Asiatisk lax i ugn med avokadokräm

Jag håller på att testa lite av de recept som fanns i nya Buffé, idag stod denna laxrätt på menyn. Den var riktigt god. Däremot kommer jag nog ta lite mindre wasabi i avokadokrämen nästa gång eftersom det blev lite väl starkt för min smak. En toppenrätt!



500 g skinn- och benfri laxfilé i bit

Marinad:
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung

Avokadokräm:
2 avokador
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt


Gör så här: 

Sätt ugnen på 200°C.

Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå.

Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa eller mixa med wasabi, limejuice och salt.

Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.

Servera laxen med avokadokrämen och basmatiris till.


Kommentarer
Postat av: Susanne A

Mmmm.... Så gott......

2012-01-24 @ 18:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0