Upp som en sol, ner som en pannkaka

Vaknade på ett alldeles underbart humör i morse. Kom upp lite tidigare än de senaste mornarna. Gjorde mig i ordning och hängde på låset när Lindex öppnade. Jag har nämligen insett att jag har alldeles för lite trosor. Nu när jag börjat motionera varje dag så går det ju betydligt fler ombyten.

Idag väntade jag med min promenad eftersom vi skulle få hem hantverkare/fastighetsskötare som tydligen skulle göra något med fastighetes alla handdukstorkar. Fråga mig inte riktigt vad men vi hade fått en lapp i brevlådan. Tänkte att om går jag ut och går och sedan ställer mig i duschen så kommer de ju givetvis just precis då. Väntade och väntade, men de kom aldrig... Om de nu inte var hos oss den korta stund jag var iväg. Fast vanligtvis brukar de ju lämna en lapp av de varit inne i lägenheten. Så hela dagen väntade jag i onödan.

Annars har väl dagen varit sådär. Jag handlade ett av de njutningmellanmål som jag ska äta, och denna gång var det dags för smågodis. Jag ska ju utsätta mig några gånger i veckan att äta sånt som jag vanligtvis hetsäter som mellanmål för att få bort den där "förbjudna känslan". Tyvärr barkade det väl åt skogen idag. Kunde inte hålla mig tills det var dags för mellanmål utan tryckte i mig det innan lunch. Blev på riktigt dåligt humör efter det, och det har hängt kvar hela kvällen.

Det är bara att ta nya tag. I morgon laddar jag om för att ta nig en promenad. Min lilla pärla till bil ska besiktas också, hoppas den går igenom galant. Doris får se till att charma gubbarna på Bilprovningen.



Säger tack och god natt för denna dag!

Oj vad tomt det blev nu då...

Jaha, då var hockeysäsongen över för denna gång. Tack Luleå för att ni kämpade och gjorde denna säsong till den bästa på länge. Vad tomt det kommer bli nu på kvällarna. Vi har ju varit vana att i stort sett ha varannan kväll uppbokad.

Bara hoppas att Skellefteå tar hem alltihopa så att guldet kommer i rätt ände av landet.

Nytt i garderoben

Förvisso har jag ganska mycket i min garderob, men tyvärr är det inte riktigt så bra som det verkar. Det är mycket som hänger där som jag för närvarande inte kommer i. Det är grymt frustrerande, men jag hoppas att jag kommer i dom så småningom. Därför var jag i behov av att uppdatera lite och hittade följande två.



Blus från Kappahl. Det tog lite emot att köpa denna då jag hittade den på deras avdelning för stora, XLNT. Blev ju inte direkt glad över att jag kan handla kläder därifrån men den passade perfekt. Kul med lite färg också. Jag har klippt bort etiketten i ryggen så jag slipper skylta med vart den kommer ifrån ;)




Salt hittade jag denna mysiga klänning, från mitt favoritmärke Rut mfl.
Priset var ett riktigt fynd, att den är prickig gör det hela ännu bättre.

Nu är jag redo för våren med lite färg!

Effektiv

Denna dag har verkligen varit full med energi eller vad sägs om följande:

♥ Powerwalk 50 minuter i solskenet. Resulterade i en hel drös med fräknar och ett glatt humör. Denna gång var det Pink som fick följa med mig i hörlurarna.

♥ Testade att köra Malins (en annan än mig, alla dessa Malin gör det en aningens förvirrat) 6-packsträning. Gode gud, det kändes vill jag lova. Då orkade jag inte ens köra alla repetitioner som ska göras. Det är ett effektivt program för magen på dryga 8 minuter, så det finns ingen bortförklaring till att inte orka/hinna göra det. Det ska bli en ny vana för mig. Tack söta Malin för tipset!!

♥ Tvättat filtarna i vardagsrummet, samt kuddfodralen.

♥ Dammsugit hela lägenheten. Tyckte att Mandy homestylat lite väl mycket för att det skulle falla mig i smaken.

♥ Storstädat badrummet, från golv till tak, inklusivet att tvätta under badkaret och rensa avloppet.

♥ Hållt mig till matplanen

♥ Myst med Mandy och också gett henne en rejäl omgång med borsten. Hon ligger nu på kudden och pustar ut, nöjd att se ut som en fluffig boll!

Nu ska jag hoppa i lite snyggare kläder, för att ta mig till Kista galleria. Idag intas middagen där i deras Foodcourt. Anledningen till det är att jag missade att köpa en del saker till det tilltänkta receptet som skulle lagas idag. Fast med facit i hand tycker jag nog att jag är värd det efter denna dag. Så blir det ju lite extra steg också, eftersom jag går dit!


