Spikat och klart

 
Nu är det spikat och klart, den 15 november börjar jag på nya jobbet. Idag har vi gått igenom anställningsavtalet och jag är mer än nöjd! Jag måste liksom nypa mig i armen för att förstå att detta händer mig!!! Wiiiiihoo!!!

Redo

Nu är jag redo!


Förhandling

Idag gäller det! Idag ska här löneförhandlas, skrivas anställningsavtal och bestämmas vilken dag som jag ska börja jobba. Trevligt och pirrigt!

Morgondrama

Fick en liten oangenäm start på morgonen då följande utspelar sig.

Fredrik tittar ut i hallen, reser sig upp och hämtar papper

Jag: vad är det? är det en spindel i hallen?
F: jo det är det
Jag: vänta, jag vill se den innan du dödar den
F: nä du ska nog inte se den här....
Jag: varför då? Är den stor eller
F: mmm ja det är den
Jag: vad är stor då? Hur stor är den?
F: visar med handen hur stor den var ( ungefär som ett mindre frukostägg)
Jag. men det var väl en såndär smal spindel?
F: nä den var rejält grov..
Jag: är du säker på att den är död nu?? Nu är jag ju helt nervös att det ska vara fler sådana här inne.
F:  jag sa ju åt dig att du inte ville veta, varför ska du vara så nyfiken.

Ja, det kan man ju verkligen fråga sig.. Suck. Tycker det kryper överallt nu. Himla tur att Fredrik fortfarande var hemma och inte hade hunnit åka till jobbet. Då hade jag faktiskt ringt på hos grannen, haha.


Tiggeri

Newton har utvecklat sin alldeles egna metod för att tigga på morgonen. Han vill ha av Fredriks filmjölk och sätter sig på pallen vid kortändan av bordet. Han börjar med att sitta och lägga huvudet på sned, men om han inte får tillräckligt snabb respons så lägger han upp armarna på bordet...och kan även jabba med tassen på Fredriks arm. Lite svårt att motså måste jag säga.
 
 

En oväntad vänskap

 
Jag blev bjuden av Liv på bio i söndags och vi såg filmen En oväntad vänskap. Jag måste bara tipsa er om denna ljuvliga film. Sååååå bra, och den går till handligen som en av de bättre filmer jag överhuvudtaget sett. Jag skulle till och med kunna gå och se den igen på bio. Ni MÅSTE helt enkelt se den!!
 
För  er som inte vet vad den handlar om kommer därför en beskrivning som finns på SFs hemsida där ni öven kan se trailern.
Den franska megasuccén som berör människor över hela världen och som listas som en av världens bästa komedier.

Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka.

Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Philippes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra.  Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt. Baserad på en sann historia.


En katt med karaktär

I lördags var vi och handlade mat. När vi sedan kom hem till lägenheten kom Newton och mötte oss i dörren, men  Mandy såg vi inte röken av. Vi letade och letade, och till slut hittade vi henne.... I tidningsåtervinningen. Där låg hon och trynade i godan ro! Sötnöt!
 
 
Tidigare på dagen satt hon så gulligt vid köksbordet, som en liten gnutt som
tittade över kanten.
 
 
Tänk vad de små liven sprider kärlek i vardagen!
 
 

Regn, träning och hemma-spa

Regnet har verkligen vräkt ner ute idag, så jag kände mig extra snygg när jag gick till träningen i löparbyxa och gummistövlar ;)
 
 
Måste ju erkänna att det är väldigt bekvämt med gummistövlar, och jag blir lite som ett barn när jag har dom på mig....Jag letar de största pölarna som jag går rakt igenom.
 
Körde en timmes crosstraining idag, och det var ett mycket bra pass som Jakob hade satt ihop. Känns lite tråkigt att jag snart inte kommer att kunna gå något mer på hans pass, för han har bara ett lunchpass i veckan.
 
När jag kom hem tände jag en massa ljus och la mig i ett varmt bad, gjorde ansiktsmask, peelade kroppen, satte en hårinpackning. Avslutade med att smörja in mina drakfötter.
 
Ikväll tänkte jag fixa naglarna och måla på något snyggt nagellack, Vill vara lite snygg och piffig till i morgon då jag ska träffa min blivande chef (och eventuellt mina blivande arbetskamrater). Vi ska skriva anställningsavtal och gå igenom en del praktiska saker. Känns riktigt skoj, och pirrigt på samma gång.
 

