva 70-tal

Jag har en riktig nostalgiresa just nu när jag röjer i gamla kartonger. Hittade en av mina favoritklänningar från när jag var riktigt liten, jag kommer verkligen ihåg hur jag älskade den och ville ha den varje dag oavsett hur varmt eller kallt det var. Jag minns så mycket från när jag hade den... doften av blommor, skrapade knän när jag hade ramlat handlöst i asfalten. Märkligt vad minnen det väcker!

Hittade även en drös av mamma och pappas gamla kläder från 70-talet. Så himla coola. Jag blev så inspirerad att fixa en rejäl 70-talsfest till hösten. Det ska jag banne mig göra. Plockar med mig lite kläder som ni kan låna om ni inte har egna. Enda problemet var att både mamma och pappa var galet smala, så det är bara ni som är riktigt smala som kommer i det mesta...

Nä ska fortsätta här...Hörs senare!

Kram

Röjigt värre

Det är söndag kväll och jag sitter ganska nöjd hemma i pappas soffa. Vi har haft några riktigt effektiva dagar som varit fyllda med röjning av gamla saker, sortering och ett antal vändor till återvinningen. Fredrik kom hit i fredags kväll och han har hjälpt oss med att köra släp med saker, tack snälla söta för all din hjälp!! Allt har gått över förväntan. Hade ju ställt in mig på mycket tjafs och sura miner men pappa har verkligen ansträngt sig. Jag är mer än nöjd att vi redan efter bara ett par dagar har kommit så långt som vi gjort.

Givetvis har dessa dagar varit dom varmaste denna sommar, så vi har svettats av att bara vara stilla. Att därför behöva springa i trappor och lyfta tungt har varit allt annat än en dans på rosor.. Ikväll var vi och åt underbar sallad på Kajbaren nere i Västterås hamn. Jag tror faktiskt de har den godaste salladen jag någonsin ätit. Att sen utsikten är bedårande gör ju inte saken sämre. Satt ute och njöt av vädret. Nu har Fredrik nyss åkt tillbaka till Stockholm medan jag är kvar i Västerås. Som det är tänkt åker jag tillbaka i morgon till Fredrik, ska fortsätta hjälpa pappa under morgondagen.

Nu ska jag slösurfa lite innan jag stupar i säng. Kan ju erkänna att jag är galet trött nu.

Kram

Hot

Vilken hetta det är idag. Tyvärr har vi inte kunnat njuta av den direkt eftersom röjningen av pappas lägenhet har fortgått. Men nu på eftermiddagen tog jag och Fredrik oss ut till Björnön och premiärbadade. Underbart ljuvligt. Termometern har visat 32 grader och det känns inte som om man är hemma i Sverige direkt. Jag njuter!


En vikingkebabpizza ska avnjutas.

dsc00325 (MMS)

En vikingkebabpizza ska avnjutas.


Slut

Kvällen är snart slut.
Jag är slut.
Mina fötter är slut.
Mitt huvud är slut.

Man kan helt enkelt sammanfatta det med att jag är slut som artist. Iallafall för denna dag. Vaknade tidigt och körde igång med att lasta hela min bil full med saker som skulle till återvinningen. Gjorde misstaget att jag tänkte att jag kunde rensa på plats på själva återvinningen. Det var verkligen ett BIG misstake skulle man kunna säga. Känns som om jag sprang en halvmara mellan alla containrar innan jag var färdig med allt som skulle sorteras. Före det hade jag sprungit som ett galning i trapporna med alla saker. Kan lugnt säga att jag har fått motion idag! Pappa har ju ingen hiss i huset..... På det tog jag mig en långpromenad på eftermiddagen bara för att få komma ut i govärmen och rensa huvudet lite grann.

Efter första svängen till återvinningen så startade jag ett litet mer strukturerat sätt att rensa ut sakerna på, så nästa sväng ska väl gå en aningens bättre. Jag hade ju tänkt att jag skulle smita ner på stan idag för att kika lite på Rix FM festival som är nu när Västerås kör sin Cityfestival men jag var nog en aningens tidsoptimist. Har kört järnet hela kvällen och hoppas på att snart stupa i säng. I morgon kommer Fredrik hit och ska hjälpa till, så himla gulligt!

Nä nu är det dags för ett sista ryck nu innan jag viker in årorna för denna kväll.

Säger tack och hej för denna gång. Kram

RSS 2.0