Trött misse



Mandy kan verkligen det där med att mysa. Älskar hennes stil. Hon ligger gärna med tassarna framåt så långt det bara går. Antar att hon tycker det är skönt eftersom hon envisas med att ligga så lite då och då.
Denna gång blev Fredriks mage en perfekt kudde!

Måndag 110328

Då var det måndag igen. Jag ska strax iväg på dagens lunchmöte på SCÄ, som jag ser fram emot. Funderar på vad vi får göra idag.

Precis när vi la oss igår föll det snöflingor ute. Idag ligger det ett tunt lager puder ute, det ogillas skarpt. Jag vill ha ordentlig vår nu! Hoppas det tinar fort, solen lyser iallafall ute så det finns ju förhoppningar om det.

Hoppas ni får en bra dag!
Kram


Earth hour 2011



Igår kväll var det Eart Hour. Vi släckte varenda lampa, stängde av dator och tv och tände stearinljus. Istället för att sitta vid tv:n så spelade vi kort. Det var riktigt mysigt. Såg att några grannar släckte, men flertalet verkade helt glömt bort det.

Var det någon mer än mig som var med igår?

Fri tolkning

Igår efter middagen lyckades jag ju kläcka en kommentar som verkligen kan tolkas på flera sätt. Jag stod och plockade in disk i diskmaskinen och när jag vänder mig om höll jag på att peta Fredrik i ögat med en visp. Jag såg inte att han hade passat på att ställa sig vid diskhon. När jag skulle be om ursäkt och förklara blev kommentaren en aningens tvetydig...

"Jag kände inte när du trängde dig in och jag såg inte att du kom"


Tidig morgon

Lördag morgon, solen skiner och jag sitter här med en kopp kaffe efter frukosten. Jag kämpar på med att följa tidsmallen jag fick från dietisten. Jag fortsätter att ha alarmet ställt på mobilen för att inte glömma bort alla mål och mellanmål. Jobbigast att ta sig upp är givetvis på helgen. Oftast är jag uppe lite längre än vanligt på kvällarna och när alarmet börjar skrälla alldeles för tidigt för min smak gäller det att bita ihop. Frukosten ska intas mellan 6.30-7.30 oavsett om det är vardag eller inte. Jag har försökt smyga upp så att inte älsklingen behöver upp i ottan. Det är bara att vänja sig, för detta ska ju bli en naturlig rutin.

Igår lyckades jag även ta mig iväg till gymet. Jag har verkligen försökt komma iväg hela veckan men liksom inte lyckats. Största anledningen till att jag inte har tagit mig iväg är inte att jag drar mig för att det ska bli fysiskt jobbigt, utan det är mest mina andra "knepiga" tankar som har hindrat mig. Att jag känner mig tjockast på stället, allt folk tittar på mig osv.. Jag vet ju rent intellektuellt att det absolut bara är svammel. Vem hinner med att stilstudera alla männiksor på gymet??? Det är ju bara ett hjärnspöke som finns hos mig. Det är helt enkelt bara att försöka utsätta sig för detta tillräckligt många gånger så ska nog det ge med sig.
Började med att gå i rask takt på löpbandet. Min tanke var att jag endast skulle köra kondition igår, men efter 18 minuter dog batteriet på min Ipod. Det GÅR inte att motionera utan musik, ja jag klarar det då iallafall inte. Fick helt enkelt planera om och köra lite styrke. Trots att jag gick ut ganska lätt så känns det idag. Tror faktiskt att jag måste planera in fasta dagar när jag tränar, så det liksom inte finns någon återvändo.




Foto: Aftonbladet
Jessica Andersson, vinnare i Let´s Dance 2011.

Tittade på finalen i Let´s dance igår och min favorit Jessica tog hem segern. Snacka om utveckling den tjejen har gjort. Från att ha sån ångest över att dansa och inte tro på sig själv till att komma ut med ett grymt självförtroende och bara stråla och dansa helt grymt bra.  En bra förebild för många, som visar att inget är omöjligt.

Tyckte ni det var rätt vinnare?

Kram

Skön seger

Jag kan ju inte klaga på dramatiken i hockeyn. Gode gud vilka matcher det har varit. Känns grymt skönt med en seger ikväll.

Då är det väl bara att gå och lägga sig med ett leende på läpparna. Frågan är bara hur jag ska kunna varva ner...

Kram och god natt!

Alla är inte hockeyfreaks...

dsc00590 (MMS)

Mandy är inte riktigt lika intresserad av hockey som jag. Huvudsaken är att hon får ligga i mitt knä och mysa så är hon nöjd.


Deklarerat

Fick hem deklarationen idag och jag slapp restskatt. Himmel vad skönt! Tyckte det var lika bra att deklarera på en gång så det inte faller i glömska. Återigen fungerade e-legitimationen utan problem!

