Givande möte

Dagens möte gick bra och jag är ytterligare ett steg framåt i bedömningen. Jag fick träffa en jättetrevlig kvinna på SCÄ idag. Det är ju så med vissa, att man direkt känner att det "klickar" och så var det med denna psykolog.

Hon ställde lite mer kompletterande frågor till det som jag redan har redogjort för vid tidigare möten och förklarade även mer ingående om vad programmet innebär.

Målsättningen med behandlingen är att:
- Bryta destruktiva ätmönster och normalisera mathållningen
- Sträva efter att förstå att dina symptom är ett sätt att kommunicera och vilka de bakomliggande budskapen är
- Möjliggöra en realistisk självbild och verka för personlig utveckling
- Belysa och ge erfarenhet av hur du samspelar med/relaterar till andra människor

Hon förklarade också att denna behandling är mycket jobbig att gå igenom och att jag måste vara förberedd på det. Hon berättade att de flesta är jätteglada de första veckorna eftersom de har kommit med, men ju mer man får jobba med sig själv och sina problem, desto mer energi och kraft tar det och en del vill nästan hoppa av. Många är så färdiga när de kommer hem på dagarna så de bara sover resten av dagen. Jag tycker det är bra att jag får den här informationen innan, så kan jag mentalt försöka förbereda mig på det.

Nu har jag fått med lite uppgifter/frågor som jag ska lösa till vårt nästa möte som vi har nästa måndag. Jag ska även föra matdagbok under denna vecka. Vid nästa möte kommer hon också ha ett besked om jag får plats eller inte på denna dagenhet. Jag tyckte hon lät hoppfull.

Jag fick även med mig en del förhållningsregler som jag måste följa.
- Jag får inte längre använda några light/lättprodukter utan det ska vara standardprodukter, då light/lättprodukter kan trigga igång hetsätning.
- Även brun fullkornspasta och mängder av quinoa och dyl är förbjudet.
- Träning får ske endast max 3 gånger i veckan (och till det räknas även långa promenader in) för att få en naturlig rytm så det inte slår över till att börja tokträna (vilket är ganska lätt att det blir för mig).

Så nu får vi hålla tummarna att allt går min väg nästa vecka! Jag tror verkligen på det här upplägget!

Kram


Kommentarer
Postat av: frida

Det låter ju mycket bra och lovande. Jag håller tummarna för dig!

2011-01-24 @ 18:17:37
URL: http://fraidi.blogspot.com
Postat av: Malin svarar

Tack Frida, jag är glad för alla tummar som hålls för mig.

2011-01-25 @ 08:50:58
Postat av: Malin

Det kommer säkert att gå jättebra om än det säkert är kämpigt periodvis och du blir trött. Men man måste väl ta sig förbi de jobbiga perioderna för att börja må bättre igen tror jag. Efter regn kommer solsken!Haha, din brorsa kanske tyckte att du skulle testa tvärflöjt istället;) Sen kanske det inte går så bra om man har hela flöjten på tvären i munnen.

2011-01-25 @ 10:10:11
URL: http://alicesochastridsmamma.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0