Takida och Big Comedy

Idag har jag även bokat in lite roliga saker. Dels har jag köpt biljett till Takida som har konsert i Umeå den 14 november. Ska bli hur skoj som helst!! Tycker de är grymma. Har tjatat med mig Roffe och Stina, blir en helghelg i Umeå.
 

Sen har jag även haft framförhållning och bokat biljetter till Big Comedy i april 2010.

Big Comedy är tillbaka! I vår åker komikerna Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Felix Herngren, Fredrik Andersson, Marika Carlsson, Peter Wahlbeck och Robin Paulsson tillsammans ut på Sveriges bästa humorturné - Big Comedy!

Big Comedy startade för fyra år sedan och har kommit att bli en svensk humortradition att räkna med. Konceptet är enkelt - att samla Sveriges vassaste ståuppare och skicka ut dem på turné tillsammans.

Om komikerna:

Fredrik Andersson
Fick sitt genombrott som komiker i tv-serien "Ballar av stål", men var redan dessförinnan ett hett namn på standup-scenen. Har även skrivit humor för ett flertal tv-produktioner, bland annat "Parlamentet" och "Veckans nyheter". I höst kan vi se honom grilla kändisar i "Roast på Berns" och köra standup i "RAW" på Kanal 5, och i vår följer han med på Big Comedy-turnén för första gången.

Marika Carlsson
Fick sitt välförtjänta erkännande 2006, då hon utsågs till Årets bästa kvinnliga komiker på Svenska standup-galan. Sedan dess har hon medverkat i ett flertal tv-sammanhang, i våras i SVT:s "Grillad" och nu i höst kan vi se henne i TV3:s nya humorsatsning "Comedy Fight Club". Våren 2010 är hon med och knockar Big Comedy-publiken med sin pricksäkra humor för andra gången.Felix Herngren

Dök upp som ny bekantskap i början på 90-talet i tenniskomedin "S.M.A.S.H". Slog sedan igenom för den stora publiken med sin medverkan i pratshowen "Sen kväll med Luuk" med sina omåttligt populära rollfigurer Papi Raul, Dan Bäckman och Tim Hibbins. På senaste tiden har vi sett Felix roasta och bli roastad i "Roast på Berns" och nu i höst leder han "Vem kan slå Filip och Fredrik". Våren 2010 gör Felix Big Comedy-debut.

Adde Malmberg
En av Sveriges mest erfarna standup-komiker med 30 år bakom sig i underhållningsbranschen. Som en av grundarna till SUCK, Stand Up Comedy Klubben, medverkade han till att ta standup till Sverige. Har sedan dess uppträtt på alla stora scener och även regisserat flera teatersuccéer, nu senast succén "Obesvarad Kärlek" på Intiman. Det är tredje gången Adde följer med på Big Comedy-turnén.

Robin Paulsson
Sveriges svar på David Letterman debuterade redan som 17-åring på humorscenen. Därefter etablerade han sig snabbt både som standup-komiker och tv-kändis, med medverkan i bland annat "Stockholm Live" och "Extra Extra". Succén var ett faktum och 2006 fick Robin sin egen talkshow "Robins" i SVT. Den nya säsongen som sänds är den femte i ordningen. 2010 följer Robin med på Big Comedy-turnén för första gången.Henrik Schyffert

Mannen som i år tog Roast till Berns Salonger blev Schyffert med hela svenska folket på 90-talet när han gjorde succé med Hassan i P3 och Killinggänget på SVT. I våras avslutade han sin 18 månader långa turné med den hyllade föreställningen "The 90's - ett försvarstal" och under hösten 2009 är han aktuell med Killinggängets pjäs på Dramaten. Våren 2010 gör han sin tredje turné med Big Comedy.

Peter Wahlbeck
Utsågs till Årets manliga komiker 2009 och ses som en av Sveriges mest banbrytande artister. Har länge varit en central gestalt på den svenska standup-scenen, alltid lika uppskattad för sin förmåga att vända till synes triviala ämnen till genial humor. Även känd från tv- produktioner som "S.M.A.S.H" och "Für Alle" och på senaste tiden i program som "Grillad" och "Roast på Berns". Turnerar med Big Comedy för andra året i rad.

Så nu är det bara dags att börja längta!! Madde, jag hoppas du kan haka på, så vi kan göra detta till en årlig tradition!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0