Våriga naglar



Kände att jag behövde piffa upp mig och bli lite vårig med knalliga färger.
Jag dök djupt ner i min samling av nagellack och hittade detta som jag köpte förra sommaren, Mavals nr 72 Nice.
Så nu är jag vårpimpad på både händer och fötter.

Arga katter får rivet skinn



Vaknade redan klockan 4 i morse av ett en katt strök omkring utanför huset och jamade och vrålade i sin längtan efter en kärlekspartner. Efter några minuter utvecklade det sig däremot till ett riktigt kattslagsmål. Herre gud vad det fräste, skrek och slogs. Kan tänka mig att de är ganska illa tilltufsade.

Känns tryggt att veta att Mandy är inne hos oss. Hon vaknade för övrigt och satt och lyssnade vid fönstret och  följde händelseförloppet.

Måste ju erkänna att klockan fyra var lite väl tidigt att vakna. Idag har jag en grym huvudvärk. Ska sätta på lite kaffe nu och äta lite mellis. Min plan var att ta bilen till Stinsen köpcentrum och leta efter lite jeanstyg. Så får det bli!

Kram

Tips???

Jag är verkligen i akut behov av att klippa mig. Hårtopparna känns som svinto och för varje dag som går blir det allt svårare att borsta håret. Jag hade ju hoppats att jag skulle kunna klippa mig i Luleå men jag inser att jag nog måste fixa det här nere.

Är det någon som vet av någon bra frisör i Stockholm?

Temuggsbegär

Vi har inga riktiga stora temuggar hemma hos oss. Antingen får vi dricka i våra kaffekoppar som är små, eller så får vi ha teet i stora dricksglas. Det sistnämda avskyr jag, för jag är så värmekänslig. Glaset går ju inte att hålla i.

Idag fick jag syn på en superdupersnygg och STOR temugg från Indiska som jag gärna skulle vilja lägga vantarna på. Vad tycker ni om denna?


Kycklinglasagne med spenat

Jag måste tipsa om ett jättegott recept på kycklinglasagne som Madde hade lagt upp på sin blogg. Riktigt gott blev det, och jag som verkligen hatar spenat. Tack Madde för tipset! Det är alltid kul med lite ny inspiration.



KYCKLINGLASAGNE

Ingredienser till ca 8 portioner
500 gram fryst bladspenat
1 gul lök
Ca dm purjolök
2-3 vitlöksklyftor
4 tinade kycklingfiléer
Ca 12 lasagneplattor
200 gram fetaost

Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
Ca 3 dl riven ost
Salt, svartpeppar och vitpeppar

Gör så här:
Tina spenaten. Hacka gul lök, vitlök och purjolök. Skär de tinade kycklingfiléerna i små bitar. Värm lite matfett i en panna och stek spenaten, löken och kycklingen i några minuter.

Gör ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3-5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

Täck botten av en ugnssäker form med ostsås. Lägg på ett lager lasagneplattor. Täck plattorna med de stekta lök- och kycklingröran. Strö över fetaost och ostsås.
Lägg på ett nytt lager lasagneplattor. Täck plattorna med lök- och kycklingröran och strö över fetaost och ostsås.
Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och avsluta med ett lager ostsås. (Blanda gärna ner lite spenat i det översta lagret ostsås, så att lasagnen får fin färg).
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Servera med en grönsallad.


Vårvärme

Oooohhhhh aaaahhhhhh iiiiiiiii.
Det är mitt vårvrål som jag gör idag. Återigen vaknade jag av fågelkvitter. Idag är det riktigt varmt här, redan nu är det 9,9 plusgrader. Me like!

Lunchträff nr2

God morgon!

Jag vaknade av ljuvligt fågelkvitter i morse. Vilken underbar start på denna dag och vecka.
Idag är det dags för lunchträff nummer 2. Denna gång är jag inte det minsta nervös, utan är bara förväntansfull!

Taggad är bara förnamnet!

Luleå till semifinal

Åh herre gud vilken rysare hockeyn blev, det var då inte bra för nerverna. Idag hade jag min hockeytröja, tänkte att den skulle hjälpa.





Det var en riktig nagelbitare. Här är jag strax innan förlängningen
skulle börja.



Visste knappt om jag skulle våga publicera denna bild......
Blev så glad över vinsten att glädjetårarna kom

Himmel vad denna seger kändes skön. Blir spännande att se matcherna mot Skellefteå.

Nä dags att natta nu.

Kram

Gizmo

Jag måste ju pusha lite för den underbara fotografen Johan Baggström på Ztudio. Jag känner ingen som fotar så vackra och variationsrika bilder som honom. Och ljussättningen finns det inga ord för!