Snö

Vaknade upp till ett tunt vitt täcke på backen. Kändes märkligt på något vis.


Och där kom den

Det snöar lapphandskar ute. Säsongens första snö som faller! Detta är bara föraningen om vad som komma skall. Jag både älskar och hatar det på samma gång.

Just nu så är det mysigt när vi sitter här inne med hela vardagsrummet fullt med tända ljus och ser på hockey.


Musiktips

Måste ju bara tipsa om ett helt underbart album som nu rullar på repeat hemma hos mig. Det är Sarah Dawn Finers nya svenska album "Sanningen kommer om natten". Jag har alltid gillat hennes musik och denna skiva med svenska texter är helt ljuvlig. Blev så rörd när jag gick med hennes texter i öronen på promenaden att jag nästan började gråta.

Mys

Idag har jag trötta missar här hemma.


Någon som kan hjälpa mig?

Jag behöver tips på en foto-app som kan göra mina bilder i mindre storlek. Kan nämligen inte blogga via mobilen om jag inte är uppkopplad till wifi, och fick svaret av kundtjänst att jag måste göra mina bilder mindre. Jag har bara Instagram men där går det ju inte att minska dom. Tips någon??

24 oktober

Sitter här med en kopp kaffe och funderar på vad jag ska hitta på idag. Tror det kan bli en vända till gymet för att köra ett eget tabata-pass. Eller så får det bli en långpromenad med kameran med på axeln. Igår var jag äntligen tillbaka i gymet efter 2,5 veckas uppehåll. Jag har haft ont i halsen varje dag men det bröt aldrig riktigt ut, så igår tänkte jag att antingen tränar jag och det får bryta ut ordentligt, eller så känns det riktigt bra. Jag är fortfarande pigg idag!!! Passet, crosstraining, var en närmare dödsupplevelse. Tänk vart fort kondisen rasar när man har träningsuppehåll. Däremot har jag betydligt mindre träningsvärk idag än vad jag hade räknat med.
 
Blommorn på bilden fick jag av Liv i helgen och de står fortfarande så ståtliga här hemma. Finns inget vackrare än snittblommor.

Underbara misse

Önskar så att jag hade lyckats fånga scenen som utspelade sig alldeles nyss på foto, men det gick alldeles för fort. Newton sitter på skrivbordet och luktar på alla papper som ligger på bordet, och där ligger även en post-it-lapp upp och ner. Han luktade så mycket på den så den fastnar över nos och mun och han springer ett varv i lägenheten på detta sätt. Jag höll på att dö av skratt. Såg ut som klippet med ekorrarna på julafton..don´t open until christmas ;) Ljuvliga djur som förhöjer mina dagar :)

Vinst

Idag kom det ett paket med posten, det var min vinst från fina Jenny som jag berättade om tidigare.
 
Den är ännu finare i verkligheten än på bild. Nu ska jag bara köpa hem en fin ram
för att den sedan få pryda vår lägenhet :) Tusen tack!

Njuter

Vilken helg jag har haft. Det nya jobbet har firats i dagarna två. Jag har uppvaktats med fina blommor, champagne, världens godaste chokladtårta och en mängd meddelanden, sms och telefonsamtal. Tack alla fina för allt ert stöd, det värmer gott i hjärtat kan jag säga ♥
 
Idag har jag ringt Arbetsförmedlingen för att meddela att  jag inte behöver delta på onsdagens möte om jobb-och utvecklingsgarantin och jag har avbokat ett jobbsökarmöte via facket. Känns mäktigt kan jag säga. Bara känslan av att jag är helt ledig just nu. Jag behöver inte sitta och leta nya jobb på nätet, inte tillbringa timmar med att skriva jobbansökningar. Nu ska jag bara njuta för fullt och göra det jag känner för!
 
 

Moet

Finaste Fredrik kom hem med både champagne och fina blommor. Jag mår gott nu :)


Jaaaaaaaaaaa

Idag kom äntligen samtalet som jag väntade på. Och jag fick jobbet!!!!
Jag skrek rakt ut och hoppade av glädje. Jag kan inte fatta att det händer, det är en stor tung sten son lättade från mitt bröst. Idag går jag omkring med världens leende. Nu ska här firas ordentligt med vin och god mat.
❤❤❤


Väntar

Som jag väntar! Sitter som på nålar och hoppas att de ska ringa om besked om jobbet. De har ju sagt att jag skulle få besked i veckan. Jag är spänd som en fjäder och så fort det ringer så studsar jag upp. Och aldrig har de ringt så mycket telefonförsäljare och marknadsundersökare som denna vecka. Hur sjukt är inte det?
 
