Sista november

Tänk att det är sista november idag... Och i morgon är det 1 december.... Snart jul, helt otroligt. Snön ligger vackert vit här i Stockholm och det är en perfekt temperatur kring 7-10 minus! Jag njuter. Hoppas detta underbara vinterväder stannar länge. Medan alla stod och trängdes inne i Gallerian för att vänta på tunnelbanan stod jag nästan ensam på perrongen och väntade. Jag blir så lycklig av sånt här väder.

Idag satte jag upp julgranen och pyntade den. Ja, jag vet att det är lite tidigt...men vad tusan. Jag vill hinna få njuta av den länge, när man väl ska jobba för att få upp allt, annars blir det ju så himla kort. Det var en riktigt nostalgitripp för mig. Denna jul har jag nämligen vår gamla platsgran från min barndom. En riktigt gammal plastgran, den första varianten av gran som kom på marknaden i slutet av 70-talet eller början på 80-talet. Jag är allergisk mot granar, så mina föräldrar blev tvugna att skaffa plastgran. Inte så mysigt, men vad tusan gör man. På julen MÅSTE man ju ha gran. Jag verkligen älskar den gamla granen. Den har verkligen "riktiga" barr, och inte sånt där "trassel" som är på dom moderna granarna. Alla grenar får man även montera ihop en och en, som en riktigt byggsats. Jag har letat jättelänge efter en verklighetstrogen, men ingen är i ens närheten av så vacker som denna. Så när pappa skulle flytta så frågade han och jag ville ta granen. Jag tvekade inte en sekund.

Nu står den här i vardagsrummet, sååååå himla fin. Lovar att visa en bild i morgon. Nu är det dags att göra natt. Jag tänkte bara ge en liten snabb hälsning här men inser nu att jag skulle kunna skriva hur länge som helst!

Hörs i morgon. Natti natt!

Smyckesförvaring - utvärdering

Jag berättade ju för ett tag sedan om en smart smyckesförvaring. Har nu testat den ett tag och himmel vad nöjd jag är. Denna kan jag helt klart rekommendera. För första gången på evigheter är det inte en stor oreda i mitt skåp.




Mysboll

Här kommer några av alla de underbara bilder jag har tagt på Mandy sista tiden. Gillar liksom hennes sovstil med tassarna så långt fram det bara går. Jag funderar verkligen om detta kan vara helt skönt...



Mandy utövar skönhetsvård



Mys i soffan



Armarna (tassarna) framåt...sträck!



Snark


Ännu en felsägning

Igår levererade jag ännu en klassiker i felsägningsgenren. Fredrik och jag höll på att sätta upp en av mina lampor i hallen och skulle fästa sladden i den redan existerade självhäftande listen i taket. Det krånglade jättemycket och den ville inte komma på plats. Jag säger då följande:

- "Om jag särar kan väl du trycka in den"

Mer behöver jag väl inte säga....

Saknad

Idag började jag gå igenom några av de kartonger jag har ouppackade. Jag har bland annat tre banankartonger som har stått i flera år. De är en massa gamla minnen som jag har sparat. Nu tänkte jag se igenom vad allt var för något, om jag ska ha kvar allt och om jag kan ordna det lite bättre i en annan kartong. Det blev verkligen hur jobbigt som helst. Den första kartongen jag öppnade var en massa minnen från mamma och den tiden när hon hade gått bort. Jag hittade min kalender/dagbok som jag började läsa i... Jag hittade mammas dödsannons.. Foton, gamla kort och brev som hon hade skrivit. Det var som att öppna en bomb. Tårarna bara sprutar. Jag har liksom stängt in allt jobbigt så länge, ungefär som jag har lagt ner alla minnen i denna kartong. Nu kom de plötsligt upp till ytan och allt blev verkligen jobbigt. Bara tanken att jag aldrig mer ska få träffa och prata med mamma gör så ont.

Saknar dig älskade du!



Kram

Badrumsfynd

Måste ju berätta om ett riktigt fynd vi gjorde förra veckan. Vi har varit på jakt efter ett stort badrumsskåp eftersom det var så himla dåligt med förvaringsmöjligheter i vårt badrum. Det lilla badrumsskåp som fanns hade fasta hyllplan som inte gick att ändra höjd på , vilket gjorde att ca 80 % av alla våra saker inte rymdes.

Vi har letat på flera affärer runt om i stan men inte hittat något som vi både gillade och som vi tyckte låg rätt i pris. Vi har även följt Blocket, och till slut kom det ut två skåp som vi åkte och tittade på. Vi gillade själva skåpen men däremot såg de allt annat än fräscha ut.. Men vi försökte kolla om det gick att få de fina igen och det trodde vi. Så vi slog till, vilket jag är mer än glad över. Efter en rejäl storstädning av dom står dom nu på plats. Nu har vi gott om förvaring, och kan till och med förvara tvättmedel och handdukar inne i badrummet.