Nu är jag ju extrastolt eftersom en bild som han tog på Gizmo och mig ligger på hemsidan. Gå gärna in och kika runt lite så får ni se hur duktig han är!

Full i skratt

Sitter här nyduschad och lyssnar på hur Fredrik sjunger i duschen. Blir så full i skratt för det är verkligen en varierad repetoar han bjuder på. Nu senast sjöng han en Smurfarna-låt, Håller du i mig så håller jag i dig





Fototillbehör

Här kommer en liten lista på en del fototillbehör som jag mer än gärna skulle vilja vara ägare till.



Nikon fjärrutlösare


UV-filter



Stativväska



Fotoscanner


Lördag 110319

Eftersom jag äter enligt matplanen jag fick på mötet i måndags så blir det inga långa sovmornar på helgerna. Klockan ringer samma tid som mitt i veckan, klockan 6.30. Jag är riktigt stolt över mig själv, för jag har faktiskt tagit mig upp alla dagar. Jag har även lyckats äta helt efter den planerade tidsramen.

Dagen bjöd på strålande solsken. Tänk vad solen och våren gör gott för humöret. Vi tog oss en promenad för att njuta av finvädret. Det blev även en kaffepaus på Waynes.



Finaste Fredrik





Himlen så där krispigt blå.




Solen värmer gott vi husväggen.



Premiär för säsongen för solglasögonen. Vårtecken!


Efter promenaden tog vi en tur ut till Plantagen på Barkarby. Så härligt att kika på alla vackra blommor. Blev som vanligt sugen på att ha hus så jag kunde ha rabatter att påta med. Vi får försöka få till balkongen så mysig som möjligt istället.

När vi kom hem lagades det god lördagsmiddag som bestod av pepparbiff, potatisgratäng och rivna morötter.
Kvällens avslutades med några omgångar av Monopol och poker.

En supermysig lördag helt enkelt!

Blåmärke

Precis som jag trodde blev det både en rejäl bula och blåmärke i ryggen efter mitt besök i fönsterbrädan. Jag vill bespara er att se min svank på bloggen, så jag lämnar utseendet till er fantasi!

Inte att rekommendera...

Jag är i full färd med att städa lägenheten och i min ivrighet att storstäda kom jag på att jag skulle vara riktigt noga i sovrummet och plockade bort allt som ligger under sängen för att kunna dammsuga noggrant. Ligger på alla fyra och dammsuger och när jag reser mig upp i full kraft slår jag ländryggen i kanten av fönsterbrädan - som är gjord av marmor.

Så nu när jag testat det kan jag meddela att jag inte rekommenderar det. Iallafall inte om man vill ha ett bra fredagshumör.

Blev tvungen att pausa lite i städandet och hämta andan. Förväntar mig ett snyggt blåmärke. Satan vad ont jag har!

Kontentan av detta: Var inte så noga med att dammsuga under sängen, det straffar sig!

Glaskras

I natt var första natten jag sov själv sedan jag flyttade ner till Stockholm eftersom Fredrik var på jobbresa till Malmö. Mandy valde att sova i sin lilla kattbur nedanför sängen, säkerligen av säkerhetsskäl. Hon har väl ganska brutalt lärt sig att jag sover som en ångvält i sängen. Vänder och vrider på mig som en orm. När jag har Fredrik hemma så har han ju koll på att jag inte rullar över henne. Själv sover jag som en stock och märker ingenting. Nu insåg hon väl att det var lika bra att rymma fältet.

Jag sover ju som sagt som en stock på nätterna och vaknar sällan av någonting. När jag vaknade i morse hade jag ett svag minne att jag hade vaknat av något under natten och satt mig rakt upp i sängen, men jag mindes inte varför.

När jag klev upp i morse fick jag iallafall veta varför jag vaknat. När jag kom ut i köket så låg en tavla på köksgolvet. Den hade tydligen ramlat ner från vår tavellist någon gång under natten och gått i tusen bitar. Jag fick börja min morgon med att städa upp kaoset. Jag lyckades ju givetvis skära ett riktigt djup jack i vänster ringfinger. Det tog nästan 45 minuter innan det slutade blöda.

Nu är dammsugaren redan framdragen, så då kanske det är lika bra att ta sig en svängom med snabeldraken. Japp, så får det bli.

Kram


Jordbävningen i Japan



Foto Lars Lindqvist www.dn.se

Sitter här och ser morgonnyheterna. De fruktansvärda bilderna från Japan bara avlöser varandra. Tänk att det snart är en veckan sedan Japan drabbades av både jordbävning occh en enorm tsunami.