Jag hoppas att jag får ett besked under morgondagen men jag försöker ställa in mig mentalt på att det kan dra ut på tiden.
 

Måndagen med stort M

Vilken jäkla dag det blev igår. Mina planer var att åka till Västerås och hälsa på lite kompisar, träffa brorsan, gå till mammas grav och bara ha en fin dag. Startade dagen med att äta frukost med tända ljus och än så länge är allt frid och fröjd. Men sen går allt sakta urför. Jag lastar in mina saker i bilen och ska starta den. Totalt död! Men vad f*n. Den har ju inte krånglat tidigare och vi använde den ju i helgen utan problem. Jag hade bokat in en tid med Tove när jag skulle vara framme i stan men började ju inse att mina planer inte skulle hålla. Panikringde pappa (och väckte honom) och han bor ju tack och lov bara några hundra meter ifrån oss. Med hjälp av pappa kablade vi igång bilen som startade på stört med hjälp av startkablarna. Och med Fredrik som telefonjour lyckades jag även mäta batteriets volt och se om det laddade, vilket det gjorde. Perfekt!
 
Jag hann bli en aningens skitig om händerna när jag höll på så jag sprang upp till lägenheten för att tvätta mig. När jag kom ner startade inte bilen igen. Ja men vad tusan!! Insåg att jag nog hade haft bilen igång för kort tid för att den skulle ha kunnat ladda upp sig, så återigen får pappa köra fram sin bil och så startar vi igång min på nytt. Då var det äntligen dags att börja rulla mot Västerås och jag fick lite råd om att inte stanna längs vägen, så att batteriet verkligen skulle hinna ladda upp sig. Sagt och gjort. Mitt planerade kaffeinköp på en mack fick ställas in. Istället blev det raka spåret.
 
När jag kom fram tänkte jag att jag måste parkera strategiskt ifall något skulle strula. Att stå med fronten in i något trångt parkeringshus kändes inte som ett alternativ och efter en del snurrande i stan hittar jag en utomhusparkering där jag får en parkeringsruta på hörnet. Prima! Stänger av bilen. Prövar och starta den igen. Totalt död. Inser då att den här dagens inte kommer att gå enligt mina planer. Stoppar i pengar i parkeringsautomaten och går (en aaaaaningens försenad) och fikar med Tove. Bilen får bli ett senare problem. Väl på fiket kommer jag inte ihåg min pinkod till kortet utan får betala med ett annat kort. Jag spiller även ut ett fullt vattenglas i en plyschsoffa. Det är liksom då jag frågar mig varför jag ens klev upp denna dag!
 
Efter fikat var det då dags att åka hem till Karin för att få träffa hennes lilla bebis. Fast först måste jag ju få igång bilen. Parkeringsplatsen ligger helt öde när jag kommer dit, men efter en stund kommer en äldre herre körande och stannar. Jag går fram till honom och frågar om han skulle kunna hjälpa mig att kabla igång bilen. Jo, säger han en aningens dröjande. Problemet, säger han, är att det var så länge sedan han hade gjort det så han var inte säker på hur man gjorde. Jag sa att jag kunde det själv, bara jag fick tillgång till hans bil. Och då kallade han mig en redig kvinna, haha.
 
Bilen startar även denna gång men nu inser jag ju att det är något allvarligt fel med batteriet. Pratar med brorsan och han säger att jag kan komma hem till honom efter jag varit hos Karin så ska han försöka hjälpa mig. Jag kör till Karin, och backar in på parkeringen så vi ska kunna starta mig sen. Vi äter lunch, fikar och jag får gosa med världens sötaste lilla Signe. Efter några timmar är det då dags att gå ut, och kabla igång bilen för fjärde gången denna dag. Regnat hade det börjat göra och jag kände att detta batteri höll på att driva mig till vansinne. Att besöka mammas grav var ingen idé, för vågar inte stänga av bilen. Inte heller ett shoppingstopp på Erikslund tyckte min Skoda att jag skulle få göra. Jag körde kosan mot brorsan.
 
