Semesterstatus

Hej å hallå!

Här kommer ett litet livstecken från mig så här mitt i semestern. Det har snart gått halvtid av semestern, hur är det möjligt? Det blir inga bilder i detta inlägg eftersom jag inte är hemma vid min egen dator, men en snabb uppdatering kan jag ju alltid göra.

Första dagen av semestern åkte jag ner till Stockholm. På kvällen blev jag bjuden på en gudomlig 5-rättersmiddag hemma hos Liv. Vet helt ärligt inte när jag åt så god hemlagad mat senast. Tack vännen för en god och himla mysig kväll!
Natten mot måndagen bar det sedan av med färjan till Gotland, där vi var i fem dagar. Otroligt fint ställe, men däremot hade vi riktigt otur med vädret. Känns ju himla synd när man är på riktigt paradisvackra stränder. Plågade i mig för ett dopp bara av ren och skär envishet. Kan ju inte ha varit på Gotland utan att ha badat. Men bortsett från vädret så har det varit himla trevligt. Bilder kommer när jag är tillbaka hemma igen.

Efter Gotland har det blivit lite fler dagar i Stockholm. Eftersom vädret fortfarande inte varit på min sida så har det blivit att gå i affärer..bla några svängar till Ikea, fikat, druckit vin, träffat kompisar och även två vändor till Västerås.

Första svängen till Västerås var himla trevligt. Då grattade vi brorsan som fyllde 40 år på midsommar i efterskott. Då var hela familjen ute och åt på ett ställe som heter Bellman. Kanongod mat var det! Och himla skoj att träffa alla.

Igår var vi även en sväng till Västerås. Blev en riktig nostalgidag. Blev nämligen äntligen bra väder som lämpade sig för att vara på stranden. Vi åkte till stranden på Björnön, vet inte när jag var där senast. Förr var det mitt favoritställe, men nu är det säkert 7-9 år sedan jag badade där senast. Efter det så blev det en kort sväng på stan. Köpte mig ett par nya vita ballerinaskor eftersom mina favoritskor snart kastar in handduken.. Vilket svider i hjärtat. Ville köpa precis likadana skor som dom men de fanns inte kvar längre..Iof inte så konstigt eftersom jag köpte dom förra våren. Men hittade ett par snarlika så det fungerar ju. Och så hann jag med ett besök på butiken New Yorker, vilket är obligatoriskt när jag är hemma. Kan liksom inte gå in där utan att handla. Har både snygga och billiga kläder. Jag fyndade tre toppar för totalt 220 kr.. Helt sjukt.

Sen mötte vi upp pappa och åkte för att äta pizza. Jag har nämligen en annan obligatorisk sak jag MÅSTE göra när jag är hemma. Nämligen att äta en Viking Kebab!! Det är en inbakad kebabpizza som de öpnnar upp på slutet och fyller med lök, sallad, dressig mm. Grymt gott. Allt detta härstammade från mina och Surres myskvällar. Vet inte hur många pizzor vi har hunnit klämma i oss där men det är säkert att både hon och jag kommer att efterfödas i vårt nästa liv som en Viking kebab ;) Vi har ju varit stammisar där på Oxbackens pizzeria så det tom saknade oss när vi flyttade från stan... Vet inte om det är bra eller dåligt, haha...

Idag håller jag på att packa ihop det jag behöver för sol och värmen. I morgon är det nämligen dags för resan till Korfu. Känns helt overkligt på något sätt. var ju ganska länge sedan den bokades och det kändes som en evighet tills man skulle iväg. Men i morgon är det alltså dags för två veckor sol och bad!!! Blir till att kliva upp hiskeligt tidigt, för vi behöver vara på Arlanda redan kl 04...oj oj. Men har packat det mesta nu...så får väl se till att komma i säng i någorlunda vettig tid. Ska hinna med en fika med Liv ikväll också, blir skoj det!

Nä nu ska jag väl slita mig från datorn. Vi hörs av när jag är hemma igen. Lev och må, för det ska jag göra =)

Kram

Jävla förbannade skit också...

Skrev precis ett jättelångt blogginlägg för att rapportera om min semesterstatus men helt plötsligt hoppade sidan bara borta och allt är borta. Faaaan också, gud så irriterande...hade ju skrivit en uppsats... Suck

Semester

God morgon! Idag är det första dagen på min semester. Vilken ljuvlig känsla! Om en kort stund börjar min resa söderöver, packar det sista nu. Så nu kommer min blogg inte uppdateras särskilt mycket, så inget har hänt utifall ni undrar varför jag inte finns här så mycket!

Ha en trevlig sommar nu!

Kram kram

Kattbad är lika med sur blick

Jag flaggade ju tidigare att jag skulle visa er bildbevis hur det går att bada mina katter. Det är en ganska intressant och tidsödande syssla. Olivia har väl egentligen gett upp efter 13 år eftersom hon vet att jag ändå vinner över henne..


Börjar med att klippa klorna (för att skona mig själv ;) )




En uppgiven älskling




Fy vad det är synd om mig




Bäst att sitta här då, finns ju inte så många alternativ...




Här är den hattade matten med på bilden också




Nu är det bara sköljningen kvar





Efter badet återstår det mest tidsödande projektet. Att blåsa torrt med
hårtork och kamma alla tovor. Förstår inte att det kan vara något hår
kvar med tanke på hur mycket jag lyckas kamma bort..

