Kycklinglasagne med spenat

Jag måste tipsa om ett jättegott recept på kycklinglasagne som Madde hade lagt upp på sin blogg. Riktigt gott blev det, och jag som verkligen hatar spenat. Tack Madde för tipset! Det är alltid kul med lite ny inspiration.



KYCKLINGLASAGNE

Ingredienser till ca 8 portioner
500 gram fryst bladspenat
1 gul lök
Ca dm purjolök
2-3 vitlöksklyftor
4 tinade kycklingfiléer
Ca 12 lasagneplattor
200 gram fetaost

Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
Ca 3 dl riven ost
Salt, svartpeppar och vitpeppar

Gör så här:
Tina spenaten. Hacka gul lök, vitlök och purjolök. Skär de tinade kycklingfiléerna i små bitar. Värm lite matfett i en panna och stek spenaten, löken och kycklingen i några minuter.

Gör ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 3-5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

Täck botten av en ugnssäker form med ostsås. Lägg på ett lager lasagneplattor. Täck plattorna med de stekta lök- och kycklingröran. Strö över fetaost och ostsås.
Lägg på ett nytt lager lasagneplattor. Täck plattorna med lök- och kycklingröran och strö över fetaost och ostsås.
Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och avsluta med ett lager ostsås. (Blanda gärna ner lite spenat i det översta lagret ostsås, så att lasagnen får fin färg).
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Servera med en grönsallad.


Kommentarer
Postat av: Susanne

Tur att man precis har ätit, för det där såg gott ut :)

2011-03-22 @ 19:27:54
URL: http://susannehitochdit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0