Han blev dagens ängel, han hade ett nytt batteri som väntade på mig när jag kom och han bytte och fixade allt! Tusen tack!!! Var några timmar hos honom och det var himla mysigt. När jag vid 20-snåret skulle börja röra mig hemåt Stockholm hade himlen formligen öppnat sig. Det VRÄKTE ner. På radion gick det ut och varnade för att köra i vädret.
 
Jag är sällan rädd när jag kör bil, men igår trodde jag aldrig att jag skulle komma hem helskinnad. Mörkerkörning i ösregn var ingen hit. Jag kröp fram i hastigheter mellan 40-80 km på E18. Ändå hann jag få två vattenplaningar. Det hann springa ut ett rådjur och en älg på framför bilen (tack gode gud inte alltför nära). Det stod två haverade bilar, varav en utan varken lyse eller varningstriangel i mitt körfält, och som bara dök upp framför mig eftersom sikten var minimal. Sen finns det ju vissa idioter som kör fort, oavsett väglag så när jag blir omkört av en lastbil med dubbelsläp och det vräker upp hur mycket vatten som helst på min ruta, då trodde jag att det var kört.
 
Jag kom hem till slut, helt färdig och spänd som en fiolsträng. Det är detta som kallas en mysig roadtrip?
 
 
 

Jag vann

Idag fick jag ett himla glatt mail från Jenny som berättade att jag var en av hennes vinnare i en tävling som hon anordnade på sin blogg.  Hon designar jättefina print, tavlor och kort, och tävlingen gick ut på att välja vilken favorit som var just min.
 
 
Jag valde Gör det du kan.... Jag tycker det är en bra påminnelse sedan jag blev frisk från ätstörningen. Det är så lätt att jag vill glida tillbaka till att bli Fröken Duktig. Denna print kommer att sitta på ett bra ställe som jag ser varje dag. En påminnelse om att jag valde livet.
 
Tack fina Jenny :)

Mandy mys

I morse när Fredrik hämtade en skjorta i garderoben så smet Mandy in. Nu har hon legat och trynat hela dagen där. Hur söt får man bli?


Rent och fint

Nu är det fönsterputsning som gäller. Newton är supersur för att jag har stängt
dörrarna ut till köket. Låter som ett brandlarm. Känns skönt att äntligen vara
igång med detta projekt. Ska fortsätta städa hela lägenheten. Märks det att
jag är rastlös?

Putsa fönster

Idag tänkte jag (efter ungefär fyra månaders startsträcka) putsa köksfönstren. Måste ju göra det innan det blir för kallt ute. Och på tal om fönsterputsning så hittade jag detta ljuvliga klipp från Simon´s cats hemsida. Det kanske är så här det slutar idag, haha
 
 

För många?

Jag bjöd över Maj-Britt och pappa på nybakta bullar och när de sedan ska gå så ser jag att Maj-Britts handväska hänger på en krok på klädhängaren i hallen. Följande konservation följer:
 
Jag: Vilken toksnygg handväska du har, glöm den inte nu bara...En sån där skulle jag också vilja ha. Skulle behöva en i den storleken.
 
M-B: Men det där är inte min handväska!
 
Jag; Jo men det är det.
 
M-B: Nej men det är inte min, jag har min här säger hon och visar sin väska.
 
Jag: Men vad konstigt, vem tusan har glömt en handväska här i vår hall och utan att ha saknat den.
 
Jag kollar i handväskan för att se om det är något i den, och hittar en usb-sticka.. Och inser att det är MIN väska :) Och den där usb-stickan har jag letat ihjäl mig efter för flera månader sedan.
Kan man dra slutsatsen att jag har för många handväskor om jag inte ens känner igen mina egna?? Inte ens när M-B säger att att det inte är hennes så fattar jag att det är min. Så nu känns det nästan som jag har fått en ny väska idag. Denna incident skapade minst sagt mycket skratt!
 
Här ser ni min "nya" handväska ;)
 
 
 
 

Bullbak

Behöver jag säga att jag känner mig rastlös över att invänta svar från intervjun? För att sysselsätta mig lite så bakade jag kanelbullar idag (och fotade som värsta nörden alla steg).
 
