Hamilton - I nationens intresse



Igår var vi på bio och såg Hamilton. Jag tyckte den var riktigt bra, brutal men bra. Jag är ju ett stort fan av Persbrant och jag blev inte besviken. Enda negativa under biobesöket var jag blev så galet kissnödig när det var ca 35-40  minuter kvar på filmen. Det var minst sagt en pärs att hålla sig och när filmen var slut kunde jag knappt gå. Tur det inte var en komedi vi kikade på, för hade jag skrattat så hade jag nog kissat på mig.
Men som sagt, jag gillade denna film och tycker den var sevärd.



Nedanför kan ni läsa vad filmen handlar av, texten tagen från Filmstadens sida.

Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.

De kommer inom kort till användning vid ett attentat där en somalisk fredspolitiker dödas av terrorister. Samtidigt kidnappas en svensk vapentekniker, som hamnar i somaliskt fängelse. Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning – under förutsättning att en svensk observatör följer med, nämligen Carl Hamilton. Hamilton plågas av insikten om att åren som hemlig agent förvandlat honom till en mordmaskin, och vill lämna detta bakom sig. Han har träffat en ny kvinna och hoppas på en vändpunkt i livet, men inser snart att det inte är en möjlig utväg i ett läge där världsfreden hotas av korrumperade politiker och krigsprofitörer. Ett spektakulärt attentat planeras i Stockholm och Hamilton är den ende som kan stoppa det. Ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Beiruts gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs – i nationens intresse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0