Ett fång med rosor

Igår när jag kom hem från kören stod det en stor maffig bukett med röda rosor och väntade på mig. Underbara Fredrik!


Fyra fina år

 
Idag firar jag och Fredrik fyra år! Fyra fina år! Jag är så ofantligt lycklig över att ödet ville att vi skulle träffas. Det var verkligen många om och men som gjorde att våra vägar korsades. Finaste kärleken min, med ett hjärta av guld!
 
Älskar dig över allt annat!!!!

Längtar


Snart en ny vecka

Söndagskvällen spenderade jag med att tända upp en massa ljus i badrummet och tappa upp ett varmt bad. Allt för att samla energi och slappna av.
Den här veckan som varit kan jag verkligen sortera under kategorin Skitvecka. Jag känner mig dränerad och fruktansvärt less och orolig. Hoppas att saker och ting löser sig de närmsta dagarna.
 
Nu blir det att slappa i soffan en sväng innan det är dags att gå och knyta sig.
Kram

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Nu är det gjort! Nu har jag varit på min första kärlektion. Det här ta mej fan (ursäkta svordomen) det bästa jag har gjort! Jag är så stolt att jag vågade. Och det var ju så galet roligt! Jag är helt endorfinhög och längtar redan till nästa onsdag. Vi hann med flera låtar, bland annat ledmusiken till En annan del av Köping. Kan man bli annat är glad??
 

Idag är stora dagen

 
Ikväll är det då dags, att förverklliga min gamla dröm om att sjunga. Det är både pirrigt och spännande på samma gång. Återkommer med lägesrapport!
 
Bilden är lånad från Soulsingers hemsida.

Solsken

Idag var det ett makalöst vackert vinterväder. Strålande solsken och bara en minusgrad ute. Vi tog oss en lång promenad och tankade i oss en rejäl dos med sol. Ljuvligt!


Akut

Idag har jag fått besöka vårdcentralen akut. Jag har känt av blodtrycket ett par dagar och nu har det bara blivit värre och släpper inte. Jag har ett tryck över bröstet, känner mig trött och blir andfådd av typ ingenting.  Kollade trycket själv när jag vaknade i morse och då var det på 147/97 och då hade jag inte ens klivit ur sängen. Ringde rådgivningen idag och då var det bara att komma in ögonaböj.
 
Väl inne blev jag omhändertagen av både gulliga systrar och en bra läkare. Jag kopplades upp mot EKG, de kollade om blodet syresattes och så togs ju blodtryck och puls. Det klämdes och kändes. För att säkerställa att trycket inte kom från magen så fick jag dricka en vidrig cocktail med en dryck som dels skulle lägga sig som en hinna i magen och sedan en som bedövade. Fy tusan vad obehagligt att bli bedövad i halsen/strupen. Tyvärr kvarstod trycket över bröstet men då kunde vi ju iallafall eliminera magen som orsak.
 
Nu ikväll ska jag fasta, för i morgon ska jag tillbaka och lämna en massa prover. Sedan väntar en remiss på arbets-EKG. Hoppas verkligen att detta ger med sig, blir ju så klart lite orolig. Det är ju aldrig skoj att känna sig hängig.

Tulpan

 
Älskar tulpaner så när jag passerade Hötorget igår fick två buntar följa
med mig hem. Vackert värre!

Jag tror på änglar

Ja ni, vilken morgon jag har haft. Jag hämtade upp min bil som har varit inne på reparation/lackning tidigt i morse. Denna skulle jag hinna lämna hemma i garaget innan det var dags att åka kollektivt till jobbet. Självklart var det bilköer och jag insåg att det skulle bli tight med tid. Väl framme i garaget packade jag stressat med mig min plånbok, nycklar, mobiler och vantar. Jag hann precis med mitt tåg och satt i godan ro när min mobil ringde:
 
-Hej, jag heter Anna och ringer från Atea. Jag tänkte kolla med dig om du saknar din plånbok?
 
-Jag: Öööhhh nä det tror jag inte.
Börjar frenetiskt gräva i handväskan och inser att plånboken inte finns där.
 
- Anna: Det var en person som hittade den i garaget och lämnade den i vår reception. Det är bara att du kommer och hämtar den här.
 
Jag var i stort sett framme vid jobbet så fick gå upp på kontoret och hämta min dator och sätta mig på tunnelbanan hem igen.
Jag sänder ett stort tack till den vänliga och mycket ärliga person som lämnade in den. Du är min hjälte!!
 
 
 
Länge sedan jag drällde med mina saker så här......
 
 

En dag på språng

Klev upp före tusan idag för att åka iväg på ett kundmöte i Enköping. Vi åkte tåg, tycker det är så himla mysigt. Att luta sig tillbaka och bara se hur landskapet utanför rusar förbi.

Nu ikväll har jag kammat Mandy och hon är ju bara för ljuvlig. Kastar sig på rygg och vill bli kammad på magen. Tänk om Newton kunde se och lära.


Galet trött

Nu har jag kämpat för att hålla mig vaken, men nu låter jag sömnen omfamna mig. Klockan är bara strax efter 21 men vad gör väl det. Natti natt!