Att jag alridg blir vuxen och lär mig att det är högst olämpligt att äta bulldeg...
Jag föll dit även idag, för det är ju så galet gott. Lider dock lite med Fredrik ikväll
som får ta konsekvenserna av degätandet ;)
 
 

Arg tant sjunger

Nu måste jag bara få berätta vad som hände på väg till intervjun igår för det kändes som om jag var med i Dolda kameran. Jag satt på tunnelbanan och efter en station så kliver det på en äldre dam som sätter sig snett mitt emot mig. Jag sitter och lyssnar på musik i min telefon och surfar samtidigt. Genom musiken så hör jag att kvinnan gnolar/sjunger och jag tänker inte så mycket på det till en början, men efter ett tag blev jag nyfiken vad hon trallade på. Då inser jag att hon sjunger en låt om mig!!!! Helt stört! Hon trallade samtidigt som hon halvpratade.. Hon störde sig på att jag surfade och höll på tekniken...trallalaaa.. Värst vad jag var pippinett... Man ska vara märkvärdig nu...trallala..Och så låtsas hon som ingenting...trallala. Jag höll på att döööö av skratt. Karln framför mig satt krampaktikt och skrev i sitt korsord och när tjejem bredvid mig gick av så säger kvinnan: Värst vad raska kliv, vad har hon så bråttom för. Och när det sedan är dags för mig att kliva av; ja nu är det dags för den pippinetta snärtan att kliva av trallala...trallala.
 
Snacka om udda uppladdning inför intervjun men jag kom ju iallfall dit med världens leende. Ibland undrar jag varför just jag råkar ut för dessa människor?

Intervjun avklarad

 
Nu är intervjun avklarad. Vi började med en lunch för att sedan fortsätta med intervju och information upp på kontoret. Det kändes riktigt bra! Jag känner att jag fick sagt det jag ville och det finns inget jag ångrade att jag inte sa eller som jag sa. Det är en skön känsla. Jag fick även informationen att det nu står mellan mig och en person till. Besked om hur det går ska lämnas någon gång under nästa vecka. Så nu blir det att sitta på nålar ett par dagar framöver. Så mina kära vänner, fortsätt hålla tummarna
 
Skickar med en bild på hur jag såg ut idag (och även Mandy ville vara med på ett hörn)

Intervjudags

Dagen D är här, idag är det äntligen dags för intervjun som jag väntat på. Jag är pirrig och förväntansfull. Jag känner mig väl förberedd, på gott  humör och går dit och är mig själv. Mer kan jag inte göra.
 
Klockan 12 är det dags, och då behöver jag era tummar. Nu är det dags att fixa till mig!
 
Kram

Grrrrrrr

Idag blev det helt galet när jag skulle skriva ett sms.
Det skulle stå: Jag börjar bli pirrig
Det blev: Jag börjar bli porrig
 
Haha, så fel det kan bli :)
 

Geblod.nu

 
Idag trotsade jag min enomra rädsla för sprutor, nålar och blod och gick för att testa mig för att bli blodgivare. Jag och Annika lyckades ju sporra varandra att ta oss iväg och ge blod två gånger i Luleå, men när jag sedan flyttade så tog jag inte tag i att börja här (man måste göra om alla tester när man byter ort). Rädslan blev återigen för stark, trots att jag redan tagit mig förbi spärren. Men för någon vecka sedan läste jag att fina Frida var och lämnade blod. Nä, nu MÅSTE jag ta tag i det .. Sagt och gjort. Jag gick in på www.geblod.nu och anmälde mitt intresse och så bokade jag in mig på Blodbussen som kommer på vårt lilla torg här bredvid där vi bor.
 
Nu har jag varit och tagit blodprover, blodtryck och fyllt i en hälsoförsäkran. I vanlig ordning var det ett rent helvete att hitta en blodåder på mig som ville samarbeta, men skam den som ger sig. Vi kom fram till att det nog får bli min högerarm som får gälla till nästa gång. Nu hoppas jag att alla värden ser bra ut, så att jag får börja ge. Jag har flera nära och kära som har behövt få blod, så kan jag hjälpa någon så är det en rejäl vinst. Jag säger fuck U till spruträdslan.

I väntan på onsdag

Det känns som om jag bara går och väntar på att det ska bli onsdag och intervjudags. Idag har varit en sån dår seg dag när det känns som om jag aldrig riktigt kommer igång. Fick omplanera lite för att lyssna på kroppen. Dagens gymbesök byttes mot en rask promenad ute i det soliga vädret.
 