Det känns helt obegripligt att sitta här i en varm och trygg lägenhet och se all sorg, förstörelse och kampen för att rädda kärnkraftverken från fullständig kollaps.
Jag tänker även på min kompis, vars fru är från Japan. Hur har det gått för hennes familj? Deras vänner?

Det känns så overkligt! Jag imponeras av folket som kämpar för varandra. De som arbetar med att försöka kyla kärnreaktorerna och med säkerligen ger sitt liv för att försöka rädda många andra.

Det gör mig ödmjuk för livet! 


Uppe med tuppen



Idag klev jag upp riktigt tidigt, redan klockan 5.20 och alldeles frivilligt. Anledningen till det har inte att göra med att jag har blivit knäpp på något sätt. Jag ville nämligen få dricka kaffe ihop med Fredrik innan han skulle med flyget till Malmö. Taxin skulle hämta honom klockan 6 så då var det bara att försöka studsa ur sängen lite tidigare än vanligt.

Konstigt nog är jag himla pigg idag. Solen strålar redan ute. Får se vad denna dag bjuder på!

Kram

Allt är slut



Nu är jag i kraftigt behov av att göra lite skönhetsinköp. Jag har försökt snåla in i det sista men nu är det nog ingen återvändo. Det mesta har tagit slut nu. Hårstyligen, ansiktscremen, rengöringen, foundation och primern för att bara nämna några. Det är så sjukt att allt tar slut ungefär samtidigt för det är ju inga billiga saker att anskaffa. Att de sedan räcker i evigheter hjälper just inte i själva inköpsprocessen.

En del kanske funderar över varför jag vill ha märkessaker nu när jag är arbetslös, men jag har räknat på att de faktiskt bli billigare i längden med tanke på hur dryga de är. Ta exemplet Cocky. Tror min senaste tub har räckt i 1,5 år!! Förr när jag körde på mousse på H&M köpte jag ju en flaska varannan månad.

Jag har hittat en sida i England som har väldigt bra priser på just dessa märken. Jag har flera vänner som också beställt därifrån och det har gått hur bra som helst. Enda nackdelen är väl att jag vill göra en ganska stor beställning när jag väl ska skicka efter, bättre att bara behöva ta frakten vid ett tillfälle. Snabbräknade vad det skulle gå på och jag köpte allt som står på min lista...ojoj....

Får klura hur jag ska lösa det här. Mitt hår är totalt galet nu när jag inte har några produkter, så ett inköp måste ske snarast!

Vårkänslor



Idag riktigt spritter jag av vårkänslor. Solen strålar, snön smälter fort som tusan och de flesta gångbanor börjar nu vara helt bara. Jag letar efter de första knopparna som säkerligen snart börjar sticka upp ur backen.

Jag och Fredrik lunchade ihop idag, det blev sushi. På vägen hem köpte vi med en kaffe från Kahl´s och gick ut och njöt av vädret. I skuggan var det ganska kallt, men däremot i solen var det oerhört skönt.

Jag invigde min nya jacka.

Jag har nu officiellt invigt våren här i Stockholm! Så är det bara!!!

Semlor

Efter önskemål, så kommer här receptet på semlorna jag brukar göra.





SEMLOR 12-15 st

Ugnstemp 250 grader

100 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
knappt 1 liter vetemjöl

Pensling:
1 ägg

Fyllning:
Inkråm från bullarna, grädde och riven mandelmassa brukar jag köra. Och gärna att du "gojsar" ihop allt i en bunke och sätter tillbaka i bullen. Toppa med grädde och sedan florsocker på toppen av locket.

Degen görs så här: 
Smält matfettet och häll i mjölken. Ljumma till 37 grader.

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt salt, socker, degspad och ägg. Blanda i hjorthornssalt och mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank. Låt den jäsa 30 min i degbunken.

Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ytterligare. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Jäs väl!

Pensla med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 min. Passa ugnen, de bränns lätt!

Låt bullarna svalna. Skär av lock och gröp ur inkråmet. Fyll semlorna med fyllningen!


Snart dags

Nu är det strax dags för mig att bege mig mot tunnelbanan och ta mig till mitt möte. Det är många fjärilar i magen nu!

Kram

Ljus eller grön?

Fredrik tog två bilder på när jag prövade jackorna igår. Vilken tycker ni bäst om?





Vet att ser lite halknasig ut på den bilden med ljusa jackan, det kan ni ju bortse ifrån.

Den ljusa känns ju lite mer vårig och somrig. Däremot syns ju smuts på den snabbt.
Den gröna passar ju bra om jag även har tänkt ha jackan till hösten. Jag gillar ju båda, inget lätt beslut för mig som har beslutsångest!