Under tiden jag badade Olivia travade Gizmo runt benen på mig och jamade. Han har ju inget förstånd den lille rackaren. att han inte inser att han är på tur och gömde sig bakom soffan eller så. Men inte då. Han är däremot inte riktigt lika samarbetsvillig som Olivia.


Fy vad hemskt






En knäckt blick




Han ser ju för eländig ut, kan inte låta bli att skratta när jag ser denna bild.




Badet är över och Gizmo vilar ut i handduken




Tror inte att matte ligger på plus just nu...


Nu är båda katterna jättefina och redo för semestern. Ska lämna bort dom i eftermiddag. Separationsångest å det grövsta! Hoppas de älskar mig även efter semestern!!

Café Rävasten

Häromdagen åkte jag och pappa till Café Rävasten efter jag slutat jobbet. Det ligger i Vändträsk utanför Boden. Jag har aldrig varit där tidigare men läst om detta bland turisttips och det är verkligen värt ett besök. Hur mysigt som helst och kanongott fika!! 





Fiket är ett gammalt 1800-talshus



Du kan fika både inne eller ute i den fina trädgården



Pappa njuter av kladdkaka



Jag åt smarrig rabarberkaka



Gott med kaffe 


Som vanligt kan det ju aldrig gå riktigt smärtfritt när jag är i farten. När vi skulle köpa vårt fika var det en kvinna före oss. Hon hade tagit sig en bit kaddkaka, och lagt den på en servett istället för att använda sig av tallrikarna. Men så började hon sträcka sig över mig i kön och jag antog hon skulle ta en tallrik, men istället tog hon en annan godsak och la på en servett och gick vidare till kassan. Kvar vid mig ligger hennes första kladdkaka på servetten och jag ropade till henne att hon glömde sin bit..
- Nä jag ska inte  ha den, säger hon.
Jag står det där som ett fån med hennes kladdkaka vid mig. Hur kan man ta en bit och sedan ångra sig. Kunde hon inte sagt till karln i kassan att hon ångrat sig. Blev riktigt arg och kunde inte hålla mig för att säga till henne. Tycker det är så himla dåligt när folk beter sig hur som helst.

Var riktigt arg när jag gick ut och satte mig med pappa och sa till honom att vad är det för j**la fel på den där kvinnan. Hon kan ju inte riktigt vara frisk i huvudet.. Pappa tittar upp på mig och säger att hon kanske inte är det heller.. För bakom mig sitter ett helt sällskap från något särboende. Så där ja.. Fick jag det sagt också!! Förklarar ju lite iallafall..

Som sagt, var ett riktigt mysigt utflktsmål. Vill ni kolla mer så kan ni kika på denna länk www.caferavasten.se

J**la bilder

Gud så irriterande denna bloggsida är när man ska ladda bilder.. Står ju bara och snurrar och händer ingenting.. Har bara fått upp två bilder på 45 minuter, det här går ju inte.... Gud sååååå irriterande.Krånglar ofta tycker jag!

Att ge en katt piller

Här kommer en rolig text om att försöka ge en katt piller. Kan nästan skriva under på att det stämmer. Om en liten stund kommer ni även få se autenstiska bilder på hur kattbad går till...men håll tillgodo här så länge...


Hur man ger sin katt ett piller

1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på var sida om kattens mun och tryck försiktigt så att munnen öppnas. Låt pillret rulla in i munnen.

2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Upprepa sedan punkt 1.

3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det blöta pillret.

4. Tag fram ett nytt piller håll katten i vänster arm med ett hårt grepp om baktassarna. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i munnen.Håll igen munnen och räkna till tio.

5. Ta upp pillret ur akvariet och ta ner katten från bokhyllan, ropa på din sambo.

6. Ställ dig på knä och håll fast katten hårt i fram- och bakbenen. Be din sambo hålla fast huvudet kör in en linjal i munnen och låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens hals för att stimulera sväljreflexerna.

7. Ta ner katten från gardinstången. Sopa upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna och glöm inte att laga gardinerna senare.

8. Lägg pillret i ett sugrör tvinga upp munnen och blås i röret.

9. Drick ett glas vatten för att få bort den äckliga smaken av pillret och kolla så det inte är skadligt för människor. Plåstra om din sambo och torka bort blodet från mattan.

10.Stoppa katten i ett köksskåp och stäng så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en sked och skjut in pillret med ett gummiband.

11. Sätt upp skåpluckan med hjälp av en skruvmejsel. Ring din husläkare och fråga när du senast fick stelkrampsspruta. Släng bort din nerblodade t-shirt.

12. Be din sambo köra dig till akuten. Sitt stilla när de syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ur resterna av pillret ur ditt högra öga åk förbi en möbelaffär på hemvägen och komplettera lite.

13. Ring Djurens Vänner och be dem hämta katten, köp sedan en hund.

Hur man ger en hund ett piller.

1. Vira in pillret i en skiva bacon.


Sommarbilder

Jag har ju pappa på besök sen i förra veckan, i morgon bitti åker han hem igen. Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna. 



En blomma nere vid Södra Hamn en fin sommarkväll







Jag njuter för fullt av sommarvärmen





Pappa nere i Södra hamn





En god glass som vi åt nere vid hamnrestaurangen i Lövskär
Ett tips är att ta smaken Fläder/lime sorbe... dödligt gott =)

RSS 2.0