Här kommer lite bilder så ni får se, inte lätt att fota speggelglas däremot....





Här får det mesta plats. Gillar skarpt de två tvättmedelsburkarna
i högerskåpet som jag köpte tidigare. Skönt att slippa vanliga kartonger
och så ser man ju ganska tydligt hur mycket som är kvar i burken! 







Passade även på att sätta in ett fat med ljus på tvättmaskinen nu
när vi fick bort allt som stod ovanpå den tidigare. Lite mys måste man
ju ha!


Rök

Här kommer två bilder som jag gillar skarpt. Jag var snabb med kameran när jag blåste ut ljuset.




Helgen som var

Då var det måndag igen! Helgen rusade förbi i vanlig ordning. I fredags var det ju tänkt att jag skulle på tjejfest men min vagel i ögat satte stopp för dom planerna. Istället fick det bli en lugn kväll i soffan och Idol. Det var ju extra roligt att se Idol denna gång eftersom det var från Luleå.

Starten på lördagen blev riktigt lugn. Vi åt frukost i godan ro, pysslade på lite hemma, såg hockey och gick faktiskt i morgonrock ända fram till fyra. På kvällen åkte vi in till stan och åt en underbar middag på Vapiano, en riktigt bra italiensk restaurang. Jag åt en vansinnigt god pasta med räkor. Efter det blev det humor på hög nivå. RAW comedy var verkligen kanonbra. Vi fick oss många skratt. Hit måste jag verkligen gå igen!

Igår blev det dags att gratta Alexandra som fyllde år förra helgen, därefter följde storhandling och kvällen avslutades med ett långt bad och en Beck.film.. Inte fel..

Nu sitter jag här med en kopp kaffe (julkaffe) och laddar för att oacka upp lite fler kartonger... De sista tar ju som vanligt lite längre tid....

Kram

På plats

dsc00526 (MMS)

På plats


Vapiano

Är på Vapiano och har ätit sinnessjukt god pasta. Snart väntar goda skratt, förhoppningsvis


101113

Idag har varit en väldig lugn dag, har gått i morgonrock nästan till kl 16... Herre gud... Vaknade och hoppades att vageln skulle ha blivit bättre. Kan ju bara meddela att det precis är tvärtom. Inflammationen har gjort att halva ögonlocket har svullnat och det gör verkligen asont.  Känt mig ganska ur form idag. Har även fått två rejäla finnar/bölder på hakan så känner mig allt annat än snygg. Givetvis är det ju ikväll vi ska på RAW Comedy och gå ut och äta. Så nu får jag gå osminkad, i glasögon.. Irri!! Hade även grym klädångest, inget kändes ju bra att ha på sig...

Jaja, sippar på lite gott vin och väntar på att Fredrik ska komma ut ur duschen. Jag fick för övrigt en enormt fin bukett liljor av honom igår. Så gullig, det piggar verkligen upp.





Kram


Smyckesförvaring

Här kommer ett litet tips på smart förvaring av smycken och småsaker. Jag blir tokig av att allt trasslar ihop sig. Just nu har jag alla örhängen i en burk vilket har lett till ett galet trassel. Halsbanden ska vi inte ens tala om....

Nu har jag prövat att beställa denna förvaring från Frozza.se för att råda bot på kaoset och få en liten överblick av vad man faktiskt har att välja mellan. Den är ju även smidig att ta med när man reser!


Vagel i ögat

dsc00525 (MMS)

Jag har haft en vagel några dagar, som mest har känts men inte sett så farlig ut. Inatt drömde jag att jag halkade på ett järnstaket och blev spetsat genom huvudet och ögat. Vaknade och insåg att jag fortfarande hade lika ont. Så här snygg är jag nu!!! Inte kul! Kan ju meddela att kvällens partyplaner med brudarna fick ställas in. Så trist!


Morgonkaffe

God morgon!

Sitter här och sippar på lite kaffe, och inte vilket kaffe som helst utan Pentiks julkaffe. Jag verkligen älskar detta kaffe och köper det inför varje jul.


RAW Comedy Club



På lördag ska jag och Fredrik på Maxim-teatern för att se på RAW Comedy Club. Det är verkligen något jag ser fram emot, ska bli härligt att få skratta lite.

De som uppträder på lördag är Hasse Brontén, Ro Campbell, Soran Ismail, Dominik Henzel och Ahmed Berhan.
Jag hoppas på en härlig kväll!


Onsdagkväll

Sitter här med en kopp varmt honungsvatten och surfar lite. Glöggen har börjat "bluppa" och det luktar redan lite juligt här hemma hos oss. Jag har hunnit med en del fix ikväll. Dels har jag satt upp ny gardinstång och delvis nya gardiner i sovrummet, blev kanonfint. Sen har jag vakumförpackat lite av alla kläder som jag inte kan ha just nu och dessa har Fredrik burit ner till förrådet. Vi har ju som sagt ont om förvaringsmöjligheter och garderober så det gäller att bara ha framme det som verkligen kan användas.

