Beställt en bokJag fick rekommendationen när jag var på ätstörningen senast att läsa en bok som heter Mattillåtet av Gisela van der Ster. Den ska tydligen vara ett väldigt bra komplement till den behandling jag nu håller på med.

Följande kan man läsa om boken:

Gisela van der Ster, dietist med mångårig erfarenhet av att arbeta med ätstörningar, samlar här sin rika kunskap i ämnet och vägleder tryggt och metodiskt genom 20 steg mot ett friskare liv.
Mattillåtet ger kunskap om hur kroppen och matsmältningen fungerar, hur näringsämnena behöver varandra för att användas på rätt sätt och vikten av att inte överdriva ”nyttigheterna”. Här förklaras varför man tänker och reagerar som man gör vid en ätstörning och hur man genom kunskap, tålamod och övning kan bryta dessa onda cirklar.
Mattillåtet går grundligt igenom vad som sker i den svältande, hetsätande och tvångsmässigt motionerande kroppen, vilka symtom som uppträder vid brister, undernäring och kräkningar och hur man sakta men säkert kan ta sig ur detta med hjälp bokens handfasta och praktiska del, vecka för vecka.

Jag har beställt boken på nätet idag, får återkomma med betyg när jag har börjat läsa den.


Kommentarer
Postat av: Susanne

Hoppas att den ger dig inspiration!

2010-03-20 @ 12:43:55
URL: http://susannehitochdit.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0