Jag har även haft ett långt telefonsamtal med Madde, och som vanligt blir jag varm i hjärtat och på ett sjujädrans bra humör när vi hörts av. Som jag saknar jag dig. Ofanltigt mycket! Jag vill kunna spontanumgås, krypa upp i er soffa, drickar stora koppar med kaffe och prata i timmar. När jag ror hem det här med jobbet så lovar jag att boka en resa upp det första jag gör. Skrattar fortfarande åt det vi pratade om.
 
 
Jag har även lyxat till det med att göra fotbad och fila mina fula gamla drakfötter. Nu funderar jag på vilken färg jag ska sätta på naglarna, svåra beslut ;) Och på tal om fötter. Är det någon som har några bra tips på att få fina fötter? Mina verkar vara helt hopplösa. Jag filar till dm, två dagar senare ser de lika hemska ut....Så finns det något bra husknep bland er läsare så tar jag gärna emot det.
 
Nä om jag skulle testa med lite kaffe för att bli lite piggare..Japp så får det bli.
 
Kram
 

Höstpromenad

Det gäller att ta vara på solstrålarna när de väl är framme, så det fick bli en härlig höstpromenad. Önskade däremot att jag hade haft med mig systemkameran men nu blev det mobilen som fick räcka.
 
 
 
 
 
 
 

Busig kille

Vi hade en väldigt busig kille i vår säng i morse. Han tyckte vi skulle vakna riktigt tidigt.
Det var ju dags för bus!

Kortspel, kvalitetsmys och hårtoning

Helgen som hittills gått har varit mysig och avslappnad. Det kickade igång med en middag och kortspel hemma hos pappa och Maj-Britt i fredags kväll, och som vanligt blir det sena timmen när vi är igång.
 
I lördags blev det välbehövlig sovmorgon och sedan åkte jag in till stan för att köpa toning till håret och fika med Liv. Tanken var att jag och Liv skulle ses en kort sväng på stan och sedan skulle vi göra lite saker varför sig och sedan skulle hon komma hem till oss på middag på kvällen. Väl på fiket satt vi och pratade och pratade, och när jag tittade på klockan höll jag på att ramla av stolen. Hon var redan 17.30. Så då var det bara att åka hem tillsammans till oss på en gång. Vi åt middag ihop och hade myskväll i soffan.
 
Idag vaknade jag tidigt och har ägnat morgonen att tona håret så jag är fin och fixad till onsdagens intervju.
 
Jag tror inte att jag har skrivit här om den kommande intervjun. Minns ni den intervjun som jag skulle på för ca 1,5 månad sedan. Den blev ju inställd samma dag som jag skulle vara på den och det visde sig att att VDn fått en stroke. Så fruktansvärt! Han kommer tyvär vara borta resten av året så nu blir det marknadschefen som jag ska träffa igen för en andra intervju nu på onsdag. Känns superspännande. Så lite snygg i håret vill jag ju vara!
 
Vad resten av dagen ska erbjuda vet jag inte. Blir nog lite träning, och sedan skulle jag behöva gå igenom min låda med strumpbyxor och rensa ut alla som är slitna och sådana som bara hasar ner. Jag tog nämligen på mig sådana igår när jag åkte in på stan och höll på att få krupp när grenen hamnade i knähöjd så fort jag tog ett par steg. Så för att slippa detta obehag igen bör jag sortera lite.
 
Kram
 
 

Fruktansvärd natt

God morgon!
 
Sitter framför morgonnyheterna med en stor kopp kaffe för att vakna till liv. Fast idag tror jag inte att kaffe kommer att räcka till det. Jag är fullständigt slut efter en vedervärdig natt. Jag har drömt fruktansvärda mardrömmar. Vaknade redan strax efter midnatt efter den första drömmen, låg vaken ett tag och somnade om. Mardrömmen fortsatte. Vaknade. Somnade om. Mardrömmar... Hela natten. Det var liksom en befrielse att kliva upp (om man bortser från hur j'''''lskt trött jag är). Jag kommer inte ihåg allt hemskt jag drömt, men vissa detaljer minns jag. en av sakerna var att jag ramlade av ett tåg i hög hastighet och skrapade mig sönder och samman..i ansiktet...armarna..benen. Mitt i detta träffar jag min gamla fina chef från tiden i Luleå, men jag kan inte prata för att jag är så svälld i ansiktet. Sen vågar jag inte erkänna för Fredrik att jag hade ramlat av, men min ben svullnar så mycket och blir helt svart, så de behövde skära loss mitt ben med en brödkniv. Mysigt va??
 
