Kycklinglasagne med spenat

KYCKLINGLASAGNE
Ingredienser till ca 8 portioner
500 gram fryst bladspenat
1 gul lök
Ca dm purjolök
2-3 vitlöksklyftor
4 tinade kycklingfiléer
Ca 12 lasagneplattor
200 gram fetaost
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
Ca 3 dl riven ost
Salt, svartpeppar och vitpeppar
Gör så här:
Tina spenaten. Hacka gul lök, vitlök och purjolök. Skär de tinade kycklingfiléerna i små bitar. Värm lite matfett i en panna och stek spenaten, löken och kycklingen i några minuter.
Gör ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3-5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
Täck botten av en ugnssäker form med ostsås. Lägg på ett lager lasagneplattor. Täck plattorna med de stekta lök- och kycklingröran. Strö över fetaost och ostsås.
Lägg på ett nytt lager lasagneplattor. Täck plattorna med lök- och kycklingröran och strö över fetaost och ostsås.
Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och avsluta med ett lager ostsås. (Blanda gärna ner lite spenat i det översta lagret ostsås, så att lasagnen får fin färg).
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med en grönsallad.
Tur att man precis har ätit, för det där såg gott ut :)