All sortering av kläder får väl inte mig på världens bästa humör, känns ganska vemodigt att se allt fint som jag inte kan ha. Jag får hoppas att jag kommer att kunna komma i dom så småningom. Vissa kläder har jag även plockat undan för att sälja på Tradera. Jag gjorde min premiärförsäljning igår och sålde en svart klänning. Fick lite blodad tand, bättre att försöka sälja än att bara har det liggande.

I morgon väntar tjejlunch inne i stan med mina gamla Luleåtjejer som jag pluggade med på universitetet. Ska bli superkul att träffas, vissa av dom har jag inte träffat på många år!

Kram

Luleå i frost

Jag tog lite bilder min sista dag i Luleå, här kommer ett axplock av dom!













Glögg

Igår började det snöa här i Stockholm, riktigt mysigt tycker jag även om det blir ganska slaskigt här nere. Jag är ju van med riktiga vintrar. Fick lite julkänslor och dessa har spätts på idag då jag påbörjat att brygga egen glögg.

Jag har ett gammalt recept från en kär gammal vän som jag brukar använda. Det har gått flera år sedan jag gjorde det sist så nu tyckte jag det var dags. Nu står allt i en jäshink och jag väntar på att höra första "bluppet". Om några veckor blir det dags för smakprov.

Kram

Blöt som en katt

dsc00518 (MMS)

Stackars Mandy kom inte undan mig idag. Det blev katt-Spa. Badning, torkning och hårvård. Nu är hon så fin och mjuk.


Lördagsmys

Idag har det varit en riktigt vacker höstdag, soligt och ganska kallt och friskt! Vi tog det riktigt lugnt på morgonen, åt en lång frukost och bara var. Packade upp lite kläder, lika bra att ta lite i sänder. Därefter blev det en tur till Kista galleria för att ta en fika. Det var liksom inte bara vi som hade kommit på den idéen, himmel vad folk det var. Strosade runt lite innan vi for och handlade mat.

Nu har vi precis ätit lite tacos och sitter nu och ser Luleå mot Färjestad.. Sippar på lite vin och bara myser.

Hoppas ni har en trevlig lördag!

Kram

Underbart telefonsamtal

Det är återigen fredag, jag tycker dagarna och veckorna bara rusar förbi. Nu har jag varit Stockholmare i en vecka redan... Det har jag knappt fattat. Satt på tunnelbanan härom kvällen och insåg att detta numer ska vara min vardag, men det känns fortfarande som om jag är på en längre semester.

Jag har lyckats packa upp riktigt mycket under denna vecka, så nu är den värsta kaosen i lägenheten eliminerad :) Klart det fortfarande är mycket kvar att ordna med, men det får gå i sin egen takt. Jag känner att jag inte riktigt orkar hålla det tempo som jag skulle vilja, blir trött efter ingenting... Det största problemet nu är vart alla kläder ska förvaras. I min gamla lägenhet hade jag sex garderober till mitt förfogande - helt själv! Nu har vi TRE att dela på...

                                                    
                                       Vit Malm.byrå med 6 st lådor, från Ikea

Vi måste på något sätt köpa lite mer förvaring. Vi klurar på att köpa tre stycken byråer att ställa i sovrummet, då får vi ju plats med riktigt mycket saker....



               

                                                       En bild tagen min sista dag i Luleå

Idag på morgonen fick jag världens bästa telefonsamtal. Min älskade bror ringde och berättade att han hade fått provsvaren efter sin treårskontroll efter cancerbehandlingen. Ingen ny cancer än så länge!!! Tjohooooo! För varje dag, vecka och år som går ökar ju chanserna att slippa återfall. Jag kunde verkligen inte få ett bättre besked. Mina glädjetårar har rullat ner i nästan en timme nu. Älskar dig Magnus, fan vad du är värd detta efter allt du har kämpat. Din livsglädje och jävlaranamma ger resultat!

Kram

Snusk

Igår lyckades jag med en riktig kommentar. Jag satt i badrummet och försökte montera ihop min lilla trådvagn som jag har allt mitt smink mm på. Den består av två lösa gavlar, och sedan tre små trådlådor.



Försökte få den första lådan på plats men det gick inte så bra, för så fort jag hade fått den på plats och skulle börja med nästa så gled allt isär igen. Fredrik kom in i badrummet och konstaterade att det nog inte var världens bästa konstruktion på denna vagn, varpå jag svarar...

- Det är bara den första som är jobbig att sätta på, de andra brukar gå mycket lättare... Ja vad säger man.. Klart det blev snuskig tolkning på detta ;)

RSS 2.0