Sen drömde jag även att vi var i vår gamla lägenhet i Västerås, och att jag hade lämnat köksfönstret på glänt (för stor springa) och att Mandy hade hoppat ut och krossats fullständigt på asfalten. Det var bara en kladdig hög nedanför och allt var mitt fel.. Jag grät när jag vaknade av den drömmen.
 
Jag vet att jag har drömt ännu mer men nu minns jag det inte. Kanske lika bra det. En kopp kaffe till kanske...hmmm.

Älskade bulle

Det har väl knappast undgått någon att det är Kanelbullens dag idag. Det har pratats om dessa bullar på tv, i radio. Det har bloggats och skrivits på nyhetssajter och mitt sug efter bullar har eskalerat under dagen Jag hade alla ingridienser hemma så jag har velat fram och tillbaka om jag ska idas baka eller inte. Tills slut ser jag att jag har för lite mjöl. Ska jag ta mig ut i regnet för att köpa mjöl?? Eller ska jag be Fredrik köpa med sig färdiga bullar på väg från jobbet?
 
Ringde och pratade med pappa en sväng och då visade det sig att Maj-Britt precis höll på att baka just kanelbullar och han frågade om jag ville komma förbi. Om jag ville!!!! Så nu har jag fått ätit varma nybakade bullar. I´m in heaven. Fick även med mig hem en liten påse så jag kan få bjuda älsklingen min. Tack söta ni!
 
 
Tänk att man kan tillägna ett helt inlägg till en kanelbulle ;)

Dags att bli oroad?

Ska logga in på vårt trådlösa nätverk via min mobil och får då upp en lista av alternativ. Är det dags att bli nervös när någon av grannarnas användarnamn är Tok-Harry??

Tallin

I helgen åkte jag och Fredrik på en kryssning till Tallin vilket var hur mysigt som helst.
Vi njöt av goda drinkar och underhållning, och den största av underhållningen var alla
märkliga filurer som var med på resan.
 
Vi åt lyxfrukosten på ditresan vilket även inkluderade champagne på morgonen.
Det är jag inte van vid till mina frukostar ;)
 
Mycket gott fanns det att välja på.
 
Hytten var fin och låg högt upp med fönster ut mot vattnet, och med riktig dubbelsäng.
 
Väl i Tallin (som för en gångs skull bjöd på riktigt härligt höstväder) gick vi på Spa.
Vi badade och bastade och bubblade, så vansinnigt mysigt. Efter det strosade vi
mot gamla stan och det obligatoriska besöket i himmelriket, nämligen chokladcaféet
 
Stället är hur mysigt som helst, det ligger i ett riktigt gammalt hus och möblerna håller
gammal stil. Hela menyn är baserad på någon form av chocklad!
 
Eftersom vädret var så bra hade vi lyxen att få sitta uppkrypna utomhus i ett fönstersprång
fyllt med kuddar och filtar.
 
Jag åt den mörka biten som innehöll nötter och mörk chocklad. Fredrik åt den ljusa som
var med cocos och vit chocklad. Mumma! Det ni inte får missa är att beställa den varma
chokladen. Det är helt klart det godaste jag smakat. De gör det på riktig flytande mörk
chocklad och blandas med varm skummad mjölk.... Det är liksom värt att åka till Tallin
bara för att dricka den.
 
Väldigt mysigt att sitta uppkrupen så här. Önskar det fanns någon liknande här i
Stockholm.
 
Det är lite svårt att hitta hit, men det är värt besväret. Det ligger på gatan Vene 6
och sedan går du in i en liten gränd.
 
Maten var supergod och den här halstrade laxen går till historien som den bästa
fiskrätt jag ätit (ni som känner mig vet ju att jag inte är någon älskare av fisk), så
det är ett grymt bra betyd med andra ord.
 
Som ni förstår var resan en riktig humörhöjjare. Skönt med miljöombyte, romantik
och god mat.
 

Tårtfika

Idag har varit en seg dag med en massa mindre motgångar som gjort mig så där härligt irri. Tog mig iallafall iväg för att köpa det rosa armbandet som ni såg i förra inlägget. När jag var på Gallerian så ringde pappa och frågade om jag skulle komma över på kaffe. Precis vad jag behövde. Väl där blir jag bjuden på tårta som Maj-Britt bakat, så galet gott. Fick även med mig en bit hem till Fredrik så han blir lycklig när han kommer hem från jobbet. Bra avslut på denna dag.
 

RSS 2.0