Tacogratäng, hockey och schlager

Lördagen blev en riktig mysig dag. Vi vaknade tidigt av oss själva och var pigga som tusan. Solen strålade och det kändes riktigt vårigt ute. Efter en lång frukost tog oss iväg till Gallerian för att Fredrik skulle hjälpa mig med val av jacka. Det slutade med att jag inte kunde välja färg iallafall. Det står mellan ljust beige och grön. Jag har fått lägga undan dom till idag så jag kan våndas ännu mer.

Efter det bjöd vi pappa och Maj-Britt på middag, tacogratäng. Därefter såg vi alla Luleås hockeymatch som blev riktigt spännande. Tog pulsen på mig själv under tredje perioden med min blodtrycksmätare och då var den uppe i 169. Det kan inte vara hälsosamt att se på sport!

Vi avslutade vår kväll tillsammans med att se på Melodifestivalen. Jag hade hoppats på att The Moniker skulle ha vunnit, eller möjligtvis Danny..men men, jag tycker det här med Melodifestivalen har förlorat sin charm nu när det är så många deltävligar före.

Nu ska jag återgå till köket. Jag bakar nämligen semlor. Vi får Fredriks syrra på fikabesök lite senare så då tänkte jag bjuda på lite hembakt!

Kram


Dags för vårjacka?

Jag är ju som sagt vansinnigt varm av mig mest hela tiden. Helt emot vad jag var förr om åren då jag alltid hade flera koftor på mig under jackan och frös ändå.  Nu går jag ofta i kortämrat direkt under vinterjackan.

Jag insåg ju att nu när solen strålar och det faktiskt kan börja likna vår att jag måste ta fram min vårjacka. Blir galen av att vara så varm hela tiden. Tog fram den i morse och inser till min fasa att jag inte kommer i den. Fan också! Nu är det panik!!!

Jag måste alltså ut på jack-jakt. Det hade jag verkligen inte räknat med. Jag trodde att jag skulle kunna ha min snygga vita jacka från i fjol. Skapligt deprimerande. Där liksom dog mitt fredagshumör rejält.

Efter besöket på vårdcentralen tog jag mig en sväng i Kista galleria (vårdcentralen ligger i Gallerian) för att kika lite efter vad det finns för jackor. Här i Stockholm är det ju bra om jag är ute i tid för när det väl blir riktigt varmt går ju jackorna åt som smör.

Prövandet av jackor gjorde mig om mer ännu mer irriterad. Mina j**la överarmar ryms ju inte i en vanlig jacka, trots att jag väljer en stor storlek. Hittade en riktig snygg jacka på Vero Moda men det var samma problem där, kändes som om ärmarna skulle spräckas. Jag kan ju inte köpa en jacka som det inte går att röra sig i.

Jag var in på Vero Moda, Intersport, Stadium, JC, Mango, Lindex, Salt, Esprit, H&M, Gina Tricot, Cubus, Kappahl och New Yorker utan att hitta en enda som passade och som var i någorlunda vettig prisklass. När jag hade gett upp gick jag i ren frustration in på Åhléns. Mest av den anledningen att jag igår fick ett klubbsms om 20% rabatt på sortimentet från FRK. Tänk om det kunde finnas något där, fast det var väl inte speciellt troligt.

Helt sinnessjukt nog så fanns det faktiskt en riktigt skön och praktisk jacka där, som definitivt tål att funderas på. Den var i ett ganska tunt material (skönt, blir inte så varmt då). Den hade dragsko både i midjan och längst ner vilket gör att storleken går att reglera en hel del. Jag har ju en förhoppning om att kunna gå ner i samband med min behandling och då fungerar den ju oavsett.

Tror jag ska ta med mig Fredrik som smakråd. Det får bli helgens projekt, för jag har för mig att rabatten gällde till och med söndag.

Kram

Blodtrycksstrul

Mitt blodtryck fortsätter att ställa till problem och vill liksom inte komma i fas trots medicinering. Sista tiden har jag verkligen känt av det. Nu är det ju inte så att jag är konstant dålig utan det skiftar lite fram och tillbaka. Jag märker det på att jag blir illamående, får ont i huvuet och blir helt galet varm och svettig. Känns som om jag redan är i klimakteriet. Känner även av det när jag tränar, får upp en grym puls på nolltid och känner att jag flåsar av minsta möjliga... ibland känns det som om hjärtat är på väg ut ur kroppen. Likså när jag promenerar eller går i trappor.

I morse tog jag blodtrycket innan jag ens hade klivit ur sängen, och det såg ju inte speciellt bra ut.



