Jag får liksom ingen ordning på mitt liv...Älskar Lars Winnerbäcks låt.. Och just nu passar nog den här texten mer än bra. Känns som om den handlar om mig.

Vad ska jag säga.. Fy fan.. Mitt liv är ett enda kaos just nu. Jag kämpar ju som sagt på med ätstörningen..och det kräver verkligen ork. En ork som jag inte riktigt har. Jag har haft rejäla "anfall" den sista månaden, men försöker kämpa. Men som tjejen jag går till på Ätstörningen sa.. - Malin, du har ju haft problem med ätstörning i nästan halva ditt liv, du kan inte förvänta dig att du blir frisk på 10 veckor.. Så sant, så sant, även om jag önskade att det skulle gå så fort..

Förra veckan när jag dit så kom hon fram till att jag kanske inte skulle klara av att jobba heltid i början av denna behandling. Att det kanske var nödvändigt att jag blev helt eller delvis sjukskriven ett tag för att jag ska kunna delta i detta rehabiliteringsprogram.. Jag sa till henne att jag inte vet om detta är möjligt eftersom jag har en provanställning. Så hon bad mig som läxa till denna vecka att kolla upp om det överhuvudtaget fanns den möjligheten. Om det inte gjorde det, skulle vi försöka anpassa det på något sätt ändå. Så jag tog upp denna fråga på jobbet. Min säljchef här kunde inte svara direkt om det gick eller på vilket sätt vi skulle kunna lösa det, utan var tvungen att bolla vidare till vår vd...

I måndags fick jag beskedet som vände upp och ner på hela mitt liv..minst sagt. Jag blev uppsagd!!!
Ja ni läser rätt... Jag är uppsagd, jag blir av med jobbet, sparkad, kickad...Ni förstår...
Chocken är total, jag har nog inte fattat det än fast det har hunnit bli fredag.. De ansåg att denna tjänst inte var lämplig för mig med tanke på min sjukdom.. Att det viktigaste var att jag skulle bli frisk nu, att jag skulle lägga fokus enbart på det. Att ha sådana här säljkrav som vi har ansåg de inte främja den utvecklingen. Och skulle jag överhuvudtaget hinna nå mitt säljmål under min provanställning så skulle jag behöva jobba häcken av mig.. Och då ville de inte ens låta mig vara kvar provtiden ut, eftersom jag med största sannolikhet skulle antingen jobba ihjäl mig med dom kraven eller inte uppfylla dom samtidigt som jag går på ätstörningen. Jag trodde ju att jag skulle erbjudas att förlänga min provtid eller något sånt, att de skulle ta hänsyn till min sjukdom.. Jag har ju hela vägen kört med öppna kort, vilket jag själv tycker är oerhört ärligt och starkt gjort. För om ätstörningar pratar man inte gärna... Men nej, det blev minst sagt platt fall för mig.. Och det dom säger om att de inte vill pressa mig..nu flyttas ju bara pressen att nå säljmål till en press att överleva rent ekonomiskt.. Vet helt ärligt vad jag ska göra nu..

Jag har vansinnig ångest.. Jag vill inte behöva flytta från mig lägenhet och sälja min lilla bil (som jag för övrigt fick till ett riktigt kanonpris när jag köpte den, vet att det blir svårt att hitta en likvärdig om jag ska köpa ny sen).. Jag har suttit ikväll och räknat vad jag har för räkningar varje månad, och klumpen i magen bara växte., Jag inser att jag kommer att ha kring 600 kr kvar när alla räkningar är betalda.. Det ska räcka till mat, kattmat och övriga omkostnader.. Det går ju inte.. Och till råga på allt ska jag ju följa ett kostprogram som går ut på att äta vällagad mat varje dag, lagade luncher och middagar (gröt fungerar inte nu), med mycket frukt och grönsaker.. Finns ju inte en chans.. Det här blir ju moment 22..

Så nästa vecka är min sista vecka på jobbet.. Snälla, nyp mig i armen och säg att allt detta bara är en sjuk jäkla mardröm!! Jag vill vakna upp nu, det här är verkligen inte roligt längre.. Snälla, väck mig!!!


Kommentarer
Postat av: Magnus

Gokväll syrran

Tyvärr kommer det inte att hjälpa med ett nyp i armen...

Så jäkla drygt när du verkligen vill figtas o räta upp din sjukdom. Men kommer fortsätta stötta dig o finnas där. för vi ploppar upp igen med huvet upp ;O) och mer stärkta än innan.

Här kommer en sen bamsekram till dig !

Du kommer fixa det här med

Magnus

2010-02-06 @ 00:29:57
Postat av: Emma Aludden

Men gumman då! Det var det mest idiotiska jag hört en arbetsgivare göra på länge. Kanske skulle fråga dig först hur du ser på det hela och inte bestämma åt dig hur du ska se på dina arbetsuppgifter?!?! Grymt tungt och jobbigt. Shit alltså. Stackars dig. Men huvudsaken är att du blir frisk, pengar, lägenheter och bilar är sekundärt! Kram

2010-02-06 @ 08:36:22
URL: http://aludden.com
Postat av: Susanne

Kramizar!

2010-02-06 @ 08:52:55
URL: http://susannehitochdit.blogg.se.
Postat av: Madde

Vännen.. Du vet vad jag tycker! Allt det här är bara sjukt! Där får man för att man är ärlig med sin arbetsgivare liksom.. All credit till dig ändå! Jag tycker att du är grymt stark som tar tag i det här. Jag vet precis hur svårt det är!

Och som jag sagt tusen gånger. Du kan alltid komma hit:) Du är aldrig ivägen! Alltid välkommen! Kramis

2010-02-06 @ 09:59:37
URL: http://tildesmamma.webblogg.se/
Postat av: Malin

Tack för alla gulliga kommentarer..jag lovar att jag ska kämpa.. Som du säger brorsan..vi ploppar upp med huvudet först.. Skam den som ger sig!

2010-02-07 @ 01:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0