Chinosman vs Städtant

Klockan är alldeles för mycket men vill ändå skriva ett litet inlägg här..för sen tar det nog några dagar. I morgon (ja eller idag rättare sagt) får jag nämligen besök av flera av mina gamla klasskamrater från universitetet. Vissa av dom har jag inte träffat på 7-8 år, så ska bli rysligt skoj. De kommer med flyger kring 14-snåret i morgon och stannar till söndag. Blir 4 tjejer som kommer i morgon, på lördag anländer det ytterligare än. Det blir att strosa på stan, käka gott, dricka vin och gå ut och göra stan osäker!

Har försökt förbereda lite här, bl a lite mat inför morgondagen, så att jag slipper stå och fixa en massa. Här även gjort efterrätten klar.  Har städat en sv'äng också, vill ju inte att det ska se ut som en rövarkula när de kommer. Jag har ju katter, och det är ju hopplöst vad de hårar. Och nu när solen skiner in går det ju inte att blunda för det ;)

Har ä'ven varit runt och hämtat några madrasser, så jag har sängplatser till alla. Åkte bl a hem till J för att hämta madrass, kuddar och täcke.Blev en riktig nostalgitripp för min del.. Vet inte när jag var  på Björks och hälsade på senast, evigheter sen.. N'är jag bodde där så döpte vi några av grannarna. Han som bodde ovanpå kallade vi för Chinosmannen, av den enkla anledningen att han alltid hade på sig beiga chinos som var en aningens för korta. Den första jag träffar när jag kommer dit är just honom och jag har nästan svårt att hålla mig för skratt. Han såg verkligen ut som han alltid gjort... Så när jag jag kommer in till J så frågar jag även om Städtanten.. Det var en annan granne som alltid maniskt höll på att städa. Och då menar jag på ett sjukligt sätt. Hon dammade, putsade och sopade i tid och otid.. Och med tanke att vi reagerade så mycket på det som vi såg utomhus så kan jag bara tänka mig hur mycket det städades inomhus. Kvinnan har någon form av tvångstanke.. Tog väl sisådär 15 minuter, sen var hon på plats ute på balkongen.. Skakandes en jacka..länge och väl.. Sen började den sedvanliga proceduren.. Hon tog av sig byxorna, skakade dom kanske 7-8 gångr, sen åkte strumporna av... Tröjan... Nu stod hon endast iförd bh och trosor...Och till sist åkte även bh:n av.. Stackars människa att vara så rädd för smuts och damm. Hon skulle dö om hon kom hem till mig. Kom ihåg att man till slut vande sig med att se hennes procedur om dagarna..så en gång när vi hade middag för några kompisar så började hon klä av sig..Vi reagerade inte men kompisarna höll ju på att sätta maten i halsen..

Nä nu är det dags att börja bege sig mot sovrummet. Sitter med Gizmo i knät och han vill nog att jag ska blogga mer, för han kurrar, smattrar och spinner som en tok. Olivia har gett upp och sover gott i soffan bredvid. Tänkte försöka hinna måla naglarna också innan jag somnar. Bara att ladda, blir en hektisk dag på jobbet och sen full fart..

Sov gott mina vänner!

Kommentarer
Postat av: Madde

Jo herregud vilken tant=) haha!Hoppas ni får en trevlig helg. Tack för lånet av tången. Supersnällt! Och för lunchen! MM gottar mig än =) kram

2009-05-15 @ 14:32:54
URL: http://tildesmamma.webblogg.se/
Postat av: Linda

Hahahaha! Städtanten....finns hon kvar än?? Tänk att när jag bodde på Snövägen, på samma gård som J då städade hon oxå! Å nu ska du förstå att jag var ungefär 6-7 år då jag har mitt första minne av att Städtanten skakar sängkläder och kläder på balkongen =). Det är alltså typ 25 år sedan.... Kram!

2009-05-16 @ 18:08:45
URL: http://lucaswilner.blogspot.com
Postat av: Malin

Linda: Herre gud så sjukt att hon har hållt på sen du bodde där.. Jag tycker verkligen synd om henne...

2009-05-21 @ 09:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0