159 i övertryck och 103 i undertryck och en puls på 99. Om det är någon som undrar när ni ser klockslaget så gick jag ju inte upp kl 23:47 utan det är bara det att jag aldrig har orkat ställa in datum eller tid på apparaten;)

Jag var till vårdcentralen nu på förmiddagen för att kolla trycket hos sköterskan och även då var det högt. Nu har jag fått tid hos en läkare som måste kolla upp vad vi ska göra åt det hela. Tyvärr har han jag har haft tidigare slutat (eller han hade bara AT-tjänst) så nu måste jag byta igen.. Ska dit den 22 mars.



Finfin födelsedag

Det blev en toppenfin födelsedag igår. Fredrik startade ju med att gratta mig direkt på morgonen. Bättre start kan jag ju inte fått. Telefonen har ringt massor av gånger, likaså har det vällt in en drös av gulliga sms och kommentarer på Facebook. Tack alla söta vänner för att ni gjorde min dag så fin!

Här kommer lite blandade bilder från min dag.



Jag bakade en egen tårta under dagen!




Jag fick öppna flera paket. Mandy hjälper gärna till så gott hon kan.




Födelsedagsbarnet börjar med tårtan.




Farlig tjej med kniv i hand ;)




Stor fin bukett med liljor fick jag av älsklingen min.




Klänningen från BikBok låg i ett av de andra paketen från Fredrik.



Nu längtar jag efter våren och sommaren så jag kan få använda denna
ljuvliga klänning.



Snygga blommiga skor....ännu ett skäl till att längta efter vår!




En suverän kokbok som jag trånat efter länge.




Ögonskuggor från Make Up store



En annorlunda, men riktig fyndig present var denna dosett.
Jag är ju hopplös på att komma ihåg att ta mina tabletter, nu blir
det bättre koll framöver.



Mandy vill ju givetvis inspektera allt medan jag försökte fota.

Stor kram till er alla som förgyllde mig dag!
Kram


9 mars 2011



Idag är det min födelsedag, så jag säger grattis till mig själv!

Jag blev uppvaktad av Fredrik och Mandy på morgonen, med paket på sängen och uppdukad frukost...och med en semla!
Solen lyser ute så det ser ut att bli en fin dag!

Jag fick de blommiga sandaletterna som jag suktat efter länge av finaste Fredrik. Tack! Nu vill jag har vår direkt så jag får gå i dom och glänsa. Tyvärr såg jag på nyheterna att det ev ska bli snö ikväll eller i morgon. Det har jag INTE beställt!

Nu ska jag fixa till lite här hemma. Efter det blir det att baka tårta!

Kram

Behov av ett frisörbesök

Jag skulle verkligen behöva gå till frisören. Jag har inte klippt mig sedan oktober, så det är fem månader sedan. Det känns verkligen. Håret är jätteslitet i topparna och nu känns det bara torrt och tråkigt. Lite ny färg skulle inte heller skada.

Helst av allt skulle jag vilja åka upp till Luleå och gå till min gamla vanliga frisör, men jag har ju ingen resa bokad upp. Det känns så motigt att gå i Stockholm när man inte vet vilka som är bra. Dyrt är det också, känns inte som om min situation just nu gör att jag kan unna mig ett frisörbesök....

Sista dagen som trettiotre

Jahapp.. Då är det sista dagen som trettiotre år. Jösses vad tiden rusar.
Får se vad denna dag kommer att erbjuda. Solen lyser ute och jag har kraftiga vårkänslor. Älskar ljudet av takdropp.

Började ju med garderoben i sovrummet igår och idag ska jag göra ett sista ryck. Just nu ser det ut som om fjärde världskriget har utspelat síg i vårt sovrum. Just nu är det nästan svårt att veta vart jag ska börja. Det var väl därför jag satt mig här vid bloggen!

Ska väl även klura på vad jag ska göra för tårta till morgondagen. Funderar även på om jag ska baka semlor, det är ju semmeldagen idag. Eller som Madde sa förra året "Semlornas nationaldag"

Här kommer en resumé från förra året:

Jag - Vi borde baka semlor ihop.
Madde - Åh vad gott. Är det svårt?
Jag - Nej det är inte alls svårt. Jag har gjort det många gånger och är typ bra på det!
Madde - Men, det är ju semmeldagen snart!
Jag - Ja just ja, när är det?
Madde - Hmm.. jag tror att det är om typ två veckor? *börjar bläddra i almanackan*
Jag - Det är i alla fall en tisdag
Madde - *bläddrar*
Madde - Hmm.. alltså, jag hittar inte när det är och nu har jag kommit ända till slutet på mars.
Jag - Vad konstigt. Det borde ha varit. 
Madde - *börjar om från början igen*. Men DÄR är det ju!! 6 februari! Det är ju idag!!!!
Jag - Va?.....? Nä?
Madde - *tittar närmare*.. Oj... Det stod visst Samernas nationaldag. Inte semlornas nationaldag!!!!