Blodförlust

Idag var jag och lämnade blod vilket känns så bra så här efteråt. Är som sagt livrädd för både nålar och blod så det är en rejäl ansträngning att gå dit. Känns skönt att veta att jag hjälper någon som behöver mitt blod mer än jag.


I en bil

På väg hem mot Stockholm. Himlen visar sig från sin vackraste sida när solen äntligen visar sig. Vackert så att jag nästan blir rörd.


Äntligen helg

Känns som om denna vecka har varit en mil lång efter allt som har hänt. Känner mig helt dränerad så nu är det extra skönt att det är fredagskväll. Tar mig ett glas rött och slappar med tända ljus.


Ljusfat

Här i mellandagarna köpte vi ett ljusfat från Granit som har plats för 12 kronljus i olika nivåer. Jag bara älskar det!!


Tokkatten


Normalspeciell

Fick en sån härlig bild av Liv igår som hon hade hittat i en bok. Så fantastiskt bra att jag måste dela med mig av den.


Är jag modig nog??

Jag funderar och funderar fram och tillbaka sedan några dagar tillbaka på om jag ska våga förverkliga en dröm jag haft sedan många år. Det handlar om att ta upp sången igen.
När jag var liten älskade jag musik och att sjunga. När jag var tio år kom jag in (efter många antagningsprov) på en musikskola. Jag gick hela fjärde klass där, men tyvärr drabbades jag av en långvarig sjukdom som gjorde att jag blev borta från skolan länge. All teori kunde jag läsa in men däremot missade jag mycket av den praktiska musikundervisningen. Inför femman ställdes jag därför för ett val, att antingen gå om fjärde klass för att kunna lära in det jag missat eller att gå tillbaka till min vanliga grundskola och där få fortsätta i femman. Jag tyckte det var så oerhört pinsamt att behöva få gå om en årskurs, så jag valde att gå tlllbaka till min gamla skola.
 
I efterhand är nog detta beslut det enda i hela livet som jag verkligen ångrar. Men jag fick ju välja detta helt själv, och just då var jag nog inte stark nog i mig själv för att våga gå om en årskurs. Mitt i allt detta tappade jag lite glädjen med musiken. Visst jag sjöng i diverse skolkörer ända fram till och med gymnasiet, men jag kände att jag tappade min röstutveckling. Efter gymnasiet slutade jag helt att sjunga och nu har jag tappat all sångröst som fanns för länge sedan. Jag kan inte ta en ren ton, jag orkar inte hålla luft länge och jag har tappat allt med andningsteknik. Den enda gången jag vågar sjunga är när jag festar och Singstar åker fram, men då är det ju ingen skönsång. Jag har hört någon inspelning från någon fest och efter det vågar jag knappt sjunga mer ;)
 
Något som jag har funderat på i många, många år är om det går att träna upp rösten igen? Finns sången där inne om jag börjar jobba med rösten igen? Det är ju nu mitt självförtroende börjar svajja, vågar jag testa? För säkert tionde året på raken har jag nu suttit och sökt på sångpedagoger och kurser och nu har jag sett ett intressant ställe här i Stockholm som både erbjuder individuella sånglektioner samt en körgrupp där ingen erfarenhet krävs.
 
Den stora frågan är; vågar jag???

Arbetsdag

Jobbar hemifrån idag. Skönt att kunna varva kontor med hemma ibland. Och katterna blir glad av att någon är hemma.

Och för er som undrar... Nä katterna får inte vara på bordet, men de struntar i det högaktningsfullt. Så fort jag vänder bort blicken är de där.


Ett dyk i fotoarkivet

När jag höll på att rensa i lådor idag, så hittade jag en hel del gamla kort. Jag bjuder på några riktiga gobitar från min barndom :)
 
Här är jag kring 3-4 år och kortet är taget nere hos min mormor
och morfar.
 
En riktig ettagluttare, med stoooor glugg
(och stora glasögen med för den delen ;))
 
Jag i fjärde klass, hade precis börjat i musikskolan
 
Jag när jag tog studenten 1996
 
 

Första dagen på 2013

 
Fortfarande många plusgrader ute, närmare sju, och det kändes nästan vårigt idag. Jag har fixat här hemma, rensat i lådor, skurat spis och stökat.
 
Jag gillar det här med första dagen på nya året, trots att det egentligen inte är någon skillnad. Men på något sätt känns det som en nystart. Känns ganska skönt att göra ett avslut på 2012 som har varit ett riktigt tufft år för mig. Jag har för flera år sedan slutat att ge nyårslöften på tradiotionellt sätt. Däremot har jag lovat mig att fylla 2013 med många roliga saker. Helst ska jag skratta minst en gång om dagen. Jag ska göra egosaker, som att skämma bort mig med någon skönhetsbehandling lite då och då. Och jag ska leva här och nu.
 
Det är vad jag jag har tänkt fylla detta år med, med glädje. Jag ser fram emot detta år!

Nyår

Nyårsaftonen tillbringades tillsammans med pappa och Maj-Britt. En mysig och lugn kväll där vi fick se fyrverkerier från första parkett.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0