Så Madde, detta är VÅR dag idag!

Kram

Ny vecka





Jag börjar denna vecka med två egobilder på mig själv!

Helgen har varit helt underbar! I lördags vaknade vi av oss själva riktigt tidigt, gud vad skönt det är att vakna utvilad. Det kan ha att göra med att vi gick och la oss ganska tidigt på fredagskvällen. Ja, som vanligt orkade vi inte se slutet på Lets Dance, det börjar tydligen bli en vana!

På tal om Lets Dance, vad imponerad jag blev av Jessica Andersson. Snacka om utveckling hon har gjort. Vid starten av programserien var hon ju helt utan självförtroende, i fredags dansade hon ju helt enormt bra. Bollywood-dansen var ju klockren! Jag blev riktigt sugen på att testa denna typ av dans. Jag kanske skulle kolla upp om det finns några sådana kurser att gå. Måste ju vara en bra träningsform.



Lördag dag ägnades åt förberedelser inför kvällens flyttfixarfest.
Kvällen blev verkligen hur lyckad som helst, jag tror det får bli ett eget inlägg om det längre fram.

Även söndag morgon vaknade vi tidigt, och jag var riktigt pigga. Solen strålade ute, så vi bestämde oss för att ta oss en promenad i det våriga vädret. Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss, för det var så satans halt ute att det inte gick att gå. Nu när det töar så mycket så blir det ju en tunna hinna av vatten ovanpå isen, så vi kände oss som Bambi.



Vi gav upp. Det blev en tur till Barkarby istället. Jag kikade på Stadium outlet, jag är behov av ett par nya träningsbyxor så jag ville reka lite. Efter det blev det Ikea. Vi skulle köpa stora värmeljus men kom även hem med ett tårtdekorationsset.



Jag fyller ju år snart och jag ville kunna dekorera min tårta snyggt! Vi hittade även (äntligen) en klädstång till vår garderob. Vi ska göra om en av garderoberna som nu enbart har hyllplan till att kunna hänga kläder. Just nu är det total kaos i de garderober vi har. Det kommer bli dagens projekt!

Kanske dags att sätta igång. Kaffet är intaget och jag känner mig riktigt pigg!

Kram


Fredag 4 mars

Vaknade med träningsvärken från helvetet i morse. I och för sig var det ganska väntat efter spinning och core igår. Även om det gör himla ont så är det en skön känsla.

Idag har jag pysslat på lite hemma, bland annat oljat in vårt ekbord och träbänkarna i köket. Fredrik jobbade hemifrån idag så då tog vi en gemensam lunch på Kista galleria. Jag älskar verkligen foodcourten som finns där. Idag blev det italiens pasta med pesto och lufttorkad skinka. Mumma!

Vi har även hunnit med att fynda på Blocket. Vi har ju bara fyra köksstolar trots att köksbordet är betydligt större, så vi har varit på jakt efter fler. Idag hittade vi fyra till som en tjej sålde på Blocket.



Åh vad nöja vi är! Och nu ryms alla gäster i morgon utan att en del måste sitta på pallar.

Jag har även bakad själva botten till morgondagens dessert. Den ska gärna stå till sig i kylen, så jag tyckte det var lika bra att göra den redan idag.

Nu slappar jag i soffan framför Lets Dance.

Ha en trevlig kväll allihopa!
Kram

Älskade mamma



Idag är det den 3 mars och idag är det nio år sedan min älskade mamma dog i cancer. Jag kan inte fatta att det redan har gått så lång tid sedan hon rycktes ifrån oss, samtidigt som det fortfarande känns så nära.

Älskar och saknar dig!

Kram

Kvällshandling

Ikväll åkte vi till affären för att handla inför helgens flyttfixarfest. Vi ska bjuda våra vänner som hjälpte oss i samband med min flytt ner. Det ska verkligen bli himla trevligt. Jag har suttit idag och letat efter lite inspiration på vad som ska bjudas på för smått och gott. Att ha vänner på middag är verkligen något jag älskar. Jag tycker det är så roligt att planera vad man ska bjuda på och alla förberedelser runt omkring. Sen är det ju så mysigt när man sitter alllihopa och äter gott och surrar en massa.

Är helt slut i benen nu efter dagens spinning. Det känns att det var länge sedan jag tränade. Får se hur det känns när jag vaknar i morgon ;)

Nä nu ska jag kika lite på tv innan jag slocknar för kvällen!

Kram

Sirap i huvudet

Just så känns det idag. När Fredriks klocka drog igång i morse så kändes det knappt som jag sovit något inatt. Jag fick verkligen plåga mig upp till frukosten. Trodde jag skulle vakna till bara jag klev upp men än så länge har det inte inträffat.

RSS 2.0